Bäst i test: Bästa gymhandskar 2024

Sverigefitness är och kommer alltid att förbli gratis för våra läsare. För att kunna fortsätta driften och testa produkter så använder vi oss av annonslänkar som ger oss en mindre ersättning om du handlar något via våra rekommendationer.

Hem » Träningsredskap » Bäst i test: Bästa gymhandskar 2024

Senast Uppdaterat januari 5, 2024 av Maria Skruf

Letar du efter de bästa gymhandskarna för dina träningspass? Då har du kommit till rätt plats! I denna omfattande artikel listar vi de bästa produkterna, erbjuder en praktisk köpguide och besvarar vanliga frågor för att hjälpa dig att hitta det perfekta valet. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren atlet, kan vårt test hjälpa dig att välja rätt träningshandskar för optimal komfort och prestanda. Efter att ha testat de 11 mest omtalade produkterna på marknaden så har vi tagit fram de 5 bästa!

Sammanfattning: Test av bästa gymhandskarna

  1. Better Bodies Basic Gym Gloves: Bäst i test 2024
  2. Better Bodies Pro Gym Gloves: Bästa gymhandskar i premiumklassen
  3. Gorilla Wear Yuma Weightlifting Workout Gloves: Bästa gymhandskar med handledsstöd
  4. Casall Exercise Glove Long Finger: Bästa gymhandskarna med hela fingrar
  5. Casall Exercise Glove Multi: Bästa gymhandskar med stilren design

Testvinnare gymhandskar bäst i test 2024

1. Better Bodies Basic Gym Gloves

Better Bodies Basic Gym Gloves

Better Bodies Basic Gym Gloves är verkligen en utmärkt accessoar oavsett om man är nybörjare eller erfaren atlet. Dessa funktionella handskar är tillverkade helt i slitstarkt syntetmaterial, vilket ger en perfekt balans mellan prestanda och hållbarhet. Med en följsamhet som ”second skin” ger de en otroligt bekväm och naturlig passform som jag starkt uppskattade.

Meshdetaljerna på handskarna ökar inte bara andningsförmågan utan ger också extra flexibilitet för att ge optimal rörelsefrihet under träningen. Den justerbara passformen gör att handskarna passar de flesta händer perfekt, vilket ger ett stabilt och säkert grepp oavsett övning.

Dessa träningshandskar finns i olika storlekar, från S till XL, för att passa olika handstorlekar. De är verkligen en oumbärlig träningspartner för styrketräning och ger en enastående kontakt med skivstänger och hantlar för precision och kontroll i varje lyft.

Better Bodies Basic Gym Gloves är ett utmärkt val för dig oavsett vilken erfarenhet du har av träning och hur ofta du tränar. Med den här produkten får du både ett bra pris och bra kvalitet. Därför vinner Better Bodies Basic gymhandskar bäst i test 2024!

core proteinpulver och gymhandskar från better bodies
Jag gillar mina nya gymhandskar starkt!

Specifikationer för Better Bodies Basic Gym Gloves

Specifikationer Detaljer
Material 50% Polyurethanes, 50% Nylon
Pris 199 kronor
Storlekar S, M, L, XL
Tvätt Går att tvätta i maskin
Färger Svart

Bra att veta om

Det här är ett par gymhandskar i ytterst god kvalitet som blir dina för mindre än ett par hundralappar. Trots detta har de lång livstid och fungerar även för de som lyfter mycket tungt. Om du vill ha ett något slitstarkare material som även ger dig ett bättre grepp rekommenderar vi att du kikar på premiumvarianten av dessa handskar. Du hittar dem på andra plats i listan.

2. Better Bodies Pro Gym Gloves

Better Bodies Pro Gym Gloves

Better Bodies Pro Gymhandskar är det ultimata valet för lite mer erfarna lyftare och träningsentusiaster. Dessa premium gymhandskar är tillverkade av äkta läder, vilket ger en oslagbar komfort och hållbarhet. Egentligen en bäst i test vinnarprodukt, men dessa handskar är mer rekommenderade för erfarna atleter och kostar också därefter. Därför valde vi att lista den på andra plats.

Med ett perfekt grepp, skydd mot belastningsskav, och bra passform är de idealiska för tyngre styrketräning och tyngdlyftning. Deras överlägsna kvalitet och slitstyrka gör att de kommer vara med dig länge, vilket gör dem till en långsiktig investering. Och ger skäl för priset.

Justerbara kardborreband ger en bekväm passform. Justerbarheten är ett annat plus med Better Bodies Pro Gym Gloves.

De kan enkelt anpassas genom kardborren i handleden, vilket säkerställer att de sitter ordentligt på plats under hela träningspasset. Du behöver inte oroa dig för att handskarna ska glida av eller vara för lösa.

En annan betydande funktion hos Better Bodies Pro Gym handskar är den förstärkta handflatan, som ger extra skydd för händerna. Detta är särskilt fördelaktigt när man utför övningar med tunga vikter som kan orsaka skav. Med dessa handskar minskar risken för skav avsevärt och träningen blir mer behaglig.

Specifikationer för Better Bodies Pro Gym Gloves

Specifikationer Detaljer
Material 40 % läder, 40 % spandex, 20 % polyuretan
Pris 399 kronor
Storlekar S – L
Tvätt Enbart handtvätt
Färger Svart

Bra att veta om

Better Bodies Pro Gym Gloves är framtagna för den aktiva personen som lyfter tungt på gymmet och behöver en särskilt slitstark produkt. Produktens höga kvalitet och inslag av läder gör att den hamnar i premieklassen. För nybörjaren eller den som inte lyfter särskilt tunga lyft kan Better Bodies Basic Gym Gloves räcka länge.

3. Gorilla Wear Yuma Weightlifting Workout Gloves

Gorilla Wear Yuma Weightlifting Workout Gloves

Gorilla Wear Yuma Weightlifting Workout Gloves är enastående träningshandskar för seriösa lyftare! Detta var faktiskt handskarna som jag själv använde innan vi utförde testet. Deras kvalitet och design gör dem till ett oumbärligt verktyg under tuffa träningspass.

Tillverkade av högkvalitativt material erbjuder de både komfort och hållbarhet för att klara av de mest krävande träningsövningarna.

Dessa handskar är speciellt utformade för styrketräning och ger ett bra grepp och skyddar händerna oavsett om det är tunga lyft eller intensivt hantlarbete. De har även en funktion där de fungerar som handledslindor, vilket innebär att man får två produkter i vid köp av Gorilla Wear Yuma Weightlifting Workout Gloves.

Deras ergonomiska design ger en perfekt passform för att säkerställa att handskarna sitter på plats under hela träningen.

Med Gorilla Wear Yuma Weightlifting Workout Gloves kan man fokusera fullt ut på träningen och undvika bekymmer för eventuell belastningsskada.

Specifikationer för Gorilla Wear Yuma Weightlifting Workout Gloves

Specifikationer Detaljer
Material 100 % polyester
Pris 199 kronor
Storlekar S, M, L, XL
Tvätt Inga instruktioner (men vi valde att tvätta i maskin i 30 grader och det gick bra)
Färger Svart

Bra att veta om

Det här är en något annorlunda form av träningshandskar som säkerligen kan uppskattas av många. Dessa är nämligen utformade för att hjälpa till att skydda händerna vid lyft och ge ett bättre grepp.

För att förstärka stödet har man dessutom sett till att inkludera ett justerbart handledsstöd. Detta gör att handskarna till viss mån kan dubbla som handledslindor. Jag älskar mina fortfarande och använder de när jag planerar att lyfta tungt eller maxa. Sen är jag också väldigt glad i Gorilla Wear i överlag.

4. Casall Exercise Glove Long Finger

Casall Exercise Glove Long Finger

Casall Exercise Glove Long Finger är verkligen ett rikitigt bra val av träningshandskar för dig som tränar utomhus (4.8/5 i betyg hos Svensk Kosttillskott). Deras design med långa fingrar ger utmärkt skydd för händerna under både konditions- och styrketräning.

Tillverkade av syntetiskt material erbjuder de en perfekt passform och ett stabilt grepp på olika träningsutrustningar och vikter. Handskarna har även utmärkt andningsförmåga, vilket håller händerna svala och torra under intensiva träningspass.

Storleken på handskarna är justerbar med hjälp av den praktiska kardborrelåsningen, vilket ger en säker och individuell passform. Casall Exercise Glove Long Finger är verkligen ett utmärkt val för alla som söker högkvalitativa och bekväma träningshandskar för att förbättra sina träningspass.

Deras hållbarhet och prestanda har gjort dem till en favorit bland många träningsentusiaster. För de som vill ha pålitliga och funktionella träningshandskar är dessa verkligen ett måste!

Specifikationer för Casall Exercise Glove Long Finger

Specifikationer Detaljer
Material 100 % Nylon, elastan
Pris 349 kronor
Storlekar XS, S, M, L
Tvätt Tvättas för hand i max 40°C vatten och lufttorka
Färger Svart

Bra att veta om

Casall Exercise Glove Long Finger finns i modeller för både män och kvinnor så var noga med att få den produkt som passar dig bäst. Dessa träningshandskar är riktigt bra för dig som tränar både inomhus och utomhus på grund av att de täcker både handflator och hela fingrar. De hjälper dig dessutom att få ett bra grepp samtidigt som de hjälper till att skydda händerna från skav.

5. Casall Exercise Glove Multi

Casall Exercise Glove Multi

Casall Exercise Glove Multi är ett utmärkt val för alla som söker mångsidiga träningshandskar i läder som bidrar med ett bättre grepp! Deras design och funktionalitet gör dem till en perfekt träningspartner för olika träningspass.

Oavsett om det är styrketräning, konditionsträning eller funktionell träning, så ger dessa handskar ett pålitligt stöd.

Detta är ett par handskar som är tillverkade av högkvalitativt material och erbjuder högsta komfort till användaren. De har en ergonomisk design som ger en perfekt passform och stöd för att klara av olika rörelser och övningar.

Deras justerbara kardborrelåsning gör att man enkelt kan anpassa passformen efter sina egna behov. Handskarna är även utrustade med meshdetaljer som ökar andningsförmågan och håller händerna svala under intensiva träningspass.

Deras högkvalitativa material, justerbara passform och mångsidiga användning gör dem till ett oumbärligt verktyg för att ta träningen till nya höjder.

Specifikationer för Casall Exercise Glove Multi

Specifikationer Detaljer
Material 50% läder, 40% nylon, 10% elastan
Pris 349 kronor
Storlekar S, M, L
Tvätt Inga instruktioner
Färger Svart

Bra att veta om

Det kan vara svårt att hitta rätt storlek när man köper Casall Exercise Multi Glove. Både användare och vår testpanel vittnar om att man ska välja en storlek större av dessa gymhandskar. Det gör även att de är lättare att få på sig. I övrigt bra gymhandskar som dessutom är snygga att se på.

Köpguide: Gymhandskarna som passar dig bäst

Nedan tänkte jag bena ut vad du ska tänka på när du ska handla nya gymhandskar.

Marknadens bästa gymhandskar behöver inte nödvändigtvis vara det bästa alternativet för dig. Och du ska definitivt inte bara köpa den dyraste produkten i hopp om att den ska funka bäst för dina behov. Därför listar vi flera produkter i vår topplista. Nedan kan du läsa mer om vad du bör ta hänsyn till när du väljer vilken produkt du ska köpa:

Grepp

Ett bra grepp är avgörande för träningshandskar. Bra träningshandskar ska ge ett bra grepp, klara av riktigt tunga lyft. Se till att välja handskar som ger ett stadigt grepp och klarar av riktigt tunga lyft utan att glida eller glida iväg. Detta hjälper dig att bibehålla kontrollen och säkerheten under träningen.

Olika storlekar och passform

För att säkerställa en perfekt passform och komfort är det viktigt att välja mellan olika storlekar och passformer. Många tillverkare erbjuder olika storleksalternativ för att passa olika handstorlekar och -former, vilket ger en individuell och bekväm passform. Jag föredrar en bra stretch och bra grepp exempelvis medan min kollega vill att hennes handske täcker hela handen.

Material

När det gäller material bör det framförallt vara ett slitstarkt material. Vi uppskattar även ett elastiskt material som gör gymhandskarna mer bekväma och ger dem bättre passform.

Med det sagt, satsa på handskar tillverkade av hållbara material som klarar av att skydda dina händer under intensiv träning. Material som läder kan erbjuda extra skydd och hållbarhet för långvarig användning.

så utförde vi testet av gymhandskar

Så utförde vi testet

För att hitta de bästa gymhandskarna genomförde vi noggranna tester och utvärderingar. Vi började med att undersöka populära märken och modeller på marknaden. Sedan valde vi ut ett urval av träningshandskar med olika egenskaper och funktioner.

Under testprocessen bedömde vi greppet hos varje handske genom att använda dem under olika typer av träning, inklusive tunga lyft och konditionsträning. Vi utvärderade också handskarnas passform och storlekar genom att testa dem på olika handstorlekar och -former för att säkerställa en individuell och bekväm passform.

För att bedöma materialens kvalitet och hållbarhet, undersökte vi noggrant de olika materialen som användes i varje handskmodell. Vi fokuserade på slitstyrka, elasticitet och skydd för att säkerställa att handskarna klarar av intensiv träning och samtidigt skyddar händerna på bästa sätt.

Efter noggranna tester och utvärderingar sammanställde vi våra resultat och rankade gymhandskarna efter deras prestanda och kvalitet.

Fler träningsredskapstester

Vanliga frågor: Gymhandskar bäst i test

Vilket är marknadens bästa gymhandskar?

Marknadens bästa gymhandskar kan variera beroende på individuella preferenser och träningsbehov. Vissa populära och välrenommerade märken som rankas högt av många användare inkluderar Better Bodies (som blev vår vinnare i detta gymhandskar bäst i test) Casall, och Gorilla Wear. Det bästa valet beror på faktorer som passform (det är mycket vikitgt att köpa ett par handskar som passar bra), grepp, materialkvalitet och syfte med träningen.

Vad är gymhandskar bra för?

Gymhandskar är utmärkta för att erbjuda ett bättre grepp under träning. De är särskilt användbara vid styrketräning, tyngdlyftning och konditionsträning där de ger extra stöd och skydd för händerna. Dessutom minskar de risken för belastningsskador och blåsor.

Måste jag ha handskar för att få ett bra grepp?

Även om handskar kan förbättra greppet och minska slitage på händerna, är de inte nödvändiga för ett bra grepp. Vissa atleter föredrar att träna utan handskar och känner sig bekväma med det naturliga greppet på träningsutrustningen.

Vad är bäst remmar eller gymhandskar?

När det gäller valet mellan remmar och gymhandskar är det en personlig preferens och beror på typ av träning. Remmar är bra för att avlasta greppet vid tunga lyft och kan vara fördelaktiga för att fokusera på specifika muskelgrupper. Å andra sidan ger gymhandskar generellt ett jämnt grepp över hela handen och kan vara mer praktiska för olika typer av träning.

Vad är viktigt vid köp av gymhandskar?

Vid köp av gymhandskar är det viktigt att överväga grepp, passform, rätt storlek, material, ventilation, syfte, komfort, design (ska de täcka hela handen eller ej) och riktigt bra hållbarhet. Dessa faktorer säkerställer att du ett par riktigt bra gymhandskar som passar dina träningsbehov på bästa sätt.

Sverigefitness logo retina

Sverigefitness.se är en informationsguide inom allt som rör fitness och hälsa. Vi testar själva produkter och hjälper våra besökare att hitta bra och säkra träningsprodukter och tillskott.

Kontakt

Om oss

Kontakta oss

kontakt@sverigefitness.se

Tobica LTD
Tigne Street 33, Sliema, SLM-3174
Malta


Disclaimer: Allt innehåll på SverigeFitness är enbart för informationssyfte och skall inte ersätta medicinsk rådgivning eller konsultation. Vi medverkar i affiliate program som gör det möjligt för oss att driva reklamintäkter, dessa påverkar inte vårt omdöme.