Bästa koffeintabletter: Bäst i test 2023

Sverigefitness är och kommer alltid att förbli gratis för våra läsare. För att kunna fortsätta driften och testa produkter så använder vi oss av annonslänkar som ger oss en mindre ersättning om du handlar något via våra rekommendationer.

Hem » Prestationshöjare » Bästa koffeintabletter: Bäst i test 2023

Senast Uppdaterat november 1, 2023 av John

I jakten på ökad vakenhet, koncentration och energi har koffeintabletter blivit en populär lösning för många. Med omedelbara resultat är de ett smidigt sätt att övervinna trötthet och få en extra boost när det behövs som mest. Men att hitta de bästa koffeintabletterna för dina specifika behov kan vara en utmaning. Denna guide är utformad för att hjälpa dig navigera genom djungeln av koffeintillskott. Vi kommer att utforska de bästa produkterna, diskutera vem som kan dra nytta av dem, och ge dig tips om hur du använder dem på rätt sätt. Så om du är nyfiken på att ta din energinivå till nästa nivå, häng med när vi dyker djupare in i världen av koffeintabletter.

Sammanfattning av koffeintabletter bäst i test

 1. Core Caffeine: Bästa koffeintabletterna i vårt bäst i test
 2. Core Caffiene Pro: Bäst koffeintabletter med L-teanin
 3. Skip koffein tabletter: Bästa svensktillverkade koffeintabletter
 4. Homie Life In Balance Level Up: Bästa brustabletter med koffein

Bäst i test: Bästa koffeintabletterna 2023

1. Core Caffeine

Core Caffeine
FördelarNackdelar
+ Högkoncentrerad: Core Caffeine erbjuder hög dos koffein per tablett för snabba resultat.Något stora tabletter: En del användare kan uppleva tabletterna som något stora.
+ Prisvärd: Produkten är prisvärd med tanke på mängden koffein du får per tablett.Kan ej doseras i dryck: Då det är koffeintabletter och inte kapslar är de svårare att dosera i dryck.
+ Skonsam mot magen: Koffeintabletter kan vara ett skonsammare alternativ för vissa än kaffe eller energidrycker.

Core Caffeine är det ultimata koffeintillskottet för dig som behöver en snabb energikick och ökad fokus. Denna högdoserade koffeintablett från Svenskt Kosttillskott innehåller 200 mg koffein per tablett, vilket motsvarar mängden koffein i två koppar svart kaffe. Detta gör det till ett utmärkt val för de tillfällen då du behöver motverka trötthet och öka din koncentration.

Om du är ute efter ett koffeintillskott som är just vad det säger och inget annat så är Core Caffeine rätt alternativ för dig. Samtidigt är det här ett bra alternativ för de med lägre budget då du får hela 100 kapslar för endast 79 kronor (billigare om du köper mer) vilket gör dem till en av de billigaste koffeintabletter på marknaden.

Det negativa med den här produkten är dock att det kommer i tablettform vilket innebär att de behöver sväljas hela och inte lika enkelt kan doseras i dryck som om det vore i kapselform. Å andra sidan innehåller varje tablett 200 mg koffein och därför kan intas som halvor för de som vill ha en lägre dos koffein.

Produktinnehåll

 • Koffein: Varje tablett innehåller 200 mg koffein från koffein anhydrous, den renaste och starkaste formen av koffein.
 • Hjälpmedel: Tabletterna innehåller även hjälpmedel såsom kokosolja, isomalt och silica.
 • Billiga: Trots att de innehåller 200 mg koffein per tablett så är det en prisvärd produkt och en av de billigaste i testet.
 • Delbara: Går att dela för att göra dem lätta att svälja.

Testpanelens ord: Vår testpanel hade en övervägande positiv upplevelse med Core Caffeine. De märkte en märkbar effekt av tabletterna redan efter första användningen, upplevande en pigg och alert känsla som varade relativt länge. Produkten visade sig vara särskilt användbar som ett tillfälligt tillskott när extra energi och fokus behövdes.Core Caffeine tar hem platsen för ”bäst i test koffeintabletter,” med en högsta betyg av 4.8 av 5 enligt betyg från testpanelen.

2. Core Caffeine Pro

Core Caffeine Pro
FördelarNackdelar
+ Högkvalitativa ingredienser: Core Caffeine Pro använder ingredienser av högsta kvalitet för bästa resultat.Kan leda till tolerans vid dagligt intag: För att undvika att kroppen vänjer sig vid effekten rekommenderas det att göra uppehåll i användningen då och då.
+ Effektiv för mental klarhet: Den unika koffein/L-teanin-kombinationen ger enastående mental klarhet och skärpa.För starkt för en del: Vissa personer kan vara känsliga mot koffein och inte klara av den här mängden koffein.
+ Förstärkt med piperin: Piperin ökar absorptionen och effektiviteten av övriga ingredienser.
+ Utmärkt värde för pengarna: Med 90 kapslar per förpackning och ett pris på under 200 kr, ger Core Caffeine Pro ett utmärkt prisvärde.

Core Caffeine Pro är en banbrytande produkt som kombinerar koffein med aminosyran L-teanin för att ge dig en unik upplevelse av ökad energi och mental skärpa. Med den optimala koffein/L-teanin 1:2-sammansättningen och förstärkning med piperin levererar denna produkt prestanda i särklass för krävande situationer.

En fördel med Core Caffeine Pro är att det går att ta dessa koffeintabletter som de är genom att svälja kapslarna hela, elelr öppna kapslarna och dosera dem i valfri dryck. Det här är speciellt användbart för de som har svårt att ta koffeintabletter tack vare storleken på dem. Kapslarna och innehållet i dem är helt smakfria och då varje tablett innehåller 100 mg koffein motsvarar en tablett ungefär två koppar kaffe.

Den rekommenderade dosen anges vara 1 – 3 kapslar innan träning (eller vid det tillfälle du anser det lämpligt) vilket motsvarar ungefär 2 – 6 koppar kaffe. Med det sagt, det är en hög dos av koffein och du bör prova dig fram successivt för att inte får en reaktion. Tillskottet av L-Teanin är dock fördelaktigt då det är tillsatt för att motverka ”stissighet”.

Produktinnehåll

 • Koffein: Varje kapsel innehåller 100 mg koffein, vilket ger en energiboost och ökar din fokus.
 • L-teanin: Med 200 mg L-teanin per kapsel skapar produkten en känsla av lugn och främjar mental klarhet.
 • Piperin: För att maximera effektiviteten är Core Caffeine Pro förstärkt med 5 mg piperin som hjälper upptagningsförmågan.

Testpanelens ord: Vår testpanel imponerades av Core Caffeine Pro och gav den höga betyg, 4,6 av 5. De upplevde att produkten verkligen levererade på löftet om ökad mental klarhet och skärpa. Koffein/L-teanin-kombinationen visade sig vara kraftfull och effektiv, och det förstärkande tillskottet av piperin förbättrade upplevelsen ytterligare. Testpanelen rekommenderar starkt produkten till personer som söker att förbättra sin fokus och energinivå.

3. Skip Koffein tabletter

Skip Koffein tabletter
FördelarNackdelar
+ Svensktillverkad: Skip Nutrition är en etablerad leverantör av kosttillskott med en lång historia av högkvalitativa produkter som alla tillverkas i Sverige.Smak: En del användare kan uppleva en bitter smak om tabletten inte sväljs snabbt nog.
+ Budgetvänlig: Det här är en budgetvänlig produkt som kommer till testets bästa pris.Intag: Tabletten bör tas i samband med en måltid, och det rekommenderade dagliga intaget bör inte överskridas.
+ Effektivitet: Testpanelen märkte en ökad pigghet och energi inom några minuter med den rekommenderade dagsdosen.Svår att dela: Den här produkten har ingen delningsskåra vilket gör det svårt att dela och dosera mindre än de 200 mg koffein som varje tablett innehåller.

Skip koffein tabletter är en pålitliga följeslagare för att bekämpa trötthet och öka din alertness vid behov. Denna svenska klassiker från Skip Nutrition innehåller 200 mg koffein per tablett och är utformad för att ge dig en energiboost när du behöver den som mest. Här är en översikt över vad som gör Skip koffein tabletter unika:

Om du är i behov av snabb och pålitlig energi och kan hantera den starka smaken, är Skip koffein tabletter definitivt en produkt som vi rekommenderar. Produkten innehåller en hög dos koffein, är svensktillverkad och levereras av ett pålitligt märke med lång erfarenhet inom kosttillskott. Kort och gott är det här en produkt som innehåller och levererar exakt det som efetrfrågas när det kommer till koffeintillskott.

Skip koffein talbletter är just tabeletter, vilket innebär att de är relativt små och lätta att svälja. Samtidigt är det något besvärligt eftersom koffeintabletterna inte har en delningsskåra, och därför är svåra för den som vill ta en mindre dos.

Produktinnehåll

 • Koffein: Varje tablett innehåller 200 mg koffein, en ren koffeinanhydrous, vilket ger dig en kraftfull uppiggande effekt.
 • Fyllnadsmedel: (Mikrokristallinisk cellulosa, Di kalsiumfosfat, Stearinsyra)
 • Ytbehandlingsmedel: (Magnesiumsalter av fettsyra).

Testpanelens ord: Vår testpanel är eniga om att Skip koffein tabletter är en bra produkt. De noterade att tabletterna hade en acceptabel konsistens och var lätta att svälja. Effekten märktes tydligt, med ökad piggarehet och alertness som inträdde redan inom några dagar med den rekommenderade dagliga dosen. Något minus för att de inte går att dela särskilt enkelt. Testpanelens totalbetyg landade på 4,5 av 5 då det här också är testets billigaste koffeintabletter.

4. Homie Life In Balance Level Up Brustabletter med koffein

Homie Life In Balance Level Up Brustabletter med koffein
FördelarNackdelar
+ God Smak: Level Up Brustabletter kommer i en uppfriskande citrusfruktsmak som gör dem lätta att konsumera.Måttlig koffeindos: Om du letar efter en mycket hög dos koffein per tablett kanske Level Up inte är det bästa valet för dig.
+ Naturligt Koffein: Produkten använder naturligt koffein från guarana och grönt te-extrakt istället för syntetiskt koffein.
+ Vitaminrik: Innehåller viktiga vitaminer och mineraler för ökad energi och alertness.
+ Smidiga att använda: En tablett löses enkelt upp i ett glas vatten och kan tas när som helst under dagen eller före träning.

Level Up Koffein Brustabletter är en smidig och uppfriskande lösning för att öka din energinivå under dagen eller inför träningspasset genom en välsmakande dryck. Denna produkt från Homie kombinerar en god smakupplevelse med en noggrant sammansatt blandning av vitaminer, mineraler och naturligt koffein från guarana och grönt te.

Level Up Koffein Brustabletter rekommenderades särskilt för dem som letar efter en naturlig och smidig energiboost utan den kraftfullaste dosen av koffein. Produkten ger en naturlig dos koffein och värdefulla vitaminer, vilket gör den till ett bra komplement för att bekämpa trötthet och göra dig mer alert.

Homie Life Level Up innehåller koffein men endast 85 mg per tablett. Det här behöver inte nödvändigtvis vara negativt då det kan passa bättre för de med lägre tolerans för koffein. Samtidigt går det bra att dubbla dosen för en mer påtaglig effekt.

Förutom att den här produkten innehåller koffein så innehåller den en rad viktiga vitaminer och mineraler vilket vi uppskattar. Om du tar den här produkten regelbundet kan du skippa ett flertal andra vitamintillskott samtidigt som du får en boost med extra energi.

Produktinnehåll

 • Naturligt Koffein: Koffeinet i Level Up kommer enbart från naturliga källor som guarana och grönt te-extrakt, med en balanserad dos på 85 mg per tablett.
 • Vitaminrik: Brustabletterna innehåller viktiga vitaminer som B12 och C-vitamin, som hjälper till att motverka trötthet och utmattning. Samt vitaminer som niacin, pantotensyra, riboflavin, tiamin, krom, vitamin B6, folsyra, biotin.
 • Surhetsreglerande medel: citronsyra, natriumvätekarbonat
 • Sötningsmedel: sorbitol, sukralos, dextros
 • Övrigt: Aromer (citron, lime), inulin (cikoriarot), majsstärkelse, färg (rödbetsrött),

Testpanelens ord: Vår testpanel var positivt överraskad av Level Up Koffein Brustabletter. De noterade att tabletterna hade en behaglig tropisk smak och löstes snabbt upp i vatten. Testpanelen upplevde en ökad piggarehet och energi efter att ha tagit tabletten, vilket gjorde den till ett bra komplement för en trött eller lågenergidag. De noterade också att vitamininnehållet var en fördel och hjälpte till att motverka trötthet.

Bubblare:

För tydlighetens skull vill vi även uppge att vi testat andra produkter som vi ansåg likvärdiga med de vi listat i vårt test för att hitta de bästa koffeintabletterna. Bland annat följande produkter som fick höga betyg:

 • SmartSupps Caffeine
 • Olimp Sport Nutrition Caffeine Kick
 • Star Nutrition Caffeine
 • Body Science Caffeine

Köpguide: Hitta de bästa koffeintabletterna för dig

Att hitta de bästa koffeintabletterna kan vara en utmaning med det breda utbud som finns på marknaden. För att hjälpa dig att välja rätt, har vi sammanställt en köpguide med några viktiga faktorer att överväga:

Källa

Ett viktigt steg i att hitta det bästa koffeintillskottet är att överväga var koffeinet kommer ifrån. Många tillskott använder syntetiskt koffein, medan andra använder naturliga källor som guarana eller grönt te-extrakt. Naturligt koffein kan vara mer skonsamt för kroppen och ge en mer jämn energinivå.

Dosering

Koffeinets dosering är avgörande för att uppnå önskad effekt. Vissa personer föredrar en hög dos för en kraftfull boost, medan andra föredrar en mer måttlig dos för att undvika överstimulans. Tänk på din koffeintoleransnivå och dina syften med användningen när du väljer rätt dosering.

Andra ingredienser

Många koffeintillskott innehåller andra ingredienser som vitaminer, mineraler och aminosyror för att förbättra dess effekt eller minska biverkningar. Exempelvis kan tillskott med B-vitaminer och L-teanin hjälpa till att förbättra mental klarhet och minska risken för biverkningar som skakningar. Överväg om du vill ha ett tillskott med ytterligare ingredienser och vilka fördelar de kan ge dig.

Typ av tillskott

Koffeintabletter kan komma i olika former, såsom brustabletter eller kapslar. Överväg vilken typ av produkt som passar dig bäst. Om du vill undvika att svälja tabletter eller kapslar kan brustabletter vara ett gott alternativ. Kapslar kan vara mer praktiska om du är på språng.

Pris

Priset på koffeintillskott varierar beroende på märke, dosering och antal tabletter per förpackning. Överväg din budget och vad du är villig att investera i ett koffeintillskott. Det kan finnas prisvärda alternativ som ger god kvalitet till ett överkomligt pris.

Tillverkare

Försäkra dig om att du väljer ett pålitligt märke och produkt med ett gott rykte. Läs recensioner och undersök märkets historia och kvalitetskontroll. Produkter från erkända och etablerade tillverkare tenderar att vara mer pålitliga.

Så utförde vi testerna

För att säkerställa att våra rekommendationer är grundade på faktiska resultat och användarupplevelser genomförde vi noggrant planerade tester av de olika koffeintillskotten. Eftersom koffein är en produkt där effekterna ofta är märkbara omedelbart, genomförde vi våra tester vid olika tidpunkter för att utvärdera produkternas mångsidighet:

 • Morgon: För att bedöma hur produkterna påverkade vår morgonpigghet, tog vi tillskottet på fastande mage direkt efter att vi vaknade. Detta hjälpte oss att bedöma hur effektivt koffeinet var för att kickstarta dagen.
 • Kväll: För att undersöka om produkterna hade någon inverkan på kvällsenergin och eventuell sömnpåverkan, intog vi tillskotten senare på dagen, men fortfarande några timmar före sänggåendet. Detta fick ju den effekten vi anade och ledde till sömnsvårigheter, rekommenderas ej!
 • Innan träning: Vi testade också produkterna som en pre-workout-lösning genom att ta dem cirka 30 minuter innan träningspass. Detta gav oss insikt i hur väl de hjälpte till att öka energi, uthållighet och fokus under fysisk aktivitet.

Under varje test noggrant övervakade vi vår känsla av energi, fokus, och eventuella biverkningar som nervositet eller hjärtklappning. Denna omfattande teststrategi hjälpte oss att utvärdera produkternas effektivitet och hur de kan passa olika livsstilar och användningssyften. Vår målsättning var att ge en rättvis och mångsidig bedömning av varje koffeintillskott, vilket nu utgör grunden för våra rekommendationer.

Fördelar med koffeintabletter

Fördelar med koffeintabletter

 • Ökad energi och vakenhet: Koffein är känt för sin förmåga att snabbt öka energinivån och förbättra vakenheten. Det är ett utmärkt sätt att bekämpa trötthet och mentalt dis.
 • Förbättrad fokus och koncentration: Många upplever ökad koncentration och förmåga att fokusera när de tar koffein. Det är särskilt användbart vid arbetsuppgifter som kräver skärpa och mental klarhet.
 • Förbättrad träningsprestation: Koffeintabletter används ofta som pre-workout-tillskott eftersom de kan öka din fysiska uthållighet och hjälpa dig att träna mer effektivt.
 • Praktiskt och kontrollerad dosering: Koffeintabletter erbjuder en bekväm och exakt dosering, vilket gör det lätt att anpassa din koffeinintag enligt dina behov.

För vem passar koffeintabletter bäst?

Koffeintabletter kan vara till nytta för olika grupper av människor:

 • Studenter och yrkesverksamma: För att öka koncentrationen och produktiviteten under studier eller arbete.
 • Idrottare och träningsentusiaster: För att öka träningsprestationen och öka uthålligheten.
 • Skiftarbetare och nattarbetare: För att bekämpa trötthet och hålla sig alerta under arbetspass som sträcker sig bortom normal arbetsdag.
 • Personer med oregelbundna sömnvanor: För att övervinna trötthet vid tillfällen när sömnen är bristfällig.

Biverkningar av koffeintabletter

Koffeintabletter kan vara fördelaktiga för ökad vakenhet och energi, men som med alla kosttillskott och ämnen finns det möjliga biverkningar att vara medveten om. Här är några vanliga biverkningar av koffeintabletter:

Ökad hjärtfrekvens: Koffein kan öka hjärtfrekvensen, vilket kan vara oroande för personer med hjärtproblem eller högt blodtryck. Om du har hjärtrelaterade problem, bör du rådfråga en läkare innan du tar koffeintabletter.

Sömnstörningar: Eftersom koffein är en centralstimulerande substans kan det påverka din sömn om det tas sent på dagen. Människor som är känsliga för koffein kan ha svårt att somna om de tar koffeintabletter sent på kvällen.

Magproblem: Koffein kan ibland orsaka magbesvär, som buksmärta, illamående eller diarré. Det är särskilt vanligt om du tar koffeintabletter på tom mage. Undvik genom att ta i samband med måltid.

Beroende: Långvarig användning av koffein kan leda till beroende. Kroppen kan vänja sig vid koffein, vilket kan göra det svårt att uppnå samma effekter med tiden. Vissa människor kan uppleva abstinenssymtom om de försöker sluta med koffein.

Ångest och skakningar: Höga doser av koffein kan leda till ångest och skakningar hos vissa individer. Detta är vanligtvis mer sannolikt vid överdrivet intag.

Ökad urinering: Koffein fungerar som ett diuretikum och kan öka urinproduktionen. Det kan leda till ökad vätskeförlust, så se till att vara vätskebalanserad om du tar koffeintabletter.

Så använder du koffeintabletter rätt

För att maximera nyttan och minimera risken för biverkningar, är det viktigt att använda koffeintabletter på rätt sätt. Här är några användbara riktlinjer:

Börja med en låg dos: Om du är ny till koffeintabletter, börja med en låg dos och öka gradvis för att mäta din tolerans. En för hög dos kan orsaka hjärtklappning och nervositet.

Undvik överanvändning: Överkonsumtion av koffein kan leda till biverkningar som nervositet och hjärtklappning. Håll dig till den rekommenderade dosen.

Ta inte på kvällen: Koffein kan påverka din sömnkvalitet. Undvik att ta koffeintabletter på kvällen om du har problem med att somna.

Kombinera med måltider: Ta koffeintabletter tillsammans med måltider för att minska risken för magproblem.

Drick tillräckligt: Koffein kan ha en uttorkande effekt, så se till att du dricker tillräckligt med vatten när du tar koffeintabletter.

Fler tester du kan kika in

Vanliga frågor om koffeintabletter

Hur många koppar kaffe motsvarar en koffeintablett?

En vanlig koffeintablett, som innehåller 100-200 mg koffein, motsvarar ungefär 1 till 2 koppar kaffe. Koffeinhalten i kaffe varierar beroende på bryggmetod och kaffesort, men en genomsnittlig kopp kaffe innehåller ungefär 40 – 80 mg koffein.

Hur lång tid tar det för koffeintabletter att verka?

Koffeintabletter verkar vanligtvis snabbt, och många människor märker effekten inom 15-45 minuter efter att ha tagit en tablett. Effekten kan vara mest påtaglig inom 1-2 timmar och kan variera från person till person.

Var kan man köpa koffeintabletter?

Koffeintabletter finns tillgängliga på olika platser, inklusive apotek, hälsokostbutiker, stormarknader och online. Du kan också hitta dem på webbplatser som säljer kosttillskott. Du hittar länkar till alla de listade produkterna i vårt bäst i test ovan.

När ska man ta koffeintabletter?

Tidpunkten för när du tar koffeintabletter beror på dina personliga mål. Många använder dem på morgonen för att öka vakenheten och fokus. Om du tränar kan du ta dem före träningen för ökad energi och bättre prestation. Undvik att ta koffeintabletter på kvällen om du har svårt att sova, eftersom koffein kan påverka din sömn.

Vem ska undvika koffeintabletter?

Koffeintabletter kan vara fördelaktiga för många, men det finns några grupper som bör undvika dem eller vara extra försiktiga:
Gravida och ammande kvinnor: Koffein kan påverka fostret och gå över i bröstmjölken, så det är bäst att begränsa intaget.
Personer med känslighet för koffein: Om du är känslig för koffein eller har tidigare upplevt obehagliga biverkningar, bör du vara försiktig.
Personer med hjärtproblem eller högt blodtryck: Koffein kan påverka hjärtfrekvensen och blodtrycket, så personer med hjärtproblem bör rådfråga en läkare innan de tar koffeintabletter.
Barn: Koffeintabletter är inte lämpliga för barn, och doseringen bör anpassas för deras ålder och vikt om det är absolut nödvändigt.
Det är viktigt att förstå dina egna behov och begränsningar när det gäller koffeintabletter och att rådfråga en läkare om du är osäker på om de är lämpliga för dig.

Sverigefitness logo retina

Sverigefitness.se är en informationsguide inom allt som rör fitness och hälsa. Vi testar själva produkter och hjälper våra besökare att hitta bra och säkra träningsprodukter och tillskott.

Kontakt

Om oss

Kontakta oss

kontakt@sverigefitness.se

Tobica LTD
Tigne Street 33, Sliema, SLM-3174
Malta


Disclaimer: Allt innehåll på SverigeFitness är enbart för informationssyfte och skall inte ersätta medicinsk rådgivning eller konsultation. Vi medverkar i affiliate program som gör det möjligt för oss att driva reklamintäkter, dessa påverkar inte vårt omdöme.