Bästa Sport BH- Bäst i test 2024

Sverigefitness är och kommer alltid att förbli gratis för våra läsare. För att kunna fortsätta driften och testa produkter så använder vi oss av annonslänkar som ger oss en mindre ersättning om du handlar något via våra rekommendationer.

Hem » Kläder och utrustning » Bästa Sport BH- Bäst i test 2024

Oavsett om du är en passionerad löpare, en yogi som strävar efter harmoni, eller bara letar efter stöd under din dagliga träningsrutin, är valet av rätt sport-bh avgörande för din komfort och ditt välbefinnande.

Utbudet av sport bh:s är enormt men inte alla erbjuder samma stöd och egenskaper som kan krävas under ett träningspass. Vår testpanel har noggrant utvärderat utbudet och listat vad vi anser är marknadens bästa alternativ. I denna artikel kommer vi inte bara att dela våra toppval, utan även erbjuda en omfattande köpguide som hjälper dig att hitta rätt sport bh för dig. Läs mer om våra toppval nedan.

Sammanfattning av vårt Sport BH test

 1. Gavelo Seamless Sports Bra – Bäst i test 2024
 2. Shock Absorber Ultimate Run Bra – Bästa sport bh med fantastiskt stöd
 3. Röhnisch Kay Sports Bra sport bh – Bästa allround sport bh (passar olika typer av sport)
 4. Under Armour Crossback Mid Bra – Bästa sport bh för medium stöd
 5. AWCO Studio Light Sports Bra – Bästa sport bh:n med lätt stöd
 6. Shock Absorber Active Crop Top – Bästa budget sport bh:n

Bäst i test: Bästa sport bh:n 2024

1. Gavelo Seamless Sports Bra

Gavelo Seamless Sports Bra
FördelarNackdelar
+ Sömlös konstruktion erbjuder exceptionell komfort och minskar risken för skav– Specifika färger och storlekar kan variera, vilket kan begränsa urvalet för vissa kunder
+ Ventilerande material håller dig torr och bekväm även under intensiva träningspass
+ Flexibilitet och stöd tack vare materialkombinationen och designen

Gavelo Seamless Sports Bra är en solklar bäst i test vinnare! Detta är en högkvalitativ och sömlös sport-BH som kombinerar komfort med funktionalitet och stil. Tillverkad av en blandning av polyamid, polyester och elastan, erbjuder den både stadga och flexibilitet under träning.

Detta plagg kännetecknas av sin ribbade kant för extra stöd, uttagbara inlägg för anpassad passform och smala axelband som bildar ett attraktivt mönster på ryggen.

Testpanelens ord: Jag älskar denna sport bh (Gavelo Seamless Sports Bra). Den är både skön, ger stöd och är snygg. Jag gillar verkligen den sömlösa designen och att materialet andas väl, det gjorde att den kändes nästan som en andra hud under träning. Jag gillar att inläggen är uttagbara, då jag föredrar att ta ut dem, men jag vet att andra i testpanelen var glada att de fanns där. Plus i kanten för de snygga axelbanden”.

Om Gavelo Seamless Sports Bra

 • Material: 54% polyamid, 39% polyester, 7% elastan
 • Färger: Flera olika färger
 • Storlekar: XS – XL
 • Egenskaper: Sömlös design, uttagbara inlägg, ventilerande material

2. Shock Absorber Ultimate Run Bra sport bh

Shock Absorber Ultimate Run Bra sport bh
FördelarNackdelar
+ Exceptionellt stöd vid högintensiva aktiviteter tack vare unik design och material– Storleksmärkningen kan vara förvirrande på grund av blandningen av brittiska och europeiska standarder
+ Fukttransporterande material håller dig torr och bekväm
+ Anpassningsbar storlek och knäppning för optimal passform och komfort

Shock Absorber Ultimate Run Bra är en högpresterande sportbehå utformad specifikt för löpning och aktiviteter som kräver maximalt stöd. Med sin förmåga att effektivt transportera bort fukt, håller den dig torr och bekväm under hela träningspasset.

Den har breda, vadderade axelband för att undvika skav och en unik knäppning i nacken och på ryggen för optimal passform och komfort. Denna sportbehå är vetenskapligt bevisad att reducera bröströrelser med upp till 74%, vilket ger ett oöverträffat stöd och skydd.

Testpanelens ord: ”Shock Absorber Ultimate Run Bra är den bästa sport bh:n jag någonsint testat. Som en person med stora byst är det svårt att hitta rätt sport bh som ger bra stöd även vid träning som löpning och liknande och andra högintensiva aktiviteter. Förutom att den ger bra stöd upplever jag att materialet andas så att jag håller mig relativt torr även när jag svettas mycket. Det var lite knepigt att hitta rätt storlek men jag beställde hem ett par olika för att prova och det löste problemet”.

Om Shock Absorber Ultimate Run Bra

 • Tillgängliga storlekar: Omkrets 60-95 cm, kupstorlek A-J
 • Tillgängliga färger: Svart
 • Material: Högpresterande fibrer för fukttransport och komfort
 • Speciella egenskaper: Vetenskapligt bevisad att reducera bröströrelser med upp till 74%

3. Röhnisch Kay Sports Bra sport bh

FördelarNackdelar
+ Effektivt fukttransporterande material håller dig torr och bekväm– Axelbanden kan tänja sig efter längre tids användning
+ Brottarryggdesign ger utmärkt stöd och optimal viktfördelning
+ Mjukt och bekvämt material som sitter bra under träningen

Röhnisch Kay Sports Bra är designad för att hantera även de mest krävande högintensitetsträningarna. Tillverkad med ett fukttransporterande material som effektivt håller dig torr och sval, garanterar denna sport-BH att du kan fokusera på din träning utan distraktioner.

Brottarryggdesignen erbjuder optimal viktfördelning och maximalt stöd, samtidigt som materialet känns mjukt och bekvämt mot huden. Den är en perfekt kombination av funktionalitet och komfort för den aktiva kvinnan.

Testpanelens ord: Testpanelen var imponerad av Röhnisch Kay Sports Bra för dess förmåga att erbjuda bra stöd och komfort under intensiva träningspass. Den fukttransporterande funktionen och den sköna passformen gjorde att den snabbt blev en favorit. Panelen uppskattade även den snygga designen och den bekväma brottarryggen som bidrog till en känsla av frihet under träningen. Ett noterat minus var dock att axelbanden visade tendenser att tänja sig efter ett års regelbunden användning, vilket kan minska stödet över tid. Sammanfattningsvis ansågs sport-BH:n vara en högkvalitativ och funktionell produkt för aktiv träning.

Om Röhnisch Kay Sports Bra sport bh

 • Material: 87% polyester, 13% elastan
 • Färg: Black
 • Supportnivå: High support
 • Storlekar: Finns i XS – XL
 • Egenskaper: Fukttransporterande, brottarrygg för maximalt stöd, designad för högintensiv träning

4. Under Armour Crossback Mid Bra

Under Armour Crossback Mid Bra
FördelarNackdelar
+ Ger stor rörelsefrihet och stöd tack vare dess korsade axelband och stretchiga material– Klarar ej att hålla brösten på plats (gäller vid stora bröst) vid högintensiv träning
+ Fukttransporterande och snabbtorkande material håller dig torr och bekväm
+Uttagbara kupor med perforering erbjuder anpassningsbar passform och extra ventilation.

UA Crossback Mid Bra från Under Armour är en mångsidig sport-BH designad för både låg- och högintensiv träning. Med dess unika korsade axelband erbjuder den inte bara en jämn viktfördelning och ett utmärkt stöd, utan också en bekväm passform som anpassar sig efter din kropp.

Tillverkad av mjukt, fukttransporterande och snabbtorkande material håller den dig fräsch under hela träningspasset. Dessutom är kuporna uttagbara och har perforering för extra ventilation, vilket bidrar till ytterligare komfort och anpassningsbarhet.

Testpanelens ord: ”Under Armour Crossback Sport bh är min nya favorit när det kommer till sport bh:ar. Det är intressant hur den klarar av att erbjuda stöd och komfort under både medelintensiv och högintensiv träning. För kvinnor med stora bröst kan jag dock tänka mig att den inte är lämplig vid högintensiv träning men för mig med små bröst fungerar den utmärkt och håller brösten på plats.

Om Under Armour Crossback Mid Bra

 • Material: 90% polyester, 10% elastan; Foder: 80% nylon, 20% elastan
 • Tillgängliga färger: 7 olika
 • Tvättråd: Maximal tvätt-temperatur 30 grader
 • Supportnivå: Medium (lämplig för högintensiv träning för de med mindre bröst)
 • Storlekar: XS till XL
 • Egenskaper: Korsade axelband, fukttransporterande, uttagbara kupor, 4-vägsstretch

5. AWCO Studio Light Sport BH

AWCO Studio Light Sport BH
FördelarNackdelar
+ Mjukt och stretchigt material ger utmärkt komfort och rörelsefrihet– Endast lätt till medium support, vilket sällan räcker för högintensiva aktiviteter
+ Y-formade axelband bidrar till en unik och snygg design samtidigt som de erbjuder bra stöd
+ Hög andningsförmåga håller dig sval och torr under träningen

AWCO Studio Light Sports Bra är den ultimata kombinationen av stil, komfort och funktionalitet för den aktiva kvinnan. Denna sport bh är tillverkad av en hög andel nylon och spandex, vilket gör att den erbjuder mjukhet och stretch och ger optimal rörelsefrihet.

AWCO Studio Light Sport BH ger lätt till medium support och passar därför bra för aktiviteter där komfort är nyckeln, till exempel under yoga eller styrketräning. Dess unika design med Y-formade axelband säkerställer att du rör dig fritt och bekvämt, oavsett om du är på gymmet eller tar en vilodag hemma.

Testpanelens ord: ”AWCO Studio Light Sports Bra's komfort och andningsförmåga gjorde den till en favorit hos mig både under yogapass, gympass och att glid runt i hemma. Den mjuka känslan mot huden och de flexibla Y-formade axelbanden gör att sport bh:n både gör jobbet och är snygg att titta på. Det här är dock ingen sport bh som jag hade rekommenderat för löpning eller träningspass som inkluderar hopp, då hade jag valt en med mer stöd”.

Om AWCO Studio Light Sport BH

 • Material: 76% Nylon, 23% Spandex, 1% Pure Cloudiness
 • Supportnivå: Lätt till medium
 • Tvättråd: Maskintvätt 30°C, undvik sköljmedel, torktumlas ej
 • Tillgängliga färger: Matte Black
 • Storlekar: XS – XL

6. Shock Absorber Active Crop Top

FördelarNackdelar
+ Kombinerar stil med funktion genom att se ut som en vanlig top men med extra byststöd– Specifika färgalternativ är inte angivna, vilket kan begränsa personliga preferenser
+ Brottarryggen erbjuder exceptionell rörelsefrihet under alla typer av aktiviteter– Passformen passar inte alla
+ Högpresterande material som effektivt transporterar bort fukt för att hålla dig torr och bekväm

Shock Absorber Active Crop Top kombinerar elegansen hos en vanlig topp med funktionaliteten hos en högpresterande sport-BH. Tillverkad av mjuk mikrofiber och designad med en brottarrygg, erbjuder denna topp optimal rörelsefrihet samtidigt som den ger extra stöd för bysten.

Det trendiga nät- och meshmaterialet inte bara ser bra ut utan håller dig även sval och bekväm genom att transportera bort fukt från kroppen under träningspasset. Lätt att ta på och ta av, är detta en perfekt kombination av stil och prestanda för den aktiva kvinnan. Innan du beställer bör du dock kolla måtten då denna bh kan upplevas tight runt bröstkrogen och ha långa axelband.

Testpanelens ord: ”Testpanelen var mycket imponerad av Shock Absorber Active Crop Top för dess innovativa design som smidigt kombinerar funktion med mode. Extra stödet för bysten och den fukttransporterande förmågan höll användarna torra och bekväma genom intensiva träningspass. Brottarryggens design och det svalkande materialet bidrog till en överlägsen upplevelse av rörelsefrihet och komfort. Dock efterfrågades fler färgalternativ för att matcha olika användares stilpreferenser. Sammantaget en topprekommenderad produkt för de som söker både stöd och stil i sin träningsgarderob”.

Om Shock Absorber Active Crop Top

 • Material: Mjuk mikrofiber, nät och mesh
 • Supportnivå: Medium
 • Egenskaper: Fukttransporterande, håller kroppen torr och sval
 • Storlekar: XS – XL
 • Färger: Svart

Andra produkter testade

 • Casall Iconic Sports Bra
 • Stay In Place
 • Shock Absorber Ultimate Fly Bra
 • Gavelo Cargo Top

Mer om kläder och utrustning

Köpguide: Välja rätt sport bh för dig

Supportnivå

Förklaring: Sport-bh:ar erbjuder olika nivåer av stöd – lätt, medium och högt – som matchar intensiteten i din träning. För högintensiva aktiviteter som löpning eller crossfit behöver du en bh med högt stöd som håller allt på plats och minimerar rörelse. För yoga eller vandring kan en sport-bh med lätt stöd vara tillräckligt.

Material och andningsförmåga

Förklaring: Ett bra material håller dig torr och bekväm genom att transportera bort svett från kroppen. Letar efter material som är mjuka, stretchiga och fukttransporterande. Andningsförmågan är avgörande, speciellt under långa och intensiva träningspass. Material som mesh kan erbjuda extra ventilation.

Passform och storlek

Förklaring: En sport-bh ska sitta tight men inte så att den skaver eller hindrar andningen. Många märken har olika storleksguider, så ta dina mått och jämför med tillverkarens storleksguide. Kom ihåg att prova sport-bh:n och utföra några rörelser som liknar de under ditt träningspass för att säkerställa att den sitter som den ska.

Design och axelband

Förklaring: Designen på din sport-bh påverkar både komfort och funktion. Brottarrygg och korsade axelband kan erbjuda extra stöd och rörelsefrihet. Se också till att axelbanden är justerbara så att du kan anpassa passformen. Uttagbara inlägg kan vara en fördel för vissa, medan andra föredrar en mer minimalistisk design utan extra stoppning.

Stängning och lätthet att ta på/av

Förklaring: En sport-bh bör vara enkel att ta på och ta av, även när du är svettig efter ett pass. Modeller som dras över huvudet kan vara enkla att använda, men en bh med hake- och öglestängning bak kan erbjuda mer justerbarhet och en personligare passform.

Underhåll och hållbarhet

Förklaring: Läs tvättråden noggrant. En sport-bh som kräver handtvätt eller inte tål torktumlare kan vara mindre praktisk i längden. Tänk också på hållbarheten – en bra sport-bh bör kunna stå emot slitage från regelbunden användning och tvätt utan att tappa form eller stöd.

Pris jämfört med kvalitet

Förklaring: Det är viktigt att hitta en balans mellan pris och kvalitet. En dyrare sport-bh är inte alltid bättre, men det lönar sig ofta att investera i en högkvalitativ modell från ett erkänt märke som specialiserar sig på träningskläder. Tänk på din sport-bh som en investering i din träning och ditt välbefinnande.

springa i sport bh

Så valde vi ut våra favoriter

För att sammanställa vår topplista över de bästa sport-bh:arna började vi med att kolla in utbudet på marknaden. Vi såg till att läsa andras rekommendationer och recensioner för att se vilka modeller som återkommande fick höga betyg. Utifrån denna information valde vi ut de produkter som verkade mest lovande för närmare testande.

Utvalda sport-bh:ar testades sedan av en grupp personer med olika behov och förutsättningar. Varje testperson använde produkterna under olika typer av träningspass för att få en mångsidig uppfattning om deras prestanda.

Efter testperioden gav varje deltagare en detaljerad bedömning baserad på faktorer som komfort, stöd, hållbarhet och funktion. Denna feedback lade grunden till vår slutliga topplista, där endast de bästa sport-bh:arna som uppfyllde våra höga krav på kvalitet och prestanda inkluderades.

Vanliga frågor om sport bh

Vad ska man ha för sport-bh?

Valet av sport-bh bör baseras på vilken typ av träning du planerar att utföra. För högintensiva aktiviteter som löpning, hoppning eller kampsport, bör du välja en sport-bh med högt stöd för att minimera rörelsen och ge bästa möjliga stöd. För mindre intensiva aktiviteter som yoga eller promenader kan en sport-bh med lägre stöd vara tillräcklig.

Vilken bh för hängig byst?

För en hängig byst är det viktigt att välja en sport-bh som ger bra stöd och lyft. En bh med full täckning, breda axelband kan erbjuda det stöd som behövs för att lyfta och forma bysten. Modeller med justerbara axelband och ryggstängning kan också ge en mer anpassad och stödjande passform. Titta efter bh:ar designade för högintensiv träning, även om din aktivitet inte är av hög intensitet, för att säkerställa maximalt stöd. Ett bra exempel är Shock Absorber Ultimate Run Bra.

Hur hårt ska en sport-bh sitta?

En sport-bh ska sitta fastare än en vanlig bh men inte så hårt att den skär in, hindrar andningen eller är obekväm. Du bör kunna andas djupt och röra dig fritt utan begränsningar. En bra riktlinje är att du ska kunna få in två fingrar under banden men inte mer. Om bh:n lämnar märken på huden efter att ha tagits av kan det vara ett tecken på att den är för tight.

Hur ofta ska man byta sport-bh?

Livslängden på en sport-bh kan variera beroende på flera faktorer såsom hur ofta den används och tvättas, vilket material den är gjord av, och intensiteten på de aktiviteter den används för. En generell rekommendation är att byta ut din sport-bh varje 6-12 månad vid regelbunden användning. Tecken på att det är dags att byta ut din sport-bh inkluderar när den börjar tappa form, inte längre ger samma nivå av stöd, banden har blivit för uttänjda eller tyget har börjat nötas. Regelbunden kontroll och bedömning av sport-bh:ns skick kan hjälpa dig att avgöra när det är dags för en ny.

Lämna en kommentar

Sverigefitness logo retina

Sverigefitness.se är en informationsguide inom allt som rör fitness och hälsa. Vi testar själva produkter och hjälper våra besökare att hitta bra och säkra träningsprodukter och tillskott.

Kontakt

Om oss

Kontakta oss

Kontakt: tomek (a) topnotchleads.io


Disclaimer: Allt innehåll på SverigeFitness är enbart för informationssyfte och skall inte ersätta medicinsk rådgivning eller konsultation. Vi medverkar i affiliate program som gör det möjligt för oss att driva reklamintäkter, dessa påverkar inte vårt omdöme.