Bäst i test: Bästa äggproteinet 2024

Sverigefitness är och kommer alltid att förbli gratis för våra läsare. För att kunna fortsätta driften och testa produkter så använder vi oss av annonslänkar som ger oss en mindre ersättning om du handlar något via våra rekommendationer.

Hem » Muskelbygge » Proteinpulver » Bäst i test: Bästa äggproteinet 2024

Senast Uppdaterat januari 5, 2024 av Maria Skruf

Ägg är ett populärt livsmedel hos svenskar och i hela världen. Enligt uppgifter äter en svensk ett tjugotal ägg i månaden och många prisar livsmedlet för sitt näringsrika innehåll av protein och fett. Äggprotein är ett bra alternativ till andra proteintillskott på marknaden och ett utmärkt alternativ för den som inte har möjlighet att använda t ex vassle eller kaseinprotein.

På denna sida listar vi vad vi anser är det bästa äggproteinet på marknaden. Vår bäst i test lista består av 5 bra produkter och toppas av vinnaren av bästa äggproteinpulvret: Core Egg Protein.

Sammanfattning av vårt äggprotein Test:

 1. Core Egg Protein: Testvinnare, väldigt låg kolhydrat- och fetthalt per portion
 2. Helt Ärligt Äggvitepulver: Tillverkad i Sverige med ägg från frigående höns
 3. Scitec Nutrition Egg Pro: Fri från laktos
 4. Helt Ärligt Äggpulver: Finns i tre läckra smaker
 5. Star Nutrition Flytande Äggvita: 100 % äggvita

Bästa äggproteinet- Våra topp 5- Bäst i test 2024

1. Core Egg Protein

Core Egg Protein
FördelarNackdelar
+ Första plats i vårt bäst i test– Få smaker
+ Väldigt låg kolhydrat- och fetthalt per portion
+ 75 gram protein per 100 gram
+ Smakar gott och blandas lätt utan att klumpa ihop sig
+ Inget tillsatt socker
+ Innehåller samtliga essentiella aminosyror

Beskrivning:

Core Egg Protein från svensk Kosttillskott landar inte oväntat på första plats. Svensk kosttillskott är kända för att skapa bra produkter som säljs till en budgetvänlig peng och det stämmer även när det kommer till Core Egg Protein.

Denna produkt är framtagen från äggvita från frigående höns, och består av 75% protein. Kommer med en god och söt smak och är framförallt lätt att blanda och klumpar sig inte!

Core Egg Protein tickar alla boxar för oss när det kommer till vad ett äggproteinpulver ska vara. Ett lågt innehåll av kolhydrater och fett per portion gör detta äggprotein lämpligt för de som går på olika dieter.

Helt Ärligt Äggvitepulver

Helt Ärligt Äggvitepulver
FördelarNackdelar
+ Hög proteinhalt per portion (79 g per 100 g)– Något mer fett än listettan
+ Låg halt av kolhydrater och fett per portion– Smaken passar inte alla
+ Finns i flera läckra smaker
+ Tillverkad i Sverige med ägg från frigående höns

Beskrivning:

Helt Ärligt Äggvitepulver ett bra äggproteinpulver som är tillverkat av rena äggvitor vilket innebär att det har ett högt proteininnehåll och är lågt i kolhydrater och fett.

Plus i kanten får Helt Ärligt Äggviteprotein för att det är baserat på äggvita och innehåller mycket låga doser av fett och kolhydrater och en hög dos protein per portion (22 g). Dessutom kommer det i flera goda smaker såsom hallon och päron.

Scitec Nutrition Egg Pro

Scitec Nutrition Egg Pro
FördelarNackdelar
+ Billig per gram protein– Få smaker
+ Utvunnen av ren äggvita = hög protein och låg fett– Klumpar ihop sig lättare än Core Egg Protein
+ Fullvärdigt protein
+ Fri från laktos

Beskrivning:

Scitec Nutrition Egg Pro är ett bra äggproteinpulver som är tillverkat av rena äggvitor, vilket innebär att det har ett högt proteininnehåll och ett lågt innehåll av kolhydrater och fett.

Scitec Nutrition Egg Pro ger en trevlig smakupplevelse och är lätt att blanda men kan dessvärre enbart erbjuda en smak just nu, choklad. Innehållet av protein är dock 73 g per 100 g vilket innebär att det här absolut är en produkt som kan mäta sig med de två andra produkterna som toppar listan.

Helt Ärligt Äggpulver

Helt Ärligt Äggpulver
FördelarNackdelar
+ Ett bra alternativ för dem som vill ha en något högre mängd kolhydrater och fett– Högre innehåll av fett och kolhydrater
+ Finns i tre läckra smaker– Lägre innehåll av protein
+ Tillverkad i Sverige med ägg från frigående höns

Beskrivning:

Helt Ärligt Äggpulver är ett annat bra äggproteinpulver som är tillverkat av äggvita och äggula, vilket innebär att det har ett högt proteininnehåll och men även ett högre inne

Proteininnehållet i denna produkt är lägre på 51 g per 100 g, men det är ett utmärkt alternativ för den som vill ha en någon högre mängd snabba kolhydrater och fett i sitt äggprotein. Helt Ärligt Äggpulver finns i tre goda smaker.

Star Nutrition Flytande Äggvita

Star Nutrition Flytande Äggvita
FördelarNackdelar
+ 100 % äggvita– Vissa kan tycka att smaken av äggvitorna för tråkig
+ Bra sätt att få protein från ägg utan att få i sig det fett som finns i hela ägget
+ Perfekt sätt att öka proteinintaget utan att öka antalet kalorier
+ Kan läggas till som extra äggvita i en heläggsomelett eller användas för en ren äggvita-omelett

Beskrivning:

Trots att vi i det här testet fokuserat på det bästa äggproteinpulvret så vill vi även lista ett alternativ för den som helt enkelt vill ha i sig äggprotein i en annan form än pulver. Det är där Start Nutrition Flytande Äggvita kommer in.

Flytande äggvita från Start Nutrition innehåller 100% äggvita och är ett utmärkt sätt att få i sig protein från ägg utan att få i sig fettet som finns i hela ägget och därför även ett perfekt sätt att öka proteinintaget utan att öka kalorimängden.

Kan tillsättas som extra äggvita till en omelett på hela ägget eller användas för en ren äggviteomelett.

Liknande tester

Vad är äggprotein?

Äggprotein är en typ av protein som finns i ägg. Det består av aminosyror, som är proteinets byggstenar.

Äggproteinpulver är ett populärt tillskott bland kroppsbyggare och idrottare eftersom det är en högkvalitativ proteinkälla med en bra aminosyraprofil.

Det finns två huvudtyper av äggproteinpulver: De som är baserade på hela ägg och och de som är baserade på enbart äggvitor.

Proteininnehållet i ett ägg beror på vilken typ av ägg det är. I genomsnitt innehåller ett helt ägg cirka 6 gram protein, medan en äggvita innehåller cirka 4 gram protein. Genom att använda ett kosttillskott baserat på äggprotein blir det lättare att mäta intaget av protein, än genom att äta faktiska ägg.

Så här gjorde vi testet

När det kommer till proteinpulver är det inte alltid lätt att testa resultatet då t ex muskeluppbyggnad sker under en lång tid och beror på flera faktorer.

Här får man helt enkelt förlita sig på det man kan ta reda på, nämligen det faktiska innehållet i produkten. Det är detta vi kikar på när det kommer till bästa äggproteinet / äggproteinpulvret.

I det här testet kikade vi särskilt noga på följande faktorer:

 • Innehållet av protein, kolhydrater och fett
 • Ursprunget (t ex frigående höns, Sverige etc)
 • Smakvarianter
 • Den faktiska smaken
 • Hur väl produkten blandas och konsistensen

Efter att ha vägt olika fakta och betygsatt det som kan betygsättas genom att prova produkterna blev vår slutgiltiga vinnare Core Egg Protein följt av övriga produkter i denna lista.

Köpguide: Bästa Äggproteinpulvret / äggprotein

När du letar efter det bästa äggproteinpulvret / äggproteinet är det viktigt att tänka på vad du egentligen letar efter. Här är några faktorer som kan vara viktiga för dig när du väljer ett äggproteinprodukt:

Proteininnehåll

Som vi har sett kan proteininnehållet i ett äggproteinpulver variera ganska mycket. Ju högre proteinhalt, desto dyrare är produkten troligen.

Kolhydrat- och fettinnehåll

Om du letar efter ett proteinpulver med lågt kolhydrat- och fettinnehåll bör du leta efter en produkt som endast är gjord av äggvita.

Ursprung

Vissa tillverkare anger att deras ägg kommer från frigående höns eller att pulvret görs av svenska ägg. Detta kan vara viktigt för dig som vill stödja vissa produktionsmetoder eller har allergier.

Smak och smakvarianter

Vissa produkter finns i flera olika smaker, medan andra bara finns i en smak. Om du vill kunna variera ditt äggproteinpulver är det värt att leta efter en produkt med flera smaker. Oavsett smakvariant så bör så klart produkten smaka gott. Vissa produkter är mer framgångsrika än andra i detta avseende.

Blandning och konsistens

När du blandar äggproteinpulver med mjölk eller vatten bör du vara uppmärksam på konsistensen. Pulvret ska blandas väl och inte bilda klumpar. Konsistensen ska vara jämn, som en milkshake.

Pris

Priset på äggproteinpulver kan variera beroende på de faktorer som nämns ovan. En produkt med högt proteininnehåll och flera smaker är sannolikt dyrare än en produkt med lägre proteininnehåll och endast en smak.

Detta är de faktorer som vi tycker är viktiga när man väljer ett äggproteinpulver/äggprotein. Naturligtvis kan det finnas andra faktorer som kan vara viktiga för dig.

Äggvitepulver eller heläggspulver

Äggvitepulver eller heläggspulver – Vad är bäst?

När man kikar på äggproteinpulver kommer man snabbt uppmärksamma att det finns två typer, äggvitepulver och heläggspulver. Det kan vara en god idé att veta skillnaden på dessa innan du väljer produkt.

En produkt baserad på enbart äggvita kallas för äggvitepulver och har oftast en högre halt proteiner än det pulver som görs på helägg. Det innehåller även mindre kalorier och fett vilket gör det till ett bra alternativ för den som försöker hålla nere energiintaget.

Proteinpulver som är skapat av hela ägget kallas för heläggspulver och är något ovanligare. Detta är populärt bland personer som vill se till att få i sig mer fett samt omega 3 som huvudsakligen finns i äggulan.

5 anledningar till att välja äggproteinpulver

Om du letar efter ett proteinpulver med högt proteininnehåll som är lätt att smälta kan äggproteinpulver vara ett bra alternativ för dig. Här är 5 anledningar till varför:

 1. Äggproteinpulver tillverkas av ägg, som är en komplett proteinkälla. Det innebär att de innehåller alla essentiella aminosyror som din kropp behöver
 2. Äggproteinpulver är lätt att smälta. Ägg är ett relativt enkelt livsmedel för kroppen att bryta ner, så äggproteinpulver är mindre benäget att orsaka matsmältningsproblem än andra typer av proteinpulver
 3. Ägg är en bra källa till vitaminer och mineraler. Ägg innehåller förutom protein även vitamin A, D och D-vitamin, samt selen och kolin
 4. Äggproteinpulver från äggvita innehåller få kalorier och lite fett. Om du håller koll på ditt kolhydrat- eller fettintag kan äggproteinpulver vara ett bra alternativ
 5. Äggproteinpulver är laktosfritt. Det gör det till ett bra val för dem som är laktosintoleranta eller har svårt att smälta laktos som annars kan finnas i produkter med vassleprotein (mjölkprotein)

Är äggprotein veganskt?

Då äggprotein är ett protein som tas ur en animalisk källa så är det inte vegansk oavsett om du väljer ett äggvitepulver eller ett äggproteinpulver som skapats av hela hönsägg.

Den som önskar ett veganskt alternativ bör istället kika närmare på andra proteinpulver som sojaprotein då soja är en vegetabilisk produkt. Ett annat alternativ till äggprotein kan vara ärtprotein.

Fördelar och nackdelar med äggprotein

FördelarNackdelar
+ Äggprotein är en komplett proteinkälla med högt biologiskt värde som innehåller alla viktiga aminosyror som kroppen behöver– Vissa personer kan tycka att smaken på äggproteinpulver är obehaglig
+ Äggproteinpulver är lätt att smälta och tas upp snabbt av kroppen– Äggproteinpulver är inte veganskt
+ Äggproteinpulver är en bra källa till vitaminer och mineraler– Äggproteinpulver kan vara dyrare än vissa andra typer av proteinpulver
+ Äggvitepulver är lågt innehåll av kolhydrater och fett– En del personer kan vara mycket känsliga mot ägg och det kan framkalla allvarliga allergiska reaktioner
+ Äggproteinpulver från äggvita är laktosfritt

Sammanfattning

Äggproteinpulver är en typ av proteinpulver som tillverkas av ägg. Det är en komplett proteinkälla och innehåller alla essentiella aminosyror som kroppen behöver. Äggproteinpulver är lättsmält och är en bra källa till vitaminer och mineraler.

Äggvitepulver är lågt innehåll av kolhydrater och fett. Proteinpulver skapat av ägg är laktosfritt och passar därför de som kan vara känslig mot kasein eller vassleprotein.

Vanliga frågor om äggprotein

Vilket är bästa äggproteinet?

Vi anser att det bästa äggproteinpulvret kommer från Core (Core Egg Protein). För den som vill ha flytande äggvita som äggprotein tycker vi att den bästa produkten är Star Nutrition Flytande Äggvita.

Är äggprotein bra?

Äggprotein är en komplett proteinkälla och därför bra för dem som vill öka sitt proteinintag. Det är också relativt lättsmält och en bra källa till vitaminer och mineraler.

Vad ska jag köpa för proteinpulver?

Vilken typ av proteinpulver du bör köpa beror på dina mål och kostbehov. Om du letar efter en komplett proteinkälla som är lättsmält kan äggproteinpulver vara ett bra alternativ för dig. Om du däremot har en allergi mot ägg eller är vegan bör du istället titta andra proteinpulver såsom soja- eller ärtproteinpulver.

Var kan man köpa äggvitepulver?

Du kan köpa äggvitepulver i de flesta hälsokostbutiker och på nätet. I vår bäst i test lista hittar du vad vi anser är bästa äggproteinet inklusive bästa äggvitepulver.

Sverigefitness logo retina

Sverigefitness.se är en informationsguide inom allt som rör fitness och hälsa. Vi testar själva produkter och hjälper våra besökare att hitta bra och säkra träningsprodukter och tillskott.

Kontakt

Om oss

Kontakta oss

kontakt@sverigefitness.se

Tobica LTD
Tigne Street 33, Sliema, SLM-3174
Malta


Disclaimer: Allt innehåll på SverigeFitness är enbart för informationssyfte och skall inte ersätta medicinsk rådgivning eller konsultation. Vi medverkar i affiliate program som gör det möjligt för oss att driva reklamintäkter, dessa påverkar inte vårt omdöme.