Bästa inlägg för hälsporre: Bäst i test 2024

Sverigefitness är och kommer alltid att förbli gratis för våra läsare. För att kunna fortsätta driften och testa produkter så använder vi oss av annonslänkar som ger oss en mindre ersättning om du handlar något via våra rekommendationer.

Hem » Tillbehör » Bästa inlägg för hälsporre: Bäst i test 2024

Senast Uppdaterat februari 28, 2024 av John

Hälsporre kan vara både smärtsamt och plågsamt och kan göra varje steg till en utmaning, men det finns lindring att få. I vår omfattande bäst i test-artikel är här för att guida dig genom djungeln av alternativ på marknaden. Med hjälp av vår noggrant utvalda testpanel har vi granskat och bedömt de främsta produkterna för att ge dig de bästa rekommendationerna.

Vi erbjuder inte bara en lista över toppvalen utan också en detaljerad köpguide, svar på vanliga frågor och insikter om hur dessa lösningar kan erbjuda dig den lättnad du söker. Låt oss tillsammans ta ett steg mot en smärtfri vardag.

Sammanfattning av vårt bäst i test

 1. Swedish Posture Ortopediska Inlägg – Bäst i test 2024
 2. Medi Hälsporre Pro – Bästa utbud av storlekar
 3. Protect Heel Soft – Bästa hälinlägg i silikon
 4. Mabs Hälinlägg – Bästa hälinlägg i budgetklassen

Bäst i test: Bästa inlägg för hälsporre 2024

1. Swedish Posture Ortopediska Inlägg

Swedish Posture Ortopediska Inlägg
FördelarNackdelar
+ Förbättrar hållningen genom att korrigera fotens och fotledens position.– Kan kräva en anpassningsperiod för vissa användare innan full komfort uppnås.
+ Universell passform med ¾ längd gör att de passar i de flesta skor utan att behöva justera skostorlek.
+ Lättvikt och stötdämpande material erbjuder komfort under hela dagen.

Swedish Postures Insoles ¾ är ortopediska skoinlägg bäst i test, designade för att förbättra din hållning genom att rätta upp fötter och fotleder. Dessa skoinlägg är utvecklade för att stabilisera foten, stödja hålfoten och förebygga vridningar som kan leda till belastningsskador. De är ett idealiskt val för alla som spenderar mycket tid på att gå eller stå, och vill göra sina skor mer ergonomiska. Genom att använda dessa inlägg dagligen kan du förbättra din hållning och minska risken för smärta och skador i fotled, knä och höft.

Vad säger testpanelen? ”Testpanelen upplevde en märkbar förbättring i hållning och minskning av fotrelaterade obehag efter att ha använt Swedish Postures Insoles regelbundet. Panelen noterade särskilt hur enkelt det var att börja använda inläggen i sina dagliga rutiner, tack vare den universella passformen och lättviktsdesignen. Vissa medlemmar rapporterade dock en kort anpassningsperiod innan de blev helt bekväma med inläggen. Sammanfattningsvis ansåg panelen att fördelarna med förbättrad hållning och minskad risk för belastningsskador klart övervägde den initiala anpassningsperioden”.

Specifikationer

 • Material: 100% EVA (Etylenvinylacetat)
 • Tillgängliga storlekar: Universal; ¾ längd för att passa i vanliga skostorlekar
 • Användningsområden: Daglig användning i alla typer av skor
 • Funktioner:
  • Stabiliserar foten
  • Stödjer hålfoten
  • Lättvikt och stötdämpande

2. Medi Hälsporre Pro

Medi Hälsporre Pro
FördelarNackdelar
+ Ger märkbar avlastning i hälsområdet och längs fotsulans fascia– Kan inte anpassas individuellt genom uppvärmning
+ Stabiliserar fotvalvet och bidrar till en korrekt och stabil fotposition
+ Passar de flesta användare med storlekar från 34 till 47

Medi Hälsporre Pro är ett par ortopediska skoinlägg utformade för att ge avlastning för personer som lider av hälsporre. Genom att erbjuda tryckavlastning i hälområdet och längs fotsulans fascia, minskar dessa inlägg effektivt smärta och gör det mer behagligt att gå. Deras flerskiktsbas ger stöd åt det längsgående fotvalvet, vilket bidrar till en stabil och korrekt fotposition. Dessa inlägg är särskilt anpassade för att lindra symptom associerade med hälsmärta, hälsporrar, och plantar fasciit.

Vad säger testpanelen? ”Testpanelen var imponerade av den omedelbara smärtlindring och komfort som Medi Hälsporre Pro inläggen erbjöd. Panelen uppskattade särskilt hur inläggen bidrog till en förbättrad fotposition och därmed minskade belastningen på foten under daglig användning. Trots avsaknaden av värmeformbarhet noterade panelen att inläggen passade väl i de flesta skor och upplevdes som mycket stödjande.”.

Specifikationer

 • Tillgängliga storlekar: 34–47
 • Material: Flerskiktsbas för stöd och tryckavlastning
 • Egenskaper:
  • Ger avlastning för hälen och senan under foten
  • Stödjer det längsgående fotvalvet för en stabil och korrekt fotposition
  • Inte värmeformbara, behåller sin form och funktion
 • Användningsområden: Avlastning vid hälsmärta, hälsporrar, och plantar fasciit

3. Protect Heel Soft

Protect Heel Soft
FördelarNackdelar
+ Erbjuder specifik stöd och avlastning för hälpartiet– Täcker enbart hälpartiet, vilket kanske inte passar alla typer av fotproblem
+ Extra mjukt blått parti i mitten förbättrar komforten
+ Finns i tre storleksintervaller för att passa ett brett utbud av användare

Denna använde jag själv när jag hade hälsporre som fotbollsaktiv 21 åring. Protect Heel Soft är ett speciellt utformat hälinlägg av silikon som erbjuder avlastning och komfort för personer med hälsporre eller de som lider av ömhet i hälen, exempelvis på grund av uttrampad hälkudde.

Denna hälkopp skiljer sig från traditionella inlägg genom att enbart täcka hälpartiet, vilket gör det till ett bekvämt alternativ för daglig användning i skor. Med ett extra mjukt blått parti i mitten ger det en ökad komfort och förbättrad stötdämpning för foten.

Vad säger testpanelen? ”Testpanelen uppskattade särskilt det extra mjuka mittenpartiet som bidrog till en markant förbättrad komfort vid långvarig användning. Panelen fann att inlägget var enkelt att placera i skorna och passade perfekt tack vare de olika storleksalternativen. Dock påpekades det att produkten enbart fokuserar på hälpartiet, vilket kan vara en begränsning för dem som behöver omfattande stöd för hela foten”.

Specifikationer

 • Material: Silikon med extra mjukt mittenparti
 • Tillgängliga storlekar: 36–38, 39–41, 42–44
 • Färg: Transparent med blått mittenparti
 • Egenskaper:
  • Avlastar trycket på hälen
  • Förbättrar fotens naturliga stötdämpning
  • Specifikt utformat för hälpartiet

4. Mabs Hälinlägg

Mabs Hälinlägg
FördelarNackdelar
+ Utmärkt stötdämpning: Ger effektiv smärtlindring och komfortBegränsade storleksalternativ: Endast tillgängliga i storlek Medium (38-40), vilket kan utesluta användare med andra skostorlekar
+ Lätt att underhålla: Enkelt att rengöra genom handtvätt
+ Fördelaktig för båda fötterna: Rekommenderas att användas parvis för balanserad stöd

Mabs hälinlägg är utformade för att erbjuda stötdämpning och smärtlindring för personer som lider av hälsporre. Dessa inlägg är tillverkade av ett bekvämt silikonmaterial som inte bara ger utmärkt stötdämpning men också bidrar till en bättre komfort under dagen.

Att de kan handtvättas i ljummet vatten med tvål gör dem lätta att underhålla och hålla rena. För att säkerställa en jämn belastning och stöd för båda fötterna, rekommenderas det att använda ett inlägg i varje sko, även om smärtan endast finns i en fot.

Vad säger testpanelen? ”Panelmedlemmarna noterade speciellt hur det mjuka silikonmaterialet gav både stöd och komfort under hela dagen. Enkelheten att kunna tvätta inläggen för hand och därmed bibehålla en god hygien värderades högt. En kritik som framfördes var dock begränsningen i storleksutbudet, vilket gjorde att vissa testdeltagare inte kunde dra nytta av produkten. Sammantaget ansåg panelen att Mabs hälinlägg är ett effektivt hjälpmedel för smärtlindring vid hälsporre, med förbehållet att fler storlekar skulle göra produkten tillgänglig för en större användargrupp”.

Specifikationer

 • Material: Silikon
 • Tillgängliga storlekar: Medium (38-40)
 • Underhåll: Kan handtvättas i ljummet vatten och tvål
 • Användning: Ett inlägg per sko, blanka sidan ned

Liknande tester för dig

Köpguide: Rätt inlägg för hälsporre kan ge avlastning

Att hitta rätt hälsporre inlägg kan vara avgörande för att lindra smärta och förbättra din livskvalitet. Som potentiell kund är det viktigt att noggrant överväga flera faktorer innan du gör ditt köp. Denna guide är utformad för att hjälpa dig att förstå vad du bör tänka på.

Förstå ditt behov

Innan du börjar leta efter hälsporre inlägg, är det viktigt att förstå din specifika situation. Hälsporre orsakar smärta under hälen, ofta värst på morgonen. Om du känner igen dessa symptom, kan rätt inlägg göra stor skillnad. Överväg om smärtan är mer akut eller om du söker något för långsiktig användning och förebyggande.

Material

Materialvalet i hälsporre inlägg är avgörande för komfort och funktion. Silikon och gel erbjuder utmärkt stötdämpning och är mjuka, medan hårdare material som skum och plast ger mer strukturellt stöd. Tänk på vad som känns bäst för din fot och vilken typ av avlastning du behöver.

Storlek och passform

Korrekt storlek och passform är avgörande för att inläggen ska kunna ge rätt stöd. Många inlägg kommer i olika storlekar, medan andra är one-size-fits-all men kan klippas till för att passa dina skor. Se till att mäta din fot och jämföra med tillverkarens storleksguide. Ett dåligt passande inlägg kan göra mer skada än nytta.

Typ av inlägg

Det finns olika typer av hälsporre inlägg, från hel-fots inlägg till de som endast täcker hälområdet. Hel-fots inlägg kan erbjuda mer övergripande stöd, medan hälkoppar och hälkuddar fokuserar på att avlasta trycket direkt under hälen. Ditt val bör baseras på var du känner smärta och dina personliga preferenser.

Vissa inlägg har extra funktioner som inbyggd bågstöd, vilket kan vara särskilt hjälpsamt om du har platta fötter eller höga fotvalv. Andra kan ha speciella zoner med extra dämpning eller vara gjorda av andningsaktiva material för att hålla fötterna torra och bekväma.

Pris

Priset på hälsporre inlägg varierar beroende på material, design och märke. Investera i ett kvalitetsinlägg kan vara mer kostnadseffektivt i längden, eftersom det troligen kommer att vara längre och erbjuda bättre stöd och komfort. Dock behöver inte alltid det dyraste alternativet vara det bästa för just dig.

Så valde vi ut produkter till vår testlista

För att ta fram vår topplista över hälsporre inlägg började vi med att utforska marknaden för att hitta tillgängliga alternativ. Vi granskade produktrecensioner och expertrekommendationer för att identifiera de mest lovande produkterna. Dessa utvalda inlägg testades sedan av en grupp personer med hälsporre under några veckor, där de bedömde produkterna baserat på smärtlindring, komfort, och passform i skor.

Vår fokus låg på att jämföra produkterna med varandra genom att analysera feedback från testgruppen och samla in data från olika källor. Detta hjälpte oss att objektivt utvärdera vilka inlägg som erbjöd den bästa kombinationen av effektivitet och användarvänlighet.

Slutresultatet är en topplista som reflekterar de hälsporre inlägg som inte bara favoriserades av våra testare, utan också stod ut i jämförelse med konkurrenterna. Vår guide är tänkt att underlätta för dig att hitta det bästa inlägget för just dina behov.

bästa inlägg hälsporre

Så vet du om du behöver inlägg för hälsporre

Hälsporre, plantar fasciit, som kännetecknas av en smärtsam inflammation i fotens hälområde, kan orsaka betydande obehag. Här är några tecken och situationer som indikerar att det kan vara dags att överväga inlägg som en del av din behandlingsplan:

 • Kronisk hälsmärta: Om du upplever ihållande smärta i hälområdet, särskilt under de första stegen på morgonen eller efter perioder av inaktivitet, kan det vara ett tecken på hälsporre.
 • Ökad smärta vid belastning: Om smärtan förvärras när du står, går, eller springer under längre perioder, kan detta indikera ett behov av stöd genom inlägg.
 • Fotens form och hålfotens höjd: Personer med platta fötter eller höga hålfötter är mer benägna att utveckla hälsporre. Inlägg kan hjälpa till att korrigera fotens position och minska belastningen på hälen.
 • Långvarig stående eller gående: Yrken eller aktiviteter som kräver långa perioder av stående eller gående på hårda ytor kan öka risken för hälsporre. Inlägg kan bidra till att fördela trycket mer jämnt över foten.
 • Otillräckligt stöd från skor: Om dina skor inte erbjuder tillräckligt med stöd eller är slitna, kan detta bidra till utvecklingen av hälsporre. Inlägg kan ge det extra stödet dina fötter behöver.
 • Tidigare fotproblem: Om du har haft fotproblem tidigare, som plantar fasciit, kan inlägg hjälpa till att förhindra återkommande problem.

Vanliga frågor om hälsporre och skoinlägg

Vad är hälsporre?

Hälsporre är en benutväxt på undersidan av hälbenet, vilket kan orsaka smärta i hälen, särskilt när du går eller står. Det är ofta kopplat till plantar fasciit, en inflammation i det band av vävnad som löper längs fotens undersida.

Hur vet jag om jag behöver inlägg för hälsporre?

Om du upplever smärta i hälen, särskilt intensiv på morgonen eller efter perioder av vila, kan det vara tecken på hälsporre. Inlägg kan hjälpa till att avlasta smärtan genom att ge stöd och minska trycket på det drabbade området.

Hur fungerar inlägg för hälsporre?

Inlägg för hälsporre är utformade för att ge stöd åt fotens båge och avlasta trycket på hälbenet och plantar fascia. Detta kan minska smärta och främja läkning genom att korrigera fotens placering och minska belastningen på de drabbade områdena.

Kan jag använda hälsporre inlägg i alla skor?

De flesta hälsporre inlägg är designade för att passa i olika typer av skor, från sneakers till arbetskläder. Det är dock viktigt att säkerställa att skon har tillräckligt med utrymme för inlägget utan att skapa ett för trångt passform.

Behöver jag byta ut mina hälsporre inlägg efter en viss tid?

Ja, med tiden kan inläggen slitas och förlora sin effektivitet. Det är rekommenderat att byta ut dem när de börjar visa tecken på slitage eller om de inte längre ger samma nivå av komfort och stöd.

Kan hälsporre inlägg helt bota min hälsporre?

Inlägg kan avsevärt lindra symtomen på hälsporre och bidra till en snabbare återhämtning, men de är oftast en del av en bredare behandlingsplan. Att kombinera användningen av inlägg med andra behandlingsmetoder som stretching och styrkeövningar för foten rekommenderas för bästa resultat.

Lämna en kommentar

Sverigefitness logo retina

Sverigefitness.se är en informationsguide inom allt som rör fitness och hälsa. Vi testar själva produkter och hjälper våra besökare att hitta bra och säkra träningsprodukter och tillskott.

Kontakt

Om oss

Kontakta oss

Kontakt: tomek (a) topnotchleads.io


Disclaimer: Allt innehåll på SverigeFitness är enbart för informationssyfte och skall inte ersätta medicinsk rådgivning eller konsultation. Vi medverkar i affiliate program som gör det möjligt för oss att driva reklamintäkter, dessa påverkar inte vårt omdöme.