Bästa situpsbänk: Bäst i test 2024

Sverigefitness är och kommer alltid att förbli gratis för våra läsare. För att kunna fortsätta driften och testa produkter så använder vi oss av annonslänkar som ger oss en mindre ersättning om du handlar något via våra rekommendationer.

Hem » Träningsredskap » Bästa situpsbänk: Bäst i test 2024

Senast Uppdaterat maj 2, 2024 av John

Ta din magträning till nästa nivå med vår exklusiva guide till de främsta situpsbänkarna! Genom ett unikt testförfarande har vår dedikerade panel av fitnessproffs granskat och valt ut de bästa och mest robusta situpsbänkarna på marknaden.

Läs mer nedan för utförliga recensioner, en detaljerad köpguide och svar på de frågor som dyker upp i jakten på situpsbänkar. Låt oss börja din resa mot en starkare bålmuskulatur idag!

Sammanfattning av bästa situpsbänkarna

 1. Gymstick Ab Bench – Situpsbänk bäst i test 2024
 2. Gorilla Sports Situpsbänk BASIC – Bra val för mindre budget
 3. Gorilla Sports Situpsbänk – Bästa Situpsbänk med justerbart ryggstöd
 4. Master Fitness Impulse IT Träningsbänk 7011 – Premium situpsbänk/träningsbänk av hög kvalitet

Bäst i test: Bästa situpsbänken 2024

1. Gymstick Ab Bench

Gymstick Ab Bench
FördelarNackdelar
+ Höj- och sänkbar ryggstöd tillåter anpassning av träningens intensitet.– Endast en färg tillgänglig, vilket kan vara en begränsning för vissa användare.
+ Går att fälla ihop vilket underlättar förvaring i små utrymmen.
+ Bekväm vaddering ger stöd och komfort under träningen.

Ab Bench från Gymstick är en utmärkt investering för den som söker en effektiv och bekväm situpsbänk och vår klara bäst i test vinnare. Denna kompakta bänk är utrustad med en solid plattform och en tjockt vadderad dyna som maximerar komforten under träningen.

Lutningen på bänken kan justeras i fyra olika positioner, vilket gör det möjligt att enkelt variera träningens svårighetsgrad. Efter användning kan bänken vikas ihop för smidig förvaring, vilket gör den idealisk för mindre utrymmen.

Testpanelens ord: ”Ab Bench från Gymstick har visat sig bli en favorit i vårt test tack vare sin flexibilitet, budgetvänliga pris, och användarvänlighet. Den justerbara lutningen och den tjocka dynan ger en både utmanande och behaglig träning. Vi uppskattar särskilt dess hopvikbara design som gör den lätt att förvara även i hem med mindre plats.”

Om Ab Bench från Gymstick

 • Tillgängliga färger: Svart
 • Material: Metall, syntetisk vaddering
 • Storlekar: Standardstorlek för hemmagym
 • Justerbara lutningsalternativ: 4
 • Funktion: Hopvikbar för enkel förvaring

2. Gorilla Sports Situpsbänk BASIC

Gorilla Sports Situpsbänk BASIC
FördelarNackdelar
+ Ergonomiskt utformad med mjuk vaddering som ger hög komfort.– Saknar möjligheten för både decline och incline, vilket begränsar variationsmöjligheterna i träningen.
+ Justerbar höjd som möjliggör anpassning efter olika användare och träningsnivåer.
+ Stabil och hållbar konstruktion för säker träning.

Denna träningsbänk från Gorilla Sports är speciellt utformad för effektiv magträning. Bänken har en 100 cm lång och 26 cm bred ryggdyna med 4,5 cm tjock mjuk vaddering som ger optimal komfort under träningen.

Konstruktionen är stadig och justerbar i tre olika höjder för att anpassa motståndet efter användarens styrka. Bänken är utrustad med vadderade och stabila benstöd som ytterligare höjer komforten.

Testpanelens ord: ”Träningsbänken från Gorilla Sports har imponerat på vår panel med sin robusta och stabila design och man menar att man får mycket för priset med den här enkla men stabila situpsbänk. De tre olika höjdinställningarna gör att den passar en bred användargrupp. En utmärkt investering för den som fokuserar på magträning.”

Om Gorilla Sports Situpsbänk BASIC

 • Färger: Svart
 • Material: Metallram, vadderad dyna
 • Maximal belastning: 120 kg
 • Mått: Längd 120 cm, bredd 32 cm, höjd 60 cm
 • Mått ryggdyna: Längd 100 cm, bredd 26 cm
 • Tjocklek dyna: 4,5 cm
 • Justerbar: Höjden i flera olika lägen

3. Gorilla Sports Situpsbänk med Justerbart Ryggstöd

Gorilla Sports Situpsbänk med Justerbart Ryggstöd
FördelarNackdelar
+ Justerbart ryggstöd erbjuder en bred variation av övningar och anpassningsmöjligheter.– Bänken saknar både decline och incline, vilket kan begränsa vissa träningsformer.
+ Robust konstruktion som stödjer upp till 200 kg, vilket gör den hållbar och säker för alla användare.
+ Flexibel användning – kan även användas för bänkpress.
+ Mycket bra situpsbänk med 9 olika lägen.

Gorilla Sports erbjuder en mångsidig och robust situpsbänk med justerbart ryggstöd, idealisk för såväl nybörjare som erfarna träningsentusiaster.

Med möjlighet att justera ryggstödet i nio olika lägen från 30 till 60 grader, är denna bänk perfekt för en varierad och utmanande magträning. Den är även utrustad med två praktiska handtag vid benstödet för ökad komfort och säkerhet. Bänken kan dessutom användas för bänkpress, vilket gör den till en mångsidig del av varje hemmagym.

Testpanelens ord: ”Situpsbänken från Gorilla Sports imponerar med sin stabilitet och justerbarhet. Möjligheten att justera ryggstödet i nio olika lägen gör det enkelt att anpassa träningen efter individuella behov och mål. För den som fokuserar på bålstyrka och mångsidighet är detta dock en utmärkt investering.”

Om Gorilla Sports Situpsbänk med Justerbart Ryggstöd

 • Färg: Svart
 • Material: Metall, vadderad dyna
 • Maximal belastning: 200 kg
 • Mått: Längd 138 cm, Bredd 55 cm, Höjd 20-100 cm
 • Mått ryggdyna: 83 x 38 cm
 • Mått sittdyna: 39 x 37 cm
 • Tjocklek dyna: 4,5 cm
 • Lutningsintervall: 30 – 60 grader
 • Justering: Ryggstöd justerbart i nio lägen

4. Master Fitness Impulse IT Träningsbänk 7011

Master Fitness Impulse IT Träningsbänk 7011
FördelarNackdelar
+ Justerbart ryggstöd och sits för flexibel träning av olika muskelgrupper.– Dyr produkt som endast är värd pengarna om man har många användningsområden för den
+ Kraftig och stabil konstruktion som klarar en maxbelastning på 250 kg.
+ Lätt att förflytta och förvara tack vare de inbyggda transporthjulen.
+ Erbjuder inverterad lutning som gör det möjligt att göra situps

Master Fitness Impulse IT Träningsbänk 7011 är en högkvalitativ träningsbänk designad för att stå emot krävande användning i hemmagymmet. Dess kraftiga konstruktion och mångsidiga design erbjuder en stabil plattform för en mängd olika övningar, däribland situps.

Bänken har justerbar rygg- och sitsdyna, vilket gör det möjligt att anpassa positionen för optimal träning av olika muskelgrupper. Tack vare inbyggda transporthjul är bänken lätt att flytta, vilket underlättar förvaring och omplacering i träningslokalen.

Testpanelens ord: ”Master Fitness Impulse IT Träningsbänk 7011 uppfyller våra höga förväntningar med sin robusta konstruktion och användarvänliga design. Justerbarheten i rygg- och sitsdynan gör det enkelt att skräddarsy träningen efter individuella behov, vilket vi verkligen uppskattar. De inbyggda hjulen är en praktisk funktion som gör det enkelt att hantera bänken.”

Om Master Fitness Impulse IT Träningsbänk 7011

 • Material: Svart stålram, svart dyna
 • Maxbelastning: 250 kg
 • Vikt: 40 kg
 • Total längd: 122 cm
 • Höjd: 46,5 cm
 • Bredd: 75 cm
 • Lutningsbar: Sits justerbar i 3 lägen, rygg justerbar från 0 till 85 grader
 • Extra: Inbyggda transporthjul
situpsbänk köpguide

Köpguide: Så köper du en bra situpsbänk och/eller träningsbänk

När du ska köpa i en situpsbänk är det viktigt att välja en modell som passar dina behov och hjälper dig att uppnå dina träningsmål. Här är några viktiga punkter att tänka på när du ska köpa en situpsbänk eller träningsbänk.

Syfte och användningsområde

Fundera först på vilken typ av träning du vill utföra. Vill du fokusera enbart på magmuskler eller söker du en bänk som är mångsidig för olika typer av styrketräning?

En renodlad situpsbänk är utformad för magträning, medan en träningsbänk kan användas för en mängd övningar inklusive hantelträning och andra kroppsviktsövningar.

Justerbarhet

En justerbar bänk erbjuder många fler träningsmöjligheter än en fast bänk. Du kan ändra lutningen för att träna olika muskelgrupper och öka intensiteten i din träning. Kontrollera om ryggstödet och sitsen kan justeras i olika positioner för maximal flexibilitet.

Stabilitet och hållbarhet

En bra träningsbänk ska vara robust och stabil. Den ska kunna hantera din vikt plus eventuell extra belastning från vikter utan att vicka eller kännas ostadig. Titta på maximal belastningskapacitet och vilka material bänken är tillverkad av, exempelvis stålramar är oftast mer hållbara och stabila.

Komfort

Komfort är avgörande för en effektiv träning. En väl vadderad bänk kan göra träningen behagligare och minska risken för skador. Kontrollera kvaliteten på dynan och om den är tillräckligt tjock för att ge bra stöd.

Storlek och förvaring

Om du har begränsat med utrymme hemma, kan det vara en god idé att välja en bänk som är enkel att flytta och förvara. Många bänkar kommer med inbyggda hjul och är vikbara, vilket underlättar förvaring.

Pris

Bestäm hur mycket du är villig att spendera och jämför priser och funktioner mellan olika modeller. Ofta kan du hitta en bänk som passar dina behov utan att spräcka budgeten. Kom ihåg att en högre prisnivå ofta reflekterar bättre kvalitet och fler funktioner.

Liknande artiklar

Vanliga frågor om situpsbänk

Vad är en situpsbänk?

En situpsbänk är träningsutrustning designad specifikt för att träna bålmuskulaturen. Den hjälper till att utföra situps och andra magövningar på ett effektivt sätt, vilket ökar intensiteten i träningen jämfört med vanliga situps på golvet.

Vilka olika typer av situpsbänkar finns det?

Det finns flera olika typer av situpsbänkar, inklusive justerbara bänkar där man kan ändra lutningen för att öka eller minska intensiteten i övningarna. Det finns även fasta bänkar och sådana med extra funktioner som benklämmor eller handtag för varierad träning.

Hur väljer jag rätt situpsbänk?

Välj en situpsbänk baserat på dina personliga träningsmål, tillgängligt utrymme och budget. Om du är nybörjare kan en enkel och stabil modell vara tillräcklig, medan mer erfarna användare kan föredra en justerbar bänk med fler funktioner för varierad träning.

Är situpsbänkar effektiva för att bygga magmuskler?

Ja, situpsbänkar är effektiva för att bygga magmuskler eftersom de tillåter en djupare rörelse och ökar motståndet, vilket kan hjälpa till att stärka och definiera magmusklerna mer effektivt än vanliga situps på golvet.

Kan jag använda en situpsbänk för andra övningar?

Ja, många situpsbänkar är mångsidiga och kan användas för en rad olika övningar, inklusive hantelpress, rygglyft och benlyft, vilket gör dem till ett utmärkt val för ett hemmagym.

Lämna en kommentar

Sverigefitness logo retina

Sverigefitness.se är en informationsguide inom allt som rör fitness och hälsa. Vi testar själva produkter och hjälper våra besökare att hitta bra och säkra träningsprodukter och tillskott.

Kontakt

Om oss

Kontakta oss

kontakt@sverigefitness.se

Tobica LTD
Tigne Street 33, Sliema, SLM-3174
Malta


Disclaimer: Allt innehåll på SverigeFitness är enbart för informationssyfte och skall inte ersätta medicinsk rådgivning eller konsultation. Vi medverkar i affiliate program som gör det möjligt för oss att driva reklamintäkter, dessa påverkar inte vårt omdöme.