Bäst i test: Bästa pilatesboll 2023

Sverigefitness är och kommer alltid att förbli gratis för våra läsare. För att kunna fortsätta driften och testa produkter så använder vi oss av annonslänkar som ger oss en mindre ersättning om du handlar något via våra rekommendationer.

Hem » Träningsredskap » Bäst i test: Bästa pilatesboll 2023

Senast Uppdaterat september 25, 2023 av John

Välkommen till SverigeFitness.se, din pålitliga källa för expertråd om fitnessutrustning och hälsokost! I vår noggrant utförda bäst i test-artikel kommer vi att granska och betygsätta de bästa pilatesbollarna på marknaden. Nedan finner du våra handplcokade vinnare, som bland annat levererat bäst prestanda och komfort. För hjälpa dig i valet inför ditt köp har vi skapat en köpguide som kan hjälpa dig att göra det perfekta valet utifrån dina behov och budget. Dessutom besvarar vi vanliga frågor om pilatesbollar. Fortsätt läsa nedan för att hitta en pilatesboll som passar dig!

Sammanfattning av bäst i test pilatesbollen 2023

 1. Casall Gym Ball – Bäst i test 2023 och redaktörens val
 2. Abilica Fitnessball – Bästa populära
 3. Gymstick Exercise Ball – Bästa budgetval

Bäst i test – Bästa pilatesboll – Våra toppval

1. Casall Gym Ball

Casall Gym Ball
´FördelarNackdelar
+ Högst maxvikt i testet 250 kg– Inga direkta nackdelar
+ Fri från ftalater och andra hälsoskadliga ämnen
+ Pump medföljer

Testpanelens/redaktörens val: Casall Gym Ball är den bästa pilatesbollen just nu enligt vår testpanel. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren atlet, kommer Casall Gym Ball kunna berika din träningsupplevelse och hjälpa dig att nå dina mål inom styrketräning och balans. Casall Gym Ball har blivit en favorit bland vår testpanel då den greppar golvet bra, känns stabil och pålitlig.

En av de mest påtagliga fördelarna med Casall Gym Ball är dess förmåga att utmana och stärka de små stabiliserande musklerna i kroppen. Genom att använda bollen som träningsredskap måste dessa muskler arbeta för att bibehålla balansen, vilket i sin tur leder till en starkare och mer stabil kropp. Oavsett om du strävar efter att förbättra din core-styrka, balans eller koordination, är denna gymboll ett utmärkt val.

En sak som vi uppskattar med Casall Gym Ball är att den med en diameter på 60-65 cm har en mycket hög maxvikt på 250 kg – vilket gör att vi känner oss trygga när vi använder den. Det finns ingen risk att bollen inte skulle klara våra vikter då vi har en mycket god marginal.

Fakta om Casall Gym Ball

Storlek: 60-65 cm.
Färg: Svart
Material: PVC. Fri från ftalater
Max användarvikt: 250 kg
Tillbehör: Pump medföljer
Extra: –

2. Abilica Fitness Ball

Abilica Fitness Ball
FördelarNackdelar
+ Har en hög maxvikt– Ytan på bollen drar åt sig smuts och damm
+ Finns i flera storlekar– Pluggen kan vara svår att få ut när man önskar tömma pilatesbollen
+ Pump och träningsprogram medföljer
+ Bra och greppvänlig yta som gör det lättare att balancera med den

Abilica Fitness Ball är en mångsidig och pålitlig träningspartner som passar för alla som vill förbättra sin styrka, balans och flexibilitet med en pilatesboll. Denna pilatesboll är ett utmärkt redskap för en rad olika övningar som involverar din egen kroppsvikt och ger dig möjlighet att utmana din träning på olika sätt.

En av de största fördelarna med Abilica Fitness Ball är dess anpassningsbarhet. Bollen finns i olika storlekar, vilket gör att du kan välja den som bäst passar din kroppslängd och träningsnivå. Dessutom kan hårdheten justeras genom att kontrollera lufttrycket i bollen, vilket ger dig möjlighet att anpassa den efter dina preferenser.

En av de mest framträdande användningsområdena för denna pilatesboll är att stärka dina magmuskler och förbättra din balans. Samtidigt är en pilatesboll av denna kvalitet mångsidig och klarar av mångo olika övningar.

Det slitstarka materialet i Abilica Fitness Ball gör att du kan använda den under intensiva träningspass. Oavsett om du använder den för kroppsviktsövningar, som stöd under tyngdlyftning eller som ett komplement till din pilatesrutin, är det här en pilatesboll som du lita på.

Fakta om Abilica FintessBall

Storlek: Finns i två olika storlekar 65 cm eller 75 cm
Färg: Grön eller grå beroende på storlek
Material: PVC
Max användarvikt: 165 kg
Tillbehör: Pump medföljer
Extra: Träningsprogram

3. Gymstick Burst Resistant Body Ball

Gymstick Burst Resistant Body Ball
FördelarNackdelar
+ Bra pris– Låg maxvikt
+ Pump och träningsprogram medföljer
+ Finns i flera storlekar

Med sin halkfria yta ger Gymstick Exercise Ball dig möjlighet att träna effektivt och tryggt. Den är ett oumbärligt verktyg för att bygga upp styrka, flexibilitet, balans och hållning. Oavsett om du är en nybörjare eller en erfaren atlet, är detta träningsredskap utformat för att möta dina behov och hjälpa dig att uppnå dina träningsmål.

En av de framträdande fördelarna med Gymstick Burst Resistant Body Ball är dess förmåga att lindra spänningar och stress. Med regelbunden användning kan du slappna av och minska muskelspänningar, vilket kan ha positiva effekter på din fysiska och mentala hälsa.

Denna gymboll passar perfekt för människor i alla åldrar och på alla fitnessnivåer. Oavsett om du vill förbättra din magmuskulatur, utföra stretchingövningar eller använda den som en stol för att förbättra din hållning, är denna gymboll ett bra val.

För att hjälpa dig komma igång inkluderar Gymstick Burst Resistant Body Ball en QR-kod och inlogg till Gymsticks hemsida, där du får tillgång till träningsprogram och instruktioner. Dessutom medföljer en pump för enkel och snabb inflation, så att du kan börja din träningsrutin utan försening.

Fakta om Gymstick Burst Resistant Body Ball

Storlek: 65 cm
Färg: Mörkgrå med snygg gymstick logga
Material: PVC
Max användarvikt: 100 kg
Tillbehör: Pump medföljer
Extra: Träningsprogram

Köpguide: Hitta den bästa pilatesbollen för dig

Att välja rätt pilatesboll är avgörande för en säker och effektiv träningsupplevelse. Här är några viktiga faktorer att tänka på när du köper en pilatesboll:

Storlek

Pilatesbollar finns i olika storlekar, och valet av storlek beror på din kroppslängd. Här är en allmän riktlinje:

 • Om du är kortare än 160 cm, välj en boll med 55 cm diameter.
 • Om du är mellan 160 cm och 175 cm, välj en boll med 65 cm diameter.
 • Om du är över 175 cm, välj en boll med 75 cm diameter. Storleken påverkar balansen och komforten under träningen.

Material och kvalitet

Kontrollera att pilatesbollen är tillverkad av tåligt och slitstarkt material, vanligtvis PVC eller latex. Den bör också vara burst resistant, vilket innebär att den inte ska spricka om den punkteras. Det är ett bra sätt att säkerställa säkerheten under träningen. Vi rekommenderar även att du köper en boll som är fri från ftalater och andra skadliga ämnen.

Ytstruktur

En halkfri yta är viktig som kan förhindra att du glider under träningen. Kontrollera att bollen har en texturerad eller räfflad yta för bättre grepp.

Tillbehör

Många pilatesbollar levereras med en pump. Se till att det ingår i köpet eller skaffa en separat om det behövs. En del leverantörer erbjuder även ett träningsprogram som visar vad du kan göra med en boll. Detta kan vara fördelaktigt om du är ny.

Viktkapacitet

Kolla pilatesbollens angivna viktkapacitet så att du kan säkerställa att den klarar av att stödja din kroppsvikt utan problem. De flesta bollar klarar av vikter upp till 250 kg, men dubbelkolla tillverkarens specifikationer.

Vad är en pilatesboll

Vad är en pilatesboll?

En pilatesboll, ofta även känd som en fitnessboll eller yogaboll, är en uppblåsbar träningsboll som används inom fitness- och träningsrutiner. Den är vanligtvis tillverkad av tåligt PVC-material och kommer i olika storlekar, oftast mellan 55 till 75 centimeter i diameter. Pilatesbollen används för att förbättra balans, styrka och flexibilitet genom olika övningar som involverar att sitta, ligga eller stå på bollen.

Kärt barn har många namn och detta är även sant för pilatesbollar. Här är några andra begrepp som du kan stöta på när du läser om pilatesbollar:

 1. Fitnessboll: Detta namn betonar användningen av bollen inom fitness- och träningssammanhang.
 2. Yogaboll: Eftersom den också används inom yoga med syfte att förbättra balans och stödja olika övningar.
 3. Träningsboll: Ett allmänt namn som hänvisar till dess roll inom träning och motion.
 4. Stability Ball: Eftersom den ofta används i syfte att förbättra kroppens stabilitet och balans.
 5. Swiss Ball: Ibland kallas den så på grund av dess popularitet i Schweiz, där den först utvecklades.

Namnet kan variera beroende på region och användningsområde, men grundfunktionen är densamma: att stödja en mängd olika övningar som främjar hälsa och fitness.

Fördelar med en träningsboll/pilatesboll

Mångsidighet: Det finn en mängd olika övningar som stärker olika muskelgrupper och förbättrar balansen som går att göra med en träningsboll. Den passar speciellt bra för övningar som stärker mage, höft och nedre rygg.

Går att använda för avslappning: En pilatesboll kan utöver träning användas för avslappningsövningar och att lindra muskelspänningar. Det är ett utmärkt tillbehör vid pilates (så klart), yoga och stretching.

Kan ersätta stolen: En pilatesboll är ett utmärkt substitut för en kontorsstol när du jobbar eftersom den främjar aktivt sittande. Istället för att låta dig fastna i en statisk position, tvingar pilatesbollen dig att engagera din kärnmuskulatur och små stabiliserande muskler medan du balanserar på den. Detta kan hjälpa till att förbättra din hållning och minska risken för ryggproblem som kan uppstå vid långvarigt stillasittande arbete.

Mer inom träningsutrustning

Vanliga frågor: Pilatesboll bäst i test

Vilken pilatesboll ska man ha?

Valet av pilatesboll beror på din kroppslängd och syftet med användningen. Generellt sett bör bollen vara tillräckligt stor så att dina knän är i en 90-graders vinkel när du sitter på den. Kolla in vår köpguide ovan för mer information.

Hur många kilo klarar en pilatesboll?

Pilatesbollar är vanligtvis utformade för att klara vikter upp till 250 kg, men det är viktigt att följa tillverkarens specifikationer för den specifika bollen du använder. Undvik överbelastning av bollen för att undvika skador eller bristningar.

Hur hård ska pilatesbollen vara?

Pilatesbollen ska vara tillräckligt fast för att ge stabilitet under övningar, men samtidigt tillräckligt mjuk så att bollen kan erbjuda komfort. Det rekommenderas att pumpa upp bollen enligt tillverkarens riktlinjer för att uppnå rätt hårdhet.

Varför sitta på pilatesboll?

Att sitta på en pilatesboll aktiverar och stärker kärnmuskulaturen samtidigt som det förbättrar din balans och hållning. Det kan också minska risken för att utveckla ryggsmärta genom att främja en upprätt sittställning.

Kan pilatesboll sätta igång förlossning?

Det finns teorier om att användning av pilatesboll i de senare stadierna av graviditeten kan hjälpa till att lindra obehag och främja bekväma sittställningar, men det finns ingen vetenskaplig evidens för att den kan sätta igång förlossning. Det är viktigt att konsultera en läkare eller barnmorska innan du använder en pilatesboll under graviditeten för att säkerställa att det är säkert och lämpligt för din specifika situation.

Sverigefitness logo retina

Sverigefitness.se är en informationsguide inom allt som rör fitness och hälsa. Vi testar själva produkter och hjälper våra besökare att hitta bra och säkra träningsprodukter och tillskott.

Kontakt

Om oss

Kontakta oss

kontakt@sverigefitness.se

Tobica LTD
Tigne Street 33, Sliema, SLM-3174
Malta


Disclaimer: Allt innehåll på SverigeFitness är enbart för informationssyfte och skall inte ersätta medicinsk rådgivning eller konsultation. Vi medverkar i affiliate program som gör det möjligt för oss att driva reklamintäkter, dessa påverkar inte vårt omdöme.