Bäst i test: Bästa omega 6 2024

Sverigefitness är och kommer alltid att förbli gratis för våra läsare. För att kunna fortsätta driften och testa produkter så använder vi oss av annonslänkar som ger oss en mindre ersättning om du handlar något via våra rekommendationer.

Hem » Hälsa » Bäst i test: Bästa omega 6 2024

Senast Uppdaterat januari 5, 2024 av Maria Skruf

Vår dedikerade testpanel har ingående granskat och utvärderat marknadens bästa omega 6-tillskott för att ge dig en ärlig och opartisk bedömning av deras effektivitet, kvalitet och förmåga att möta dina hälsobehov.

Oavsett om du är nybörjare på omega 6-tillskott eller en erfaren användare som söker den ultimata kvaliteten, är vår guide här för att hjälpa dig att fatta välgrundade beslut när det gäller ditt val av omega 6-tillskott.

Låt oss tillsammans utforska de bästa alternativen på marknaden och hjälpa dig att hitta det perfekta tillskottet för att främja din hälsa och välbefinnande.

Sammanfattning av vårt Omega 6 test

  1. Better You Premium Omega-3-6-9 – Bäst i test 2024
  2. Core Diet CLA från Svenskt kosttillskott – Bästa CLA omega 6
  3. Weight World Hampfröolja – Bästa omega 6 med vitamin E
  4. Healthwell Jättenattljusolja – Bästa omega 6 med GLA

Bästa Omega 6 – Bäst i test – Våra toppval 2024

1. Better You Premium Omega-3-6-9

Better You Premium Omega-3-6-9
Fördelar och Nackdelar
+ Innehåller OmeGo© utvunnen från lax, en källa till omega 3, 6 och 9 fettsyror.

+ Laxen är uppfödd på alger med kraftfull antioxidanter astaxantin.

+ Ger en balanserad kombination av fleromättade fetter för optimal hälsa.

+ Standardiserad till minst 80 % isomerer, ger 80 % aktivt CLA per kapsel.

+ Praktiskt för daglig användning med 1000 mg CLA per kapsel.
− Innehåller gelatin, vilket kan vara ett problem för vegetarianer och veganer.

Better You Premium Omega-3-6-9 i kapslar har verkligen överträffat våra förväntningar och visat sig vara ett kraftfullt tillskott för att främja hälsa och välbefinnande.

Det som verkligen skiljer Better You's tillskott från mängden är deras användning av OmeGo© – en imponerande fiskolja utvunnen från lax. Det är tydligt att kvaliteten på råvaran spelar en central roll i produkten. Att laxen som använts är uppfödd på alger som innehåller astaxantin, en kraftfull antioxidant, ger en extra dimension till tillskottet.

Det omfattande innehållet av omega 3, 6 och 9 är imponerande. Att kombinera dessa fleromättade fetter ger en balanserad och holistisk näringsprofil. De välkända hälsofördelarna med omega 3, i kombination med omega 6 och 9, ger en mångsidig och kompletterande effekt. Varje kapsel innehåller 1000 mg färsk laxolja, vilket är imponerande och ger en pålitlig daglig dos.

Med 90 kapslar per förpackning är detta en kostnadseffektiv lösning för långsiktig användning. Det gör att användaren kan dra nytta av produkten under en längre tid innan en ny förpackning behövs. En förpackning räcker i 6 veckor när produkten tas enligt dosering.

Noggrant utvalda ingredienser ger oss förtroende för att rekommendera denna produkt till andra. Better You Premium Omega-3-6-9 i kapslar har verkligen imponerat oss och vi ser fram emot att se hur det kan förbättra hälsan för fler användare.

Better You Premium Omega-3-6-9
Innehåll per: 1 kapsel 2 kapslar
Laxolja (OmeGo©) 2000 mg 4000 mg
Omega-3 300 mg 600 mg
– varav DHA 60 mg 120 mg
– varav EPA 40 mg 80 mg
– varav DPA 20 mg 40 mg
Omega-6 220 mg 440 mg
Omega-9 600 mg 1200 mg

2. Diet CLA från Svenskt Kosttillskott

Diet CLA från Svenskt Kosttillskott
Fördelar och Nackdelar
+ Helt rent och naturligt kosttillskott med CLA, en omega-6-fettsyra.

+ Standardiserad till minst 80 % isomerer, ger 80 % aktivt CLA per kapsel.

+ Praktiskt för daglig användning med 1000 mg CLA per kapsel.
− Kapslar innehåller gelatin, vilket kan vara ett problem för vegetarianer och veganer.

Diet CLA från Svenskt Kosttillskott har visat sig vara ett kraftfullt och naturligt tillskott för dem som söker de fördelar som omega 6-fettsyran CLA kan erbjuda.

Diet CLA är ett kosttillskott med en ren och naturlig sammansättning av CLA, även känd som konjugerad linolsyra. CLA tillhör omega-6-fettsyrornas familj och har en rad hälsofördelar som gör det till en eftertraktad näringskälla.

Det som verkligen sticker ut med Diet CLA är dess imponerande styrka. Varje kapsel innehåller hela 1000 milligram CLA, standardiserat till minst 80 % isomerer. Detta gör det till ett av marknadens mest kraftfulla CLA-tillskott med 80 % aktivt CLA. För dem som söker en högdoserad produkt för att dra nytta av CLA:s fördelar är detta verkligen ett utmärkt val.

Vi uppskattar även det faktum att Diet CLA är helt naturligt. Med en ren och enkel sammansättning ger det oss förtroende för produkten och dess kvalitet. Dess förmåga att stödja immunsystemet genom sina antioxidanta egenskaper är en extra fördel som gör det ännu mer lockande.

DIET CLA, 60 KAPS
Innehåll per: 1 kaps 2 kaps
Tistelolja (CLA) 1000 mg 2000 mg
– varav 80 % isomerer 800 mg 1600 mg
– varav cis-9, trans-11-isomerer 380 mg 760 mg
– varav cis-12, trans-10-isomerer 380 mg 760 mg
– varav övriga isomerer 40 mg 80 mg

3. Weight World Hampfröolja 1000 mg

Weight World Hampfröolja 1000 mg
Fördelar och Nackdelar
+ Innehåller hampfröolja med omega 3, 6 och 9 fettsyror för hälsa.

+ Praktiskt för daglig användning med 1000 mg hampfröolja per kapsel.

+ Ger en balanserad kombination av fleromättade fetter för optimal hälsa.
− Kapslar innehåller gelatin, vilket kan vara ett problem för vegetarianer och veganer.

WeightWorld Hampfröolja i kapslar är ett enkelt och bekvämt sätt att dra nytta av hampans fantastiska egenskaper. Med en potent styrka på 1000 mg per dos, erbjuder dessa kapslar en pålitlig daglig dos av hampfröolja.

Det faktum att de presenteras i form av softgel kapslar gör dem ännu mer imponerande, då de är lättare för kroppen att smälta och absorbera jämfört med vanliga kapslar eller tabletter.

Det är tydligt att WeightWorld har satsat på kvalitet med detta hampfröolja kosttillskott. Med en imponerande sammansättning av omega 3, 6 och 9 fettsyror, tillsammans med vitaminer och mineraler, ger produkten en omfattande boost för välbefinnandet. Dess fördelar sträcker sig från att stödja immunsystemet till att förbättra matsmältningen.

Användningen är enkel – en kapsel om dagen med en måltid. Det ger flexibilitet för användaren att välja när det passar bäst. Med 180 kapslar per burk är det här ett kostnadseffektivt val som ger kontinuerlig användning under en lång period. Dessutom erbjuder möjligheten till multipack en extra förmånlig rabatt.

Ingredienslistan är kort och naturlig, vilket jag uppskattar. Kallpressad hampfröolja, tillsammans med vitamin E som antioxidant och gelatin från boskap, ger en pålitlig och ren produkt.

Weight World Hampfröolja, 180 kaps
Information 1 Kaps
Portioner per förpackning 180
Innehåll per portion
Hampafröolja 1000 mg
Omega 3 fettsyra 176 mg
Omega 6 fettsyra 605 mg
Omega 9 fettsyra 107 mg
Vitamin E (som Dl-alfa-tokoferylacetat) 10 mg
Övriga ingredienser Gelatin, Glycerol, Renat vatten

Intresserad av hampfröolja? Kika även in CBD-olja som utvinns ur hampa men med fler andra hälsofördelar. Ta del av vårt fullständiga test av bästa CBD olja här.

4. Healthwell GLA Jättenattljusolja Kapslar

Healthwell GLA Jättenattljusolja Kapslar
Fördelar och Nackdelar
+ Innehåller jättenattljusolja med GLA

+ Kraftfull dos med 1000 mg jättenattljusolja.

+ Innehåller ett tillskott av Vitamin E.
− Innehåller inte omega-3 som hjälper till att balansera övriga fettsyror.

Det är med stor entusiasm jag delar våra intryck från testningen av Healthwell GLA Jättenattljusolja i kapslar. Denna produkt har verkligen gjort ett starkt intryck på oss och har visat sig vara ett imponerande tillskott för dem som söker hälsofördelar från omega 6 fettsyror.

Healthwell GLA Jättenattljusolja kapslar är enastående i sin enkelhet och effektivitet. De mjuka och lättsvalda kapslarna innehåller olja från jättenattljusväxten (Oenothera biennis L.), som är känd för sitt rika innehåll av fettsyran GLA (gammalinolensyra) som är en omega 6 fettsyra.

Det som verkligen fångade vår uppmärksamhet är att produkten är varsamt framtagen för att bevara alla näringsämnen från växten. Detta talar för den höga kvaliteten hos Healthwell GLA Jättenattljusolja och dess förmåga att ge maximala hälsofördelar.

Denna olja kan hjälpa till att främja hormonbalansen, vilket är en egenskap som är högt efterfrågad. Tack vare innehållet av GLA kan produkten bidra till produktionen av prostaglandin – en substans med hormonliknande egenskaper i kroppen.

Denna balans är avgörande för hudens välmående och kan spela en roll i att förhindra hudproblem som torrhet, eksem, psoriasis och akne.

Med jättenattljus som en primär källa till GLA, är Healthwell GLA Jättenattljusolja verkligen en av de bästa tillskotten för dem som önskar de fördelar som omega 6 fettsyror kan erbjuda.

HEALTHWELL GLA JÄTTENATTLJUSOLJA KAPSLAR, 90 KAPS
Innehåll per: 1 kapsel 3 kapslar
Jättenattljusolja 1000 mg 3000 mg
– varav gammalinolensyra (GLA) 100 mg 300 mg
Vitamin E 12.5 mg 37.5 mg

Köpguide: Hitta rätt kosttillskott med omega 6 för dig

Att välja det bästa kosttillskottet med omega 6 kan vara en utmaning med tanke på det stora utbudet på marknaden. För att hjälpa dig att fatta ett informerat beslut, har vi sammanställt några viktiga faktorer att överväga när du söker efter det optimala tillskottet för dina behov.

1. Syfte och Hälsomål

Först och främst är det viktigt att definiera ditt syfte med att använda ett omega 6-kosttillskott. Vill du förbättra din hudhälsa, balansera hormoner eller stödja fettmetabolismen? Att ha ett klart mål hjälper dig att välja ett tillskott som passar dina specifika behov.

2. Typ av Omega 6-tillskott

Det finns olika typer av omega 6-fettsyror, och det är viktigt att veta vilken typ du behöver. Kolla på produkternas innehållsförteckning för att se om de innehåller den specifika typen av omega 6 (till exempel GLA) som är mest relevant för ditt syfte.

Vissa tillskott kan innehålla ytterligare ingredienser som kompletterar dess effekter, som vitaminer eller antioxidanter. Bedöm om dessa extra ingredienser kan vara fördelaktiga för dina hälsomål.

3. Kvalitet och Renhet

Välj alltid kosttillskott från pålitliga tillverkare som satsar på kvalitet och renhet. Undersök deras produktionsmetoder, råvarukällor och eventuella tredjepartsanalysrapporter för att försäkra dig om att du får ett pålitligt och högkvalitativt tillskott.

4. Dosering och Styrka

Kontrollera doseringsinstruktionerna på förpackningen och se till att doseringen passar dina behov och hälsomål. Om du behöver hög styrka, se efter produkter med hög koncentration av den aktiva ingrediensen.

Så testade vi omega 6 produkterna

Så testade vi produkterna

Vi på SverigeFitness.se är stolta över att genomföra grundliga och objektiva tester av olika kosttillskott, inklusive omega 6-tillskott, för att kunna ge dig den bästa möjliga översikten över marknadens produkter. Vår testprocess involverar flera steg för att säkerställa att våra utvärderingar är pålitliga och transparenta.

Urval av produkter

Innan vi väljer produkter att testa genomför vi omfattande forskning och utvärdering av olika omega 6-tillskott som är tillgängliga på marknaden. Vi tar hänsyn till ingredienser, doseringar, kvalitet, och oberoende recensioner för att identifiera de mest lovande alternativen.

Vi väljer noggrant ut ett urval av produkter som täcker olika typer av omega 6-tillskott, varierande styrkor och varumärken. Detta ger oss en bredare förståelse för hur olika produkter fungerar och vilka som kan vara mest effektiva för olika behov. Just i detta test testade vi och utvärderade åtta produkter och sedan valde ut de bästa.

Vår testpanel

Vi har en dedikerad testpanel bestående av olika individer med olika hälsomål och behov. Denna testpanel intar produkterna enligt doseringsinstruktionerna och följer de rekommenderade riktlinjerna för användning. Deras feedback är värdefull för att utvärdera produkternas effektivitet och användarupplevelse.

Bedömning av Resultat

Vi samlar in och analyserar noggrant resultaten från vår testpanel. Vi utvärderar produkternas effektivitet genom att observera eventuella förbättringar i hälsomål som hudhälsa, hormonbalans eller fettmetabolism. Vi tar också hänsyn till eventuella biverkningar eller negativa reaktioner.

Våra utvärderingar och utlåtanden är helt opartiska och baseras enbart på våra testresultat och testpanelens feedback. Vi ger en ärlig bedömning av varje produkt, inklusive dess styrkor och eventuella svagheter.

Efter att ha samlat in och analyserat all nödvändig information skapar vi en översiktstabell som inkluderar produktnamn, innehåll, styrka, antal kapslar per förpackning och vårt betyg. Denna tabell gör det enklare för dig att jämföra och välja rätt omega 6-tillskott som passar dina behov.

Fler tester inom hälsa

Balans mellan omega 3 och omega 6 är avgörande

En balanserad konsumtion av omega 3 och omega 6 fettsyror är av yttersta vikt för att upprätthålla en optimal hälsa. Dessa två typer av fettsyror spelar olika men kompletterande roller i kroppen och påverkar allt från inflammatoriska processer till nervsystemets funktion.

Omega 3 fettsyror, som finns rikligt i mat som fet fisk (t ex lax och makrill), linfrön och valnötter, är kända för sina antiinflammatoriska egenskaper och sin positiva inverkan på hjärthälsan. Å andra sidan är omega 6 fettsyror vanligt förekommande i vegetabiliska oljor som majsolja och solrosolja samt i många processade livsmedel.

Problemet uppstår när balansen mellan dessa två fettsyror rubbas. Vårt moderna kostmönster tenderar ofta att vara rik på omega 6 fettsyror på bekostnad av omega 3.

Detta kan leda till en obalans i kroppens inflammatoriska processer, vilket i sin tur kan öka risken för kroniska sjukdomar som hjärt-kärlsjukdom, diabetes och vissa former av cancer.

För att återställa balansen är det klokt att öka intaget av livsmedel som är rika på omega 3 fettsyror, som fet fisk, chiafrön och valnötter.

Samtidigt bör man vara medveten om sin konsumtion av omega 6 fettsyror och inte underdriva intaget av omega 6 då den är minst lika viktig som de övriga fettsyrorna.

Produkt Innehåll Styrka Kapslar per förpackning Vårt Betyg
Better You Premium Omega-3-6-9 Laxolja (omega 3, 6 & 9, astaxantin) 1000 mg 90 ★★★★★
Diet CLA Konjugerad linolsyra (omega 6) 1000 mg 60 ★★★★★
WeightWorld Hampfröolja i kapslar Hampfröolja (omega 3, 6 & 9) 1000 mg 180 ★★★★☆
Healthwell GLA Jättenattljusolja Jättenattljusolja (konjugerad linolsyra) 1000 mg 90 ★★★★☆

Vårt Betyg:

★☆☆☆☆: Inte tillräckligt imponerande.

★★☆☆☆: Godkänd, men har utrymme för förbättring.

★★★☆☆: Bra produkt med några förbättringsmöjligheter.

★★★★☆: Mycket bra produkt som överträffar förväntningar.

★★★★★: Enastående produkt som rekommenderas starkt.

Vanliga frågor om omega 6 fettsyror

Vilka livsmedel innehåller mycket omega-6?

Omega-6 fettsyror finns i många livsmedel, särskilt i vegetabiliska oljor som majsolja, solrosolja, sojaolja och sesamolja. Nötter och frön som solrosfrön, pumpafrön och valnötter innehåller också omega-6 fettsyror. Dessutom kan kött från djur som äter spannmål, exempelvis kyckling, innehålla höga nivåer av omega-6 fettsyror.

Vilken olja innehåller mest omega-6?

Majsolja anses vara en av de oljor som innehåller mest omega-6 fettsyror. Andra oljor med höga halter av omega-6 inkluderar, hampfröolja, solrosolja och sojaolja.

Vilka biverkningar kan omega-6 ge?

Omega-6 fettsyror är viktiga för kroppen och har flera funktioner, inklusive att stödja cellmembran och inflammatoriska processer. Men en överdriven konsumtion av omega-6 fettsyror i förhållande till omega-3 fettsyror, som också är viktiga, kan leda till obalans i kroppen. Detta kan potentiellt bidra till kroniska inflammationer och relaterade hälsoproblem. En balanserad intag av både omega-6 och omega-3 fettsyror rekommenderas för att undvika sådana skador.

Varför är balans mellan omega 6 och omega 3 viktigt?

Balansen mellan omega 6 och omega 3 fettsyror är viktig för att reglera inflammation, främja hjärthälsa och hjärnfunktion, samt upprätthålla cellmembran och hormonell balans. En korrekt balans minskar risken för kroniska sjukdomar och stödjer olika kroppsfunktioner.

Finns omega-6 i olivolja?

Ja, olivolja innehåller även en viss mängd omega-6 fettsyror, men dess huvudsakliga sammansättning domineras av en annan typ av fettsyra kallad enkelomättad fettsyra. Olivolja är känd för att vara en hälsosam olja med många hälsofördelar, inklusive dess positiva effekter på hjärt-kärlhälsa och antiinflammatoriska egenskaper. Mängden omega-6 fettsyror i olivolja är vanligtvis lägre i jämförelse med andra oljor som majsolja eller solrosolja.

Sverigefitness logo retina

Sverigefitness.se är en informationsguide inom allt som rör fitness och hälsa. Vi testar själva produkter och hjälper våra besökare att hitta bra och säkra träningsprodukter och tillskott.

Kontakt

Om oss

Kontakta oss

kontakt@sverigefitness.se

Tobica LTD
Tigne Street 33, Sliema, SLM-3174
Malta


Disclaimer: Allt innehåll på SverigeFitness är enbart för informationssyfte och skall inte ersätta medicinsk rådgivning eller konsultation. Vi medverkar i affiliate program som gör det möjligt för oss att driva reklamintäkter, dessa påverkar inte vårt omdöme.