Bäst i test: Bästa balansboll/balansplatta 2024

Sverigefitness är och kommer alltid att förbli gratis för våra läsare. För att kunna fortsätta driften och testa produkter så använder vi oss av annonslänkar som ger oss en mindre ersättning om du handlar något via våra rekommendationer.

Hem » Träningsredskap » Bäst i test: Bästa balansboll/balansplatta 2024

Senast Uppdaterat januari 5, 2024 av Maria Skruf

Stärk din kropp och förbättra din balans med de bästa produkterna inom balansträning! I vår omfattande ”bäst i test”-guide har vi noga granskat och jämfört de främsta alternativen på marknaden för balansplattor, balansbollar och bosubollar. Oavsett om du är en professionell idrottare, en rehabiliterande patient eller helt enkelt en person som söker bättre hälsa, så kommer vår köpguide att ge dig den kunskap du behöver för att fatta det rätta beslutet.

Sammanfattning: Bästa balansplattan 2024 (balansboll)

 1. Rehband Balansplatta: Bäst i test 2024
 2. Albilica SoftStep: Bästa bosu-boll (balansplatta i premiumklassen)
 3. Albilica SoftBalance: Bästa balanskudde
 4. Albilica BalanceBoard: Bäst i test för nybörjare
 5. Casall Balance Board: Bästa balansplatta för avancerade användare

Testvinnare bästa balansplattan 2024

1. Rehband Balansplatta

Rehband Balansplatta

Rehband Balance Board är ett imponerande träningsverktyg som erbjuder både förebyggande och rehabiliterande fördelar. Med sin patenterade design och klotformade underdel, tar denna balansplatta balansträningen till en ny nivå. Här är en närmare titt på dess egenskaper och fördelar:

FördelarNackdelar
+ Förbättrar stabilitet och styrka: Rehband balansplatta är utformad för att förbättra din kroppsstabilitet och styrka. Den klotformade underdelen skapar en högre grad av instabilitet, vilket tvingar din kropp att arbeta hårdare för att upprätthålla balansen. Detta gör den idealisk för att stärka de muskler som stöder fot- och knäleder.Ostabilt grepp vid golv: Vår testpanel upplevde att Rehband balansplatta inte har det bästa greppet på alla golvytor. Något det kan vara värt att vara uppmärksam på när man väljer placera plattan inför användning.
+ Patenterad: Det faktum att detta är en patenterad balansplatta indikerar hög kvalitet och innovation. Den speciella designen ger en unik träningsupplevelse som skiljer sig från mer traditionella balansprodukter.
+ Halkskydd: Det faktum att balansplattan är försedd med halkskydd på ovansidan är en betydande fördel. Det ger användaren ökad säkerhet genom att förhindra att fötterna glider och ger stabilitet under träningen.

Fakta om Rehband balansplatta

 • Storlek i diameter: 39 cm
 • Maxbelastning: 250 kg
 • Halkskydd: 3/5
 • Passar: Passande för alla som är intresserade att använda en balansplatta

Vårt omdöme
Rehband balansplatta är en högkvalitativ balansplatta som levererar på sitt löfte om att förbättra stabilitet och styrka. Den är idealisk för dem som redan har en grundläggande balansförmåga och vill ta sin träning till nästa nivå. Dess användbarhet inom både förebyggande och rehabilitering gör den till ett mångsidigt träningsredskap för alla som strävar efter att bygga upp eller bevara fot- och knäledsstabilitet.

2. Abilica SoftStep

Abilica SoftStep

Abilica Softstep är ett träningsredskap som erbjuder en mångfald av fördelar för balansträning och core-styrka. Du hittar produkten på de flesta gymmen dessutom. Med sin dubbelsidiga design och uppblåsbara ovansida har den blivit populär bland många träningsentusiaster. Här är en närmare titt på dess egenskaper och fördelar:

FördelarNackdelar
+ Mångsidigt balansredskap: Abilica Softstep utmärker sig genom att vara ett dubbelsidigt balansredskap som kan användas för en mängd olika träningsövningar. Den mjuka, uppblåsbara ovansidan ger en bekväm yta att stå på och är särskilt bra för att aktivera små muskler i fotleder och knän, vilket ger utmärkt balansträning.Priset: En av de få nackdelarna med Abilica Softstep är dess pris, som kan upplevas som högre jämfört med andra balansplattor på marknaden. Men det är viktigt att komma ihåg att inte bara titta på priset utan vara medveten om att du får en mångsidig produkt av hög kvalitet.
+ Helkroppsträning: Softstep erbjuder möjlighet till en helkroppsträning, vilket är en av dess främsta fördelar. Den hårda undersidan ger stabilitet och säkerhet, vilket gör den idealisk för styrketräning och funktionell träning. Med detta träningsredskap kan du träna inte bara din balans och magmuskulatur utan även styrka, koordination och uthållighet.

Fakta om Abilica SoftStep

 • Storlek i diameter: 55 cm
 • Maxbelastning: 200 kg
 • Halkskydd: 5/5
 • Passar: Ett utmärkt val för dig som är villig att betala några kronor extra för hög kvalitet.

Vårt omdöme
Abilica Softstep är ett utmärkt träningsredskap som passar perfekt för dem som vill träna balans, styrka och koordination på ett varierat sätt. Dess mångsidighet gör det till ett utmärkt val för alla från nybörjare till mer erfarna träningsentusiaster. Även om priset kan vara en nackdel, är den övergripande prestandan och användbarheten hos detta träningsredskap svårslagen.

3. Abilica BalanceBoard

Abilica BalanceBoard

Abilica BalanceBoard är en enkel men mångsidig balansplatta som kan bidra till imponerande resultat när det kommer till att förbättra balans och core-styrka. Balansplattan kan användas för både rehab och träning och är en mycket populär produkt på marknaden. Här är en närmare titt på dess egenskaper och fördelar:

FördelarNackdelar
+ Stärker upp balans och core: En av de främsta fördelarna med Abilica BalanceBoard är dess förmåga att förbättra balans och kärnstyrka. Den kupolformade undersidan skapar instabilitet, vilket tvingar din kropp att aktivera stabiliserande muskler. Detta gör den idealisk för att bygga en stark kärna och förbättra balansen.Bättre för nybörjare: Om du redan har en utvecklad balans och söker en mer avancerad balansträning kan du behöva överväga att använda en annan produkt. Abilica BalanceBoard är främst utformad för nybörjare och för dem som vill bygga upp sin balans och core-styrka från grunden.
+ Många användningsområden: Denna balansplatta är mycket mångsidig och kan användas för olika övningar. Albiliva BalanceBoard kommer med handtag på ovansidan, vilket möjliggör variation och alternativa övningar som armhävningar på balansplatta. Abilica BalanceBoard är en utmärkt följeslagare för rehabilitering och förebyggande av skador. Den hjälper till att återuppbygga muskulaturen och förhindra framtida skador genom att öka kroppens stabilitet och koordination.
+ Positiva kundomdömen: Abilica BalanceBoard har fått goda recensioner från användare, vilket är ett tecken på dess prestanda och kvalitet. Med ett betyg på 5/5 på Svenskt Kosttillskott är det tydligt att köpare är nöjda med produkten och kommer fortsätta att använda den.

Fakta om Abilica Balance Board

 • Storlek i diameter: 39 cm
 • Maxbelastning: 250 kg
 • Halkskydd: 4/5
 • Passar: Utmärkt produkt för nybörjare

Vårt omdöme
Abilica BalanceBoard är en utmärkt balansplatta som passar perfekt för nybörjare och de som vill förbättra sin balans och styrka i mittsektionen. Dess enkelhet, mångsidighet och positiva recensioner gör den till ett pålitligt val för alla som söker en effektiv balansträningsmetod. Om du vill stärka din core och balansera din kropp, är detta en platta som är värd att överväga. OBS: produkten finns även på Gymgrossisten men är ofta slutsåld där.

4. Albilica SoftBalance

Albilica SoftBalance

Abilica SoftBalance är en praktisk och användarvänlig balanskudde som erbjuder en mängd fördelar för balansträning, koordination och styrketräning. Den mångsidiga designen gör den till ett utmärkt tillskott till din träningsrutin. Här är en närmare titt på dess egenskaper och fördelar:

FördelarNackdelar
+ Mångsidig användning: En av de stora fördelarna med SoftBalance är dess mångsidighet. Den kan användas i flera positioner, inklusive stående, sittande och liggande. Detta gör den lämplig för en rad olika övningar och träningsrutiner.Begränsad stöd: SoftBalance är utformad för att vara instabil, vilket kan göra den mindre lämplig för personer som har allvarliga balansproblem eller kräver mer stöd under träning.
+ Texturvariation: SoftBalance har en unik design med en glatt sida och en knottrig sida. Den glatta sidan ger en stabil men utmanande yta för balansövningar. Å andra sidan ger den knottriga sidan en möjlighet till fotmassage när du använder den stående, vilket kan vara fördelaktigt för att främja blodcirkulationen och minska trötthet.
+ Enkel att använda: Du behöver ingen särskild utrustning för att använda Abilica SoftBalance. Det är enkelt att ta med sig och använda hemma eller på gymmet. Den är också lätt att blåsa upp eller tappa luft från beroende på din preferens för instabilitet.

Fakta om Abilicia SoftBalance

 • Storlek i diameter: 35 cm i diameter
 • Maxbelastning: 200 lg
 • Halkskydd: 4/5
 • Passar: Passande produkt för dig som är nybörjare eller van användare av balansplattor.

Vårt omdöme
Abilica SoftBalance är ett utmärkt träningsredskap för att förbättra balans, koordination och styrka. Dess mångsidighet och texturvariation gör den till ett bra val för olika typer av övningar och träningsprogram. Med enkelhet och portabilitet är det ett träningsredskap som är lätt att integrera i din dagliga träning.

5. Casall Balance Board

Casall Balance Board (gymgrossisten)

Casall Balance Board är ett utmärkt träningsredskap som är speciellt utformat för att förbättra balans och koordination. Det är en produkt som passar perfekt för personer som redan har en god balans och letar efter en mer utmanande träningsupplevelse. Här är en närmare titt på dess fördelar och nackdelar:

FördelarNackdelar
+ Utmanande balansträning: Casall Balance Board levererar precis vad det lovar – en utmanande balansträning. Med dess något högre design blir den mer svårmanövrerad och kräver mer precision i din rörelse. Detta är perfekt för de som vill ta sin balansträning till nästa nivå och utveckla bålens stabilisatorer.Främst lämplig för mer avancerad balansträning: Som nämnts tidigare är detta träningsredskap främst lämpligt för dem som redan har en god balans. Nybörjare kan finna det svårt att hantera den ökade instabiliteten och kan behöva börja med en enklare balansplatta för att bygga upp sin förmåga gradvis.
+ Lätt och portabel: En av de stora fördelarna med Casall Balance Board är dess lätta och portabla design. Du kan enkelt transportera den och förvara den mellan användningstillfällena utan besvär.Begränsad användning: Casall Balance Board är inriktad på att förbättra balans och koordination, vilket innebär att den kan ha begränsad användning för personer som söker ett mångsidigt träningsredskap för olika ändamål.
+ Material: Tillverkad av ABS-plast är Casall Balance Board slitstark och tålig, vilket garanterar en lång livslängd.

Fakta om Casall Balance Board

 • Diameter: 37 cm
 • Höjd: 8,5 cm
 • Maxbelastning: 250 kg
 • Halkskydd: 3/5
 • Passar: Framförallt lämplig för dig som har tidigare erfarenhet.

Vårt omdöme
Casall Balance Board är en utmärkt produkt för avancerad balansträning. Om du redan har en stark balans och vill utmana dig själv ytterligare, kan detta vara rätt val för dig. Men om du är nybörjare eller letar efter ett mer mångsidigt träningsredskap kan det vara klokt att överväga andra alternativ. Sammanfattningsvis, om du har rätt träningsbakgrund, kan Casall Balance Board vara en värdefull tillägg till din träning.

Köpguide: Hitta den bästa balansplattan för dig

En balansplatta är ett utmärkt redskap att använda för rehab eller för att träna muskulaturen i olika delar av kroppen. Om den används rätt kan den hjälpa till att bygga upp din magmuskulatur. Att välja rätt balansplatta är avgörande för att uppnå dina träningsmål och förbättra din balans och stabilitet. Här är några viktiga faktorer att överväga när du letar efter den bästa balansplattan för dig:

Rätt produkt för ditt mål

 • Innan du köper en balansplatta, fundera över dina träningsmål. Vill du förbättra din balans, stärka din kärna, rehabilitera efter en skada eller använda den som ett komplement till din befintliga träning?
 • Det finns olika typer av balansplattor, inklusive rullande balansplattor, plattformar med justerbar lutning och bosubollar (halva bollar med en plattform). Välj den typ som bäst passar dina behov.

Svårighetsgrad

 • Balansplattor och -bollar kommer i olika svårighetsgrader. För nybörjare är det bäst att börja med en stabilare platta och gradvis gå över till mer avancerade alternativ när din balans och styrka förbättras.

Material och kvalitet

 • Kontrollera material och konstruktion. Bra balansplattor är tillverkade av hållbart material och har en stabil konstruktion. De bör kunna hålla din vikt och tåla daglig användning.

Pris och budget

 • Balansplattor finns i olika prisklasser. Sätt en budget som passar dig och leta efter alternativ som erbjuder bäst värde för pengarna inom den budgeten.

Recensioner och rekommendationer

 • Innan du köper, ta dig tid att läsa recensioner från andra användare och jämföra olika produkter. Detta ger dig insikt i hur väl en viss balansplatta fungerar i praktiken.
 • Om du är osäker på vilken balansplatta som är bäst för dina behov, överväg att konsultera med en tränare eller fysioterapeut. De kan ge dig personlig vägledning baserat på din situation.
Så valde vi ut våra testvinnare

Så valde vi ut våra testvinnare

Valet av de fem bästa balansprodukterna baserades på en noggrann utvärdering av flera kritiska faktorer, inklusive produktkvalitet, funktionalitet, användarrecensioner och expertåsikter. Vi genomförde omfattande forskning och tester för att säkerställa att våra rekommendationer uppfyller olika användares behov och förväntningar.

Vad är en balansplatta/balansboll?

Balansplatta och balansboll är träningsredskap som används för att förbättra balans, koordination, och kärnmuskulatur. De utmanar kroppens stabilitet genom att skapa en instabil yta att stå eller sitta på. Dessa produkter är populära inom fitness, rehabilitering och idrottsträning.

Fördelar med en balansplatta inkluderar möjligheten att använda den hemma eller på kontoret – och på ett bra och enkelt vis kunna transportera verktyget mellan de olika platserna. Detta har bidragit till att det har blivit allt mer populärt att använda en balansplatta och de är dessutom allt mer vanligt förekommande på gym och som redskap hos sjukgymnaster.

Olika sorters balansbollar

Balansbollar finns i olika storlekar och material, men deras grundläggande design är en stor, luftfylld boll som används för övningar som kräver balans och kärnkontroll. De kan vara användbara bland annat för styrketräning och stretching. Men är är även ett bra sätt att arbeta på balans och stabilitet.

Balansplatta/balansbräda

Balansplattor och balansbrädor är plattformar eller brädor som vanligtvis har en instabil yta. De kan vara platta eller rullande och används för att förbättra balans, styrka och kroppsstabilitet. De är särskilt effektiva för att stärka ankeln och underbenets muskler.

Balanskudde

En balanskudde är en mindre, uppblåsbar kudde som används för att öka kroppens stabilitet och balans. De är användbara för övningar som sittande balansträning och kan även användas som en stödkudde för att förbättra hållning.

Balansboll/Bosu boll

Balansbollar och Bosu-bollar är halva bollar med en plattform. De kan användas på båda sidor och ger olika instabilitetsgrader beroende på hur de används. De är effektiva för att utmana balans, koordination och styrka i i det som refereras till som core/magmuskler.

Fler träningsredskap tester

Vanliga frågor om balansbollar och balansplattor

Vilken balansbräda är bäst i test?

Valet av den bästa balansbrädan beror på dina specifika behov och mål. Det finns olika typer av balansplattor inklusive de klassiska med en platta på en boll, eller bosuboll. Innan du väljer, fundera på din träningsnivå, syfte och om du har några specifika krav. I vår köpguide kommer du att hitta rekommendationer som kan vara till nytta när du köper en balansplatta.

Vilken träning är den bästa för balansen?

Den bästa träningen för att förbättra balansen kan variera från person till person, men några effektiva metoder inkluderar övningar som involverar balansbollar och balansbrädor. Yoga och tai chi är också utmärkta sätt att förbättra balansen och kroppskontroll. Kom ihåg att konsistens är nyckeln, så regelbunden träning som inkluderar balansövningar kommer att ge de bästa resultaten.

Är balansbräda bra?

Ja, balansbrädor är utmärkta träningsredskap som kan hjälpa dig att förbättra balansen, stärka kärnmuskulaturen och öka koordinationen. De används ofta av idrottare för att förbättra prestationen och av personer som rehabiliterar sig från skador. Balansbrädor kan också vara användbara för att förebygga skador och för att upprätthålla en god kroppshållning.

Hur länge ska man stå på en balansplatta?

Tiden du bör stå på en balansplatta kan variera beroende på din träningsnivå och mål. Det är viktigt att känna din egen kropp och att undvika överansträngning.

Sverigefitness logo retina

Sverigefitness.se är en informationsguide inom allt som rör fitness och hälsa. Vi testar själva produkter och hjälper våra besökare att hitta bra och säkra träningsprodukter och tillskott.

Kontakt

Om oss

Kontakta oss

Kontakt: tomek (a) topnotchleads.io


Disclaimer: Allt innehåll på SverigeFitness är enbart för informationssyfte och skall inte ersätta medicinsk rådgivning eller konsultation. Vi medverkar i affiliate program som gör det möjligt för oss att driva reklamintäkter, dessa påverkar inte vårt omdöme.