Bäst i test: Bästa trappmaskin 2024

Sverigefitness är och kommer alltid att förbli gratis för våra läsare. För att kunna fortsätta driften och testa produkter så använder vi oss av annonslänkar som ger oss en mindre ersättning om du handlar något via våra rekommendationer.

Hem » Träningsredskap » Bäst i test: Bästa trappmaskin 2024

Senast Uppdaterat januari 5, 2024 av Maria Skruf

I jakten på en träningsutrustning som ger dig möjlighet att uppnå dina träningsmål bekvämt och effektivt hemma har trappmaskiner kommit att bli en av de mest eftertraktade alternativen. Deras förmåga att erbjuda en konditionsförbättrande och muskelstärkande träning har gjort dem populära bland fitnessentusiaster. I denna omfattande översyn kommer vi att ta en närmare titt på de bästa trappmaskinerna för hemmabruk och ge dig all den information du behöver för att göra det rätta valet för din träningsrutin. Låt oss ta de första stegen mot att hitta den idealiska trappmaskinen som kommer att hjälpa dig att klättra mot dina träningsmål.

Sammanfattning av trappmaskin bäst i test

 1. Abilica Corestep 360: Bästa trappmaskinen 2024
 2. Abilica Ministep: Bästa trappmaskin i budgetklassen
 3. VidaXL Trappmaskin bäst i test: Bästa trappmaskinen i premiumklassen

Bästa trappmaskinen 2024 – Våra toppval

1. Abilica Corestep 360

Abilica Corestep 360

Vår testpanel har haft möjlighet att testa Abilica CoreStep 360 och här är vår sammanfattade åsikt om den här kompakta bäst i test trappmaskinen.

CoreStep 360 imponerade direkt med sin kompakta och robusta design. Den tar inte upp mycket plats och är enkel att flytta runt i hemmet om så behövs. Maskinen är välbyggd och känns stabil, vilket ger användaren förtroende för att utföra olika övningar.

Det som verkligen utmärker CoreStep 360 är dess unika utformning som gör attCoreStep 360 har en förmåga att aktivera core-muskulaturen i ryggen och sneda magmuskler under träningen. Denna funktion ger en komplett träning för flera muskelgrupper samtidigt, vilket är idealiskt för dem som vill stärka kroppens kärna.

Displayen, som visar tid, antal steg och kaloriförbrukning, är enkel att tolka och gör att du får bättre koll på hur du faktiskt presterat.

Maskinen har en max användarvikt på 100 kg, vilket passar de flesta användare. Vi upplevde att den var stabil och säker att använda, och inget krångel uppstod under våra tester.

Egenskaper

Längd: 33 cm

Bredd: 51 cm

Höjd: 27 cm

Steghöjd: 0-12 cm

Vikt: 12 kg

Max användarvikt: 100 kg

Display visar: Kalori, tid och hastighet

Utlåtande: CoreStep 360 är en prisvärd och mångsidig träningsmaskin som erbjuder en komplett träning för kroppen. Den kompakta designen och användarvänliga displayen gör den till en utmärkt lösning för dem som vill träna kondition och styrka hemma.. Med en imponerande 5-års garanti för användning i hemmiljö ger CoreStep 360 dig möjligheten att träna bekvämt och effektivt under lång tid.

2. Abilica Ministep

Abilica Ministep

Abilica MiniStep 2.0 är en verklig vinnare när det gäller kompakthet och portabilitet. Med sin låga vikt på endast 6 kg är den enkel att flytta runt och förvara. Den tar minimalt med plats och kan smidigt placeras i en garderob eller glida in under soffan när den inte används. Denna egenskap gör den till det perfekta träningsverktyget för hemmabruk, särskilt för dem med begränsat utrymme.

Motstånd skapas med två hydraulpumpar hos Abilica MiniStep 2.0. Oavsett om du är nybörjare eller en mer erfaren träningsentusiast. Den inbyggda datorn visar tid, RPM (antal steg per minut) och kaloriförbrukning. Denna funktion gör det möjligt för dig att följa dina träningsresultat och hålla dig motiverad att nå dina mål.

MiniStep 2.0 är utformad med användarvänlighet i åtanke. Den kräver ingen avancerad teknisk kunskap för att använda och är perfekt för dem som vill ha en enkel och effektiv träningsupplevelse. Den har en imponerande max användarvikt på 100 kg, vilket gör att de flesta användare kan dra nytta av dess fördelar.

Det mest överraskande med MiniStep 2.0 är dess pris. Den erbjuder fantastiska funktioner till ett pris som passar de flesta budgetar. Detta gör den till ett utmärkt val för alla som söker en högkvalitativ trappmaskin utan att spräcka plånboken.

Egenskaper

Längd: 45 cm

Bredd: 30 cm

Höjd: 20 cm

Steghöjd: 0-18 cm

Vikt: 6 kg

Max användarvikt: 100 kg

Display visar: Kalori, tid och RPM

Utlåtande: Abilica MiniStep 2.0 erbjuder en prisvärd, kompakt och mångsidig träningslösning för alla. Med sin enkla användning, portabilitet och möjlighet att övervaka din träningsframgång, är den ett utmärkt val för hemmaträning. Om du är i behov av en trappmaskin som passar perfekt för både nybörjare och erfarna träningsentusiaster, och samtidigt är lätt att förflytta ochär MiniStep 2.0 definitivt värd att överväga.

3. VidaXL Trappmaskin med motståndsband

VidaXL Trappmaskin med motståndsband

Vida XL Trappmaskin är en premiumprodukt som ger det där lilla extra. Med denna trappmaskin får du inte bara möjlighet till de vanliga vertikala stegen utan har även möjlighet till att ta steg från sida till sida. Denna mångsidighet ger en träning som går utöver vad traditionella trappmaskiner kan erbjuda. Det är som att få flera träningsmaskiner i en.

Genom att ändra positionen på fotpedalerna kan du enkelt öka eller minska motståndet och anpassa din träning efter dina specifika mål och behov. Det ger dig full kontroll över din träningsplan.

En annan funktion som skiljer VidaXL trappmaskin från andra träningsmaskiner i denna lista är dess motstånsband. Kombinationen av motståndsband och en trappmaskin kan vara en utmärkt strategi för att diversifiera träningsrutinen och maximera träningsresultaten.

VidaXL Trappmaskin är utrustad med en inbyggd dator som visar träningsdata, till exempel tid, RPM, och kalorier. OBS: Ofta slutsåld!

Egenskaper

Längd: 44 cm

Bredd: 53 cm

Höjd: 32 cm

Steghöjd: 0-18 cm

Vikt: 8 kg

Max användarvikt: 100 kg

Display visar: Kalori, tid och RPM

Ulåtande: VidaXL Trappmaskin med motståndsband är ett utmärkt val för alla som vill ha en omfattande träningsupplevelse hemma eller på kontoret. Dess flexibilitet, möjlighet att justera träningsintensiteten och inbyggda dator gör den till ett kraftfullt träningsverktyg. Med motståndsbanden ger maskinen möjlighet att träna hela kroppen. Om du är villig att investera i din hälsa och träningsrutin, är detta ett bra alternativ att överväga.

Andra testade produkter

Andra produkter som testats och uppskattats i testet men inte nådde topplistan över bästa trappmaskinerna inkluderar: inSPORTline Skeleton Trappmaskin, ProForm Hiit Trainer, samt inSPORTline Trappmaskin Mini Stepper Cylina.

Köpguide: Vi hjälper dig att köpa en trappmaskin

trappmaskin på kontoret
Testar trappmaskiner på kontoret

Att välja den bästa trappmaskinen för hemmabruk kan vara en investering i din hälsa och träningsrutin. För att hjälpa dig att göra det rätta valet, har vi sammanställt en köpguide med viktiga faktorer att tänka på innan du köper en trappmaskin:

Utrymme

Mät den tillgängliga platsen där du planerar att placera trappmaskinen. Trappmaskiner varierar i storlek och kan vara ganska omfattande. Se till att du har tillräckligt med utrymme för att använda och lagra maskinen bekvämt.

Om du har okej med plats rekommenderar vi att välja Abilica Corestep 360 eller VidaXL trappmaskin, men om du har ont om plats är en liten trappmaskin som Abilica Ministep ett bättre alternativ. Alla rekommenderade maskiner erbjuder effektiv träning, men de två första har bättre stabilitet och fler funktioner.

Typ av Trappmaskin

Det finns olika typer av trappmaskiner, inklusive stepmaskiner, stair climbers och stair steppers. Fundera över vilken typ som bäst motsvarar dina träningsmål och preferenser.

I detta test har vi fokuserat på trappmaskiner som realistiskt sett kommer få plats i ett hem. Dessa motsvarar inte de stora klumpiga maskiner du ser på gymmet. Istället får du en typ av trappmaskin som gör det enkelt att komma igång.

Motståndsinställningar

De flesta trappmaskiner erbjuder justerbara motståndsinställningar. Olika modeller erbjuder olika motståndsnivåer så kontrollera att den maskin du överväger har tillräckligt med motståndsnivåer för att utmana dig i din träningsutveckling.

Hållbarhet

Kvaliteten på trappmaskinen är viktig. Läs recensioner och leta efter maskiner med en stabil konstruktion och hög viktgräns, så att de kan hantera dina träningsbehov under en längre tid.

Display och Funktioner

Många trappmaskiner är utrustade med en display som visar information som tid, hastighet, distans. Många trappmaskiner visar även hur många kalorier som förbränts. Kontrollera om maskinen har de funktioner och statistik som du vill ha i din träning.

Viktbegränsning

Kontrollera den maximala viktkapaciteten för maskinen. Se till att den är tillräckligt stark för att stödja din vikt.

Pris

Sätt en budget och leta efter trappmaskiner som passar inom denna budget. Kom ihåg att kvalitet ofta korrelerar med pris, så se till att du får vad du betalar för. Den här typen av trappmaskiner är oftast relativt billiga och det är därför ganska enkelt att komma över en maskin av hög kvalitet till ett bra pris.

Recensioner och rekommendationer

Läs recensioner från andra användare och ta reda på vilka modeller som har högt betyg och rekommendationer från experter inom fitnessbranschen.

Fördelar med en trappmaskin

Fördelar med en trappmaskin

 • Bra konditionsträning: Trappmaskiner ger en effektiv kardiovaskulär träning genom att simulera trappgång eller löpning uppför trappor. Detta hjälper till att förbättra din hjärt- och lungkapacitet samtidigt som det hjälper dig att bränna kalorier.
 • Styrketräning: Trappmaskiner är inte bara bra för konditionsträning utan även för att bygga och tonifiera benmusklerna. Genom att använda trappmaskinen tränar du främst dina quadriceps, hamstrings och glutealmuskler.
 • Låg påverkan: Trappmaskiner är skonsamma mot lederna jämfört med vissa andra träningsformer, som löpning på hårda underlag. Detta gör dem idealiska för personer med ledproblem eller skador.
 • Tidsbesparing: En trappmaskin ger en intensiv träning på kort tid. Du kan enkelt få en effektiv träningspass på 20-30 minuter.
 • Motståndsinställningar: De flesta trappmaskiner erbjuder möjligheten att justera motståndet, vilket gör det möjligt för användarna att anpassa träningen efter sin nivå och träningsmål.

Bra övningar för trappmaskin

Här är några effektiva övningar som du kan utföra på en trappmaskin för att variera din träning och träna olika muskelgrupper:

 1. Trappgång: Den grundläggande rörelsen på trappmaskinen är trappgång. Använd maskinen som om du går uppför en trappa med en stadig takt. Detta är en utmärkt övning för att förbättra din kardiovaskulära kondition.
 2. Bakåtgång: Även om det är mindre vanligt, kan du använda trappmaskinen för att gå baklänges. Detta kommer att utmana dina muskler på ett annat sätt och engagera olika muskelgrupper. Var försiktig och håll dig stabil när du går bakåt.
 3. Sidosteg: Stå på trappmaskinen med sidan av kroppen mot maskinen. Gör korta steg med sidorörelse upp och ner. Denna övning hjälper till att träna de inre och yttre lårmusklerna.
 4. Hoppa upp: Om din trappmaskin tillåter det, kan du lägga till plyometrisk träning genom att hoppa upp en eller flera trappsteg samtidigt. Detta ökar intensiteten och bidrar till att bygga explosiv styrka.
 5. Lunges: Ställ ena foten på ett trappsteg bakom dig och låt den andra foten stå på trappmaskinen. Gör sedan lunges genom att böja ditt främre knä och sänka din kropp neråt. Upprepa övningen med båda benen för att träna dina quadriceps, hamstrings och glutealmuskler.
 6. Intervalträning: För att maximera fettförbränningen och konditionen kan du köra intervallträning på trappmaskinen. Växla mellan korta perioder med hög intensitet (t.ex. snabb trappgång) och lugnare perioder för återhämtning.
 7. Enbensövningar: För att öka stabiliteten och styrkan i dina ben kan du försöka göra övningar på enbensben. Till exempel, stå på ett ben och gör enbens trappgång eller enbens hopp.
 8. Backward Step-Ups: Ställ dig bakom trappmaskinen och utför steg-uppövningar bakåt. Detta kommer att utmana dina ben och glutealmuskler på ett annat sätt än framåt steg-uppövningar.
 9. Korsande steg: Gå diagonalt över trappmaskinen genom att ta längre steg. Denna övning kommer att engagera olika muskler och förbättra din balans och koordination.

Fler rekomenderade tester

Vanliga frågor om trappmaskiner

Är trappmaskinen bra för rumpan?

Trappmaskiner kan vara bra för att träna musklerna i rumpan, särskilt glutealmusklerna. När du använder trappmaskinen pressar du neråt med dina ben och lyfter samtidigt din kroppsvikt, vilket engagerar dina glutealmuskler, quadriceps och hamstrings. Därmed kan regelbunden användning av en trappmaskin bidra till att stärka och forma ditt rumpområde.

Hur bra är en trappmaskin?

Hur bra en trappmaskin är beror på dina träningsmål och personliga preferenser. Trappmaskiner är utmärkta för kardiovaskulär träning och att stärka benmusklerna, särskilt om du använder dem regelbundet och med varierande motståndsinställningar. De är också skonsammare för lederna än exempelvis löpning på hårda underlag. Men det är viktigt att komplettera din träning med andra övningar för att säkerställa en balanserad träningsrutin som adresserar hela kroppen.

Är trappan på gymmet bra?

Trappor på gymmet kan vara ett bra alternativ för konditionsträning och styrketräning av benen. De ger en realistisk trappgångsliknande rörelse och kan vara särskilt användbara om du vill träna i en gruppmiljö eller ha tillgång till olika träningsalternativ.

Vilka muskler tränas vid trappmaskin?

Muskler som tränas vid användning av en trappmaskin inkluderar:
Glutealmusklerna (rumpmusklerna)
Quadriceps (framsida lår)
Hamstrings (baksida lår)
Vadmuskler

Hur länge ska man gå i trappmaskin?

Hur länge du bör använda trappmaskinen beror på dina mål och din fysiska förmåga. För nybörjare kan en session på 20-30 minuter vara tillräcklig för att börja med och gradvis ökas med tiden. Målet är att upprätthålla en intensitet som är utmanande men genomförbar. Det är också viktigt att variera din träningsrutin för att undvika träningsmättnad och öka träningsmotivationen. Samråd med en träningsproffs eller en läkare kan vara en bra idé för att utforma en träningsplan som passar dina individuella behov och mål.

Sverigefitness logo retina

Sverigefitness.se är en informationsguide inom allt som rör fitness och hälsa. Vi testar själva produkter och hjälper våra besökare att hitta bra och säkra träningsprodukter och tillskott.

Kontakt

Om oss

Kontakta oss

kontakt@sverigefitness.se

Tobica LTD
Tigne Street 33, Sliema, SLM-3174
Malta


Disclaimer: Allt innehåll på SverigeFitness är enbart för informationssyfte och skall inte ersätta medicinsk rådgivning eller konsultation. Vi medverkar i affiliate program som gör det möjligt för oss att driva reklamintäkter, dessa påverkar inte vårt omdöme.