Bäst i test: Bästa biffproteinpulver 2024

Sverigefitness är och kommer alltid att förbli gratis för våra läsare. För att kunna fortsätta driften och testa produkter så använder vi oss av annonslänkar som ger oss en mindre ersättning om du handlar något via våra rekommendationer.

Hem » Muskelbygge » Bäst i test: Bästa biffproteinpulver 2024

Senast Uppdaterat april 4, 2024 av John

Biffproteinpulver är ett utmärkt alternativ för dig som tränar hårt och behöver ett proteinpulver som absorberas snabbt av kroppen. Känner du att du behöver bra tillskott med protein, så kan det vara värt att kika på biffproteinpulver.

Förutom att det är naturligt laktosfritt, är det dessutom fritt från mjölkprotein, vilket gör det till ett utmärkt alternativ för dig som är känslig för laktos eller har mjölkallergi. Nyfiken på bästa biffproteinpulver? Läs vidare för att hitta det allra bästa biffproteinpulvret som passar just dig.

Sammanfattning bästa biffproteinpulvret

 1. Self Omninutrition Hydro Beef Premium – Vår bäst i test vinnare
 2. M Nutrition Beef Protein – Högsta proteinhalten
 3. Dense Biffprotein – Bästa premiumvalet
 4. Pro Nutrition 100 Beef Protein – Bästa budgetvalet
 5. BioTechUSA Beef Protein 500 – Bästa GMO-fria pulvret
 6. Olimp sports nutrition 100 Gold Beef Pro-Tein – Unik sammansättning

Biffproteinpulver Bäst i test – Våra toppval

Den produkt vi gillade bäst var Self Omninutrition Hydro Beef Premium. Proteinhalten låg på otroliga 91%, vilket var högst i vårt test. Även M Nutrition Beef Protein låg på 91%, men då Self Omninutrition var något billigare och fanns i fräschare smaker vann den med en hårsmån. Det är inte heller alltid den med högst mängd protein per portion som vinner, utan vi tittar också på andra faktorer.

Läs vidare för att se vilka andra biffproteinpulver som var med i vårt test.

1. Self Omninutrition Hydro Beef Premium

Self Omninutrition Hydro Beef Premium
FördelarNackdelar
+ 0% kolhydrater och 0% fett– Finns endast i två smaker
+ Hög proteinhalt
+ Närproducerat

Self Omninutrition Hydro Beef Premium är ett hydrolyserat isolat där proteinhalten ligger på otroliga 91% och 27,3 gram per portion (30 gram). Produkten har en utmärkt aminosyraprofil och är rik på kreatin, glutamin och L-arginin. Den är ett utmärkt komplement till en väl balanserad kost och med en låg kolhydrathalt passar den bra för personer som försöker äta mindre kolhydrater.

Det är ett utmärkt biffproteinpulver för dig som vill hålla nere fett- och kolhydratintag, då det är fritt från båda. Dessutom är produkten sötad med sukralos, vilket gör det till ett alternativ för dig som också vill ha en produkt utan tillsatt socker. Produkten finns i två goda smaker: äpple/päron och ananas.

Plus i kanten för Self Omninutrition som bästa biffproteinpulvret då det dessutom är en produkt och tillverkas av svenskt nötkött och därmed ett utmärkt val ur miljösynpunkt.

Testpanelens ord: Testpanelen gillade att Self Omninutrition gör rena produkter med hög kvalitet. Smakerna var fräscha, men eftersom de eftersträvar rena produkter hade det inte skadat med ett naturligare sötningsmedel, alternativt osötat. Dock fann testpanelen produktens högkvalitativa proteininnehåll på 91% kombinerat med en billig prislapp såpass lockande att den vann. Betyg: 5 av 5.

Om Self Omninutrition Hydro Beef Premium

 • Proteinhalt: 91%
 • Protein/portion (30g): 27,3g
 • Pris/portion: 14,76 kr

2. M Nutrition Beef Protein

M Nutrition Beef Protein
FördelarNackdelar
+ Högkvalitativt proteinpulver– Finns bara i ananassmak
+ Inga kolhydrater
+ Närproducerat

M Nutrition Beef Protein är ett högkvalitativt proteinpulver av hydrolyserat nötkött, där proteinhalten ligger på hela 91% protein. God smak och lättblandat, helt klumpfritt. Med tanke på produktens höga kvalitet på 27,3 gram protein per portion är den ändå prisvärd.

Produkten har ett lågt fettinnehåll och är också kolhydratfri, har inget tillsatt socker, men har sötats med sötningsmedlen sukralos och acesulfam-k. Smakutbudet är snålt, då det enbart finns ananas, så gillar du inte ananas blir det kanske inte ditt favoritpulver. M Nutrition Beef Protein är ett bra val för dig som bara vill komplettera ditt dagliga proteinintag, har känslig mage eller problem med mjölkprodukter.

Nötköttet är svenskt, så pulvret är inte bara ett utmärkt alternativ ur proteinaspekt, det är dessutom ett smart val miljömässigt, eftersom det är närproducerat.

Testpanelens ord: Vår testpanel jublade över ett biffproteinpulver med så mycket protein per portion. Precis som vår vinnare har det en hög proteinhalt på 91%. Att pulvret bara fanns i smaken ananas var kanske lite negativt, men smaken var riktigt god. Prisvärd produkt som tilltalade samtliga i panelen. Betyg: 4,5 av 5.

Om produkten

 • Proteinhalt: 91%
 • Protein/portion (30g): 27,3g
 • Pris/portion: 15,17 kr

3. Dense Biffprotein

Dense Biffprotein
FördelarNackdelar
+ Endast naturliga ingredienser– Aningen dyrare
+ Sockerfritt; sötat med stevia
+ Närproducerat

Dense Biffproteinpulver är ett hydrolyserat biffproteinpulver, där proteinhalten ligger på 87%, vilket gör 22,8 gram protein per portion. Fett- och kolhydrathalterna ligger på nästan 0.

Dense Biffprotein togs med i vårt test för vi var nyfikna på hur ren (och god) produkten faktiskt är. Det är ett biffproteinpulver utan tillsatt socker och artificiella sötningsmedel, där de istället har valt att söta med stevia, som ska vara ett naturligare, bättre val. Denna produkt kommer också tyvärr endast i en smak, vilket är choklad. Gillar du choklad så blir det inte svårt att få ned, annars finns många andra biffproteinpulver med olika smaker på marknaden.

Dense biffproteinpulver är en produkt av kvalitet och det syns på det något dyrare priset. Samtidigt är pulvret dessutom närproducerat och kommer från svenska gräsbetande nötkreatur, vilket gör det till ett fantastiskt biffproteinpulver.

Testpanelens ord: Testpanelen gillade att Dense biffproteinpulver är sötat med stevia och därför kändes som ett nyttigare alternativ än en produkt med tillsatt socker. En närproducerad produkt är också alltid positivt. Proteinhalten låg på mellannivå av de panelen testade, men det var ändå klart godkänt. Att det endast fanns en smak var lite av en besvikelse även om chokladen var supergod. Betyg: 4 av 5.

Om produkten

 • Proteinhalt: 87%
 • Protein/portion (25g): 22,8g
 • Pris/portion: 19,95 kr

4. Pro Nutrition 100 Beef Protein

Pro Nutrition 100 Beef Protein
FördelarNackdelar
+ Låg kolhydrathalt– Finns bara i chokladsmak
+ Sockerfritt; sötat med sukralos och acesulfam-k– Dyrt
+ Billigt

Pro Nutrition 100 Beef Protein är ett högkvalitativt proteinpulver av biff-isolat, som är rikt på protein, BCAA och L-arginin. Proteinhalten ligger på 85%, vilket ger 42,5 g protein per portion (enligt tillverkarens 50 grams portioner). Produkten har ett lågt innehåll av både kolhydrater och fett.

Konsistensen är mjuk och pulvret är lättblandat i vilken vätska som helst. Smaken är god, men eftersom proteinpulvret enbart finns i choklad, så blir det svårt om man inte gillar just det. Att smaken kan variera beroende på person vet vi, det är väldigt subjektivt. Pulvret är sockerfritt, men innehåller sötningsmedlen sukralos och acesulfam-k.

Pro Nutrition 100 Beef Protein är ett biffproteinpulver som verkligen förklarar märkets goda rykte och bevisar varför de blivit kända för sin kvalitet, de ger oss helt enkelt riktigt grymma produkter.

Testpanelens ord: Testpanelen tyckte att Pro Nutrition 100 Beef Protein lyckats ypperligt med detta högkvalitativa biffproteinpulver. Det blandar sig lätt och blir helt klumpfritt. Panelen hade också här önskat ytterligare smakalternativ, men eftersom chokladsmaken var så god, så fick produkten ändå ett gott betyg. Betyg: 4 av 5.

Om produkten

 • Proteinhalt: 85%
 • Protein/portion (50g): 42,5g
 • Pris/portion: 11,34 kr

5. BioTechUSA Beef Protein

BioTechUSA Beef Protein
FördelarNackdelar
+ GMO-fritt– Proteinhalten något låg för ett biffproteinpulver
+ Sockerfritt; sötat med sukralos
+ Prisvärt

BioTechUSA Beef Protein har tillverkat det här hydrolyserade proteinet från nötkött, med en rik aminosyrabas på 26 gram protein per portion, vilket innebär 87%.

Proteinpulvret är GMO-fritt, har så gott som noll kolhydrater, låg fetthalt och sockerfritt, men innehåller sötningsmedlet sukralos. Konsistensen är mjuk och pulvret är lättlösligt i vilken vätska du än föredrar. Smaken är fyllig och riktigt god och du kan välja mellan tre olika smaker: choklad/kokos, vanilj/kanel och jordgubb.

BioTechUSA har gott rykte i branschen, de ger oss alltid kvalitetsprodukter och priset ligger också nästan lägst av samtliga i vårt test.

Testpanelens ord: Vår testpanel fick testa BioTechUSA Beef Protein choklad/kokos och tyckte den var fantastiskt god, så de såg fram emot att ta sig en smoothie. Varje gång. Att ett proteinpulver är GMO-fritt är positivt. En något högre proteinhalt hade varit önskvärt, men produkten var också prisvärd. Betyg: 3,5 av 5.

Om produkten

 • Proteinhalt: 87%
 • Protein/portion (30g): 26 g
 • Pris/portion: 13,06 kr

6. Olimp Sports Nutrition Gold Beef Pro-Tein

Olimp Sports Nutrition Gold Beef Pro-Tein
FördelarNackdelar
+ Unika smaker– Dyrt
+ Unik sammansättning– Kan smaka för sött
+ Sockerfritt

Olimp Sports Nutrition har med sitt biffproteinpulver Gold Beef Pro-Tein skapat en produkt av bovint proteinhydrolysat, berikat med proteiner och bioaktiva peptider från bovin blodplasma, vilket ger mycket goda antiinflammatoriska egenskaper. Detta i sin tur har positiva effekter på muskeltillväxt och återhämtning. Produkten innehåller hela 88% protein, vilket gör 31 gram protein per portion och har ett extremt lågt värde kolhydrater och fett. 

Det går att få tag i flera goda smaker av Olimp Sports Nutrition Gold Beef Pro-Tein, som Cookies & Cream, jordgubb och blåbär, vilket är positivt då vi vet att smak kan variera beroende på person. Pulvret är sockerfritt, men har sötats med acesulfam-k, sukralos och cyklamat. Innehållet av sojalecitin gör att produkten inte kan nyttjas av dig som är känslig mot just soja, men det är fortfarande ett riktigt toppenbra alternativ för dig som letar efter ett biffproteinpulver. 

Priset är det högsta i vårt test och kan möjligtvis avskräcka nybörjaren eller den som bara vill testa något nytt biffprotein.

Testpanelens ord: Testpanelen fann smakerna spännande och goda. Produktens unika sammansättning med bland annat blodplasma gjorde den intressant. Den dyra prislappen gör att betyget dras ned avsevärt, även om testpanelen ansåg att produkten faktiskt är alltigenom riktigt bra. Betyg: 3,5 av 5.

Om produkten/höjdpunkter

 • Proteinhalt: 88%
 • Protein/portion (35g): 31g
 • Pris/portion: 24,95 kr

Våra andra artiklar om proteinpulver

Köpguide: Hitta rätt biffproteinpulver

När du letar efter det bästa biffproteinpulvret bör du tänka på flera olika faktorer. Nedan ger vi dig några exempel på vad vi tycker är viktigt, men tänk på att det är du själv som bestämmer vad som är viktigt och att allting måste passa in i dina egna tränings- och hälsomål.

Proteinkällan

Att det finns olika typer av proteinpulver vet du säkert redan eftersom du läser just denna artikel. För säkerhets skull nämner vi snabbt några av de vanligaste. Av de animaliska produkterna har vi snabbabsorberande vassleprotein, långsamt kaseinprotein och biffprotein, som denna artikel handlar om, vilket är ett utmärkt proteinpulver när man ser till biotillgängligheten. De växtbaserade alternativen är många, där de vanligaste kan vara havreprotein, ärtprotein och hampaprotein. Vilket du föredrar är upp till dig.

Tänk på att välja ett biffproteinpulver som kommer från gräsbetande nötkreatur, eftersom de anses vara fria från antibiotika och hormoner i motsats till spannmålsuppfödda djur.

Proteinhalten

Efter källan är fastställd kommer det som borde vara viktigast: proteinhalten. Den bör vara så hög som möjligt. Generellt rekommenderar vi inte något biffprotein som ligger under 20 gram protein per portion, eftersom vi inte anser att det då är något kvalitativt biffprotein.

Aminosyror

Alla proteinpulver, oavsett källa, bör ha en bra aminosyraprofil, det vill säga innehålla alla essentiella aminosyror och biffproteinet ligger snäppet bättre där, då det dessutom innehåller de grenade aminosyrorna (kolla in bästa BCAA). Dessa aminosyror har visat sig särskilt viktigt för muskelbyggnad och återhämtning.

Näringsinnehåll

Biffproteinpulver ligger vanligtvis väldigt lågt i både kolhydrater och fett och vissa har verkligen 0 på båda. Är detta viktigt för dig bör du kika extra på det. Dessutom bör du kontrollera produktens innehållsförteckning. En bra tumregel där är att ju kortare innehållsförteckning desto bättre.

Smak och löslighet

Något du ska dricka dagligen måste du ju tycka om, så se till att välja något du tycker om. Smaken är avgörande. Lösligheten i den vätska du föredrar är också viktigt att överväga för en smidig och klumpfri dryck. Läs recensioner och produktomdömen på nätet så att du kan få en bra överblick av produkten.

Priset

Sist kommer priset. Ingen har lust att betala för mycket och man känner sig nöjd när man hittat en så prisvärd produkt som möjligt. Priset per portion och förpackningens storlek kan spela stor roll i beslutsprocessen. Större förpackningar kan erbjuda ett bättre pris per portion, men kom ihåg att det billigaste biffproteinpulvret inte alltid är det bästa och tvärtom.

bästa biffproteinpulver

Så valde vi produkter

Vi började med att kontrollera utbudet av biffproteinpulver för att sedan välja ut de som såg särskilt lovande ut. Här handlar det om att kontrollera själva innehållet, smakutbud, extra tillsatser och mer för att kunna avgöra vad som är bra och vad som inte riktigt håller måttet. I slutändan hade vi 6 stycken som vi kände att vi måste ha med i vår artikel. Vi letar alltid efter en rena produkter som är snälla mot kroppen.

Smak är alltid högst personligt, men det är en viktig detalj och även i detta test vann något biffproteinpulver lite extra poäng över andra just på grund av sin goda smak. Man måste alltid kunna se fram emot att ta sin smoothie efter ett hårt träningspass, annars har man köpt fel produkt.

Vanliga frågor om biffproteinpulver

Vad är biffprotein?

Biffproteinpulver är en relativt ny produkt på marknaden och anledningen till det är att tillverkningen tidigare varit så dyr, eftersom det görs av nötkött. Det har en högre biotillgänglighet än andra typer av proteinpulver, är rikt på kreatin, glutamin och L-arginin, samt har en hög koncentration av samtliga essentiella aminosyror plus de förgrenade aminosyrorna (BCAA). Det är även väldigt rikt på B-vitaminer och mineraler med ett mycket lågt innehåll av både fett och kolhydrater.

Innehåller biffproteinpulver laktos?

Nej, biffproteinpulver är laktosfritt och det innehåller heller ingen mjölkprotein, eller gluten.

Kan jag ta biffproteinpulver som vegan?

Eftersom biffproteinpulver kommer från nötkött, så bör du undvika det om du lever efter en vegansk livsstil och enbart äter växtbaserat. Titta istället på andra proteinkällor, så som ärt eller havreprotein.

Ska jag ta biffproteinpulver varje dag?

Ja, ett biffproteinpulver kan intas dagligen, men tänk på att alla proteinpulver bör ses som ett komplement till en balanserad kost och inte någon måltidsersättning.

Kan biffproteinpulver ge biverkningar?

Om man konsumerar stora mängder på en och samma gång upplever en del magbesvär, uppblåsthet eller gaser. Du kan oftast dämpa dessa symptom genom att sprida ut proteinintaget under dagen och dricka mycket vatten. Det bör dock nämnas att biffproteinpulver är det proteinpulver som oftast ger minst biverkningar med matsmältningen, då det är väldigt lättsmält. För mycket protein överlag kan leda till matsmältningsproblem, så det är viktigt att du har en bra balans med ditt proteinintag.

Sverigefitness logo retina

Sverigefitness.se är en informationsguide inom allt som rör fitness och hälsa. Vi testar själva produkter och hjälper våra besökare att hitta bra och säkra träningsprodukter och tillskott.

Kontakt

Om oss

Kontakta oss

Kontakt: tomek (a) topnotchleads.io


Disclaimer: Allt innehåll på SverigeFitness är enbart för informationssyfte och skall inte ersätta medicinsk rådgivning eller konsultation. Vi medverkar i affiliate program som gör det möjligt för oss att driva reklamintäkter, dessa påverkar inte vårt omdöme.