Mobilhållare cykel: Bäst i test 2024

Sverigefitness är och kommer alltid att förbli gratis för våra läsare. För att kunna fortsätta driften och testa produkter så använder vi oss av annonslänkar som ger oss en mindre ersättning om du handlar något via våra rekommendationer.

Hem » Kläder och utrustning » Mobilhållare cykel: Bäst i test 2024

Senast Uppdaterat maj 7, 2024 av John

Är du trött på att jonglera din smartphone under cykelturer? En robust mobilhållare för cykeln kan vara lösningen du behöver. Vi har sammanställt en lista över de bästa mobilhållarna för cyklar, noggrant utvalda av vår testpanel efter att ha testat 14 olika produkter.

Sammanfattning: Mobilhållare cykel bäst i test

 1. Triban Mobilhållare för cykel i metall – Mobilhållare cykel – Bäst i test 2024
 2. Triban Mobilhållare för cykel VATTENTÄT – Bästa vattentäta mobilhållaren för cykeln
 3. Triban Mobilhållare för cykel EASY – Bästa lättmonterade mobilhållare för cykeln
 4. Toad Mobilhållare för cykel och sparkcykel – Bästa billiga mobilhållare cykel
 5. Shapeheart Mobilhållare för cykelstyre (XXL) – Bästa mobilhållare cykel för stora telefoner

Bästa mobilhållaren för cykel – Våra toppval

1. Triban Mobilhållare för cykel i metall

smartphonehallare-i-metall-for-cykel
FördelarNackdelar
+ Det säkra fixeringssystemet garanterar att din smartphone är väl skyddad och inte lossnar.– Metallkonstruktionen kan göra hållaren tung och otymplig, vilket kan vara en nackdel för vissa användare.
+ Tillverkad av hållbar metall vilket ger en lång livslängd och motståndskraft mot väder och vind.
+ Lämplig för en mängd olika fordon, inklusive cyklar, motorcyklar och e-scooters.

För dig som letar efter en hållbar och pålitlig lösning för att montera din smartphone på styret erbjuder vår bäst i test vinnare TRIBAN en metallhållare som är perfekt för cyklar, motorcyklar och e-scooters.

Denna robusta hållare är tillverkad av beständig metall och är utrustad med ett extremt säkert fixeringssystem som inkluderar handskruvfäste för att stadigt säkra telefonen under färden.

Testpanelens ord: ”Jag har använt TRIBANs metallhållare för cykel under några veckor nu och är mycket nöjd med dess prestanda. Handskruvfästet gör det enkelt att justera och säkra telefonen ordentligt, vilket ger mig fullt förtroende även på gropiga vägar. Dess robusta konstruktion ger hållaren en känsla av kvalitet och hållbarhet. Trots att den är lite tyngre än andra modeller, är det ett pris jag gärna betalar för den extra säkerheten och hållbarheten den erbjuder.”

Specifikationer

 • Material: Hållbar metall
 • Färg: Svart
 • Montering: Handskruvfäste
 • Kompatibilitet: Passar de flesta smartphones
 • Användningsområde: Cykel, motorcykel, e-scooter

2. Triban Mobilhållare för cykel VATTENTÄT

Triban Mobilhållare för cykel VATTENTÄT
FördelarNackdelar
+ Fästs säkert på cykelstyret och bibehåller sin position även under krävande förhållanden.– Vissa användare menar att bilden är svår att se i direkt solljus på grund av plasten.
+ Telefonen förblir torr och skyddad, även under regniga cykelturer.
+ Mobiltelefonen placeras enkelt in i plastfickan och tas ut med minimal ansträngning.

Tribans mobilhållare för cykel är designad för att ge cyklister en säker och användbar plats för deras smartphone under färden.

Denna modell är framtagen med en extra fokus på stabilitet och vattentäthet, vilket gör den utmärkt för alla typer av väderförhållanden och terräng. Passar de flesta smartphones och kan enkelt placeras i plastfickan på mobilhållaren.

Testpanelens ord: ”Denna vattentäta mobilhållare för cykel är precis vad jag var ute efter. Den är stabil och den sitter som berget på styret. Jag uppskattar verkligen hur lätt det är att sätta i och ta ut telefonen, även när jag är på språng. Den håller telefonen helt torr även i ösregn, vilket ger en extra trygghet. Efter att ha testat flera olika märken och modeller kan jag säga att denna är min klara favorit.”

Specifikationer

 • Färger: Svart
 • Material: Hårdplast med vattentät plastficka
 • Storlek: Universell, passar de flesta smartphones
 • Montering: Verktygsfri montering på cykelstyret

3. Triban Mobilhållare för cykel EASY

Triban Mobilhållare för cykel EASY
FördelarNackdelar
+ Passar en mängd olika smartphone-modeller och cykelstyren.– Installationen kan kännas lite krånglig
+ Håller mobilen säkert på plats även på ojämna underlag.
+ Mobilen kan enkelt tas bort från hållaren utan att behöva skruvas loss.

TRIBANs Smartphonehållare EASY är en innovativ lösning för cyklister som söker en snabb och problemfri metod att fästa sin mobil på cykelstyret.

Denna hållare är designad för att passa olika storlekar av smartphones och erbjuder en säker fastsättning även på ojämna vägar.

Testpanelens ord: ”Efter att ha haft problem med en tidigare modell som tappade min telefon på gropiga vägar, har jag noggrant testat denna modell och kan rapportera att den inte har några problem med att hålla telefonen på plats. Montering av hållaren var förhållandevis enkel, trots att instruktionerna var lite svåra att följa. Det är även väldigt smidigt att kunna ta bort telefonen snabbt och enkelt genom att bara vrida den ur hållaren.”

Specifikationer

 • Kompatibilitet: Passar de flesta smartphones
 • Montering: Enkel installation med 2 starka gummiband och 2 kabelband
 • Material: Hållbar plast med gummidetaljer
 • Passar till: Nästan alla cykelstyren och de flesta smartphones

4. Toad Mobilhållare för cykel och sparkcykel

Toad Mobilhållare för cykel och sparkcykel
FördelarNackdelar
+ Snabbt och lätt att fästa och ta bort hållaren utan verktyg.– Inte riktigt lika stabil som vissa andra modeller i testet
+ Fungerar med olika cykel- och sparkcykelmodeller.
+ Lågt pris jämfört med andra marknadsalternativ.

Denna universella smartphonehållare är utformad för att enkelt kunna monteras på olika typer av cyklar och sparkcyklar.

För bara 149 kr erbjuder den en flexibel och prisvärd lösning för alla som vill ha sina enheter tillgängliga och säkra under färden. Dess snabba monteringssystem gör det möjligt att fästa mobilen på ett ögonblick.

Testpanelens ord: ”Jag har provat denna universella smartphonehållare på både min cykel och sparkcykel och är verkligen imponerad av hur enkelt det är att använda den. Det tog bara några sekunder att montera den, och mobilen satt säkert under hela turen. För priset, som är mycket rimligt, är detta en fantastisk produkt. ”

Specifikationer

 • Kompatibilitet: Passar alla typer av cyklar och sparkcyklar
 • Montering: Snabb och enkel utan verktyg
 • Material: Slitstark plast

5. Shapeheart Mobilhållare för cykelstyre (XXL)

Shapeheart Mobilhållare för cykelstyre (XXL)
FördelarNackdelar
+ Ingen behov av att byta skal vid byte av telefon.– Kan uppfattas som lite klumpig eller otymplig.
+ Väderbeständig och mycket stark magnetisk infästning säkerställer att telefonen stannar på plats.
+ Enkel att montera och ta bort från cykelstyret.
+ Passar även de största modellerna av telefoner

Pro Shapeheart 2XL är en innovativ mobilhållare designad för cyklister som söker en pålitlig lösning för att skydda sin smartphone under färden.

Denna hållare kombinerar en mycket stark magnetisk infästning med ett robust skydd som tål regn och vibrationer. Dessutom är den anpassad för snabb montering på cykelns styrstammar eller styren.

Testpanelens ord: ”Jag har använt Mobilhållare Pro Shapeheart 2XL under flera cykelturer, och den har imponerat stort på mig. Den håller telefonen otroligt stadigt, även i de mest krävande terrängerna. Det genomskinliga fönstret är mycket hållbart och gör det enkelt att använda telefonens pekskärm under färd. Trots sin storlek och det robusta utförandet är hållaren överraskande enkel att hantera. Det här är utan tvekan en av de bästa mobilhållarna jag har testat.”

Specifikationer

 • Storlek: 2XL, passar mobiltelefoner upp till 17,2 cm i höjd
 • Material: Väderbeständiga material med genomskinligt fönster
 • Fäste: Magnetiskt och skruvmontering på styret
 • Kompatibilitet: Universell, passar alla smartphones
 • Funktioner: Väderbeständig, ingen behov av att byta skal, kompatibel med fyrkantiga fästen, patenterad design. Testtad i över 225 km/h på motorcykel utan vindruta, och på mountainbike.
Mobilhållare cykel Bäst i test 2024

Köpguide: Vilket mobilhållare är bäst för din cykel?

När du ska köpa en mobilhållare för din cykel finns det flera viktiga faktorer att tänka på för att hitta den modell som bäst passar dina behov. Här är en kortfattad köpguide med saker att överväga:

 • Kompatibilitet med din smartphone: Kontrollera att mobilhållaren passar din smartphones storlek och modell. Vissa hållare är universella medan andra är utformade för specifika modeller. Det är viktigt att hållaren kan justeras för att passa både telefonens bredd och höjd utan att hindra åtkomst till skärm, knappar eller portar.
 • Monteringsalternativ: Mobilhållare för cykel kan monteras på olika ställen såsom styret, styrstammen eller till och med på cykelramen. Fundera över vilken monteringsplats som ger bäst tillgänglighet och minst störning under körning.
 • Hållbarhet och material: En bra mobilhållare bör vara tillverkad av robusta material som tål väder och vind samt vibrationer från cyklingen. Material som plast, metall eller en kombination kan påverka hållarens vikt och hållbarhet.
 • Vattentålighet: Om du cyklar i olika väderförhållanden, bör du överväga en mobilhållare med vattentåligt skydd. En del mobilhållare inkluderar en skyddande kåpa som skyddar mot regn och stänk.

Liknande artiklar

Så valde vi ut produkter till mobilhållare cykel bäst i test

För att välja ut produkter till vår bäst i test för mobilhållare till cykel genomförde vi en marknadsundersökning för att identifiera de mest populära modellerna.

Vi fastställde specifika urvalskriterier som fokuserade på användarvänlighet, kompatibilitet, hållbarhet och vattentålighet. Produkterna testades under realistiska förhållanden för att bedöma deras prestanda och hållfasthet.

Resultaten jämfördes och utvärderades innan vi sammanställde våra toppval i en detaljerad bäst i test-lista som du finner på denna sida.

Vanliga frågor om mobilhållare cykel

Hur vet jag om en mobilhållare passar min cykel och telefon?

Kontrollera produktbeskrivningen för information om kompatibilitet med olika telefonstorlekar och cykelstyrar. De flesta hållare är designade för att vara justerbara för att passa ett brett spektrum av telefonmodeller och styrdiametrar.

Är det säkert att använda en mobilhållare när jag cyklar?

Ja, det är säkert så länge du använder hållaren korrekt och inte manipulerar din telefon medan du cyklar. Det är viktigt att fästa hållaren ordentligt och se till att telefonen är säkert inställd innan du börjar cykla.

Hur monterar jag mobilhållaren på min cykel?

De flesta mobilhållare för cyklar är utrustade med klämmor eller remmar som enkelt kan fästas runt styret eller styrstammen. Följ tillverkarens instruktioner för säker och korrekt installation.

Sverigefitness logo retina

Sverigefitness.se är en informationsguide inom allt som rör fitness och hälsa. Vi testar själva produkter och hjälper våra besökare att hitta bra och säkra träningsprodukter och tillskott.

Kontakt

Om oss

Kontakta oss

kontakt@sverigefitness.se

Tobica LTD
Tigne Street 33, Sliema, SLM-3174
Malta


Disclaimer: Allt innehåll på SverigeFitness är enbart för informationssyfte och skall inte ersätta medicinsk rådgivning eller konsultation. Vi medverkar i affiliate program som gör det möjligt för oss att driva reklamintäkter, dessa påverkar inte vårt omdöme.