Bästa kontorscykel: Bäst i test 2024

Sverigefitness är och kommer alltid att förbli gratis för våra läsare. För att kunna fortsätta driften och testa produkter så använder vi oss av annonslänkar som ger oss en mindre ersättning om du handlar något via våra rekommendationer.

Hem » Tillbehör » Bästa kontorscykel: Bäst i test 2024

Senast Uppdaterat april 30, 2024 av John

Om du har ett stillasittande jobb och letar efter ett effektivt sätt att integrera mer motion i din vardag så kan en kontorscykel vara den perfekta lösningen.

Att hitta tid för träning kan vara en utmaning när arbetsdagen är fullspäckad med möten och deadlines. Därför har vår testpanel noggrant testat marknadens toppalternativ bland kontorscyklar/skrivbordscyklar och skapat en guide till bästa kontorscykel åt dig.

Sammanfattning av vårt test 2024

 1. Gymstick Mini Bike 2.0 Kontorscykel – Bäst i test 2024
 2. Titan LIFE Pedal Trainer PT3 – Bästa premium kontors/skrivbordscykel
 3. VidaXL Mini-Motionscykel – Bästa kontorscykel till lägre pris

Bäst i test: Bästa skrivbordscykel

1. Gymstick Mini Bike 2.0 Kontorscykel

Gymstick Mini Bike 2.0 Kontorscykel
FördelarNackdelar
+ Enkel att flytta och förvara tack vare liten storlek och bärhandtag.– Inga förinställda program vilket kan vara en nackdel för användare som önskar automatiska träningsutmaningar.
+ Display som visar både kalorier, distans, hastighet, tid och RPM
+ Passar för både hem och kontor utan behov av elektriska anslutningar.
+ Användning ökar energiförbrukning och förbränner kalorier.

Denna minicykel från Gymstick är ett utmärkt val för den som söker ett flexibelt träningsredskap för hemmet eller kontoret.

Tack vare sin kompakta storlek och det praktiska bärhandtaget är den enkel att placera under skrivbordet eller framför soffan. Med 5 manuellt justerbara motståndsnivåer erbjuder cykeln möjlighet till varierad träning. En robust ram och justerbara pedalremmar säkerställer en stabil och säker användning.

Testpanelens ord: ”Vi gillar Gymstick minicykel för dess praktiska design och enkelhet. Den fungerar utmärkt för att smidigt integrera motion under arbetsdagen eller hemma framför TV:n. Cykeln är stabil och de justerbara motståndsnivåerna gör den kan anpassas till varje användares behov. Det största minuset var avsaknaden av förprogrammerade träningsalternativ, men det är inget vi direkt saknar när vi använder den på kontoret.”

Om Gymstick Mini Bike 2.0

 • Storlek: 54 cm (L) x 48 cm (B) x 40 cm (H)
 • Vikt: 9,6 kg
 • Material: Huvudsakligen metall
 • Max användarvikt: 150 kg
 • Motståndssystem: Manuellt magnetmotstånd
 • Svänghjulsvikt: 2,5 kg
 • Motståndsnivåer: 5 st
 • Displayinformation: Tid, distans, hastighet, RPM, Kcal

2. Titan LIFE Pedal Trainer PT3

Titan LIFE Pedal Trainer PT3
FördelarNackdelar
+ Kan användas både sittandes och liggandes vilket ger variation i träningsmöjligheterna.– Dyrare än andra produkter i testet.
+ Fjärrstyrd justering av motståndet för en skräddarsydd träning.
+ Har en inbyggd hjälpmotor som underlättar träning för de som behöver extra stöd eller är i rehabilitering.
+ Inbyggd LED-skärm som bl.a. visar tid, distans, hastighet och kalorier.

Titan LIFE Pedal Trainer PT3 är en innovativ motionscykel designad för användning hemma eller på kontoret. Denna cykel kan användas både sittandes och liggandes, vilket gör den mångsidig och lämplig för olika typer av träning.

Cykeln är utrustad med en datorstyrd motståndsnivå som justeras automatiskt via en fjärrkontroll, perfekt för att förbättra konditionen och rehabilitering. Den inbyggda hjälpmotorn stödjer mer passiva träningsformer, och den LED-belysda displayen håller koll på tid, distans, hastighet och kaloriförbrukning.

Testpanelens ord: ”Vi imponerades av Titan LIFE Pedal Trainer PT3 för dess användarvänlighet och flexibilitet. Den automatiska justeringen av motståndet och den integrerade hjälpmotorn uppskattades särskilt mycket hos de som testade den för rehab. Detta ansågs vara en robust och funktionell produkt för kontors och hemmabruk.”

Om Titan LIFE Pedal Trainer PT3

 • Storlekar: 50 cm (L) x 30 cm (B) x 45 cm (H)
 • Material: Huvudsakligen metall och plast
 • Max användarvikt: 120 kg
 • Displayinformation: Tid, distans, hastighet, kalorier, scanning
 • Motståndssystem: Datorstyrt magnetmotstånd

3. VidaXL Mini-Motionscykel

VidaXL Mini-Motionscykel
FördelarNackdelar
+ Lätt att flytta och förvara tack vare dess kompakta storlek.– Maximal belastning på endast 100 kg är en aning begränsande.
+ Motståndsnivån kan enkelt justeras för att möta olika träningsbehov.
+ Kan användas för både ben- och armträning.

vidaXL Mini-Motionscykel är en praktisk och prisvänlig produkt för den som vill öka sin fysiska aktivitet hemma eller på kontoret.

Denna cykel är designad för att vara kompakt och bärbar, vilket gör den utmärkt för användning under ett skrivbord eller på ett bord för att träna både ben och armar. Med dess justerbara motståndsnivåer kan användaren enkelt anpassa träningsintensiteten. Cykeln är tillverkad av hållbart stål och är enkel att ta med sig.

Testpanelens ord: ”Testpanelen uppskattade vidaXL Mini-Motionscykel för dess flexibilitet och enkel användning, särskilt i trånga utrymmen som under skrivbord. Enkelheten att justera motståndet gör det möjligt för användare av alla nivåer att dra nytta av träningen. Sammantaget ansågs produkten vara ett prisvärt alternativ för de som söker en grundläggande motionscykel för hemmabruk.”

Om VidaXL Mini-Motionscykel

 • Material: Stålkropp med plastpedaler
 • Dimensioner: 51 cm (L) x 41 cm (B) x 32 cm (H)
 • Pedalmått: 10,5 x 4 x 2 cm
 • Vikt: 2,18 kg
 • Motstånd: Manuellt justerbart motstånd
 • Maximal belastning: 100 kg
därför köpa kontorscykel

Därför ska du investera i en kontorscykel

Att investera i en kontorscykel kan vara en av de bästa besluten du gör för din hälsa och produktivitet på arbetsplatsen. Här är några anledningar till varför en kontorscykel är en värdefull tillgång på ditt kontor eller i ditt hemmakontor:

Förbättrad hälsa och välbefinnande

Regelbunden användning av en kontorscykel hjälper till att minska riskerna för långvarigt stillasittande, hjärt-kärlsjukdomar och diabetes.

Cyklingen ökar blodcirkulationen och bidrar till en bättre hälsa överlag. Det kan även leda till att du förbränner kalorier och kan därför passa personer som önskar gå ner i vikt.

Ökad produktivitet

Studier visar att fysisk aktivitet, som lätt träning på en kontorscykel, kan öka hjärnans aktivitet och därmed förbättra koncentration och kognitiv funktion. Detta kan leda till högre produktivitet och bättre arbetsprestationer.

Flexibilitet och bekvämlighet

En kontorscykel gör det möjligt för dig att träna samtidigt som du arbetar. Detta är särskilt värdefullt för dem som har svårt att hitta tid att träna. Med en kontorscykel kan du enkelt integrera motion i din dagliga rutin utan att det tar extra tid från din dag.

Liknande artiklar

Vanliga frågor om kontorscykel

Vad är en kontorscykel?

En kontorscykel är en bra produkt designad för att användas i samband med att man sitter vid ett skrivbord. Den liknar en stationär motionscykel men är ofta mindre och tystare för att passa i en kontorsmiljö på en arbetsplats.

Är kontorscyklar bullriga?

De flesta moderna kontorscyklar är designade för att vara så tysta som möjligt, vilket gör dem idealiska för användning i både öppna kontorslandskap och hemmakontor utan att störa kollegor eller hushållsmedlemmar.

Hur mycket utrymme behöver jag för en kontorscykel?

Kontorscyklar är generellt designade för att vara kompakta och lättplacerade under skrivbord. Du bör mäta utrymmet under ditt skrivbord för att säkerställa att cykeln får plats.

Kan jag justera motståndet på en kontorscykel?

Ja, de flesta kontorscyklar kommer med justerbart motstånd, vilket gör att du kan anpassa intensiteten på din träning.

Lämna en kommentar

Sverigefitness logo retina

Sverigefitness.se är en informationsguide inom allt som rör fitness och hälsa. Vi testar själva produkter och hjälper våra besökare att hitta bra och säkra träningsprodukter och tillskott.

Kontakt

Om oss

Kontakta oss

kontakt@sverigefitness.se

Tobica LTD
Tigne Street 33, Sliema, SLM-3174
Malta


Disclaimer: Allt innehåll på SverigeFitness är enbart för informationssyfte och skall inte ersätta medicinsk rådgivning eller konsultation. Vi medverkar i affiliate program som gör det möjligt för oss att driva reklamintäkter, dessa påverkar inte vårt omdöme.