Bäst i test: Bästa löpbandet 2024

Sverigefitness är och kommer alltid att förbli gratis för våra läsare. För att kunna fortsätta driften och testa produkter så använder vi oss av annonslänkar som ger oss en mindre ersättning om du handlar något via våra rekommendationer.

Hem » Träningsredskap » Bäst i test: Bästa löpbandet 2024

Senast Uppdaterat januari 5, 2024 av Maria Skruf

Sugen på att investera i ett högkvalitativt löpband som kan ta din träningsrutin till nästa nivå? I vår senaste topplista presenterar vi marknadens bästa löpband, med olika funktioner och i olika prisklasser, för att hjälpa dig att hitta det perfekta valet för din hemmaträning. Från kraftfulla motorer till avancerade träningsprogram och användarvänliga designfunktioner, kommer vår köpguide att vägleda dig genom denna spännande värld av löpband och göra det enkelt att välja rätt produkt för dina behov.

Sammanfattning av vårt löpband bäst i test

  1. Titan Life T63: Bästa löpbandet i bäst i test 2024
  2. Master Fitness T30: Uppgraderad variant av populär produkt
  3. Master Fitness T25: Bästa löpbandet i budgetklass
  4. Sole Fitness F63: Bästa allround löpband i prisklass medel
  5. Sole Fitness F85: Högkvalitativt löpband med hög maxvikt och kraftfull motor

Bästa löpband – Bäst i test – Våra toppval 2024

1. Titan Life Athlete T63

Titan Life T63
FördelarNackdelar
+ Bra pris för hög kvalitet– Löpytan är lite kortare än hos några andra produkter i vårt löpband bäst i test
+ Håller upp till 22 km h
+ Max användarvikt på hela 150 kg
+ Bluetooth funktion

Recension av vår testpanel: Titan Life Athlete T63 har verkligen öppnat nya dörrar för min löpträning. Jag är en entusiastisk löpare och har provat flera olika löpband genom åren, men detta är verkligen något speciellt. Det här är löpbandet som har funktioner som många andra löpband för hemmabruk inte har i samma prisklass.

Låt mig börja med motorn – den är kraftfull med sina 2,75 hk, och det märks direkt när du sätter igång. Att kunna springa i hastigheter upp till 22 km/h ger mig möjlighet att utmana mig själv på helt nya sätt. Och när man kombinerar det med hela 22 olika nivåer av lutning kan jag verkligen variera min träning från långdistans till backintervaller och promenader i lutning.

Displayen är högteknologisk och visar all den information jag behöver för att följa min träning noggrant. Jag kan enkelt hålla koll på tiden, hastigheten, distansen och lutningen. Det har blivit en viktig del av min motivation att se mina framsteg under varje pass.

En sak som jag verkligen älskar med Titan Life Athlete T63 är att löpbandet är utrustat med Bluetooth-funktionen som låter mig ansluta till träningsappen FitShow. Jag får realtidsinformation om min prestanda och min hjärtfrekvens direkt på displayen. Det är som att ha en personlig tränare med mig varje gång jag tränar. Dessutom finns det hela 25 förinställda program att välja mellan, så det finns alltid variation om jag vill testa något nytt.

När jag är klar med min träning är det enkelt att fälla ihop löpbandet med den mjuka stängningsfunktionen. Det tar inte upp mycket plats när det är hopfällt, vilket är perfekt för mitt hem som inte är så stort att jag kan avvara en massa yta för löpband hemma. Samtidigt tycker jag inte att det påverkar löpbandets prestation då det tillhandahåller en relativt stor löpyta.

Sammanfattningsvis är Titan Life Treadmill T63 ett fantastiskt löpband för en bred publik och ser man till priset är det ett av de bästa löpbanden för nybörjare som vill komma igång med löpning men inte är redo att göra för stora investeringar.

De förinställda programmen hjälper till att ge dig kraft, variation och bidrar till en mycket bra träningsupplevelse. Jag kan inte nog rekommendera det till alla löpare där ute. Det har verkligen förbättrat min löpträning på alla sätt möjliga.

Egenskaper och specifikation

Prisklass: Budget(!)

Hastighet: 0-22 km/h

Funktioner: Tid, distans, hastighet, lutning, kalorier, handpulssensorer och puls

Program: 25 förinställda program och användarprofiler

Lutning: 0-22 %

Motoreffekt: DC motor på 2,75 hk

Storlek: (L x B x H): 189 x 84 x 150 cm

Löpyta: (L x B): 140 x 51 cm

Maskinvikt: 105 kg

Max användarvikt: 150 kg

Display: LCD skärm

Hopfällbart löpband: Ja

Transporthjul: Ja

Garanti: 2 års garanti i hemmiljö

2. Master Fitness T25

Master Fitness T25
FördelarNackdelar
+ Lätt att fälla ihop– Löpytan kan upplevas något smal vid höga hastighet och lutning
+ Rymlig löpyta sett till maskinens storlek– Inte bästa löpbandet för avancerade användare
+ Bra pris för hög kvalitet– Kort garanti för löpband hemma (endast 1 år)
+ Hela 26 förinställda träningsprogram

Recension från vår testpanel: Jag hade nyligen möjligheten att testa Master Fitness T25, och min upplevelse var övervägande positiv. När jag först steg upp på löpbandet imponerades jag av dess stabilitet och tysta drift, särskilt med tanke på dess prisvänliga natur. Motorn var kraftfull nog att accelerera smidigt och utan avbrott när jag ökade hastigheten.

Att springa på Master Fitness T25 kändes bekvämt tack vare den effektiva dämpningen. Jag kunde känna hur löpmattan absorberade stötar och minskade påfrestningen på mina knän och leder. Trots den något smalare löpytan vid högre hastigheter kunde jag fortfarande springa med en bekväm stegfrekvens.

Det var också enkelt att anpassa min träning under loppet av testet tack vare de praktiska snabbknapparna för hastighet och lutning. Jag kunde smidigt öka intensiteten och simulera olika terrängförhållanden med lutningsfunktionen.

Sammanfattningsvis var min erfarenhet av att springa på Master Fitness T25 positiv och bekväm. Det är ett löpband som verkligen levererar prestanda och funktionalitet över förväntan, särskilt med tanke på dess pris och relativt kompakta design. Jag skulle definitivt rekommendera det till nybörjare och till medelerfarna löpare som letar efter en pålitligt och prisvärt löpband.

Egenskaper och specifikation

Prisklass: Budget

Hastighet: 1,0–20 km/h

Funktioner: Tid, distans, hastighet, lutning, kalorier och puls

Program: 25 förinställda program

Lutning: 0-15 %

Motoreffekt: DC motor på 2,5 hk

Storlek: (L x B x H): 172x87x137 cm

Löpyta: (L x B): 140×51 cm

Maskinvikt: 88 kg

Maximal användarvikt: 130 kg

Display: LCD skärm 7″

Hopfällbar: Ja

Transporthjul: Ja

Garanti: 1 års garanti i hemmiljö

3. Master Fitness T30

Master Fitness T30
FördelarNackdelar
+ Ett av de bästa löpbanden på marknaden– Endast 1 års garanti (för löpband hemma)
+ Bra val för både nybörjare och avancerade användare
+ Hög maxhastighet på 20 km och lutning på 18%
+ 25 förinställda träningsprogram

Recension från vår testpanel: Efter att ha testat Master Fitness T30 kan jag säga att löpbandet verkligen lever upp till förväntningarna och även knäcker föregångaren Master Fitness T25 som varit en mycket populär produkt under en lång period.

Den jämnt flödande löpmattan, som drivs av den kraftfulla DC-motorn, ger en smidig och naturlig löpupplevelse. Hastighetsintervaller från 1,0 till 20 km/h möjliggör både avslappnade promenader och intensiv löpning, och den justerbara lutningen upp till 18% ger möjlighet att simulera olika terrängförhållanden.

Det som verkligen imponerade mig var den generösa löpytan. Jag kände mig aldrig trängd eller begränsad under min löpning, och den extra rymden gjorde det lättare att upprätthålla en naturlig löpning utan att behöva oroa mig för att trampa utanför mattan.

De 25 förinställda träningsprogrammen erbjuder mångsidighet och variation i min träning, och jag kunde enkelt växla mellan olika nivåer av intensitet och träningsmål. De tydliga snabbknapparna för lutning och hastighet på displayen gjorde det också enkelt att anpassa min träning medan jag sprang.

Sammanfattningsvis ger Master Fitness T30 en pålitlig och bekväm löpupplevelse och är en utmärkt uppgradering från Master Fitness T25 och Master Fitness T20. T30 är ett löpband som jag skulle rekommendera både nybörjare och mer erfarna löpare, då det ger dig möjlighet att träna på dina villkor och nå dina träningsmål på ett effektivt sätt.

Egenskaper och specifikation

Prisklass: Medel

Hastighet: 1,0–20 km/h

Funktioner: Tid, distans, hastighet, lutning, kalorier och puls

Program: 25 förinställda program

Lutning: 0-18 %

Motoreffekt: DC motor på 2,5 hk

Storlek: (L x B x H): 204 x 87 x 137 cm

Löpyta: (L x B): 150 x 52 cm

Maskinvikt: 84 kg

Maximal användarvikt: 130 kg

Display: LCD skärm 7″

Hopfällbar: Ja

Transporthjul: Ja

Garanti: 1 år garanti i hemmiljö

4. Sole Fitness F63

Sole Fitness F63
FördelarNackdelar
+ Stark motor och stabil konstruktion– Högt pris jämfört med andra löpband i detta bäst i test
+ 2 års garanti för löpband hemma
+ Inbyggda högtalare med bluetooth-uppkoppling
+ Löpbandet är utrustat med USB
+ Hög maxvikt för användare

Recension av vår testpanel: Sole Fitness F63 är verkligen ett prisvärt löpband som imponerar på många sätt. Jag hade förmånen att testa detta löpband och blev omedelbart överväldigad av dess byggkvalitet och prestanda. Det är inte svårt att förstå varför det har varit en favorit för många under lång tid.

Direkt när jag klev upp på löpbandet märkte jag den generösa löpytan. Den breda och långa ytan bidrar till att göra löpningen bekväm, vilket även höll i sig i takt med att jag ökade hastigheten. Men det som verkligen fångade min uppmärksamhet var den imponerande dämpningen. Den gjorde varje löpsteg mjuk och skonsam för mina leder, vilket är en ovärderlig funktion för mig som löpare.

Kontrollpanelen var användarvänlig och hade stora snabbknappar för att justera lutning och hastighet. Det gjorde det enkelt att ändra träningsparametrar medan jag var mitt i passet.

Under testperioden utforskade jag löpbandets olika funktioner inklusive de tio förinställda programmen som var enkla att följa. Som en extra bonus ingick ett pulsband för att hjälpa mig att hålla koll på mina träningsnivåer.

Displayen visade tydligt viktig information som tid, hastighet, lutning, distans, kaloriförbränning, puls och stegfrekvens. Att man kan ansluta sin telefon med egen musik till de inbyggda högtalarna med hjälp bluetooth var ett trevligt tillskott under träningspasset. Dessutom finns det en praktisk USB-port för att ladda enheter under träningen. Jag vill även ge plus i kanten för att Sole Fitness F63 tillhandahåller en välplacerad hylla för surfplatta och mobil.

Sammanfattningsvis är Sole Fitness F63 ett mycket bra löpband med imponerande prestanda och funktioner. Det är idealiskt för både erfarna löpare och nybörjare. Det är verkligen ett löpband som lever upp till sitt rykte som ett av de bästa inom sin prisklass.

Egenskaper och specifikation

Prisklass: Premium

Hastighet: 0-22 km/h

Funktioner: Tid, distans, hastighet, lutning, kalorier och puls

Program: 10 förinställda program (pulsbälte ingår)

Lutning: 0-15 %

Motoreffekt: DC motor på 3,0 hk

Storlek: (L x B x H): 208x89x145 cm

Löpyta: (L x B): 152×51 cm

Maskinvikt: 115 kg

Maximal användarvikt: 148 kg

Display: LCD skärm 9″

Hopfällbart löpband: Ja

Transporthjul: Ja

Garanti: 2 års garanti i hemmiljö

5. Sole Fitness F85

Sole Fitness F85
FördelarNackdelar
+ Mycket stabil konstruktion med hög motoreffekt– Priset. Det här är en investering för dig som vill ha högsta kvalitet
+ Utrustad med bluetooth och USB samt inbyggda högtalare
+ Hög max användarvikt
+ Stor löpyta och bekväm dämpning
+ Stora och tydliga knappar som gör det enkelt att göra justeringar under löpning

Recension av vår testpanel: Sole Fitness F85 löpband är min nya träningskompis, och jag är imponerad. Jag har testat många löpband genom åren, men F85 sticker verkligen ut på flera sätt.

Låt oss börja med användarvänligheten. Det första som slog mig var den stora LCD-skärmen på 9 tum. Den är bakgrundsbelyst och visar all viktig träningsinformation på ett tydligt sätt. Jag älskar att kunna se min tid, hastighet, distans, kaloriförbränning och puls på ett lättöverskådligt sätt. Kontrollpanelen är enkel att använda med stora och tydliga knappar, och jag kan enkelt växla mellan olika träningsprogram och funktioner även under tiden jag springer.

Löpbandet är utrustat med snabbknapparna på armstöden som gör det enkelt att under löpningen göra justeringar i hastighet och lutning med ett enkelt knapptryck, vilket gör min träning mycket smidigare. Jag behöver inte avbryta min löpning för att justera inställningarna, vilket är en stor fördel.

När det kommer till själva löpupplevelsen är F85 en fröjd att använda. Den generösa löpytan gör att jag kan springa bekvämt och säkert, även vid höga hastigheter. Dämpningen är mycket väl balanserad – inte för mjuk, inte för hård. Jag kan verkligen känna hur det bidrar till en skonsam löpning.

Sole Fitness F85 har också imponerat mig med en riktigt bra och stark motor på 4 hk motor (starkare än de flesta löpband hemma). Den gör att löpbandet har en jämn och tyst drift, och jag kan nå hastigheter upp till 22 km/h, vilket är mer än tillräckligt för mina träningsbehov. Många löpband klarar inte av den här typen av hastigheter och att behöva maxa ut löpbandet på 16 km h är inget vidare. Det problemet slipper vi med Sole Fitness F85.

Dess robusta konstruktionen gör att den klarar min vikt utan problem, och jag känner mig trygg när jag använder den. Det är den produkt i testet som klarar högst belastning både när det kommer till användaren och hur länge man kan använda löpbandet utan att det bidrar till onormalt slitage. Det gör att löpbandet är perfekt om ni är flera som delar på det.

När det kommer till förvaring är F85 relativt enkelt att flytta med sina fyra transporthjul. Men på grund av dess höga vikt skulle vi inte rekommendera detta om du behöver förflytta det ofta.

Sammanfattningsvis är Sole Fitness F85 ett löpband som jag verkligen rekommenderar som bästa premiumprodukt. Det är perfekt för motionärer på alla nivåer, och jag kan enkelt anpassa min träning med de olika träningsprogrammen. Dess användarvänlighet och prestanda imponerar verkligen på mig.

Egenskaper och specifikation

Prisklass: Premium

Hastighet: 0-22 km/h

Funktioner: Tid, distans, hastighet, lutning, kalorier och puls

Program: 10 förinställda program (pulsbälte ingår)

Lutning: 0-15 %

Motoreffekt: DC motor på 4,0 hk

Storlek: (L x B x H): 207x93x144 cm

Löpyta: (L x B): 153×56 cm

Maskinvikt: 144 kg

Max användarvikt: 150 kg

Display: LCD skärm

Hopfällbart löpband: Ja

Transporthjul: Ja

Garanti: 2 års garanti i hemmiljö

Köpguide: Hitta det bästa löpbandet för dig

Att köpa löpband kan vara en stor investering både för hälsan och rent ekonomiskt. Att välja rätt löpband kan vara en viktig investering för din hälsa och fitness. För att göra det bästa köpet är det några viktiga faktorer att tänka på, speciellt om du är nybörjare inom detta område. Här är en detaljerad och utförlig köpguide som kan hjälpa dig att köpa ett löpband som passar dina behov.

Bestäm din budget i förväg

Innan du börjar leta efter ett löpband är det viktigt att du sätter en budget. Löpband finns i olika prisklasser, så det är bra att veta hur mycket du är villig att investera. Billiga löpband behöver inte vara dåliga, utan kan vara det bästa löpbandet efter dina behov. Genom att börja med att ta hänsyn till din budget undviker du att gå över din kapacitet när du väl börjar kolla på alternativ.

Utvärdera ditt utrymme

Mät det tillgängliga utrymmet där du planerar att placera löpbandet. Se till att du har tillräckligt med utrymme för löpbandet och lite extra utrymme runt det för säker användning. Detta är viktigt för att undvika trånga utrymmen och olyckor. Om du har ont om plats kan det bra att välja en variant som går att fälla ihop när det inte används och därmed tar lite plats i ”viloläge”.

Typ av löpband

Det finns flera olika typer av löpband att välja mellan:

  • Manuella löpband är budgetvänliga men kräver att du själv styr bandets hastighet. Här är alltså ingen motor som driver själva bandet framåt utan det är något som du själv behöver stå för. Bandet rör sig helt enkelt genom att du driver det.
  • Motoriserade löpband erbjuder en bekvämare löpupplevelse med möjlighet att justera hastigheten och luta bandet elektroniskt. Det här är enligt oss det enda alternativet du har om du är seriös med din löpning.
  • Lutningsbara löpband ger dig möjlighet att simulera lutande terräng för en mer varierad träning. Lutningsbara löpband är motoriserade och de flesta löpband som har en motor har en inbyggd lutningsfunktion.
  • Hopfällbart löpband kan vara ett utmärkt alternativ för dig som vill ha en stabil motordriven produkt men som inte kan avvara plats annat än vid användning.
  • Gåband, även kallad ”Walkingpad”, kan vara ett bra alternativ för dig som vill kunna arbeta och röra på dig samtidigt. Till exempel om du har ett skrivbordsarbete. Dessa är dock inte avsedda för löpning utan för mer lugn och statiskt promenerande.

Motorstyrka

Motoriserade löpband har en motor som driver bandet. En motor med högre effekt är oftast bättre för intensiv löpning. En motor med minst 2,5 hästkrafter (HP) är att föredra för de flesta användare. Detta gör att löpbandet kan klara höga hastigheter och tunga användare.

Motorns styrka har även en direkt påverkan på hur mycket du maximalt bör använda löpbandet per dag. Till exempel rekommenderas ett löpband med 1.0 – 2.0 hk en användningstid om cirka 1 timme per dag, medan ett löpband med 2,0 – 3.0 hk är bättre om det kommer användas omkring 2 timmar per dag.

Motorns effekt har flera funktioner. Först av allt är det avgörande med en kraftfull och stark motor för att den ska klara av att driva ett löpband i uppemot 1. 20 km h och 2. i kraftig lutning. Att köpa ett löpband som inte klarar mer än 16 km h kan räcka för många men de flesta löpband på marknaden som är av hög kvalitet klarar snarare upemot 20 km h vilket gör att löpbandet erbjuder mer effektiv träning.

Men det är inte bara kraften som räknas utan typ av motor. Löpband kommer vanligtvis med två typer av motorer, DC (likström) och AC (växelström). Om du planerar att använda löpbandet i genomsnitt 1-3 timmar dagligen är en DC-motor ett kostnadseffektivt val. Denna motor passar de flesta användare och användningsscenarier.

Å andra sidan, om du förväntar dig att använda löpbandet i mer än 4 timmar om dagen, särskilt i kommersiella eller företagsmiljöer som bostadsrättsföreningar, är en AC-motor att föredra.

bästa löpband

Löpyta

Storleken på löpytan är viktig när det kommer till att välja ett löpband. Se till att välja ett löpband där löpytan är tillräckligt stor för dina löpsteg och ger tillräckligt med utrymme för komfortabel träning. En stor löpyta minskar risken för obehag och ger dig mer utrymme att röra dig på. Om löpbandet är för smalt eller för kort riskerar du att trampa utanför eller inte känna dig helt avslappnad när du sätter ner foten.

Dämpningssystem

Ett löpband med bra dämpningssystem minskar belastningen på dina leder och ger en mer bekväm löpupplevelse. Kontrollera att löpbandet har ett effektivt dämpningssystem för att minska risken för skador och förbättra din komfort under träningen. När löpbandet har ett bra dämpningssystem innebär det bland annat att det också dämpar själva ljudet från löpningen något.

Maximal viktbelastning

Kontrollera löpbandets maximala viktbelastning. Vissa löpband klarar knappa 100 kg medan andra kan ta 150 kg. Detta är särskilt viktigt om du väger mer än genomsnittet. Att köpa ett löpband som är för svagt för din vikt kan leda till snabbare slitage och problem med maskinen.

Träningsprogram och anslutningsmöjligheter

Vissa löpband erbjuder förinstallerade träningsprogram och det finns även löpband som erbjuder anslutningsmöjligheter till appar och träningsprogram. Kolla om löpbandet har de funktioner som du önskar. Detta kan göra din träning mer varierad och underhållande och kan hjälpa dig att få ut det mesta möjliga av din löptur. Om du tycker det här låter lockande när du vara extra noga att kika på funktioner när du ska köpa ett löpband.

Garanti

Ta reda på hur länge löpbandet förväntas hålla och vad garantin täcker innan du köper. Ett bra löpband bör ha en omfattande garanti. Tänk på att kontrollera för om garantin gäller för hemmabruk eller för kommersiellt användande. Om du köper ett löpband som är avsett för hemmabruk och placerar det på ett kommersiellt gym kommer garantin med största sannolikhet inte gälla.

Läs recensioner och jämför

Innan du köper, läs recensioner och jämför olika modeller och märken för att hitta det som passar dina behov bäst. Andra användares erfarenheter kan ge dig värdefull insikt om prestanda, kvalitet och pålitlighet.

I vår bäst i test lista ovan har vi listat marknaden bästa löpband baserat på vår testpanels personliga erfarenhet, de uppgifter man kan läsa sig till, pris och mer. Ta del av dessa recensioner för att få ut det mesta möjliga om olika löpband på marknaden utan att behöva prova var och ett själv. På så vis kan du göra ett bra val som passar både nybörjare och vana löpare.

Liknande tester inom träningsredskap

Vanliga frågor om löpband

Är det värt att köpa ett löpband?

Ett löpband kan vara värt att köpa om du är seriös med din träning och vill ha en bekväm och tillgänglig möjlighet att springa eller gå när som helst, oavsett väderförhållanden. Det kan också vara särskilt användbart om du har ont om tid att besöka gymmet eller om du föredrar att träna i hemmamiljö.

Vad ska man tänka på när man köper ett löpband?

När du köper ett löpband är det viktigt att tänka på faktorer som din budget, löpytan, motorstyrkan, möjlighet till lutning, display, träningsprogram samt viktkapacitet. Längre upp på denna sida har vi skapat en utförlig köpguide som kan hjälpa dig att köpa ett löpband som uppfyller dina personliga behov och preferenser.

Vad kostar ett bra löpband?

Priset på ett bra löpband varierar beroende på dess funktioner och kvalitet. Generellt sett kan du förvänta dig att betala någonstans mellan några tusen kronor till tiotusentals kronor för ett bra löpband. Budgetalternativ kan vara användbara för enklare träning, medan dyrare modeller erbjuder fler funktioner och bättre hållbarhet. Du hittar alternativ i olika prisklasser i vår topplista över bästa löpbanden ovan.

Är löpband bra träning?

Ja, löpband kan erbjuda utmärkt träning. Du kan bränna kalorier, förbättra konditionen och stärka benmusklerna genom att använda ett löpband. Dessutom kan du anpassa träningen genom att ändra hastighet och lutning, vilket gör det till ett mer mångsidigt redskap.

Vilket löpband ska jag köpa?

Det bästa löpbandet för dig beror på dina specifika träningsmål, budget och utrymme i ditt hem. Ta dig tid att jämföra olika modeller och överväg vilka funktioner som är viktigast för dig. Läs även produktrecensioner och be om råd från andra användare eller träningsproffs.

Hur länge ska man gå eller springa på ett löpband?

Den rekommenderade träningsvaraktigheten varierar från person till person och beror på dina mål och träningsnivå. Som en generell riktlinje bör vuxna sträva efter minst 150 minuters måttlig aerob träning per vecka enligt WHO. Du kan börja med kortare träningspass och gradvis öka längden och intensiteten över tid. Viktigt är att lyssna på din kropp och undvika överbelastning. Det är alltid bra att konsultera en träningsfysiolog eller läkare om du är osäker på din träningsnivå eller har hälsoproblem.

Sverigefitness logo retina

Sverigefitness.se är en informationsguide inom allt som rör fitness och hälsa. Vi testar själva produkter och hjälper våra besökare att hitta bra och säkra träningsprodukter och tillskott.

Kontakt

Om oss

Kontakta oss

Kontakt: tomek (a) topnotchleads.io


Disclaimer: Allt innehåll på SverigeFitness är enbart för informationssyfte och skall inte ersätta medicinsk rådgivning eller konsultation. Vi medverkar i affiliate program som gör det möjligt för oss att driva reklamintäkter, dessa påverkar inte vårt omdöme.