Bäst i test: Bästa crosstrainer 2024

Sverigefitness är och kommer alltid att förbli gratis för våra läsare. För att kunna fortsätta driften och testa produkter så använder vi oss av annonslänkar som ger oss en mindre ersättning om du handlar något via våra rekommendationer.

Hem » Träningsredskap » Bäst i test: Bästa crosstrainer 2024

Senast Uppdaterat januari 5, 2024 av Maria Skruf

Söker du efter marknadens bästa crosstrainer? Då har du kommit rätt! I denna omfattande ”Bäst i test” artikel har vi noggrant granskat och testat de främsta crosstrainers på marknaden för att erbjuda dig en utförlig guide till de bästa alternativen. Oavsett om du är en erfaren atlet eller en nybörjare på jakt efter det perfekta träningsredskapet, kommer våra rekommendationer att ge dig den insikt du behöver för att göra det rätta valet. Ta det första steget mot ett hälsosammare och mer aktivt liv med vår lista över vinnande crosstrainers som har imponerat oss mest.

Sammanfattning av bästa crosstrainer bäst i test

 1. Xterra Fitness fs3.9e – Bäst i test crosstrainer 2024
 2. Sole Fitness E35 – Bästa crosstrainer i premiumklassen
 3. Hammer Cross Motion BT – Bäst budgetval
 4. Abilica Premium FC BT – Bäst crosstrainer för företag (klarar många timmars användning per dag)

Bästa crosstrainer – Bäst i test – Våra toppval 2024

1. Xterra Fitness fs3.9e

Xterra Fitness fs3.9e

Om du letar efter den ultimata crosstrainern som balanserar pris och prestanda på ett imponerande sätt, bör du kika en gång extra på Xterra Fitness fs3.9e. Xterra Fitness FS3.9E är en crosstrainer som inte bara imponerar med sin robusta konstruktion och kraftfulla prestanda utan också med sitt fantastiska prisvärde. Låt oss utforska varför denna crosstrainer tar en plats i vårt ”Bäst i test” segment.

Först och främst är Xterra Fitness fs3.9e välbyggd och stadig, men med en vikt på endast 70 kg, vilket ger en pålitlig och hållbar träningspartner. Steglängden på 46 cm ger dig en följsam och naturlig rörelse, vilket gör att varje träningspass blir en fröjd. Dessutom är den utrustad med ett 8,6 kg svänghjul, som ger en mjuk och jämn rörelse, och det magnetbromsade motståndet gör varje träningspass effektivt och skonsamt för dina leder.

En av de mest påtagliga fördelarna med Xterra Fitness fs3.9e är dess användarvänliga dubbla LCD-färgade display. Här kan du enkelt välja mellan 15 inspirerande träningsprogram och övervaka din framsteg i realtid. Denna träningsmaskin är designad för att hålla dig motiverad och engagerad i din träning.

En sak som vi verkligen uppskattar med Xterra Fitness fs3.9e är dess fotplattor, som har en unik 2 graders inåtlutning. Denna funktion minskar spänningen på fotleder och knän under träningen och hjälper dig att undvika smärta och skador som ibland kan uppstå med andra crosstrainers.

Sammanfattningsvis är Xterra Fitness FS3.9E Crosstrainer en träningsmaskin som ger dig en effektiv helkroppsträning med en mjuk och naturlig rörelse samtidigt som den minimerar risken för skador. Dess prisvärde är imponerande, och dess robusta konstruktion och användarvänliga funktioner gör den till ett utmärkt val för alla, oavsett träningsnivå.

Testpanelens ord: Om du vill ha en crosstrainer som ger dig en behaglig träning, minskad påfrestning på leder och knän, och en mängd träningsalternativ, är Xterra Fitness fs3.9e definitivt värd att överväga. Det är en pålitlig och prisvärd träningsmaskin som kan hjälpa dig att nå dina träningsmål utan att kompromissa med kvalitet och prestanda.

Specifikationer

Egenskap Värde
Prisklass Budget-Medium
Steglängd 46 cm
Svänghjul 8,6 kg
Träningsprogram 15 stycken
Motståndstyp Permanentmagnet
Motståndsnivåer 16 stycken
Maxmotstånd 350 W
Maskinvikt 70 kg
Maximal användarvikt Upp till 148 kg
Pedalhöjd 37 cm
Display Typ: Bakgrundsbelyst LCD
Färg: Blå och gul
Storlek: 5,4 tum
Mått Längd: 166 cm
Bredd: 56 cm
Höjd: 163 cm
Transporthjul Ja
Pulsmätare Ja
Kraftkälla Nätel
Garanti 2 år

Fördelar och nackdelar med Xterra Fitness fs3.9e

+ Lätt att flytta på med en vikt på endast 70 kg och transporthjul

+ 15 olika träningsprogram

+ Bra steglängd och magnetbromsat motstånd i 16 olika nivåer

– Ingen Bluetooth

– Finns billigare modeller

– Låg vikt på svänghjulet

2. Sole Fitness E35

Sole Fitness E35

Sole E35 är en crosstrainer som utrustats med flera avancerade funktioner och dessutom erbjuder en överlägsen komfort. Det här är en crosstrainer i premiumklassen så låt oss kika närmare på varför Sole E35 kan vara värd att betala några kronor extra för.

En av de mest anmärkningsvärda egenskaperna hos Sole E35 är dess naturliga rörelse. Det tysta drivsystemet och det 11 kg tunga svänghjulet ger en oerhört mjuk och verklighetstrogen känsla, samtidigt som motståndet är utmärkt. Med en enkel knapptryckning kan du justera lutningen från 1 till 20, vilket ger en varierad och effektiv träning.

Det är tydligt att Sole E35 är utformad med komfort i åtanke. De stora fotpedalerna är både bekväma och minskar belastningen på ankel- och knäleder med sin 2-graders inåtlutning. Pedalhöjden är justerbar för optimal komfort och anpassning efter användarens personliga behov.

Sole E35 är utrustad med en imponerande 7,5-tums bakgrundsbelyst LCD-skärm som tydligt visar träningsdata. Den hjälper dig bland annat att hålla koll på saker som vilopuls, träningsintensitet och mer. Men det är inte de enda funktioner som Sole E35 kan erbjuda.

 • Unikt med Sole E35 är att man har integrerat en fläkt för att hålla dig sval när du svettas, samt en vattenflaskahållare som gör det möjligt för dig att ha vatten tillgänbgligt under hela träningspasset. Dessutom kan du koppla din enhet till crosstrainern via Bluetooth och njuta av din favoritmusik eller ljudböcker med de inbyggda högtalarna. Detta ger dig en extra motivationsboost när du tränar.

Denna crosstrainer har fyra bakhjul som rullar smidigt på skenorna, vilket ger en stabil och jämn känsla. Detta är en funktion som ofta endast återfinns på dyrare modeller och minskar oönskad sidorörelse under träningen. Dessutom har Sole E35 en praktisk integrerad mobilhållare och en USB-port för enkel laddning av dina enheter. Allt för att du ska kunna hålla dig motiverad under en längre period på maskinen.

Testpanelens ord: Sole E35 är en exceptionell crosstrainer som erbjuder avancerade funktioner och överlägsen komfort. Den är en träningspartner som inte bara uppfyller dina förväntningar utan överträffar dem. Med Sole E35 kan du se fram emot varje träningspass och närma dig dina träningsmål med självsäkerhet. Det här är inte bara en bra crosstrainer; det är det bästa köpet och premiumvalet i sin klass. Bästa crosstrainer i premiumklassen helt enkelt!

Specifikationer

Egenskap Värde
Prisklass Premium
Steglängd 50 cm
Svänghjul 10 kg
Träningsprogram 10 st
Motståndstyp Elektromagnetisk
Motståndsnivåer 20 st
Maxmotstånd 550 W
Maskinvikt 105 kg
Maxanvändarvikt 170 kg
Pedalhöjd 42 cm
Display Typ: Bakgrundsbelyst LCD
Färg: Blå och gul
Storlek: 7,5 tum
Mått Längd: 209 cm
Bredd: 55 cm
Höjd: 171 cm
Transporthjul Ja
Pulsmätare Ja (bröstbälte inkluderat)
Kraftkälla Nätel
Garanti 2 år
Extrafunktioner Fläkt, högtalare, ljudingång, USB, Bluetooth
Tillbehör (inkluderade) Pulsbälte, vattenflaska

Fördelar och nackdelar med Sole Fitness E35

+ Fantastisk stegrörelse och mjukhet

+ Många motståndsnivåer

+ Många extra tillbehör såsom bluetooth, högtalare, och fläkt

– Högt pris

– Väger mycket

– Något lägre vikt på svänghjul än önskat

3. HAMMER Cross Motion BT

HAMMER Cross Motion BT

HAMMER Crosstrainer Cross-Motion BT är en imponerande träningsmaskin med omfattande funktioner för ett budgetvänligt pris.

Med hela 22 träningsprogram att välja mellan finns det alltid variation och utmaningar. Oavsett om du är nybörjare eller en erfaren träningsentusiast, kan du anpassa din träning efter din egen nivå. De 12 olika backprofilerna gör det enkelt att hitta rätt intensitet och motstånd för att matcha dina träningsmål.

Att välja träningsprogram är enkelt med den innovativa ”push and turn”-vridknappen, och med fyra pulsprogram kan du sätta upp hälsoinriktad kardiovaskulär träning.

HAMMER Cross-Motion BT gör det enkelt att anpassa träningen med en prestanda som sträcker sig från 10 till 350 watt (vid 60 varv/minut) eller upp till 400 watt (vid 80 varv/minut), kan du utmana dig själv med högintensiv träning som ger snabba och effektiva resultat.

En sak som vi uppskattar särskilt med HAMMER Cross-Motion BT är den medföljande träningsappen iConsole+. Med appen kan du enkelt följa ett träningsprogram under din träning. Tack vare Bluetooth-anslutning kan du koppla samman appen med din enhet och använda den som en träningsdator. Den praktiska hållaren gör det enkelt att placera din smartphone eller surfplatta inom synhåll, så att du kan fokusera på din träning.

HAMMER Cross-Motion BT imponerar även med sin höga tekniska standard. Det elektroniska magnetbromssystemet är slitagefritt och ger dig exakt belastningskontroll. Den underhållsfria spårremstekniken gör träningsmaskinen tyst och smidig. Med en svängvikt på 20 kg och högkvalitativa kullager får du en jämn och harmonisk rotationsrörelse som känns naturlig och behaglig.

Testpanelens ord: HAMMER Crosstrainer Cross-Motion BT en imponerande crosstrainer som erbjuder omfattande träningsmöjligheter och modern teknik. Om du är ute efter en bra crosstrainer till ett lågt pris är Hammer Cross-Motion BT ett utmärkt val. Du får naturligtvis kompromissa en del bekvämligheter som du får hos en premiummodell i vårt bäst i test, men för priset presterar produkten mer än utmärkt. Rekommenderas!

Specifikation

Egenskap Värde
Prisklass Budget
Steglängd 37 cm
Svänghjul 20 kg
Träningsprogram 22 st
Motståndstyp Elektromagnetisk
Motståndsnivåer 20 st
Maxmotstånd 350 W
Maskinvikt 40 kg
Maxanvändarvikt 130 kg
Pedalhöjd 34 cm
Display Bakgrundsbelyst LCD
Mått Längd: 123 cm
Bredd: 53 cm
Höjd: 164 cm
Transporthjul Ja
Pulsmätare Ja (bröstbälte ingår ej)
Kraftkälla Nätel
Garanti 2 år
Extrafunktioner Träningsapp för smartphones

Fördelar och nackdelar med Hammer Cross-Motion BT

+ Hög vikt på svänghjulet

+ Lätt att flytta på pga låg vikt

+ Träningsapp för smartphone

+ Prisvärd crosstrainer

– Något kort steglängd

– Inga extra tillbehör eller funktioner

– Inte lika stabil crosstrainer som andra på listan

4. Abilica Premium FC BT

Abilica Premium FC BT

Abilica Premium FC BT är den bästa produkten i vårt crosstrainer bäst i test om du är ute en ”heavy duty” produkt som kan hålla en hög maximal användarvikt och användas såväl i hemmet som på gymmet.

Abilica Crosstrainer Premium FC BT erbjuder hela 32 olika motståndsnivåer så att du enkelt anpassa din träning efter dina behov. Det elektromagnetiska (EMS) motståndssystemet garanterar en jämn och effektiv träning, medan den generösa steglängden på 51 cm ger en naturlig och bekväm rörelse.

Abilica Premium FC BT är byggd för att klara av timmar av daglig användning. Dess förstärkta konstruktion ger stabilitet och säkerhet, och maskinen är konstruerad för att hålla. Skenorna är justerbara och erbjuder fem olika nivåer av lutning, vilket ger möjlighet att skapa en gradvis ökande terräng för en mer realistisk upplevelse.

Med Abilica Crosstrainer Premium FC BT har du möjlighet att ansluta en mobil eller en surfplatta till maskinen via Bluetooth. Du kan använda gratisappar som iConsole + Training och Kinomap för att skapa spännande träningsrutiner. Med dessa appar kan användaren använda Google Maps för att träna på platser över hela världen och uppleva terrängförändringar i realtid.

Premium FC BT anpassar motståndet automatiskt för en realistisk träningsupplevelse! Det går även bra att träna i en virtuell värld med appar som ZWIFT, där användaren kan tävla mot sig själv eller andra. Detta ger en rolig och motiverande dimension till träningen.

Testpanelens ord: Abilica Crosstrainer Premium FC BT imponerar med sin mångsidighet och kraftfulla prestanda. Denna maskin passar lika bra för nybörjare som vana användare och bidrar med utmaningar och möjligheter att växa i träningen och träna hela kroppen. Den realistiska terrängsimuleringen och användningen av träningsappar ger en unik och motiverande träningsupplevelse. Det är som att träna i världens alla hörn, direkt från ditt eget gym!

Specifikationer

Egenskap Värde
Prisklass Medel
Steglängd 51 cm
Svänghjul 9 kg
Träningsprogram 14 st
Motståndstyp Elektromagnetisk
Motståndsnivåer 32 st
Maskinvikt 40 kg
Maxanvändarvikt 200 kg
Pedalhöjd 19 cm
Display Bakgrundsbelyst LCD
Mått Längd: 170 cm
Bredd: 65 cm
Höjd: 183 cm
Transporthjul Ja
Pulsmätare Ja (bröstbälte ingår ej)
Kraftkälla Nätel
Garanti 5 år
Extrafunktioner Träningsapp för smartphones

Fördelar och nackdelar med Abilica Crosstrainer

+ Prisvärd crosstrainer för gym

+ Hög max användarvikt

+ Spännande integration med appar och Google Maps

+ Smidig stegupplevelse och bra steglängd

– Saknar vissa funktioner såsom högtalare

– Svänghjulsvikt något lågt

Andra produkter som testats men inte listas:

När vi skapar våra bäst i test listor är syftet alltid att göra valet så enkelt som möjligt för dig. Därför väljer vi endast ut de produkter vi verkligen anser skiljer sig ur mängden för varje kategori. I detta fall hittade vi 4 olika produkter som vi anser är marknadens absolut bästa i varje kategori och som vi listade i vårt test av crosstrainers för hemmabruk och gym.

 • Titan Life c65
 • Master Fitness CR25
 • Titan Life Athlete c55
 • Abilica Stream FC x
 • Titan Life Crosstrainer c65
 • Masterfit tp500

Köpguide: Att tänka på när du ska köpa en crosstrainer

Crosstrainers är utmärkta träningsmaskiner som erbjuder en skonsam och effektiv helkroppsträning. För att hitta den rätta crosstrainern som passar dina träningsmål och budget är det viktigt att överväga flera faktorer. Denna omfattande köpguide kommer förhoppningsvis hjälpa dig att göra ett välgrundat beslut.

Varför Crosstrainers?

Crosstrainers är populära på grund av deras mångsidighet. De ger en effektiv kardiovaskulär träning samtidigt som de tränar både överkropp och underkropp. Fördelarna inkluderar ökad kondition, fettförbränning, muskeluppbyggnad och förbättrad rörlighet.

Typer av crosstrainers

Det finns flera olika typer av crosstrainers att välja mellan:

 1. Standard Crosstrainer: Dessa erbjuder grundläggande träningsfunktioner och är ofta prisvärda. De passar bra för nybörjare.
 2. Frontdrivna Crosstrainers: Dessa har svänghjulet placerat framåt och ger en upprätt träningsposition. De är kompakta och passar i mindre utrymmen.
 3. Bakdrivna Crosstrainers: Med svänghjulet bakom pedalerna ger de en naturlig löprörelse. De är oftast dyrare men erbjuder högre träningskvalitet.

Viktiga Funktioner att överväga

En crosstrainer kan vara en utmärkt tillskott till din träningsrutin. Genom att noggrant överväga dina mål, utrymme och budget samt ta hänsyn till viktiga funktioner som steglängd, svänghjulsvikt och motståndsnivåer, kan du hitta den perfekta crosstrainern för att nå dina träningsmål. Med rätt crosstrainer kan du påbörja din resa mot en sundare och mer aktiv livsstil. När du väljer en crosstrainer, tänk på följande viktiga funktioner:

 • Steglängd: En längre steglängd ger en mer naturlig rörelse. Minst 45 cm rekommenderas.
 • Svänghjulsvikt: Ett tyngre svänghjul ger en jämnare och mer naturlig träningsupplevelse. Ett svänghjul på minst 7 kg är idealiskt.
 • Maximal användarvikt: När du köper en crosstrainer är det viktigt att se till att den har en maximal användarvikt som passar de som ska använda den.
 • Motståndsnivåer: Fler motståndsnivåer ger dig möjlighet att anpassa din träning. Välj en maskin med minst 16 nivåer.
 • Motståndstyp: Elektromagnetiskt (EMS) motstånd är mer exakt och tystare än andra typer av motstånd.
 • Wattkontroll: En crosstrainer med wattkontroll låter dig träna vid en konstant effektnivå, vilket är utmärkt för avancerad träning.
 • Display: En tydlig display visar din träningsdata, inklusive tid, distans, hastighet och hur många kalorier bränner.
 • Förprogrammerade träningsprogram: Många crosstrainers erbjuder förprogrammerade träningsprogram för att variera din träning. En del crosstrainers erbjuder många olika program, andra just ett fåtal. Det viktigaste är dock att det har program som passar dig och som tränar hela kroppen.
 • Hjärtfrekvensmätare: Inbyggda pulsmätare eller trådlös pulsmottagning hjälper dig att hålla koll på din puls under träningen.
 • Hållare för Surfplatta/Mobil: Om du vill använda appar eller se på TV under träningen, se till att maskinen har en praktisk hållare.
 • Kompakt och lätt att flytta: Om utrymme är begränsat, överväg en crosstrainer med kompakt design och transporthjul för enkel förflyttning.
 • Lätt att montera: Den bästa crosstrainern behöver inte nödvändigtvis vara lätt att montera men generellt sett kan det vara en fördel om det är lätt att komma igång.

Budget och kvalitet

Det är viktigt att hitta rätt balans mellan din budget och kvalitet. Investera i en högkvalitativ crosstrainer om du planerar att använda den regelbundet. Tänk på det som en långsiktig investering i din hälsa.

Garanti och Service

Kontrollera garantivillkoren för din crosstrainer. En längre garantiperiod ger extra trygghet. Se även om det finns serviceavtal tillgängliga i ditt område om maskinen behöver reparationen. Om du köper en crosstrainer för ett gym är det viktigt att ta hänsyn till om garantin gäller för kommersiellt bruk.

utförde test av crosstrainer

Så utförde vi test av crosstrainers

Vi genomförde testet av crosstrainers genom att noggrant utvärdera och jämföra flera olika modeller på marknaden. Vårt testteam bestod av erfarna tränare och fitnessentusiaster som använde crosstrainers med olika funktioner och prisklasser. Testet inkluderade följande steg:

Urval av modeller

Vi valde ett brett utbud av crosstrainers från olika tillverkare och prisklasser. Detta inkluderade standardmodeller, frontdrivna och bakdrivna crosstrainers.

Fysisk testning

Vårt testteam använde varje crosstrainer för att bedöma dess prestanda, komfort och funktioner. Vi utvärderade steglängd, svänghjulsvikt, motståndsnivåer och displayfunktioner.

Vi fokuserade på användarupplevelsen och hur bekvämt det var att använda varje maskin. Vi utvärderade även eventuella extrafunktioner som Bluetooth-anslutning, appintegration och pulsmätare.

Hållbarhet och kvalitet

Vi bedömde konstruktionens hållbarhet, kvaliteten på materialen och tillverkarens garantivillkor.

Pris- och värdeförhållande

Vi jämförde priserna på de testade crosstrainers med deras prestanda och funktioner för att bedöma värdet de erbjöd.

Kundrecensioner

Vi granskade också kundrecensioner och feedback på nätet för att få en bredare uppfattning om hur användare upplevde varje crosstrainer.

Efter att ha samlat in och analyserat all denna information kunde vi dra slutsatser om de bästa crosstrainersna i olika kategorier och prisklasser. Vi hoppas att vårt test hjälper dig att hitta den perfekta crosstraineren för dina träningsbehov.

Vi har testat andra träningsredskap

Vanliga frågor om crosstrainers

Vilken crosstrainer är bäst i test?

Bästa crosstrainern i ett test kan variera beroende på dina behov och budget. Utforska olika modeller och recensioner i vårt crosstrainer test för att hitta den som passar dig bäst. Saker som avgör vilken som crosstrainer som är bäst för dig är budget, hur mycket den ska användas och vart den ska användas. Kolla in vårt test för bästa crosstrainers ovan.

Vad ska man tänka på när man köper en crosstrainer?

När du köper en crosstrainer bör du överväga steglängd, svänghjulsvikt, motståndsnivåer, display, garantivillkor och ditt träningsmål. Det är också viktigt att ta hänsyn till budget då det finns gott om billigare modeller som kan prestera väldigt bra.

Vad kostar en bra crosstrainer?

Priset på en bra crosstrainer kan variera mycket. Prisintervallet kan ligga mellan några tusen kronor till flera tiotusen kronor beroende på kvalitet och funktioner. Räkna med att minst betala 6-7000 kronor och uppåt.

Är det skillnad på crosstrainer för hemmabruk och gym?

Ja, det finns skillnader mellan crosstrainers för hemmabruk och gym. Gymmodeller är oftast mer robusta och tåliga för intensiv användning, medan hemmaversioner är mer kompakta och prisvänliga.

Varför ska man träna med en crosstrainer?

Crosstrainers erbjuder en helkroppsträning som stärker både överkropp och underkropp samtidigt som de ger en effektiv kardiovaskulär träning.

Är crosstrainer bra för att gå ner i vikt?

Ja, crosstrainers kan vara effektiva för viktminskning eftersom de bränner kalorier och förbättrar konditionen. Men viktnedgång beror också på kost och träningens intensitet. Hur många kalorier du bränner beror helt enkelt på hur mycket och hur intensivt du tränar.

Får man större rumpa av crosstrainer?

Crosstrainer kan stärka och forma musklerna i ben och säte, men resultatet varierar beroende på träningsnivå och intensitet. Det är inte nödvändigtvis så att man får en större rumpa av träning med crosstrainer.

Sverigefitness logo retina

Sverigefitness.se är en informationsguide inom allt som rör fitness och hälsa. Vi testar själva produkter och hjälper våra besökare att hitta bra och säkra träningsprodukter och tillskott.

Kontakt

Om oss

Kontakta oss

kontakt@sverigefitness.se

Tobica LTD
Tigne Street 33, Sliema, SLM-3174
Malta


Disclaimer: Allt innehåll på SverigeFitness är enbart för informationssyfte och skall inte ersätta medicinsk rådgivning eller konsultation. Vi medverkar i affiliate program som gör det möjligt för oss att driva reklamintäkter, dessa påverkar inte vårt omdöme.