Bäst i test: Bästa vätskedrivande 2023

Sverigefitness är och kommer alltid att förbli gratis för våra läsare. För att kunna fortsätta driften och testa produkter så använder vi oss av annonslänkar som ger oss en mindre ersättning om du handlar något via våra rekommendationer.

Hem » Övrigt » Bäst i test: Bästa vätskedrivande 2023

Senast Uppdaterat juli 18, 2023 av John

Letar du efter bästa vätskedrivande preparatet på marknaden? Ska det dessutom vara receptfritt? Då har du kommit rätt. Det finns flera anledningar till att använda vätskedrivande medel oavsett om du är en aktiv person som tränar, eller ej. 

Vätskedrivande medel kan hjälpa dig att tappa vattenvikt och känna dig mindre svullen. Det kan vara ett perfekt alternativ för dig som ofta känner dig uppsvälld eller som av någon anledning vill tappa i vikt och tajta till dig tillfälligt. Det kan också vara användbart för den som genomgår en detox och vill rensa ur kroppen.

På denna sida listar vi årets bästa vätskedrivande kosttillskott. Du kan också ta chansen att lära dig mer om hur vätskedrivande tillskott fungerar och vilka fördelar och nackdelar de har. Fortsätt läsa nedan:

Sammanfattning av vårt vätskedrivande test:

  1. Core Waterloss: Testvinnare, innehåller flera viktiga vitaminer och mineraler
  2. Water Away: Med tranbärs-, kalium- och äppelcidervinäger
  3. Water Cut: Innehåller en låg dos koffein (något som en del uppskattar)
  4. Waterloss Fyto Slim: Mycket effektiv

Bästa vätskedrivande medel: Bäst i test 2023

1. Core Waterloss från Svenskt Kosttillskott

core waterloss test
FördelarNackdelar
+ Innehåller flera viktiga vitaminer och mineraler– Krävs hela 4 kapslar per dag
+ Fri från koffein
+ Prisvärda
+ Piperin för ökat upptag

På första plats bland vätskedrivande kosttillskott finns Core Waterloss från Svenskt Kosttillskott. Detta kosttillskott är speciellt framtaget för att hjälpa till att eliminera överflödig vätska från kroppen med hjälp av naturliga örtextrakt. Utöver detta innehåller Core Waterloss också vitamin C och vitamin B6, vilka främjar en normal energiomsättning i kroppen.

En av anledningarna till att vi har valt att ranka Core Waterloss högt är att det ger effektiv vätskedrivande effekt utan att innehålla koffein.

Många vätskedrivande produkter innehåller koffein, vilket kan vara fördelaktigt för vissa, men vi förstår att många också njuter av en eller två koppar kaffe. Därför anser vi att Core Waterloss är ett bättre alternativ som inte påverkar ditt koffeininnehåll.

Med Core Waterloss kan du på ett naturligt sätt hjälpa din kropp att bli av med överflödig vätska samtidigt som du främjar en normal energiomsättning. Prova Core Waterloss från Svenskt Kosttillskott och upptäck fördelarna med detta effektiva och koffeinfria vätskedrivande kosttillskott.

Innehåll per portion (2 kapslar)

Växt- och örtkomplex 1114 mg
Fikonkaktusextrakt (10:1) 400 mg
Maskrosextrakt (4:1) 300 mg
Mjölonextrakt (4:1) 150 mg
Tranbärsextrakt (25:1) 100 mg
Grönt te-extrakt 100 mg
– varav polyfenoler 40 mg
Extrakt av vindruvskärnor 12.5 mg
– varav proanthocyanidiner 12 mg
Vitamin C 125 mg
Vitamin B6 1 mg
Piperin 1.5 mg

2. Water Away från WeightWorld

Water Away från WeightWorld
FördelarNackdelar
+ Med tranbärs-, kalium- och äppelcidervinäger– Behöver tas en tid innan måltid
+ Stöder normal njurfunktion
+ Stor förpackning
+ Räcker i 3 månader

Water Away från WeightWorld är ett utmärkt kosttillskott för att bekämpa överflödig vätskeansamling och främja en balanserad vätskenivå i kroppen. Denna unika formula är särskilt utvecklad för att hjälpa dig att eliminera överflödig vätska på ett effektivt sätt.

Produkten innehåller ingredienser som är kända för sina vätskedrivande egenskaper, inklusive maskrosrot. Dessa naturliga ingredienser arbetar synergistiskt för att underlätta elimineringen av överflödig vätska från kroppen och hjälpa till att upprätthålla en hälsosam balans.

En annan fördel med Water Away är dess innehåll av vitamin B6, som bidrar till att reglera hormonell aktivitet och stödja en normal vätskebalans.

Efter att ha provat Water Away kan vi slå fast att de absolut är ett väl fungerande tillskott för den som vill driva ur överflödig vätska ur kroppen. Vi märkte redan efter ett par dagar att vi kände oss mindre svullna och något tightare i kroppen.

Innehåll per portion

Vitamin B6 10 mg
Kaliumklorid 50 mg
Buchu lövextrakt 50 mg
Maskrosrotextrakt 170 mg
Grönt te extrakt 110 mg
Tranbärsextrakt 20 mg
Enbär 100 mg
Äppelcidervinäger 110 mg
Vindruvskärnextrakt 50 mg
Capsicum extrakt 50 mg
Vattenmelon juice pulver 50 mg

3. Water Cut från Scitec Nutrition

water cut vätskedrivande
FördelarNackdelar
+ Innehåller hela dagsdosen av viktiga vitaminerna C + B6– Räcker endast till 25 dagsdoser
+ Billiga
+ Innehåller en låg dos koffein (något som en del uppskattar)

Water Cut är ett vätskedrivande tillskott från Scitec Nutrition (inte att förväxla med namnen XLNT Sports Water Cut). Denna produkt innehåller olika växt och örtextrakt som har vätskedrivande egenskaper, till exempel Maskros.

I innehåller finns även extrakt från grönt te, hela dagsbehovet av vitamin C (vid intag av rekommenderad dagsdos) och hela dagsbehovet av vitamin B6 (vid intag av rekommenderad dagsdos).

Water Cut är precis som listettan fri från koffein och lika funktionell. Dock hamnar Water Cut från Scitec Nutrition på en värdig andra plats då produkten innehåller en del koffein från grönt te. Dock inte tillräckligt mycket för att det ska påverka sömnen om man inte är väldigt känslig.

Innehåll per portion

Vitamin C 1000 mg
Vitamin B6 8 mg
Kronärtskocke extrakt 700 mg
Maskrosextrakt 200 mg
Amerikanska Tranbärs extrakt 400 mg
Persilje extrakt 200 mg
Grönt Te extrakt 400 mg
Juniper extrakt 40 mg
Koffein 40 mg

4. Waterloss Fyto Slim från Self Omninutrition

Waterloss Fyto Slim från Self Omninutrition
FördelarNackdelar
+ Innehåller hallonketoner– Dyrare
+ Koffeinfri– Saknar innehåll av vitaminer
+ Mycket effektiv

Waterloss Fyto Slim är ett vätskedrivande kosttillskott som befinner sig i en något högre prisklass jämfört med övriga produkter på listan. Detta tillskott erbjuder en extra fördel med sitt innehåll av hallonketoner. Hallonketoner är termogena och kan främja ökad fettförbränning, vilket i sin tur kan stödja viktminskning hos användaren.

En nackdel med Waterloss Fyto Slim är att det saknar både vitamin C och B6, vilka finns i de andra produkterna på listan. Därför hamnar det på en tredjeplats. Dock är detta tillskott, likt övriga produkter i vår topplista, fritt från koffein.

Waterloss Fyto Slim erbjuder en möjlighet att investera några extra kronor för att dra nytta av hallonketonernas fördelar för fettförbränning. Det är viktigt att komma ihåg att det inte innehåller vitamin C och B6, men det kan fortfarande vara ett effektivt alternativ för dem som är intresserade av att främja vätskedrivning och viktminskning utan koffein.

Innehåll per portion

Fikonkaktusextrakt 750 mg
Maskrosextrakt 426 mg
Hallonketon 345 mg
– 99% Oxyphenylon
Schisandraextrakt 255 mg
– 9% Schisandrins
Yerba mateextrakt 186 mg
Mjölonlövextrakt 138 mg
– 25% arbutin

Så här väljer vi produkter

För att välja ut produkter till vårt bäst i test av vätskedrivande kosttillskott har vi genomfört noggranna tester och tagit hänsyn till flera viktiga faktorer. Vi vill säkerställa att de produkter vi rekommenderar uppfyller våra höga kvalitetsstandarder och levererar önskade resultat till våra användare.

Vi har testat hur effektiva de olika kosttillskotten är när det kommer till att främja vätskedrivning och minska överflödig vätskeretention i kroppen.

Vi har också noga granskat innehållet i varje produkt. Vi värdesätter kosttillskott som innehåller naturliga ingredienser med dokumenterade vätskedrivande egenskaper. Vi har tittat på ingredienslistor och utvärderat kvaliteten och effektiviteten hos dessa ingredienser.

Priset är en viktig faktor för många, så vi har också tagit hänsyn till prisklassen hos de olika produkterna. Vi strävar efter att rekommendera kosttillskott som är prisvärda.

Slutligen har vi kikat på användarrecensioner och feedback för att få en uppfattning om hur användare tycker att produkterna fungerar i praktiken.

Att tänka på när du köper vätskedrivande receptfritt

Kroppen kan bygga upp med vätska av flera anledningar. Det är till exempel en vanlig biverkning av en del mediciner. Det kan även bero på att du äter en kost som är rik på salt än nödvändigt.

Oavsett anledning till att din kropp håller vätska så kan rätt vätskedrivande kosttillskott hjälpa dig att bli av med det. För att säkerställa att det vätskedrivande medel du köper är rätt för dig bör du kika närmare på följande:

Ett bra vätskedrivande medel bör inte bara vara vätskedrivande. Vi ser gärna att det innehåller ett tillskott av vitaminer och mineraler som ger din kropp extra skjuts. Detta är specifikt viktigt för njurar och urinblåsa.

Här kan det även vara en bra idé att kontrollera innehållet efter koffein. Koffein har vätskedrivande egenskaper och kan därför finnas i en del vätskedrivande tillskott. Om men är känslig för koffein eller känner att sömnen påverkas av det bör man välja ett vätskedrivande tillskott som inte innehåller koffein.

Pris och dosering

Hur mycket av tillskottet behöver du ta per dag? Ett vätskedrivande kosttillskott som kräver att du tar stora mängder av det varje dag kan snabbt bli en dyr historia.

Här är det bästa att kontrollera hur mycket rekommenderad dos uppgår till och räkna ut hur mycket en dags användning kommer kosta dig. På så vis blir det lättare att jämföra priser. 

Kontrollera om kosttillskottet även innehåller mineraler och vitaminer och därmed kan ersätta andra tillskott som du tar på en daglig basis. Om du slipper ta dubbelt kan du spara in en del. 

Form

Föredrar du vätskedrivande i flytande form eller som en kapsel.

Många föredrar till exempel grönt te eller särskilda drycker med vätskedrivande innehåll, medan andra tycker det är mer bekvämt att svälja ner ett par kapslar.

I det fall att du föredrar kapslar kan det även vara bra att kontrollera storleken på kapslarna så det inte blir för svårt att svälja dem.

Omdömen

Om du har svårt att avgöra vilket som är bästa vätskedrivande kosttillskott för dig så kan en lösning vara att kolla på topplistor (som på denna sida) eller omdömen från andra användare.

På så vis kan du på ett enkelt sätt se om preparatet är vad det utger sig för att vara.

Biverkningar av vätskedrivande medel

Vätskedrivande medel är vanligtvis helt ofarliga om de används enligt anvisningar. Risken med vätskedrivande är att man blir uttorkad eller får brist på ämnen som natrium och kalium.

Om man får i sig en för stor dos vätskedrivande finns det en risk att uppleva högre blodsocker, muskelkramper, ökat kolesterol, och törst. 

Om man doserar enligt anvisning och dricker tillräckligt med vatten behöver man däremot inte känna sig orolig.

Mer inom viktnedgång

Vanliga frågor om vätskedrivande medel

Vilken vätskedrivande är bäst?

Det varierar lite beroende på dina behov. I vår topplista hittar du bästa vätskedrivande tillskott baserat på vad vi anser är viktiga egenskaper. Bland annat ser vi gärna att produkten innehåller vitaminer och mineraler. Bland annat c-vitamin och B6.

Hur skiljer sig vätskedrivande piller från koffeinpiller om båda innehåller koffein?

Trots att en del vätskedrivande piller kan innehålla koffein bör man inte förväxla dessa två tillskott. Visst kan koffeinpiller verka vätskedrivande, precis som när du dricker kaffe eller andra drycker med koffein.

Fungerar vätskedrivande för viktminskning?

Ja, eftersom vätska drivs ut ur kroppen kommer du att gå ner i vikt. I kombination med ett kaloriunderskott kan man även tappa i fettvikt.

Ska jag välja vätskedrivande med eller utan koffein?

Här kan åsikterna vara olika men vi anser att det bästa alternativet är utan koffein. På så vis kan du utan problem dricka ditt kaffe eller te som vanligt utan att riskera att få i dig för mycket. 

Vad är mest urindrivande?

Livsmedel som Tomat, Ananas och Gurka är urindrivande. Detsamma gäller för de många preparat som säljs som vätskedrivande då de driver kroppen till att urinera mer.

Hur skiljer sig vätskedrivande medel från laxerande medel?

Vätskedrivande medel och laxerande medel skiljer sig åt på så vis att de riktar sig mot olika funktioner i kroppen. Medan vätskedrivande medel syftar i att minska överflödig vätska i kroppen, har laxerande medel som uppgift att driva ut avföring ur kroppen.

Hur hjälper vätskedrivande medel vid högt blodtryck?

Ibland används vätskedrivande tillskott för de med högt blodtryck. Det behöver inte vara en ersättning för en blodtrycksmedicin men kan däremot hjälpa till att minska mängden överflödigt vatten och salt (natrium) i kroppen. När man minskar dessa lättar man påfrestningen för hjärtat. 

Sverigefitness logo retina

Sverigefitness.se är en informationsguide inom allt som rör fitness och hälsa. Vi testar själva produkter och hjälper våra besökare att hitta bra och säkra träningsprodukter och tillskott.

Kontakt

kontakt@sverigefitness.se

Tobica LTD
Tigne Street 33, Sliema, SLM-3174
Malta


Disclaimer: Allt innehåll på SverigeFitness är enbart för informationssyfte och skall inte ersätta medicinsk rådgivning eller konsultation. Vi medverkar i affiliate program som gör det möjligt för oss att driva reklamintäkter, dessa påverkar inte vårt omdöme.