SverigeFitness testar: Vilket är det godaste proteinpulvret?

Sverigefitness är och kommer alltid att förbli gratis för våra läsare. För att kunna fortsätta driften och testa produkter så använder vi oss av annonslänkar som ger oss en mindre ersättning om du handlar något via våra rekommendationer.

Hem » Muskelbygge » Proteinpulver » SverigeFitness testar: Vilket är det godaste proteinpulvret?

Senast Uppdaterat november 16, 2023 av John

Nu till ett lite annorlunda test – där vi ska krona det godaste proteinpulvret på marknaden. Smak och konsistens är två viktiga faktorer när man väljer proteinpulver, men här är de alltså direkt avgörande! Vi provade de tio bäst säljande proteinpulvren i Sverige och valde ut de fyra som smakade bäst. Vi testade även de olika proteinpulvren med vatten och olika slags mjölk för att göra testet ännu tydligare! Här är resultaten:

Sammanfattning: Godaste proteinpulvret 2023

 1. ON Optimum Nutrition Gold Standard 100% Whey: Godaste proteinpulvret enligt vår testpanel
 2. Core Whey från Svenskt Kosttillskott: Godaste budgetvänliga proteinpulver
 3. Heey Vegan Protein: Godaste veganska proteinpulvret
 4. ON Optimum Nutrition Gold Standard 100% Casein: Godaste kaseinprotein

1. ON Optimum Nutrition Gold Standard 100% Whey

On nutrition proteinpulver smaktest

Nedan kan du se vad vår testpanel tyckte om denna produkt:

KategoriBetyg (upp till 5 stjärnor) 
Smak blandat med vatten★★★★☆ (4 stjärnor)
Smak blandat med mandelmjölk★★★★☆ (4.5 stjärnor)
Smak blandat med komjölk★★★★★ (5 stjärnor)
Smak blandat med havremjölk★★★★★ (5 stjärnor)
Smak blandat med sojamjölk★★★★☆ (4 stjärnor)
Konsistens ★★★★☆ (4.5 stjärnor

Klar vinnare – absolut godaste proteinpulvret! ON (Optimum Nutrition) Gold Standard 100% Whey är ett välkänt proteinpulver som har fått en stark ställning på marknaden. Optimum Nutrition är ett företag som har byggt upp ett rykte för högkvalitativa kosttillskott och har länge varit en favorit bland seriösa träningsentusiaster och idrottare. Deras Gold Standard 100% Whey proteinpulver är ett av de mest populära alternativen inom sin kategori. Jag dricker den själv alltid med vatten, en banan och jordnötssmör för att få den perfekta balansen av konsistens, smak, protein och kalorier.

Smakutbudet hos ON Gold Standard 100% Whey är imponerande och mångsidigt. Det finns ett brett spektrum av smaker att välja mellan, inklusive klassiker som Choklad och French Vanilla, samt mer unika alternativ som Chocolate Hazelnut, Cookies & Cream, Chocolate Peanutbutter och mer. Oavsett om du tycker om väl eller föredrar något mer återhållsamt, är sannolikheten stor att du hittar en smak som passar dina preferenser.

När det kommer till konsistens, imponerar ON Gold Standard 100% Whey verkligen. Det är känt för att blanda sig enkelt utan att bilda klumpar, vilket gör det till en smidig upplevelse att bereda din proteinshake. Pulvret kan blandas med valfri typ av mjölk, men även när det blandas med vatten behåller det en fyllig och tillfredsställande smak. Det är sött, men inte överdrivet, och lever upp till sina smakbeskrivningar. Det är ett proteinpulver som verkligen smakar som det säger, och det är en av anledningarna till dess popularitet.

Vår testpanel har även röstat och betygsatt och rankat varje enskild smak nedan ser du det fullständiga resultatet:

French Vanilla:★★★★★ (5 stjärnor)
Chocolate Mint:★★★★★ (5 stjärnor)
Chocolate Hazelnut:★★★★☆ (4 stjärnor)
Vanilla Ice Cream:★★★★☆ (4 stjärnor)
Delicious Strawberry:★★★☆☆ (3 stjärnor)
Chocolate Peanut Butter:★★★★★ (5 stjärnor)
Cookies & Cream:★★★★★ (5 stjärnor)
Rocky Road:★★★★☆ (4 stjärnor)
Mocha Cappuccino:★★★★☆ (4 stjärnor)
Strawberry Banana:★★★★☆ (4 stjärnor)
Banana Cream:★★★★☆ (4 stjärnor)
Chocolate Malt:★★★☆☆ (3 stjärnor)
Strawberries & Cream:★★★★★ (5 stjärnor)
Chocolate & Coconut:★★★★☆ (4 stjärnor)
Extreme Milk Chocolate:★★★★★ (5 stjärnor)
Double Rich Chocolate:★★★☆☆ (3 stjärnor)

ON Gold Standard 100% Whey proteinpulver imponerar överlag med sin fantastiska smak och felfria konsistens, vilket gör det till ett pålitligt val för de som letar efter ett proteinpulver som är både gott och lätt att använda i sin dagliga träning och kost.

Om ON Gold Standard 100%

 • Vassleproteinpulver av hög kvalitet med 78,5 gram protein per 100 g produkt
 • Välkänt och populärt varumärke
 • Finns i olika storlekar om 900 gram, 2273 gram, och 4545 gram
 • Högt pris jämförpris på 358,42 kr/kg (10,75 kr/portion)

2. Core Whey Protein från Svenskt kosttillskott

Core whey protein smak test

Här är den uppdaterade tabellen med smakbetyg när blandat med havremjölk och sojamjölk, samt höjt betyg för konsistensen:

KategoriBetyg (upp till 5 stjärnor)
Smak blandat med vatten★★★☆☆ (3 stjärnor)
Smak blandat med mandelmjölk★★★★☆ (4 stjärnor)
Smak blandat med komjölk★★★★☆ (4 stjärnor)
Smak blandat med havremjölk★★★★☆ (4 stjärnor)
Smak blandat med sojamjölk★★★☆☆ (3,5 stjärnor)
Konsistens★★★★☆ (4 stjärnor)

Core Whey Protein från Svenskt Kosttillskott är ett av de mest uppskattade och prisvänliga proteinpulvren på marknaden. Detta proteinpulver har lyckats kombinera hög kvalitet med överkomliga priser, vilket gör det till ett populärt val för många fitnessentusiaster. Svenskt Kosttillskott, företaget bakom produkten, har byggt upp ett gott rykte inom branschen för att erbjuda kosttillskott av pålitlig kvalitet. Core Whey Protein är inget undantag och har blivit känt för sina smaker och konsistens, vilket vi nu kommer utforska närmare.

Smakutbudet för Core Whey Protein är varierat och lockar med spännande smaker som Vanilj, Päronsplitt, Mjölkchoklad, Chokladboll, Vanilj Citron, Kaffe latte och Pepparkaka. Detta proteinpulver introducerar regelbundet nya smakvarianter, vilket ger dig möjlighet att prova olika smakupplevelser så att du inte tröttnar. De flesta smakerna är välsmakande och tilltalande och det är värt att notera att Core Whey Protein även erbjuder en neutral smak utan tillsatta sötningsmedel, vilket är ett plus för de som föredrar en enkel och naturlig smakupplevelse.

När det kommer till smak och konsistens, imponerar Core Whey Protein generellt, men med några variationer mellan smakerna. Smaker som som Vanilj, Päronsplitt samt Mjölkchoklad har fått högt betyg för sin fantastiska smak och konsistens. Men det är inte hela historien.

Däremot har vissa smaker som Kaffe Latte samt smaken Rabarber inte riktigt uppfyllt förväntningarna när det gäller smak. Det är viktigt att nämna att konsistensen på den neutrala smaken är något sämre i jämförelse med andra smaker, vilket kan vara en kompromiss för dem som prioriterar enkelhet över smak.

Nedan finner du testpanelens betyg över de olika smakerna som finns i utbudet just nu:

Tänk på att smakutbudet kan variera och att var och en har sin personliga smakpalett:

Choklad Milkshake:★★★★★ (5 stjärnor)
Choklad Milkshake (lättsötad):★★★★☆ (4 stjärnor)
Pepparkaka:★★★★☆ (3,5 stjärnor)
Citron/Vanilj:★★★★☆ (4 stjärnor)
Kaffe Latte:★☆☆☆☆ (1 stjärnor)
Neutral:★★★☆☆ (3 stjärnor)
Päronsplit:★★★★★ (5 stjärnor)
Jordgubbar med grädde:★★★★☆ (4 stjärnor)
Jordgubbe Milkshake (lättsötad):★★★★☆ (4 stjärnor)
Chokladboll:★★★★☆ (4 stjärnor)
Rabarber/Vanilj: ★★☆☆☆ (2 stjärnor)

Om Core Whey från Svensk Kosttillskott

 • Vassleproteinpulver av hög kvalitet med 75 – 80 gram protein per 100 g produkt
 • Välkänt och omtyckt varumärke tillverkat i Sverige
 • Finns i olika storlekar om 1000 gram och 4000 gram
 • Budgetvänligt jämförpris på 259 kr/kg (8,55 kr/portion)

3. Heey Vegan Protein

heey vegan proteinpulver smak test

Här är en tabell som betygsätter Heey Vegan protein i olika kategorier:

KategoriBetyg (upp till 5 stjärnor)
Smak blandat med vatten★★★☆☆ (3 stjärnor)
Smak blandat med mandelmjölk★★★☆☆ (3 stjärnor)
Smak blandat med komjölk★★★★☆ (4 stjärnor)
Smak blandat med havremjölk★★★★☆☆ (4 stjärnor)
Smak blandat med sojamjölk★★★☆☆ (3,5 stjärnor)
Konsistens★★★★☆ (4 stjärnor)

Heey Vegan protein är en av de mest omtyckta veganska proteinpulvren på marknaden, som erbjuder en mängd fördelar och funktioner för den som söker ett välsmakande och näringstätt alternativ. Det är också det godaste veganalternartivet av alla 4 vi testade. Detta proteinpulver är utformat för att vara en mångsidig och smakrik källa till växtbaserat protein och passar perfekt för att säkerställa ditt dagliga proteinintag.

Produkten är 100 % växtbaserad och tillverkad av ärtprotein- och sojaproteinisolat, vilket gör den till ett utmärkt alternativ för vegetarianer och veganer. Det är lätt att blanda pulvret med vatten eller andra vegetabiliska drycker, vilket gör det bekvämt att konsumera före eller efter träning. Heey Vegan protein kommer i smakvariationer som inkluderar riktiga frukter och bär, och det är fritt från tillsatt socker och gluten.

Smakerna Vanilj och Choklad är dessutom berikade med vitamin B12, vilket gör produkten ännu mer fördelaktig. Det passar inte bara som ett tillskott efter träning utan kan också användas som en del av din frukost eller mellanmål i smoothies eller bowls.

Smakutbudet hos Heey Vegan protein är både mångsidigt och lockande. Produkten kommer i smaker som är inspirerade av riktiga frukter och bär, vilket ger en naturlig och frisk smakupplevelse. Smakalternativen inkluderar Vanilj och Choklad, båda berikade med vitamin B12 för en extra hälsosam touch. Det breda smakutbudet ger användarna möjlighet att välja sin favorit och variera sin proteinintag.

När det kommer till smak och konsistens, imponerar Heey Vegan protein generellt. Pulvret är lätt att blanda med vatten och vegetabiliska drycker, vilket gör det enkelt och bekvämt att använda. Smakerna är fruktiga och lockande, och frånvaron av tillsatt socker och gluten gör produkten vänlig mot magen. Dessutom är närvaron av vitamin B12 i smakerna Vanilj och Choklad ett positivt inslag för användare som letar efter extra näringsfördelar.

Här är en samlad bedömning från vår testpanel av smakerna för Heey Vegan protein på en skala från 1 till 5, där 1 är lågt och 5 är högt:

Blueberry Vanilla Swirl:★★★★☆ (4 stjärnor)
Choklad:★★★★☆ (4 stjärnor)
Cookies & Cream:★★★★☆ (4 stjärnor)
Iced Latte:★★★☆☆ (3 stjärnor)
Jordgubb:★★★★☆ (4 stjärnor)
Vanilj:★★★★☆ (4 stjärnor)
White Chocolate Raspberry:★★★★☆ (4 stjärnor)

Om Heey Vegan Protein

 • Veganskt proteinpulver baserat på ärtprotein- och sojaproteinisolat
 •  Hög proteinhalt med 90 gram protein per 100 g produkt
 • Finns i storlekar om 500 gram
 • Jämförpris: 358 kr/kg (10,74 kr/portion)

4. ON Optimum Nutrition 100% Casein Gold Standard

on kasein smak test
KategoriBetyg (upp till 5 stjärnor)
Smak blandat med vatten★★★★☆ (4 stjärnor)
Smak blandat med mandelmjölk★★★★☆ (4.5 stjärnor)
Smak blandat med komjölk★★★★★ (5 stjärnor)
Smak blandat med sojamjölk★★★★☆ (4 stjärnor)
Smak blandat med havremjölk★★★★★ (5 stjärnor)
Konsistens★★★★☆ (4.5 stjärnor)

Optimum Nutrition 100% Casein är en av de mest framstående kaseinproteinprodukterna på marknaden och erbjuder en rad fördelaktiga egenskaper för de som eftersträvar hög kvalitet och enastående smak i sitt proteinpulver.

Detta proteinpulver är utformat för att möta de krav som ställs på premiumprodukter och erbjuder användarna en utomordentlig smakupplevelse tillsammans med de hälsofördelar som kaseinprotein har att erbjuda. Kasein är ett långsamt smältande protein, vilket gör Optimum Nutrition 100% Casein till ett utmärkt val för att upprätthålla en jämn proteintillförsel under längre perioder.

Smakutbudet hos Optimum Nutrition 100% Casein är varierat och lockande. Produkten finns i flera olika smaker, inklusive Creamy Vanilla, Strawberry Chocolate, Cookies and Cream, och Banana. Dessa smaker ger användarna möjlighet att välja sin favorit och variera sin smakupplevelse. Optimum Nutrition har prioriterat att erbjuda smaker som uppfyller höga kvalitetsstandarder samtidigt som de är ljuvligt goda.

Pulvret är lätt att blanda med olika vätskor och ger användarna möjlighet att skapa en väldigt krämig och välsmakande dryck. Priset för denna premiumprodukt ligger i det högre prisskiktet, men enligt många användare är det definitivt värt det med tanke på den utsökta smaken och den enastående konsistensen. Är den lika god som en Whey? Knappast, men absolut bästa alternativet för den som som söker ett gott långsamt protein.

Här är nedan finner du panelens bedömning av smakerna för Optimum Nutrition 100% Casein på en skala från 1 till 5, där 1 är lågt och 5 är högt:

Chocolate:★★★★☆ (4 stjärnor)
French Vanilla:★★★★★ (5 stjärnor)
Chocolate Peanut Butter:★★★★★ (5 stjärnor)
Chocolate Supreme:★★★☆☆ (3 stjärnor)
Cookies & Cream:★★★★☆ (4 stjärnor)
Creamy Vanilla:★★★★☆ (4 stjärnor)

Om ON Optimum Nutrition 100% Casein Gold Standard

 • Kaseinproteinpulver baserat på mjölk
 •  Hög proteinhalt med 75 gram protein per 100 g produkt
 • Finns i storlekar om 924 gram och 1818 gram
 • Högt jämförpris på 439,49 kr/kg (14,52 kr/portion)

Så utförde vi smaktesterna

Det här är utan tvekan ett av de absolut roligaste testerna SverigeFitness testpanel haft chans att utföra. Här har vi haft möjlighet att välja och vraka mellan topplistade proteinpulver för att hitta det absolut godaste proteinpulvret på marknaden.

För att ge produkterna så rättvist betyg som möjligt testade vi att blanda produkterna med olika typer av vätskor som vatten, havremjölk, mandelmjölk, komjölk, sojamjölk med mera. Vi märkte ganska snabbt att de flesta produkter presterade bäst med komjölk eller havremjölk/mandelmjölk. Men det var trots allt tydlig skillnad mellan olika produkter, speciellt när man kikar på de tunnare vätskorna som vatten.

Vad vi gjorde var att vi helt enkelt fyllde varje shaker enligt anvisningar och konsumerade utan fördröjning. Varje medlem i testpanelen fick själv betygsätta och kommentera produkten. 

När vi var klara med testerna sammanställde vi våra betyg och kunde därmed se vilken produkt som vann smaktestet i varje kategori. I de fall att flera produkter presterade lika har vi valt att lista den produkt som hade högst proteinvärde/rimligast pris etc.

Mer om proteinpulver

Sammanfattning

I den här artikeln har vi granskat och jämfört flera proteinpulverprodukter med fokus på smak och konsistens. Bland de utvärderade produkterna har Optimum Nutrition 100% Whey utmärkt sig som ett premiumalternativ inom proteinsegmentet. Produkten erbjuder en mängd smaker, inklusive French Vanilla, Extreme Milk Chocolate, Cookies and Cream, och Banana Cream, som har blivit omtyckta av användarna.

Optimum Nutrition 100% Whey imponerar inte bara med sitt breda smakutbud utan även med sin utmärkta konsistens och blandbarhet med olika vätskor, inklusive vatten, mandelmjölk, komjölk, sojamjölk och havremjölk. Detta gör produkten mångsidig och anpassningsbar efter användarens preferenser.

Förutom denna produkt har vi även listat de produkter vi anser presterade bäst i varje kategori inklusive bäst smakande veganska protein, godaste kasein, och godaste budgetvänliga proteinpulver. Vet du något godare proteinpulver som vi kan testa? Kommentera nedan!

1 svar på ”SverigeFitness testar: Vilket är det godaste proteinpulvret?”

Lämna en kommentar

Sverigefitness logo retina

Sverigefitness.se är en informationsguide inom allt som rör fitness och hälsa. Vi testar själva produkter och hjälper våra besökare att hitta bra och säkra träningsprodukter och tillskott.

Kontakt

Om oss

Kontakta oss

kontakt@sverigefitness.se

Tobica LTD
Tigne Street 33, Sliema, SLM-3174
Malta


Disclaimer: Allt innehåll på SverigeFitness är enbart för informationssyfte och skall inte ersätta medicinsk rådgivning eller konsultation. Vi medverkar i affiliate program som gör det möjligt för oss att driva reklamintäkter, dessa påverkar inte vårt omdöme.