Bäst i test: Bästa chinsstång 2024

Sverigefitness är och kommer alltid att förbli gratis för våra läsare. För att kunna fortsätta driften och testa produkter så använder vi oss av annonslänkar som ger oss en mindre ersättning om du handlar något via våra rekommendationer.

Hem » Träningsredskap » Bäst i test: Bästa chinsstång 2024

Senast Uppdaterat januari 5, 2024 av Maria Skruf

I jakten på den perfekta chinsstången har vi gjort hårda tester och noga utvärderat ett brett utbud av produkter. I denna bäst i test artikel kommer vi inte bara att dela med oss av våra toppval, utan också ge dig insikt i vad som gör varje chinsstång speciell och till ett bra val. Hos SverigeFitness hittar du genuina recensioner av våra egna erfarenheter och detaljerade analyser av varje produkt som kommer att guida dig mot det mest passande valet för din träning. Läs mer för att hitta bästa chinsstängerna just nu.

Sammanfattning av vårt bäst i test av bästa chinsstång

 1. Iron Gym Extreme Plus: Chinsstång bäst i test 2024
 2. Master Fitness Chin Up Silver: Bästa chinsstången i premiumklassen
 3. Casall Chin Up Bar: Bästa teleskop chinsstång
 4. Iron Gym Express: Bästa chin up bar för personer med mindre händer
 5. Abilica DoorGym: Mest populära chinsstång

Bästa chinsstången 2024 – Våra toppval

1. Iron Gym Extreme Plus

Iron Gym Extreme Plus
FördelarNackdelar
+ En chin up bar av mycket hög kvalitet– Dyrare än vissa stänger med liknande funktion
+ Portabel (monteras på dörr)
+ Bekväma skumhandtag för bättre grepp
+ Möjlighet att variera grepp och använda produkten på ett mångsidigt vis

Iron Gym Extreme Plus är den högkvalitativa och lyxigare varianten av den klassiska träningsstången, Iron Gym Express. Det som gör Iron Gym Extreme Plus till en exceptionell produkt är dess förmåga att erbjuda en fullständig träning av överkroppen.

Genom att enkelt fästa stången i din dörrkarm och variera monteringen kan du träna alla de viktigaste muskelgrupperna, inklusive biceps, triceps, bröst, axlar och mage. Dess mångsidighet gör den till ett oumbärligt träningsredskap för dem som vill ha en komplett överkroppsträning.

Iron Gym Extreme Plus är utformad för att passa alla standarddörrar och erbjuder flera greppalternativ för att variera din träning. De greppvänliga handtagen gör det enkelt att utföra både chins och pull-ups med bekvämlighet och stabilitet.

Denna chinsstång är ett multifunktionellt träningsredskap. Med möjligheten att ändra monteringsläget kan du träna hela överkroppens muskler, från olika vinklar och med olika greppalternativ. Det medföljer även en instruktionsvideo för att hjälpa dig maximera dina träningsresultat.

Dess snabba och enkla montering gör att du kan komma igång med din träning på några sekunder.

Egenskaper

Betyg: 5/5

Pris: 1149 kronor

Fäste: Chinsstång som fästes i dörren

Storlek: 60-90 i bredd (passar alla standarddörrar)

Max användarvikt: 100 kg

Övrigt: Bekväma skumhandtag

2. Master Fitness Chin Up Silver

Master Fitness Chin Up Silver
FördelarNackdelar
+ Stabil produkt som klarar en hög maxvikt om 150 kg vid rätt montering– Högt pris jämfört med liknande produkter i topplistan
+ Möjligt att justera bredden vid montering så att de passar den plats där du tänkt montera den– Erbjuder inte lika många variationer av grepp
+ Brett grepp som gör att du kan göra många olika övningar

Master Chin Up Bar Silver är den ultimata chinsstången för kräsna och professionella användare som strävar efter att bygga en kraftfull och väldefinierad överkropp. En av de mest framstående funktioner med Master Fitness Chin Up Silver är att fästena kan justeras efter platsen du har på väggen. Det går att sätta fästena tätare eller mer brett beorende på behov.

Master Chin Up Bar Silver är mer än bara en chinsstång; den är ett komplett träningsredskap för hela överkroppen. Med detta redskap kan du träna övningar som pull-ups, chin-ups, arm- och skulderövningar. Oavsett om du vill bygga muskelmassa eller öka din styrka, så är detta det perfekta redskapet för att nå dina träningsmål.

Det här är definitivt ett premiumalternativ och för den som behöver en chinsstång som klarar en hög maxvikt. Master Fitness Chin Up Silver är avsedd att klara upp till 150 kg, men här är det avgörande att du köper rätt fästmaterial för din väggtyp för att få bästa möjliga hållbarhet.

Vad man bör ta med sig om den här produkten är dock att den erbjuder ett brett grepp men inte nödvändigtvis bäddar för många olika grepp. Men om du vill träna hemma är det här definitivt en av de mest stabila produkter i testet.

Egenskaper

Betyg: 5/5

Pris: 1699 kronor

Fäste: Chinsstång som man skruvar fast i väggen (ej portabel)

Storlek: Längd: 146,5 cm

Max användarvikt: 150 kg

Övrigt: Skruvar medföljer ej

3. Iron Gym Express Workout Bar

Iron Gym Express Workout Bar
FördelarNackdelar
+ Grepp med mindre diameter som passar personer medmindre händer– Inte lika stabil som den typ av chinsstång som du kan skruva fast
+ Prisvärd– Inte passande för personer med stora händer
+ Chinsstång med bekväma skumgrepp som gör det bekvämare att hålla i
+ Multifunktionell och bra chinsstång som användas för allt från chins till situps

Iron Gym Express Workout Bar är en multifunktionell träningsstång som inte bara kan hängas över din dörrkarm utan även användas på golvet, vilket ger dig möjlighet att utföra ett bred variation av övningar för att bygga en stark och vältränad överkropp.

En av de detaljer som bör lyftas fram med Iron Gym Express Workout Bar är dess mindre diameter. En mindre diameter gör chinsstången mer greppvänlig för personer med mindre händer (till exempel kvinnor och yngre). Den mindre diametern ger dig även extra stabilitet och kontroll under träningen.

Med Iron Gym Express Total Upper Body Workout Bar kan du utföra tre olika varianter av pull-ups, två varianter av push-ups, samt dips och sit-ups. Detta innebär att du kan träna hela din överkropp, inklusive rygg, bröst, armar, axlar och mage, med endast ett träningsredskap. Träningsguiden som ingår hjälper dig att komma igång och utnyttja alla möjligheter som detta redskap erbjuder.

Iron Gym Express Total Upper Body Workout Bar imponerar även med sin snabba och enkla montering. Du behöver inte använda borr eller verktyg; den fästs och lösgörs omedelbart från din dörrkarm perfekt för dig som har ont om plats eller kan önska ta med dig produkten mellan olika platser.

Egenskaper

Betyg: 4,5/5

Pris: 499 kronor

Fäste: Chinsstång som man skruvar fast i väggen (ej portabel)

Storlek: Längd: 94 cm

Max användarvikt: 100 kg

Övrigt: Bekväma och stabila skumgrepp

4. Casall Chin Up Bar

Casall Chin Up Bar
FördelarNackdelar
+ Prisvärd chinsstång för chins och pull ups– Har inte kapacitet för många olika grepp
+ Kan justeras för att passa de många olika dörrar
+ Maxvikten på 100 kg passar de flesta

Casall Chin Up Bar är en prisvärd chinsstång och ett utmärkt exempel på ett enkelt och effektivt träningsverktyg som ger bra träning för övre delen av ryggen.

Casall Chin Up Bar är en teleskopisk chinsstång utformad som utformats med funktionell enkelhet i åtanke. Den är enkel att fästa i dörröppningen utan krånglig montering. Med en justerbar passform som passar dörröppningar mellan 70 och 95 cm, passar den bra i princip alla hem.

En av de bästa egenskaperna hos Casall Chin up Bar är dess förmåga att erbjuda mångsidig träning. Med olika greppalternativ kan du rikta in dig på att träna biceps, triceps, de raka och sneda magmusklerna samt bröstmusklerna. Det ger dig en hel överkroppsträning i ett och samma redskap.

Casall Chin Up Bar har visat sig vara stabil och pålitlig. Den har en maxviktgräns på hela 100 kg, vilket ger användaren gott om utrymme för progression och att utmana sina gränser.

En av de få nackdelarna med Casall Chin Up Bar är dess begränsade variation av greppalternativ jämför med vissa andra modeller i detta test. För vissa träningsentusiaster kan detta göra träningen lite ensidig, men det är enkelt att komplettera med andra träningsredskap för att få en mer varierad överkroppsträning.

Egenskaper

Betyg: 3,5/5

Pris: 399 kronor

Fäste: Teleskopisk chinsstång som fästes i dörrkarm

Storlek: Längd: 70-90 cm

Max användarvikt: 100 kg

Övrigt: Levereras med dörrfästen

5. Abilica DoorGym

Abilica DoorGym
FördelarNackdelar
+ Abilica DoorGym erbjuder en kombination av olika grepp– Vissa användare anser att konstruktionen inte är tillräckligt stabil
+ De sköna och stabila handtagen ger dig en bekväm träningsupplevelse
+ Behöver ej monteras och kan användas på golvet push ups och liknande

Abilica Door Gym har blivit en populär träningspartner för hemmagymmare. Det här är en konstruktion som är avsedd att hänga på dörren och klarar som konstruktion en maximal vikt på 100 kg. Denna chins och pull up stång erbjuder fyra olika greppalternativ och därmed många möjligheter för en effektiv överkroppsträning.

Det som gör Abilica Door Gym så mångsidig är dess förmåga att anpassa sig till ditt träningsbehov. I uppmonterad position kan du utföra chin-ups med flera olika grepp, vilket ger dig variation och möjlighet att träna olika muskelgrupper i rygg och armar. Denna mångsidighet gör att du kan skapa en varierad träningsrutin för att undvika träningsmonotoni.

En annan fördel med Abilica DoorGym är att du kan sätta ner stången på golvet och använda den för att göra olika typer av armhävningar. Detta ökar träningsredskapets användbarhet och gör att du kan rikta in dig på att träna bröstet och triceps på ett effektivt sätt.

Abilica Door Gym är enkel att montera i dörröppningen och det krävs inga skruvar. När den inte används kan den enkelt tas bort och lämnar inga märken efter sig.

Abilica DoorGym passar i dörröppningar med storlek mellan 60 och 90 cm och fungerar väl med väggtjocklekar på 10-15 cm (standard lättvägg).

Sammanfattningsvis erbjuder Abilica Door Gym en mångsidig och bekväm lösning för överkroppsträning i hemmet. Med dess enkla montering, flexibilitet och möjlighet att anpassa träningen efter dina behov, är det ett prisvärt träningsredskap som kan hjälpa dig att bygga styrka och muskelmassa i din överkropp.

Egenskaper

Betyg: 3,5/5

Pris: 499 kronor

Fäste: Teleskopisk chinsstång som fästes i dörrkarm

Storlek: Längd: 60-90 cm

Max användarvikt: 100 kg

Övrigt: Behöver ej monteras

Köpguide: Den bästa valet av chinsstång för dig

I denna köpguide kommer vi att kika närmare på de viktigaste faktorerna att överväga när du letar efter den perfekta chinsstången för dina individuella behov. Det bästa valet kan variera beroende på personliga preferenser och

Typ av chinsstång

Det finns flera olika typer och utföranden av chinsstänger nuförtiden. Detta inklusderar dörrmonterade, takmonterade och fristående stänger.

För att hitta rätt chinsstång för dig bör du kolla in olika typer av chinsstänger, se vilka olika övningar de passar för och kolla så att de erbjuder flera olika grepp som gynnar den typ av övning som du vill utföra.

Material och konstruktion

Materialvalet kan påverka både hållbarheten och komforten under träningen. Vi rekommenderar att du tittar på vilket material produkten är tillverkad av.

Rostfritt eller pulverlackerat stål är en rekommendation för bra hållbarhet. Innan du köper gäller det även att kontrollera att din valda chinsstång har en maxvikt som är passande för dess användare. De flesta chinsstänger klarar upp till 100 kg, men ett fåtal i topplistan har en maxvikt upp till 150 kg.

Montering

Här kan det även vara viktigt att kontrollera hur montering som krävs för din valda chinsstång. Om du har ont om plats och inte kan ha chinsstången framme är det smart att välja en variant som är lätt att montera på en dörr utan att skriva fast den. En chinsstång som man skruvar fast i väggen kan ofta klara något högre belastning, men är inte lika lätt att montera ner och upp mellan användningstillfällena.

Greppvariationer

Chinsstänger erbjuder olika greppvariationer, inklusive breda, smala och neutrala grepp. Dessa tre olika grepp kan hjälpa dig att maximera din effekt när du väljer att träna chins hemma.

För vissa personer räcker det gott och väl med ett enkelt grepp. Men det här beror helt och hållet på personlig preferens huruvida man önskar flera olika grepp eller ej.

Justerbarhet och tilläggsfunktioner

Många moderna chinsstänger är justerbara och har extra funktioner som pull-up-funktioner eller dip-handtag. Att välja en produkt med flera funktioner kan vara ett utmärkt sätt att maximera ditt sätt att träna hemma.

Pris och budget

Din budget är en viktig faktor när du väljer en chinsstång. Vi kommer att granska chinsstänger inom olika prisklasser och hjälpa dig att hitta den bästa balansen mellan pris och prestanda.

Recensioner och användaråsikter

Vi kommer att inkludera ärliga recensioner från användare och experter för att ge dig insikter i hur olika chinsstänger fungerar i praktiken. Detta kommer att hjälpa dig att ta ett informerat beslut och välja den bästa chinsstången för dina behov.

Med vår omfattande köpguide vid din sida är du redo att välja den optimala chinsstången för din träning. Låt oss tillsammans ta ett steg mot att uppnå dina träningsmål med den perfekta chinsstången.

Mer inom träningsredskap

Så utförde vi testerna

Innan vi kunde utse de bästa chinsstängerna på marknaden, genomförde vi noggranna tester där vi granskade viktiga aspekter som montering och stabilitet.

Vi utförde en mångfald träningsövningar, inklusive pull-ups och chin-ups, för att bedöma mångsidigheten hos varje chinsstång. Vi ville fastställa hur effektivt de presterade i dessa övningar och om de kunde användas för en varierad träning av överkroppen.

 • Viktiga faktorer inkluderar montering, stabilitet, hur variernade övningar som kan utföras, olika grepp och hur greppet kändes.

Till sist kollade vi om man kunde ändra och anpassa varje chinsstång för olika träningsövningar och för personer av olika storlekar. Vi kollade om stängerna kunde höjas eller sänkas och om de hade olika sätt att hålla i för olika typer av träning och användare.

Efter att alla i testpanelen fått möjlighet att testa olika produkter fick var och en betygsätta produkten och baserat på detta kunde vi avgöra vilka produkter som skulle listas i chinsstång bäst i test.

så kan du använda chinsstång

Så här kan du använda en chinsstång

En chinsstång är ett mångsidigt träningsredskap som kan användas för att träna och stärka överkroppen. Här är några populära övningar du kan utföra med en chinsstång:

 1. Chin-ups: Greppa stången med underhandsgrepp (handflatorna mot dig själv) och lyft din kropp uppåt tills hakan passerar stången. Sänk dig sedan kontrollerat tillbaka till startpositionen.
 2. Pull-ups: Använd överhandsgrepp (handflatorna bort från dig själv) för att lyfta din kropp uppåt tills hakan är över stången. Sänk dig sedan långsamt tillbaka till startpositionen.
 3. Hängande benlyft: Häng från stången och lyft dina ben rakt upp mot bröstet för att träna magmusklerna och kärnan.
 4. Knee raises: I samma position som hängande benlyft, böj dina knän och lyft dem mot bröstet för att fokusera på de nedre magmusklerna.
 5. Static holds: Håll dig stilla i den övre positionen av en chin-up eller pull-up så länge du kan för att träna greppstyrka och muskeluthållighet.
 6. Negative reps: Hoppa upp till den övre positionen av en chin-up eller pull-up och sänk dig sedan långsamt ner. Detta hjälper dig att bygga styrka för att göra fulla reps över tid.
 7. Wide-grip pull-ups: Använd ett bredare grepp för att fokusera på de breda ryggmusklerna och axlarna.
 8. Close-grip chin-ups: Greppa stången närmare varandra för att betona biceps och den övre delen av ryggen.
 9. L-sit pull-ups: Lyft dina ben rakt framåt och håll dem i en L-form medan du utför pull-ups för att träna kärnmuskulaturen.
 10. Muscle-ups: En avancerad övning som kombinerar pull-up med en dip. Det kräver både styrka och teknik.

Oavsett om du är nybörjare eller avancerad tränare kan en chinsstång vara ett utmärkt redskap för att stärka överkroppen och öka din allmänna styrka. Börja med övningar som passar din nuvarande nivå och gradvis öka svårighetsgraden när din styrka och teknik förbättras.

Vanliga frågor om bästa chinsstången

Vad är lättast; Pull-ups eller Chins?

För de flesta människor är chin-ups (eller chins) lättare än pull-ups. Skillnaden ligger i handpositionen. Vid chins är handflatorna vända mot dig (underhandsgrepp), medan vid pull-ups är handflatorna vända bort från dig (överhandsgrepp). Det underhandsgrepp som används vid chins möjliggör en mer naturlig rörelse och utnyttjar bättre bicepsmusklerna, vilket gör dem vanligtvis enklare att utföra än pull-ups.

Hur många chins är bra?

Det finns ingen absolut siffra för hur många chins som anses ”bra” att kunna eftersom det varierar från person till person beroende på träningsnivå, kön, ålder och genetik. För många människor är ett mål att kunna utföra 5-10 reps av chin-ups en rimlig startpunkt. Efter det kan du sträva efter att öka antalet över tiden när din styrka förbättras.

Hur blir man starkare i chins?

För att bli starkare i chins är det viktigt att inkludera regelbunden styrketräning och progression i din träningsrutin. Här är några konkreta tips:
Börja med hjälp av ett träningsband eller en partner för att göra chins lättare om du inte kan göra en full rep.
Öka gradvis antalet repetitioner och set av chins i din träningsrutin.
Använd viktbälten eller viktplattor för att öka motståndet när du blir starkare.
Fokusera även på att stärka de muskelgrupper som är involverade, som rygg, biceps och underarmar, med andra övningar som rodd och bicep curls.

Vad är skillnaden på pull-ups och chins?

Skillnaden mellan pull-ups och chins ligger i handpositionen och muskelgrupperna som används:
Pull-ups: Vid pull-ups har du överhandsgrepp, med handflatorna vända bort från dig. Denna övning fokuserar främst på övre rygg, axlar och armarnas övre del.
Chin-ups (eller chins): Vid chin-ups har du underhandsgrepp, med handflatorna vända mot dig. Chins engagerar främst biceps och nedre delen av övre ryggen, samtidigt som de aktiverar axlarna och övre ryggmuskler.

Sverigefitness logo retina

Sverigefitness.se är en informationsguide inom allt som rör fitness och hälsa. Vi testar själva produkter och hjälper våra besökare att hitta bra och säkra träningsprodukter och tillskott.

Kontakt

Om oss

Kontakta oss

kontakt@sverigefitness.se

Tobica LTD
Tigne Street 33, Sliema, SLM-3174
Malta


Disclaimer: Allt innehåll på SverigeFitness är enbart för informationssyfte och skall inte ersätta medicinsk rådgivning eller konsultation. Vi medverkar i affiliate program som gör det möjligt för oss att driva reklamintäkter, dessa påverkar inte vårt omdöme.