Bästa köksvåg: Bäst i test 2024

Sverigefitness är och kommer alltid att förbli gratis för våra läsare. För att kunna fortsätta driften och testa produkter så använder vi oss av annonslänkar som ger oss en mindre ersättning om du handlar något via våra rekommendationer.

Hem » Tillbehör » Bästa köksvåg: Bäst i test 2024

Senast Uppdaterat april 12, 2024 av John

En köksvåg kan vara ett viktigt hjälpmedel i köket oavsett om du behöver mätta vikten på maten för att du följer ett recept eller om du väger för att beräkna ditt makrointag.

I jakten på bästa köksvåg har vi testat och utvärderat en rad olika modeller för att underlätta ditt val. Denna artikel guidar dig genom marknadens topprankade köksvågar, försedda med vår expertpanels rekommendationer. Oavsett om du bakar, lagar mat eller bara behöver exakta mått, kommer vår köpguide och svar på vanliga frågor att hjälpa dig hitta rätt köksvåg för dina behov. Läs mer och hitta din köksvåg i bäst i test listan nedan.

Sammanfattning

 1. Beurer KS 51 – Bäst i test 2024
 2. OBH Nordica Balance 5000 – Bästa köksvågen från välkänt varumärke
 3. Beurer KS 36 – Bästa köksvågen för mätning av kryddor och pigment
 4. Wilfa KW-4 – Bästa premium våg
 5. OBH Nordica 9807 Attraction – Bästa glasvåg

Bäst i test: Bästa köksvågen – Våra toppval 2024

1. Beurer KS 51

Beurer KS 51
FördelarNackdelar
+ Hög precision och tillförlitlighet i mätningar.– Inga speciella funktioner.
+ Snygg och praktisk design som är lätt att förvara.
+ Lätt att rengöra tack vare ”Antifingerprint” ytan.
+ Robust våg som klarar av både stötar och långvarig användning.

Denna eleganta köksvåg i borstat rostfritt stål kombinerar funktionalitet med design och passar perfekt i det moderna köket. Med en ”Antifingerprint” yta är denna digitala köksvåg lätt att hålla ren och den svarta belysta displayen är tydlig och enkel att avläsa.

Den har en praktisk tareringsfunktion som gör det möjligt att nollställa vågen och räkna bort själva behållaren och/eller annan mat i den. Vågen har en kapacitet på upp till 5 kg med en precision på 1 gram. Den smidiga designen gör att vågen endast är 15 mm hög, vilket gör att den ryms i nästan alla kökslådor.

Vågen kan väga både fasta ämnen och vätskor och erbjuder en valbar viktenhet mellan gram, oz, och ml. En automatisk avstängningsfunktion och överbelastningsindikator bidrar till användarvänlighet och hållbarhet.

Testpanelens ord: Testpanelen uppskattar köksvågens konsekventa precision vid upprepade vägningar och dess robusthet. användare vittnar till och med om att vågen varit funktinell efter att tappats i golvet. Detta är en utmärkt digital köksvåg med lcd display som fungerar utmärkt att mäta för matlagning och bakning, men även för dig som ska väga mat för att beräkna kalorier.

Om Beurer KS 51

 • Tillgängliga färger: Borstat rostfritt stål
 • Storlek: 20.3 x 18.2 x 1.5 cm
 • Material: Rostfritt stål med ”Antifingerprint” yta
 • Display: LCD display, 5,3 x 2,4 cm, siffror: 18 mm
 • Kapacitet: 5 kg med 1 g gradering
 • Funktioner: Tar-funktion, valbar viktenhet (g, oz, ml), automatisk avstängning, överbelastningsindikator
 • Batterier: 2 x 3 V CR 2032

2. OBH Nordica Balance 5000

OBH Nordica Balance 5000
FördelarNackdelar
+ Ultratunn design gör den lätt att förvara– Något dyrare än varianter med liknande funktioner
+ Stor och tydlig LCD-display förenklar avläsningen
+ Lätt att rengöra tack vare beläggning mot fingeravtryck
+ Bra köksvåg från välkänt varumärke

OBH Balance 5000 är en ultratunn köksvåg med en tjocklek på endast 14 mm, vilket gör den både diskret och praktisk. Dess eleganta design i rostfritt stål, utrustad med en beläggning som motverkar fingeravtryck, gör att den passar väl in i alla moderna kök.

Vågens stora LCD-display underlättar avläsning av mått och tack vare tar-funktionen kan du väga flera ingredienser i samma skål utan besvär. Med en maxvikt på 5 kg och precision på 1 gram är denna våg idealisk för alla typer av matlagning och bakning.

OBH Nordica Balance 5000 stänger av sig själv efter 60 sekunders inaktivitet för att spara på batteriet, och drivs av två miljövänliga CR2032-batterier.

Testpanelens ord: Testpanelen uppskattar OBH Balance 5000 för dess precision och användarvänlighet. Den konsekventa noggrannheten vid vägning och den robusta designen, även i dess tunna format, gör den till en favorit i köket. Vågen har dessutom visat sig vara hållbar, med en förmåga att stå emot vardagligt slitage. Dess prisvärdhet och stilrena utseende gör den till ett utmärkt val för alla som söker en tillförlitlig och snygg köksvåg.

Om OBH Nordica Balance 5000

 • Färg: Rostfritt stål
 • Storlek: 14 mm tjock
 • Material: Rostfritt stål med beläggning mot fingeravtryck
 • Maxvikt: 5 kg med 1 grams precision
 • Display: Stor LCD display
 • Batterier: 2 x CR2032
 • Funktioner: Automatisk avstängning, tarafunktion, nollställning

3. Beurer KS 36

Beurer KS 36
FördelarNackdelar
+ Hög precision för små mängder, bra val för kryddor och pigment– Begränsad kapacitet på 2 kg
+ Ultratunn design som är lätt att förvara
+ Kalibreringsfunktion säkerställer noggrannhet

Beurer KS 36 är en digital köksvåg speciellt framtagen för noggrann vägning av små mängder såsom kryddor och pigment. Vågen har en utmärkt LCD-display med belysta röda siffror som är lätta att läsa även i svagt ljus. Med en kapacitet på upp till 2 kg och en gradering på 0,1 g upp till 500 g, är denna köksvåg perfekt för de som behöver exakta mätningar.

Den praktiska tareringsfunktionen tillåter enkel vägning av flera ingredienser utan att behöva tömma skålen. Dessutom erbjuder vågen en kalibreringsfunktion med en kalibreringsvikt, vilket garanterar långvarig precision.

Testpanelens ord: Testpanelen är imponerad av denna köksvågs förmåga att leverera extremt precisa mätningar, vilket gör den idealisk för användning med små, men kritiska ingredienser som kryddor och pigment. Den ultratunna designen och den tydliga, belysta displayen uppskattas för sin användarvänlighet och estetik. Kalibreringsfunktionen lyfts fram som en viktig funktion som bidrar till vågens långvariga precision och tillförlitlighet. Overall är denna köksvåg en utmärkt investering för den som värdesätter precision i sin matlagning eller bakning.

Om Beurer KS 36

 • Färg: Svart
 • Storlek: 19 x 9,5 x 2 cm
 • Material: Plast med LCD-display
 • Maxvikt: 2 kg
 • Vägningsprecision: 0,1 g upp till 500 g
 • Funktioner: Tara, kalibrering, automatisk avstängning, överbelastningsindikator
 • Batterier: 4 x AAA

4. Wilfa KW-4

Wilfa KW-4
FördelarNackdelar
+ Hög precision med 1 grams intervaller gör den lämplig för alla typer av matlagning– Ganska högt pris
+ Kompakt och lätt att förvara, tar inte mycket plats i köket
+ Stabil och halkfri tack vare gummifötter

Denna eleganta köksvåg förenar användbarhet med en modern estetik. Konstruerad med rostfritt stål, erbjuder den både långvarig tålighet och enkelhet i underhåll, vilket gör den till ett utmärkt komplement till varje köksinredning. Med förmågan att väga upp till 5 kg med en precision av 1 gram, passar den utmärkt för en mängd olika köksuppgifter, från vardagliga förberedelser till mer detaljorienterade recept.

Dess tareringsfunktion gör det smidigt att väga flertalet ingredienser direkt i en och samma behållare, vilket effektiviserar matlagningsprocessen. Vågen är dessutom kapabel att väga ingredienser i både gram och ounces samt vätskor. En stor display som är enkel att läsa av bidrar till en problemfri användarupplevelse under hela matlagningen.

Testpanelens ord: Vår testpanel är mycket nöjd med denna köksvågs prestanda och tillförlitlighet. Den noggranna mätningen och användarvänliga tare-funktionen förenklar matlagning och bakning av avancerade recept. Den eleganta designen i rostfritt stål gör att vågen inte bara är en praktisk utan även en estetisk tillgång i köket. Dock önskar vi att den hade en högre maxvikt för att kunna hantera större matlagningsprojekt. Vi rekommenderar vi denna köksvåg för alla som söker en pålitlig och snygg hjälpreda i köket.

Om Wilfa KW-4

 • Tillgängliga färger: Rostfritt stål
 • Storlek: Kompakt för enkel förvaring
 • Material: Rostfritt stål
 • Maxvikt: 5 kg med 1 grams intervall
 • Funktioner: Tare-funktion, mätning i g/oz och vätskor, stor display
 • Extra: Gummifötter för stabilitet

5. OBH Nordica 9807 Attraction

OBH Nordica 9807 Attraction
FördelarNackdelar
+ Tunn och lätt att förvara– Glasplattan kan vara mer ömtålig än andra material
+ Hög precision med möjlighet att nollställa mellan ingredienser
+ Enkel att rengöra tack vare glasytan

Attraction köksvågen utmärker sig med sin tunna design på endast 17 mm. Dess höga precision med 1 grams intervall upp till en maximal kapacitet på 5 kg gör den till en bra assistent vid noggrann bakning och matlagning. Den smarta nollställningsfunktionen (tar-funktion) tillåter användaren att väga olika ingredienser utan att behöva tömma skålen eller tallriken mellan olika ingredienser. Detta sparar tid och underlättar processen.

OBH Nordica 9807 Attraction är utrustad med en digital LCD-display för enkel avläsning och har en glasyta som är enkel att rengöra. Automatisk avstängning efter 60 sekunder , och den drivs av ett CR2032 litium-ion batteri, vilket ingår vid köp.

Testpanelens ord: OBH Nordica 9807 Attractions tunna design och precision. Den har visat sig vara en pålitlig partner i köket, speciellt vid bakning där exakta mått är avgörande. Nollställningsfunktionen uppskattas högt då den gör det möjligt att enkelt väga flera ingredienser utan extra disk. Glasplattans elegans tilltalar oss estetiskt, även om vi noterar att det krävs en viss försiktighet för att undvika skador. Sammantaget är denna köksvåg ett utmärkt val för de som uppskattar design likväl som funktion.

Om OBH Nordica 9807 Attraction

 • Tjocklek: 17 mm
 • Max kapacitet: 5 kg med 1 grams intervall
 • Automatisk avstängning: Efter 60 sekunder
 • Batterityp: 1 x CR2032 litium-ion
 • Display: Digital LCD
 • Viktyta material: Glas
 • Funktioner: Tara
 • Batterier inkluderade: Ja

Köpguide: Hitta en bra köksvåg ur vårt bäst i test

När du ska köpa en köksvåg finns det flera aspekter att ta hänsyn till för att hitta den modell som bäst passar dina behov. En köksvåg är ett oumbärligt redskap i köket för den som vill ha exakta mätningar vid matlagning och bakning. Här är en guide som hjälper dig att göra ett bra val.

Noggrannhet och kapacitet

Det första att titta på är vågens noggrannhet och maximala kapacitet. Noggrannheten, som ofta anges i gram, är avgörande för precisionen i dina recept, särskilt vid bakning. En standard köksvåg bör ha en noggrannhet på minst 1 gram. Kapaciteten anger hur mycket vikt vågen kan mäta och varierar ofta från 1 kg till över 10 kg. Tänk på vad du främst kommer att använda vågen till – för större mängder mat eller för små, precisa mätningar.

Storlek

En annan viktig faktor är storleken på köksvågen. Om du har begränsat med utrymme i köket, kan en kompakt och tunn design vara att föredra. Vissa modeller är så pass tunna att de enkelt kan förvaras i en låda. Tänk på din kökslayout och hur mycket utrymme du kan avsätta för förvaring av din köksvåg.

Funktioner

Förutom grundläggande vägning erbjuder många köksvågar ytterligare funktioner som kan vara användbara. En populär funktion är tarering, vilket gör det möjligt att nollställa vågen efter att en behållare placerats på den, och därmed bara väga innehållet. Andra funktioner kan inkludera möjligheten att växla mellan olika måttenheter (t.ex. gram, uns, ml), en timer, och indikatorer för låg batterinivå eller överbelastning. Fundera på vilka funktioner som är viktiga för dig.

Lätt att rengöra

Eftersom köksvågen kommer att användas i matlagningssammanhang är det viktigt att den är lätt att rengöra. En slät yta utan alltför många skarvar där matrester kan fastna föredras. Material som rostfritt stål eller glas är inte bara hygieniska utan även enkla att torka av efter användning.

Design

Även om funktionalitet är viktigast, spelar design och material också en roll. Välj en köksvåg som passar in i ditt köks estetik. Rostfritt stål, glas eller plast är vanliga material som alla har sina fördelar och nackdelar när det gäller hållbarhet, utseende och underhåll.

Pris och varumärke

Priset på en köksvåg kan variera beroende på märke, funktioner och kvalitet. Det är viktigt att sätta en budget och jämföra olika modeller inom det prisspannet. Läs recensioner och kolla upp varumärkets rykte för att få en uppfattning om produkternas hållbarhet och användarnas tillfredsställelse.

frukt och grönt kan vägas med köksvåg

Så valde vi ut produkter

Vid urvalet av köksvågar fokuserade vi på precision, funktioner, design och pris. Vi letade efter en exakt våg med användbara funktioner som tarering och enhetsomvandling. Designen skulle vara estetiskt tilltalande för olika kök, lätt att rengöra och inte ta för mycket plats, och priset skulle spegla god valuta för pengarna.

Genom att väga samman dessa faktorer valde vi ut de bästa köksvågarna för att möta olika användares behov och budgetar. Resultatet finner du i vår topplista ovan där du finner 5 olika topprankade köksvågar för alla behov och budgetar.

Vanliga frågor

Vilket batteri till köksvåg?

Typen av batteri som behövs för en köksvåg varierar beroende på modell och tillverkare. De vanligaste typerna är AA, AAA, eller knappcellsbatterier som CR2032. Det är viktigt att kontrollera vilken typ av batteri som rekommenderas av tillverkaren för din specifika köksvåg. Informationen finns oftast i produktens manual eller på baksidan av vågen. För en mer hållbar användning finns det också köksvågar som drivs av uppladdningsbara batterier eller via USB.

Vart kan man köpa en köksvåg?

Köksvågar finns att köpa i många olika butiker, både fysiska och online. Större elektronikaffärer, hushållsvarubutiker och avdelningar i varuhus brukar ha ett sortiment av köksvågar. Du kan också hitta ett brett utbud på internet via webbutiker som specialiserar sig på köksutrustning eller via större e-handelsplattformar. När du köper online har du även fördelen att kunna läsa kundrecensioner och jämföra priser mellan olika försäljare innan du gör ditt val. Vi har länkat de online butiker med mestb fördelaktiga priser och villkor.

Hur använder man en köksvåg?

Användningen av en köksvåg är enkel och direkt, men det finns några steg och tips som kan vara bra att känna till för att få de mest exakta mätningarna:
Placering: Se till att köksvågen står på en platt och stabil yta för att undvika felaktiga mätningar.
Påslagning: Slå på vågen med startknappen. Vissa modeller slås på automatiskt när du börjar väga.
Kalibrering/Tarering: Innan du börjar väga, placera skålen eller behållaren du ska väga ingredienserna i på vågen. Använd tareringsfunktionen för att nollställa vågen så att du inte räknar med behållarens vikt.
Vägning: Lägg till ingrediensen du vill väga i skålen. Vänta tills vågen stabiliserar sig och läs av vikten. Om du behöver lägga till fler ingredienser, använd tareringsfunktionen mellan varje ingrediens för att nollställa och mäta den nya ingrediensens vikt separat.
Stänga av: Efter användning, rengör vågen (om det behövs) och stäng av den. Vissa modeller stänger av sig själva automatiskt efter en viss inaktiv tid.

Lämna en kommentar

Sverigefitness logo retina

Sverigefitness.se är en informationsguide inom allt som rör fitness och hälsa. Vi testar själva produkter och hjälper våra besökare att hitta bra och säkra träningsprodukter och tillskott.

Kontakt

Om oss

Kontakta oss

kontakt@sverigefitness.se

Tobica LTD
Tigne Street 33, Sliema, SLM-3174
Malta


Disclaimer: Allt innehåll på SverigeFitness är enbart för informationssyfte och skall inte ersätta medicinsk rådgivning eller konsultation. Vi medverkar i affiliate program som gör det möjligt för oss att driva reklamintäkter, dessa påverkar inte vårt omdöme.