Bäst i test: Bästa laktosfria proteinpulvret 2024

Sverigefitness är och kommer alltid att förbli gratis för våra läsare. För att kunna fortsätta driften och testa produkter så använder vi oss av annonslänkar som ger oss en mindre ersättning om du handlar något via våra rekommendationer.

Hem » Muskelbygge » Bäst i test: Bästa laktosfria proteinpulvret 2024

Senast Uppdaterat januari 5, 2024 av Maria Skruf

Orolig för att inte kunna använda proteinpulver på grund av laktosintolerans? Oroa dig inte! Vår köpguide är skräddarsydd för att hjälpa dig hitta det bästa laktosfria proteinpulvret på marknaden. Vi har granskat olika typer av proteintillskott, deras kvalitet, smak och konsistens, så att du kan lättare kan hitta det rätta valet för dig. Oavsett om du är laktosintolerant eller bara vill ha högkvalitativt protein utan laktos, kan du hitta en bra produkt i vår bäst i test lista nedan.

Sammanfattning av bästa laktosfria proteinpulvret

  1. Iso Whey Lactose Free: Bäst i test av laktosfritt proteinpulver
  2. Core Protein Pro: Bästa laktosfria proteinpulver (låglaktos)
  3. Heey! Veganskt Protein: Bästa laktosfria proteinpulver för veganer
  4. GAAM Soy Isolate: Bästa laktosfria proteinpulver på soja
  5. Core Egg Protein: Bästa laktosfria proteinpulver av ägg

Laktosfritt proteinpulver bäst i test 2024

1. Iso Whey Lactose Free av Self Omninutrition

Iso Whey Lactose Free av Self Omninutrition
FördelarNackdelar
+ Med över 90% protein per portion är detta ett utmärkt sätt att öka ditt dagliga proteinintag– Detta högkvalitativa proteinpulver kan vara något dyrare jämfört med andra alternativ på marknaden
+ Isolerat vassleprotein absorberas snabbt av kroppen, vilket gör det idealiskt för återhämtning efter träning
+ Perfekt för de som är laktosintoleranta eller vill undvika laktos
+ Har ett lågt innehåll av kolhydrater och fett vilket hjälper till att hålla kaloriintaget under kontroll

Self Omninutrition Iso Whey Lactose Free är en högkvalitativt proteinpulver som riktar sig till både motionärer och seriösa idrottare som söker ett rent och laktosfritt proteinalternativ. Den här produkten har vunnit popularitet för sin enastående sammansättning och exceptionella egenskaper som gör den unik på marknaden. Dessutom är den något så unikt som ett laktosfritt proteinpulver av typen Whey. Jag råkar själv vara laktosintolerant, och använder denna sen ett tag tillbaka när jag behöver ett tillskott av protein. Därför är det jag som skriver just detta test och inte Otello som annars har hand om proteinpulver testen på Sverigefitness.

Om du är känslig mot laktos men fortfarande önskar ett välsmakande mjölkbaserat proteinpulver är Iso Whey Lactose Free från Self Omninutrition utan tvekan bäst i test. Den här produkten innehåller högkvalitativt vassleproteinisolat som är snabbt absorberande och hjälper till att öka muskeluppbyggnaden och återhämtningen.

Samtidigt innehåller IsoWhey Lactose Free minimala mängder kolhydrater och fett, vilket gör det till ett utmärkt val för de som vill kontrollera sitt kaloriintag och bygga muskelmassa.

Produktinnehåll i Iso Whey Lactose Free proteinpulver

Iso Whey Lactose Free från Self Omninutrition
Näringsämne Per 30 g portion Per 100 g
Energi 116 kcal (487 kJ) 388 kcal (1622 kJ)
Protein 25.2 g 84 g
Kolhydrat 1.2 g 4 g
– varav sockerarter 0.9 g 3 g
Fett 1.2 g 4 g
– varav mättat fett 0.9 g 3 g
Salt 0.12 g 0.4 g

Testpanelens ord: När testpanelen provade Self Omninutrition ISO Whey Lactose Free var de imponerade av dess snabba löslighet och smak. Många ansåg att det var enkelt att blanda i vatten eller mjölk, och de upplevde inga klumpar eller konstig eftersmak. De som var laktosintoleranta eller känsliga mot laktos uppskattade särskilt den laktosfria egenskapen och kunde konsumera proteinpulvret utan besvär. Under träningsperioden märkte testarna en ökad muskelåterhämtning och mindre träningsvärk, vilket tyder på att produkten levererade de förväntade resultaten.

2. Core Protein Pro av Svenskt Kosttillskott

Core Protein Pro av Svenskt Kosttillskott
FördelarNackdelar
+ En imponerande mängd protein per portion (en hög proteinhalt upp till 91%) gör Core Protein Pro till ett kraftfullt verktyg för att stödja muskeluppbyggnad och återhämtning– Core Protein Pro kan vara något dyrare än andra proteinpulver på marknaden
+ Användningen av vassleproteinhydrolysat gör att detta protein absorberas snabbt av kroppen– Det innehåller en låg laktoshalt men är inte helt laktosfritt
+ För de som är laktoskänsliga är Core Protein Pro ett utmärkt alternativ, eftersom det vanligtvis tolereras väl och har låg laktoshalt
+ Produkten finns i flera smaker, inklusive naturlig smaklös, samt smaksatta alternativ med naturlig sötning

Core Protein Pro innehåller en kombination av vassleproteinisolat och -hydrolysat, utmärker sig med flera fördelar gentemot traditionella vassleproteiner. Det är ett högkvalitativt vassleproteinpulver som har utvecklats för att möta kraven hos både seriösa atleter och hälsoentusiaster. Det innehåller en kombination av vassleproteinisolat och vassleproteinhydrolysat, vilket ger enastående egenskaper. Den ultrafiltrerade tillverkningsprocessen garanterar ett proteininnehåll på cirka 90%, samtidigt som kolhydrat- och fetthalten är minimal. Det här proteinpulvret erbjuder följande fördelar:

Det man bör ta med sig om Core Protein Pro är att det är ett proteinpulver baserat på vassleproteinisolat och vassleproteinhydrolysat och är en låglaktosprodukt – vilket innebär att det innehåller små mängder laktos och inte är helt laktosfritt proteinpulver. Det gör det lämpligt för de som klarar av en mindre mängd laktos men inte behöver ett helt laktosfritt proteinpulver.

Om du är villig att lägga några kronor extra på ett bra proteinpulver så är det här alternativet av laktosfritt proteinpulver ett bra val. Det har ett mycket högt innehåll av protein och kommer dessutom i flera goda smaker.

Produktinnehåll i Core Protein Pro

Näringsämne1 portion (42 g)Per 100 g
Energi171 kcal (715 kJ)386 kcal (1615 kJ)
Fett0.7 g
1.6 g
– varav mättat fett0.3 g0.7 g
Kolhydrater0.9 g2.1 g
– varav sockerarter0.4 g0.9 g
Fibrer0.6 g1.5 g
Protein38 g90 g
Salt0.2 g0.6 g

Testpanelens ord: Testpanelen var eniga om att Core Protein Pro levererade på sitt löfte. De uppskattade den snabba lösligheten och den goda smaken hos de smaksatta alternativen. För de laktoskänsliga medlemmarna i testpanelen var det en positiv upplevelse att kunna konsumera Core Protein Pro utan obehag men om du är väldigt känslig skulle vi rekommendera ett proteinpulver som är helt fritt från laktos och inte enbart låglaktos som Core Protein Pro. I övrigt rekommenderade panelen detta proteinpulver till såväl nybörjare som avancerade träningsutövare som strävar efter att maximera sitt proteinintag och påskynda sin muskelåterhämtning.

3. Heey! Veganskt Protein

Heey! Veganskt Protein
FördelarNackdelar
+ HEEY Vegan Protein är ett utmärkt val för veganer och de som behöver ett pålitligt proteintillskott utan laktos– Precis som med alla veganska proteintillskott kan smaken vara subjektiv och variera mellan användare
+ Har ett högt innehåll av protein och innehåller alla essentiella aminosyror
+ Produkten erbjuder en smakupplevelse med naturlig smak från frukter och bär
+ Billigt pris per portion
+ Vissa av smakerna innehåller tillsatt B12 vitamin

HEEY Vegan Protein är utvecklat för att enkelt tillgodose ditt proteinbehov, oavsett om det är före eller efter träning, som en del av din frukost eller som ett mättande mellanmål i en smoothie eller bowl. Detta proteinpulver är 100% plantbaserat och tillverkat av ärtprotein- och sojaproteinisolat. Det är lätthanterligt och blandar sig smidigt med vatten eller valfri vegetabilisk dryck.

Det som verkligen utmärker detta proteinpulver är dess smak, som inte kompromissar med naturliga frukter och bär. Varje sked är en läcker smakupplevelse, och du kan vara säker på att inget onödigt socker har tillsatts. Dessutom passar det perfekt för dem som vill minimera sitt socker- och glutenintag, vilket gör det till ett hälsosamt alternativ. De smakrika varianterna, Vanilj och Choklad, är dessutom berikade med vitamin B12.

HEEY Vegan Protein är tillverkat i Sverige. Det innebär hög kvalitetskontroll och säkerhet vid varje steg i produktionsprocessen. Med HEEY Vegan Protein får du inte bara en pålitlig proteinkälla, utan även en hälsosam, välsmakande och skonsam produkt som är redo att ta din kost till nästa nivå.

Produktinnehåll i Heey Vegan Protein

Näringsämne Per 30 g portion % av Dagligt Referensintag (DRI) Per 100 g
Energi 106 kcal (446 kJ) 355 kcal (1488 kJ)
Fett 0.45 g 1.5 g
– varav mättat fett 0.3 g 1 g
Kolhydrater 0.45 g 1.5 g
– varav sockerarter 0.15 g 0.5 g
Fiber 1.35 g 4.5 g
Protein 24.3 g 81 g
Salt 1.05 g 3.5 g
Vitamin B12 0.6 µg 25%

Testpanelens ord: Testpanelen var mycket positivt inställd till HEEY Vegan Protein och älskade dess smaker, särskilt Vanilj och Choklad. De upplevde att det var lätt att blanda pulvret med vätska och inte klumpade sig. Produkten var välsmakande och hade god konsistens och för de i panelen som inte enbart var ute efter ett laktosfritt proteinpulver uatn även ett vegansk kände sig upplyfta av att man även tillsatt det livsviktiga B12 vitaminet som just veganer ofta riskerar att lida brist på. Ett veganskt och laktosfritt proteinpulversom det är värt att testa.

4. Core Egg Protein från Svenskt Kosttillskott

Core Egg Protein från Svenskt Kosttillskott
FördelarNackdelar
+ Passar perfekt för laktosintoleranta och de som vill undvika laktosbaserade produkter– Inte lika högt proteininnehåll som en del andra alternativ
+ Ett utmärkt alternativ för de som vill hålla nere kolhydrat- och fetthalten i kosten– Inte lika välsmakande som laktosfritt proteinpulver baserat på mjölkprotein
+ Finns i flera smaker för att passa olika smakpreferenser
+ Utvinns ur ägg från frigående höns

Core Egg Protein är ett äggproteinpulver som framställs från äggvitan av frigående höns, vilket gör det till en naturligt laktosfri proteinkälla. Med hela 75% protein per portion ger det dina muskler det protein de behöver för att växa och återhämta sig. Det är en utmärkt ersättning för traditionella vassleproteiner och är särskilt lämpligt för de som vill undvika laktos, har höga proteinbehov, eller behöver en kalorisnål proteinkälla.

Samtidigt som Core Egg Protei erbjuder en relativt hög proteinhalt erbjuder det även en extremt låg fetthalt, vilket gör det till en utmärkt källa till protein med minimalt fettinnehåll. Om du vill minimera ditt kolhydratintag, kommer du att uppskatta Core Egg Protein med endast 0.4 g kolhydrater per portion. Dessutom kan du vara trygg med att det inte finns något tillsatt socker i produkten, vilket gör den till ett hälsosamt val för den medvetne konsumenten.

För variation i din kost finns Core Egg Protein i flera goda smaker. Dess ursprung från frigående höns betonar produktens höga kvalitet och naturliga ursprung. Med Core Egg Protein kan du enkelt öka ditt dagliga proteinintag samtidigt som du undviker laktos och njuter av smakrika alternativ som främjar din hälsa och träningsresultat.

Produktinnehåll i Core Egg Protein

Näringsämne Per 27 g portion Per 100 g
Energi 87.4 kcal (365.8 kJ) 324 kcal (1355 kJ)
Fett 0.33 g 1.2 g
– varav mättat fett 0.1 g 0.4 g
Kolhydrater 0.4 g 1.5 g
– varav sockerarter 0.3 g 1.2 g
Fibrer 1.8 g 6.5 g
Protein 20.3 g 75 g
Salt 0.15 g 0.5 g

Testpanelens ord: Testpanelen var positivt överraskad av Core Egg Protein och dess smakvariationer. De fann att det var enkelt att blanda pulvret med vatten eller vegetabilisk mjölk, och smakade utmärkt. Många upplevde att det var ett tillfredsställande mellanmål under dagen eller ett utmärkt sätt att påfylla proteinreserverna efter träning. Denna produkt passade särskilt bra för testpanelmedlemmar som föredrar lågkolhydratalternativ och behöver undvika laktos. Däremot måste vi i ärlighetens namn säga att den här produkten inte är riktigt lika god som produkter baserade på whey.

5. GAAM Soy Isolate

GAAM Soy Isolate
FördelarNackdelar
+ Sojaproteinisolat är en kraftfull proteinkälla med hög proteinhalt och minimalt fett och kolhydrater– Precis som med alla proteintillskott kan smaken vara subjektiv och variera mellan användare
+ Passar perfekt för de med specifika kostrestriktioner såsom veganer och de som vill ha ett laktosfritt proteinpulver– Finns endast i två smaker
+ Kommer i ett par olika smaker som alla var uppskattade av testpanelen– Tjocknar snabbt i konsistensen vilket inte uppskattas av alla

GAAM Soy Isolate är tillverkat av 100% rent sojaproteinisolat och utgör en högkvalitativ proteinkälla. Denna produkt passar perfekt för de som följer en vegetarisk eller vegansk kost, samt för de som behöver undvika laktosbaserade produkter. Det är viktigt att notera att sojaproteinisolat räknas som ett fullvärdigt protein, vilket gör det jämförbart med andra högkvalitativa proteinkällor som vassleprotein.

För de som är laktosintoleranta är detta proteinpulver ett utmärkt alternativ som inte orsakar obehagliga biverkningar då det inte innehåller protein från källor med laktos.

Produktinnehåll i GAAM Soy Isolate

Näringsämne Per 100 g Per portion 30 g
Energi 1622 kJ / 388 kcal 487 kJ / 116 kcal
Fett 4 g 1,2 g
– varav mättat fett 2,6 g 0,78 g
Kolhydrater 4 g 1,2 g
– varav sockerarter 3,5 g 1,05 g
Protein 84 g 25,2 g
Salt 0,3 g 0,09 g

Testpanelens ord: Testpanelen var eniga om att GAAM Soy Isolate erbjöd ett par goda smaker och flera av testpersonerna gillade specifikt chokladsmaken. De fann att det var ett högkvalitativt sojaisolat vilket är ett utmärkt alternativ för den som vill ha ett laktorsfritt proteinpulver. Testpanelen rekommenderar GAAM Soy Isolate till alla som söker ett högkvalitativt veganskt proteinpulver som stöder muskeluppbyggnad och återhämtning men däremot ska man vara försiktig om man är känslig mot sojabönor. En liten anmärkning som vi vill göra angåpende den här produkten är dock att den tjocknar rejält vilket det rådde meningsskiljaktigheter om huruvida man gillade det eller ej.

bästa laktosfria proteinpulvret

Köpguide: Hitta bästa laktosfria proteinpulvret för dig

När du letar efter det bästa laktosfria proteinpulvret är det viktigt att överväga flera faktorer för att hitta det som passar bäst för dina behov.

Olika typer av proteinpulver

Det finns olika typer av proteinpulver att välja mellan, och valet beror på dina preferenser och mål. Här är några vanliga typer:

  • Vassleproteinisolat och -hydrolysat: Dessa är laktosfria alternativ som är kända för högt proteininnehåll och snabbt upptag i kroppen. Perfekta för träning och återhämtning.
  • Sojaproteinisolat: Ett veganskt alternativ som är laktosfritt och innehåller högkvalitativt protein. Bra för veganer och vegetarianer.
  • Äggviteprotein: Ett laktosfritt alternativ med lågt fettinnehåll och högt proteininnehåll. Passar de som vill undvika mjölkprodukter.

Kvalitet och innehåll

När du väljer laktosfritt proteinpulver är kvaliteten avgörande. Se till att produkten är tillverkad av pålitliga och rena ingredienser. En viktig faktor är att kontrollera hur mycket protein ett laktosfritt proteinpulver faktiskit innehåller. Mängden protein kan skilja mycket åt men i detta laktosfritt proteinpulver bäst i test har vi endast listat de produkter vi anser har en tillräckligt hög koncentration av protein.

Proteinet bör även komma från en bra källa, till exempel från GMO-fri sojabönor och ägg från frigående höns.

Smak

Smaken är viktig eftersom den påverkar hur väl du kommer att njuta av ditt proteinpulver. Många laktosfria alternativ erbjuds i flera olika smaker, så välj en som passar din smakpreferens. Om du är osäker på om du kommer gilla en smak kan du välja att läsa användarrecensioner där du ofta kan få svar på hur specifika smaker levererar.

Konsistens

Konsistensen för ett laktosfritt proteinpulver är också viktig. Vissa föredrar krämiga shakes medan andra gillar tunnare drycker. Läs recensioner och produktbeskrivningar för att få en uppfattning om konsistensen på det proteinpulver du överväger. Om du vill ha en produkt som kan tjockna mycket och blir till en pudding bör du välja ett kaseinprotein.

Pris

Priset varierar mellan olika märken och produkter. Jämför priser och portionsstorlekar för att få mest värde för pengarna. Kom ihåg att högre pris inte alltid betyder högre kvalitet.

Så utförde vi testerna

För att identifiera de bästa laktosfria proteinpulverna utförde vi noggranna tester av nogrant utvalda och handplockade produkter. Vårt testteam utvärderade produkterna baserat på smak, konsistens, kvalitet och värde för pengarna. Vi tog hänsyn till olika kostpreferenser och mål för att ge dig en så mångsidig men bra bäst i test lista med laktosfritt proteinpulver som möjligt. Ovan hittar du det slutgiltiga resultatet.

Fler artiklar om proteinpulver

Vanliga frågor om laktosfritt proteinpulver

Finns det laktosfritt proteinpulver?

Ja, det finns laktosfritt proteinpulver. Många varumärken erbjuder laktosfria alternativ, inklusive vassleproteinisolat och andra proteinkällor som är anpassade för laktosintoleranta individer.

Vilket är det bästa proteinpulvret?

Det bästa proteinpulvret varierar beroende på dina individuella preferenser och mål. Det finns många olika typer av proteinpulver, inklusive vassleprotein, sojaprotein, äggviteprotein och mer. Valet beror på dina kostrestriktioner, smakpreferenser och träningsmål. I vårt topplista ovan hittar du våra favoritprodukter handplockade av vår testpanel.

Kan laktosintoleranta äta vassleprotein?

Laktosintoleranta personer kan ibland tolerera vassleproteinisolat. Dock är det viktigt att överväga din egen känslighet och prova små mängder för att se hur din kropp reagerar.

Är det laktos i vassleprotein?

Ja, vassleprotein innehåller naturligt förekommande laktos, men mängden kan variera beroende på produkttyp. Vassleproteinisolat och vassleproteinhydrolysat innehåller generellt mycket låga mängder laktos och kan vara lämpliga för personer med laktosintolerans. Det är dock viktigt att kolla produktens specifika innehåll och eventuella laktoshalt.

Sverigefitness logo retina

Sverigefitness.se är en informationsguide inom allt som rör fitness och hälsa. Vi testar själva produkter och hjälper våra besökare att hitta bra och säkra träningsprodukter och tillskott.

Kontakt

Om oss

Kontakta oss

kontakt@sverigefitness.se

Tobica LTD
Tigne Street 33, Sliema, SLM-3174
Malta


Disclaimer: Allt innehåll på SverigeFitness är enbart för informationssyfte och skall inte ersätta medicinsk rådgivning eller konsultation. Vi medverkar i affiliate program som gör det möjligt för oss att driva reklamintäkter, dessa påverkar inte vårt omdöme.