Bäst i test: Bästa hampaproteinet 2024

Sverigefitness är och kommer alltid att förbli gratis för våra läsare. För att kunna fortsätta driften och testa produkter så använder vi oss av annonslänkar som ger oss en mindre ersättning om du handlar något via våra rekommendationer.

Hem » Muskelbygge » Proteinpulver » Bäst i test: Bästa hampaproteinet 2024

Senast Uppdaterat januari 5, 2024 av Maria Skruf

När det gäller att hitta det bästa hampaproteinet finns det många faktorer att ta hänsyn till. Hampaproteinet måste kunna ge dig de näringsämnen du behöver, samtidigt som det är prisvärt och lätt att hitta. Det finns många olika märken av hampaprotein på marknaden, så det kan vara svårt att veta vilket som är rätt för dig. Med det i åtanke har vi skapat en bäst i test artikel där vi listar det bästa hampaproteinet för i år. Vinnaren i testet blev Healthwell Hampaprotein EKO. Fortsätt läsa nedan för att ta del av den fullständiga topplistan och mer information om hampaprotein.

Sammanfattning av vårt hampaprotein Test:

  1. Healthwell Hampaprotein Eko: Testvinnare, rik på fibrer och omega-fettsyror
  2. Holistic Active Hampaprotein: Ekologiskt och GMO-fritt
  3. Superfruit Hampaprotein EKO: Innehåller alla viktiga aminosyror, omega-fettsyror och mineraler
  4. Wellaware Ekologiskt Hampaprotein: Essentiella fettsyror och kostfibrer
  5. Rawpowder Hampaprotein 50% EKO: Fri från artificiella aromer och tillsatt socker

Bästa hampaproteinet – Våra topp 5 – Bäst i test 2024

1. Healthwell Hampaprotein Eko

hampaprotein healthwell
FördelarNackdelar
+ Ekologisk och GMO-fri– Endast naturell smak
+ 15 gram protein per portion
+ Rik på fibrer och omega-fettsyror
+ Vegansk

Beskrivning:

Healthwell Hemp Protein EKO är det bästa hampaproteinet på marknaden enligt vår testpanel och tar därför hem första plats i vårt bäst i test. Detta protein är tillverkat med ekologiska ingredienser och är GMO-fritt.

Det här hampaproteinet är ett perfekt kosttillskott för dig som vill få i dig en bra dos protein (50 gram per 100 gram pulver), samtidigt som du får i dig hela 10 essentiella fettsyror.

Detta proteinpulver innehåller dessutom 21 gram fibrer per 100 gram pulver. Hampaprotein EKO från Healthwell är utan tillsatser och kommer i en naturell smak för att det lätt ska kunna blandas med andra livsmedel.

  • Om du letar efter ett högkvalitativt hampaprotein så är Healthwell Hampaprotein EKO ett säkert val!

2. Holistic Active Hampaprotein

Holistic Active Hampaprotein
FördelarNackdelar
+ Relativt hög proteinhalt– Dyrare än vissa andra alternativ
+ Ekologiskt och GMO-fritt
+ Vegansk

Beskrivning:

Holistic Active Hampaprotein är ett veganskt och ekologiskt proteinpulver som utvunnits ur hampafrön. Det gör att det förutom en hög dos protein även är rik på kostfibrer och omega 3 fetter. Råvarorna som används i denna produkt är utvunna inom EU och är GMO-fria.

Den här produkten har en proteinhalt på strax över 50 gram per 100 gram pulver, vilket definitivt är ett bra mått sett till proteinpulver framställda ur hampa.

Som vanligt håller Holistic en bra kvalitet på sina produkter, men det går inte att bortse från det faktum att det går att få en likvärdig eller bättre produkt för en billigare peng om man skulle önska.

3. Superfruit Hampaprotein EKO

Superfruit Hampaprotein EKO
FördelarNackdelar
+ Ekologisk– Något lägre proteinhalt
+ GMO-fri– Inga smakalternativ
+ Fri från tillsatser
+ Innehåller alla viktiga aminosyror, omega-fettsyror och mineraler
+ Naturell örtig smak

Beskrivning:

Superfruit är en svensk tillverkare av kosttillskott som skapar produkter av hög kvalitet, och så även här. Detta Hampaprotein är helt ekologiskt, och odlat inom EU. Pulvret är också GMO-fritt och fritt från tillsatser

Detta proteinpulver innehåller 45 gram protein per 100 gram pulver, vilket är en bra mängd. Det är lätt att blanda och har en naturlig smak som gör det mångsidigt.

Superfruit Hampaprotein är ett bra val om du letar efter ett ekologiskt och högkvalitativt hampaprodukt som dessutom innehåller alla essentiella aminosyror, omega fettsyror samt mineraler. Kommer i en förpackning om 500 g med naturell smak.

Tillfälligt Slut

4. Wellaware Ekologiskt Hampaprotein

Wellaware Ekologiskt Hampaprotein
FördelarNackdelar
+ Ekologiskt– Lägre innehåll av protein
+ Essentiella fettsyror och kostfibrer
+ Mild smak

Beskrivning:

Wellawares Hampaprotein innehåller strax under 50 gram, protein per 100 gram pulver vilket är något lägre än en del andra rekommenderade produkter på den här listan. Skillnaden är dock marginell och det som är specifikt bra med Wellaware Ekologiskt Hampaprotein, förutom att det är just ekologiskt, är att vi upplever att den här produkten har en något mildare smak. Något vi anser är positivt.

Förutom innehållet av protein kan det vara bra att veta att den här produkten innehåller essentiella fettsyror och kostfiber. En bra produkt till ett rimligt pris helt enkelt.

5. Rawpowder Hampaprotein 50% EKO

Rawpowder Hampaprotein 50% EKO
FördelarNackdelar
+ Ekologiskt– Finns inte i några goda smaker
+ Fri från artificiella aromer och tillsatt socker– Något dyrare
+ Innehåller viktiga näringsämnen

Beskrivning:

Rawpowder Hampaprotein 50% protein är en ekologisk produkt framställd med naturligt protein från hampa. Det här är ett utmärkt vegetabiliskt protein för den som vill få i sig en extra dos hampaprotein samt andra viktiga näringsämnen såsom en balanserad mängd av omega 3 och omega 6 fetter, vitaminer och mineraler.

Det här hampaproteinpulvret är helt naturligt och fritt från artificiella smakämnen och tillsatt socker. Det gör att smaken är naturlig och passar att blanda i de flesta livsmedel.

Vad är hampaprotein?

Hampaprotein är ett vegetabiliskt protein som tillverkas av hampafrön. Hampafrön är den ätbara delen av hampaplantan och används ofta för att göra olja, mjöl och proteinpulver.

Hampaprotein innehåller alla 20 aminosyror, inklusive de 9 essentiella aminosyror som våra kroppar inte kan producera själva. Hampaprotein är också en bra källa till bra omega-3– och omega-6-fettsyror, kostfibrer, vitaminer och mineraler.

Så här gjorde vi testet

För att hitta det bästa hampaproteinet på marknaden har vi tittat på ett antal olika faktorer. Vi har tagit hänsyn till saker som pris, proteininnehåll, kvalitet, smak och tillgänglighet.

Vi började med att titta på alla olika hampaproteinpulver som finns på marknaden och avgränsade det till ett urval av 10 produkter. Vi gjorde sedan vår egen forskning om dessa produkter och tittade på saker som recensioner, proteininnehåll och pris.

Vi tittade också noga på innehållsförteckningen för att försäkra oss om att produkten var av hög kvalitet och fri från konstgjorda smaker och tillsatt socker.

När vi väl hade vårt urval provade vi alla de olika hampaproteinpulvren för att se vilken som hade bäst smak och konsistens. Vi tittade också på hur lätt de var att blanda i olika livsmedel och drycker.

Vinnaren i vårt test blev Healthwell Hampaprotein Eko. Denna produkt fick höga poäng för proteininnehåll, kvalitet och smak. Den var också lätt att blanda och hade en mångsidig naturlig smak som gjorde den idealisk för att lägga till i smoothies, gröt eller bakning. Plus i kanten för att det här är ett ekologiskt hampaprotein.

Bästa hampaprotein

Köpguide: Bästa hampaprotein

När du köper hampaprotein finns det några saker du bör tänka på. Här är våra bästa tips:

Proteinhalten

Det första du bör titta på när du köper hampaprotein är proteininnehållet. Hampaprotein ska helst innehålla minst 50 gram protein per 100 gram pulver.

Innehållet

När du köper hampaprotein är det viktigt att titta på ingrediensförteckningen. Se till att produkten du köper är av hög kvalitet och fri från konstgjorda aromer och tillsatt socker. Ett bra hampaproteinpulver bör även innehålla en balanserad mängd av omega 3 och omega 6.

Priset

Hampaprotein kan variera i pris, beroende på märke och proteininnehåll. Jämför priserna innan du köper för att göra att du får en bra affär. Betala inte överpris för ett varumärke.

Smak & konsistens

Få hampaproteinpulver är smaksatta. När du köper hampaprotein är det också viktigt att tänka på den naturliga smaken. Vissa hampaproteinpulver kan ha en stark, jordig smak som inte alla kommer att gilla.

Om du är känslig för smak kan du leta efter en produkt med mildare smak. Hampprotein kan också variera i konsistens, från finmalet till mer grovt. Här är det en smaksak vilket man föredrar.

Läs recensioner

Innan du köper hampaprotein bör du läsa recensionerna. Leta efter produkter som har positiva kundomdömen och som får höga betyg av användare. Detta ger dig en uppfattning om produktens kvalitet och om den är värd priset.

Nu när du vet vad du ska tänka på när du köper hampaprotein är du redo att hitta den bästa produkten för dina behov. Se till att jämföra priser och läsa recensioner innan du köper för att försäkra dig om att du får en högkvalitativ produkt.

Hampaprotein dosering

Du kan dosera hampaproteinpulver hur du önskar utan att oroa dig. Tänk dock på att hampaprotein är ett kosttillskott som inte kan ersätta en mångsidig och nyttig kost.

Vanliga frågor och svar: Bästa hampaprotein

Är hampa fullvärdigt protein?

Ja, hampa är ett komplett protein. Det betyder att det innehåller alla 20 aminosyror, inklusive de 9 essentiella aminosyror som våra kroppar inte kan producera själva.

Hur bra är Hampaprotein?

Hampaprotein är en högkvalitativ proteinkälla som är rik på aminosyror och omega-3- och omega-6-fettsyror. Det innehåller också kostfibrer, vitaminer och mineraler.

Hur smakar hampaprotein?

Hampaproteinpulver kan ha en stark, jordig smak som inte alla gillar. Om du är känslig för smak kan du leta efter en produkt med mildare smak. Du hittar bra alternativ i vår topplista.

Är hampaproteinpulver lagligt?

Ja, hampaproteinpulver är lagligt. Hampaprotein utvinns ur hampafrön som inte innehåller varken THC eller några andra cannabinoider.

Är hampaprotein farligt?

Nej, hampaprotein är inte farligt. Det är en naturlig produkt som är säker att konsumera. Men som med alla livsmedelsprodukter bör du alltid kontrollera innehållet för att se till att den inte innehåller några allergener som du kan vara känslig för.

Kan man få biverkningar av hampaprotein?

Det finns inga kända biverkningar av hampaprotein.

Sverigefitness logo retina

Sverigefitness.se är en informationsguide inom allt som rör fitness och hälsa. Vi testar själva produkter och hjälper våra besökare att hitta bra och säkra träningsprodukter och tillskott.

Kontakt

Om oss

Kontakta oss

Kontakt: tomek (a) topnotchleads.io


Disclaimer: Allt innehåll på SverigeFitness är enbart för informationssyfte och skall inte ersätta medicinsk rådgivning eller konsultation. Vi medverkar i affiliate program som gör det möjligt för oss att driva reklamintäkter, dessa påverkar inte vårt omdöme.