Bäst i test: Bästa massagepistolen 2024

Sverigefitness är och kommer alltid att förbli gratis för våra läsare. För att kunna fortsätta driften och testa produkter så använder vi oss av annonslänkar som ger oss en mindre ersättning om du handlar något via våra rekommendationer.

Hem » Tillbehör » Bäst i test: Bästa massagepistolen 2024

Senast Uppdaterat januari 12, 2024 av John

Massagepistoler för hemmabruk har blivit allt mer populära då de med hjälp av olika massagehuvuden gör det enkelt att punktmassera olika muskelgrupper för att mjuka upp, påskynda återhämtning och motverka stelhet. Utveckligen har gått fram och skapat en enorm efterfrågan – därför tänker vi en gång för alla redovisa för vilka vilken som är den bästa massagepistolen med detta bäst i test! Sammanlagt har vi testat 11 olika modeller och valt att lista de 6 bästa.

Sammanfattning av vårt massagepistol test:

  1. Flowlife Flowgun Pro 2.0: Testvinnare, Upp till 3200 slag per minut och tystgående
  2. Flowlife Flowgun Go 2.0: 6 massagehuvuden
  3. Hyperice Hypervolt Plus Bluetooth: Uppstickare och främsta utmanare till populära Flowgun
  4. Therabody Theragun Pro: Upp till 2400 slag per minut, bra batteritid
  5. Master Fitness MG500: 6 olika vibrationsnivåer
  6. Gymstick Massage Gun: 3 olika vibrationsnivåer

6 Bästa massagepistolerna:

1. Flowlife Flowgun Pro 2.0

Flowlife Flowgun Pro 2.0 bäst i test vinnare

Snabbfakta om Flowlife Flowgun Pro 2.0

Marknadens bästa varumärke
Upp till 3200 slag per minut
Sex olika munstycken
Tystgående
250 W effekt
Slaglängd 10 mm
Öppet köp i 100 dagar och garanti gäller i 2 år
Ljudnivå mindre än 60 db
Vikt 970
flowlife flowgun forpackning

Massagepistol bäst i test 2024: Flowlife Flowgun Pro 2.0 är den senaste modellen från Flowlife och även den bästa. Ett bra pris som varken tummar på styrka, kvalitet eller batteritid. Att Flowlife Flowgun Pro 2.0 tar hem priset som bästa massagepistol i vårt bäst-i-test är säkert föga förvånande för den som läst andra recensioner eller är något bevandrad inom ämnet massagepistoler. 

Flowgun Pro 2.0 är en av marknadens mest kraftfulla massagepistoler med en ställbar slagfrekvens från 1400 – 3200 rpm. Det går dessutom att ställa in slagfrekvensen så att den varierar i intervaller. 

När du investerar i en Flowgun Pro 2.0 får du med 6 olika massagehuvuden som gör det enkelt att uppnå det önskade resultatet med massagen oavsett om du är ute efter punktmassage på mindre muskler, massage i nacken eller längs ryggraden, eller på större muskelgrupper. 

Flowlife Flowgun pro 2.0 väger omkring 1 kg och är en av de tyngre massagepistolerna på marknaden, men till ditt förfogande får du en kraftfull apparat som kan göra de flesta användare nöjda. Batteritiden är som förväntat runt 4 timmar när den används med full kraft, men kan räcka långt mycket längre än så. 

Denna bäst i test massagepistol är kostsam men prisvärd om man verkligen är ute efter kvalitet, och det finns få andra massagepistoler som kan mäta sig med Flowgun Pro 2.0. När du investerar i denna får du dessutom 100 dagar på dig att prova den (nöjd kund garanti) och hela 2 års garanti.

2. Flowlife Flowgun Go 2.0

flowgun go test

Snabbfakta om Flowgun Go 2.0

Marknadens bästa varumärke
Upp till 3200 slag per minut
6 massagehuvuden
Tystgående
135 W effekt
Slaglängd 10 mm
Öppet köp i 100 dagar och garantin gäller i 2 år
Ljudnivå mindre än 60 db
Låg vikt på 790 g

Även på andra platsen i vårt massagepistol bäst-i-test ser vi en produkt från märket Flowlife. Denna gång handlar det om massagepistolen Flowlife Flowgun Go 2.0. 

Som du säkert förstår av namnet är detta en uppdaterad version av originalet Flowlife Flowgun Go. Uppdaterade funktioner innebär bland annat en högre slagfrekvens, lägre ljudnivå, och kraftfullare motor.

I övrigt kommer Flowgun go med 6 olika munstycken, 5 olika slagfrekvenser och en batteritid som normalt sträcker sig runt 5 timmar. Precis som hos listettan går det även att ställa in Flowgun Go 2.0 på ett slags intervalläge där slagfrekvenserna varierar. 

Det vi uppskattar med med Flowgun Go 2.0 är att den väger under 800 g och trots det är en kraftfull och flexibel massagepistol. 

Det här får också anses vara en investering det knappast är en budgetvariant. Den som investerar i Flowlife Flowgun Go 2.0 kommer dock knappast att bli besviken, och garanterat få ut många års användning av massagepistolen. Dessutom gäller samma fördelaktiga öppet köp på 100 dagar och 2 års garanti.

3. Hyperice Hypervolt Plus Bluetooth

Hyperice Hypervolt plus massagepistol

Snabbfakta

Uppstickare och främsta utmanare till populära Flowgun
Upp till 3200 slag per minut
Fem olika massagehuvuden
Tystgående
Tre timmars batteritid
Mycket tystlåten 
Vikt 1130 g

Hyperice är ett annat känt varumärke som tar sig in på topplistan i vårt massagepistol bäst-i-test. Denna modell, Hyperice Hypervolt Plus Bluetooth levererar riktigt bra kvalitet när det kommer till slagfrekvens och slaglängd. 

Hyperice Hypervolt Bluetooth går att koppla direkt till Hyperice appen som kan analysera din träningsdata och justera programmet under massagens gång för att ge dig optimal effekt.

Positivt med Hyperice Hypervolt är dess 5 olika massagehuvuden, dess slagfrekvens som kan nå upp till 3200 slag per minut. Dessutom är Hyperice Hypervolt Plus en mycket tystgående maskin på grund av ljuddämparen Quiet Glide. 

Om man är ute efter en bra massagepistol så kommer man absolut inte bli besviken på Hyperice Hypervolt Plus.

Denna massagepistol kommer till ett ganska högt pris, varför den landar på tredje plats i detta bäst-i-test. I övrigt kan Hyperice Hypervolt Plus egentligen mäta sig med båda ovanstående massagepistoler med undantag för garantitiden och vikten.

4. Therabody Theragun Pro

Therabody Theragun Pro massagepistol

Snabbfakta

Upp till 2400 slag per minut
6 massagehuvuden
Tystgående
Batteritid på 3 timmar
2 års garanti
Fem olika vibrationsnivåer

På fjärde plats i vårt bäst-i-test finner du Therabody Theragun Pro massagepistol. Denna massagepistol tillhör premiumklassen i funktion men dessvärre även i prisklass. Om du har möjlighet att unna dig något extra lyxigt bör du dock kika närmare på just Theragun Pro. 

Detta är en kraftfull massagepistol med en ergonomisk design i form av en roterbar arm som gör den mycket lätt att använda. att den har en ergonomisk design är viktigt att poängtera eftersom den roterbara armen gör det möjligt att på ett bekvämt sätt nå muskler som annars är svåråtkomliga om du använder massagepistolen på dig själv. 

Therabody Theragun Pro kan kan kopplas upp mot Therabody appen i din telefon med hjälp av bluetooth. På detta vis kan du personalisera din massageupplevelse med din Theragun Pro.

Precis som alla de bästa massagepistolerna på marknaden har Theragun en lång batteritid, flera olika hastighetsnivåer, är enkel att använda, och lätt att ladda.

5. Master Fitness MG500

Masterfitness MG500 massagepistol

Snabbfakta

6 olika vibrationsnivåer
Smart display
5 timmar batteritid
Upp till 3200 slag per minut
4 olika munstycken för att massera olika muskelgrupper

På femte och sista plats i vårt bäst-i-test hamnar Master Fitness MG500 massage gun. Att denna massagepistol hamnar på sista plats i vårt bäst-i-test ska inte tolkas som att den på något vis är dålig. Däremot har den varit bra nog för att ta sig in på vår topp fem lista över bästa massagepistoler, ur ett mycket stort sortiment. 

Denna massagepistol kan en slagfrekvens på upp till 3200 slag per minut, har 6 olika hastigheter, mycket bra batteritid och väger strax under ett kilo. 

Det medföljer enbart 4 olika massagehuvuden, men däremot har massagepistolen en smart digital display som bland annat visar batteritid och vilken vibrationsnivå du har ställt in Master Fitness MG500 på.

Detta är ett mycket trevligt tillägg men vi tycker däremot inte särskilt mycket om de digitala touchknapparna som vi helst hade varit utan.

Det här är en bra massagepistol som uppfyller kraven med flera olika hastighetsnivåer utbytbara massagehuvuden, lång batteritid, och kapaciteten till att ge en djupgående massage.

Dessvärre påverkar den touchknapparna användarvänligheten och drar ned betyget så att Master Fitness MG 500 hamnar längre ner på listan än den hade utan dem.

6. Gymstick Massage Gun

Gymstick Massage Gun

Snabbfakta

3 olika vibrationsnivåer
Laddbart litiumbatteri
Upp till 2800 slag per minut
5 olika munstycken för att massera olika muskelgrupper

Gymstick Massage Gun är en mycket prisvärd massagepistol sett till pris och kvalitet. Det är en innovativ massagepistol som är avsedd att ge effektiv lindring för spända muskler, ömhet och stel rygg.

En av de uppskattade egenskaperna hos denna massagepistol är dess fem skräddarsydda massagehuvuden. Dessa huvuden ger en anpassningsbar massageupplevelse som både är avkopplande och främjar snabb muskelåterhämtning, samtidigt som de minskar risken för idrottsskador.

Varje massagehuvud riktar sig mot olika områden och behov, vilket gör att du kan anpassa behandlingen efter dina individuella preferenser och behov.

För att säkerställa att du kan anpassa massageintensiteten har denna enhet tre olika vibrationsnivåer. Oavsett om du föredrar en mildare eller mer intensiv massage, kan du välja mellan 1200 rpm, 2000 rpm eller 2800 rpm.

Detta ger dig flexibiliteten att anpassa behandlingen efter din komfortnivå och de specifika områden som behöver behandlas.

En annan fördel med Gymstick Massage Gun är dess laddningsbara litiumbatteri. Du behöver inte oroa dig för att vara beroende av en strömkälla, eftersom du enkelt kan ladda batteriet och använda massagepistolen var som helst och när som helst. Detta gör den perfekt för användning både hemma och på resande fot.

Andra modeller som testades av vår panel men som hamnade strax utanför placering och förlorade mot de bästa massagepistolerna på marknaden var: Flowgun Pocket, Hypervolt Go, Theragun Elite.

Så utförde vi test av massagepistoler

test av massagepistol
En av många massagepistoler vi testat

För att hitta den bästa massagepistolen till vårt massagepistol bäst i test valde vi noggrant ut de mest omtalade och populära produkterna på marknaden. Produkterna valdes ut baserat på egenskaper som antal massagehuvuden, ljudnivå, vibrationslägen, slag per minut och pris.

Vi ville säkerställa att produkterna inte bara erbjöd en skön massage, utan även hade de funktioner och inställningar som passade olika användares behov.

Vår testpanel bestod av personer med olika behov och preferenser när det kommer till massage. Jag (Otello) ledde testet då jag har en mångårig erfarenhet av massageterapi sedan mina år som tyngdlyftare. De provade noggrant varje produkt för att bedöma den totala upplevelsen och dess specifika egenskaper.

Förutom dessa tekniska faktorer, beaktade vi också varumärket och kvalitetskänslan. Vi förstår vikten av att välja en pålitlig produkt tillverkad av högkvalitativa material. Därför tänkte vi på varumärkets rykte och den allmänna känslan av hållbarhet och pålitlighet för varje produkt.

Vårt mål var att göra det enkelt för dig att välja den bästa massagepistolen. Och resultatet är vårt massagepistol bäst i test ovan.

Guide: Köpa en massagepistol

Det finns mängder av olika varianter och modeller av massagepistoler på marknaden och för att hitta de allra bästa har vi valt ut de egenskaper vi tycker är viktigast och kikat hur de olika modellerna presterar i varje kategori. I testet har vi tagit hänsyn till följande egenskaper:

Effekt och funktioner

En av de viktigaste punkterna för att avgöra vilken som är bästa massagepistolen 2024 är massagepistolens effekt. Det vill säga slag per minut och slaglängd. Men även massagepistolens vikt.

I denna kategori kikar vi även på antalet olika munstycken som följer med maskinen (minst tre till fyra olika munstycken är viktigt), hur kraftfull motor massagepistolen har, vilka delar av kroppen den kan användas på, vilka olika vibrationsnivåer den har (vi ser gärna fyra eller fem olika vibrationsnivåer).

Användarvänlighet

Den bästa massagepistolen ska vara lätt att använda, och enkelt att justera inställningarna på. Det ska även vara enkelt att byta munstycken på maskinen och att ladda upp den när batterierna börjar ta slut.

Batteritid

Egentligen är inte en lång batteritid något vi oroar oss för särskilt mycket. De flesta massagepistoler har ett tillräckligt bra batteritid för att klara av flera användningar utan att laddas emellan.

Dessutom brukar det vara enkelt att sätta maskinen på laddning mellan olika omgångar så att den alltid är redo för användning.

Det vi dock tar hänsyn till är hur lång tid det tar att ladda upp maskinen. Å andra sidan ser vi hellre en kraftfull massagepistol som klarar av att massera olika områden på kroppen, än en lång batteritid hos en massagepistol med låg effekt.

Upplevelse

Hur är helhetsupplevelsen? Upplever användarna att massagepistolen har rätt kraft och slagfrekvens för att ge önskade resultat? Tycker man att massagepistolen gör skillnad när det kommer till ömma muskler, spänningar eller för återhämtning.

Detta är en av de viktigaste faktorerna i vårt test. Olika massagepistoler passar naturligtvis olika användare och därför är det viktigt att fundera över vilka egenskaper och faktorer som är vitkigast för dig.

Pris

En bra massagepistol ska vara prisvärd. Det är helt enkelt viktigt att hitta en prisvärd massagepistol som inte kostar mer än den smakar. Med det sagt kan det vara värt att betala lite extra om massgaepistolen har många olika munstycken, slagfrekvenser, har en kraftfull motor, och kan hjälpa till att råda bot på ömma muskler.

Den bästa massagepistolen för dig kan vara en i en lägre prisklass, till exempel Gymstick Massage Gun som du finner i vårt bäst i test massagepistol.

massagehuvud massagepistol

Därför är massagepistolens effekt viktig

Det är massagepistolens effekt som avgör hur hårt tryck den klarar. En massagepistol med hög effekt kommer klara av att trycka ifrån bättre även när du lägger högre tryck på den. men vad är en bra effekt? Det är ytterst individuellt men vi tycker man bör undvika massagepistoler med en effekt lägre än 100 W.

Det är inte alltid nödvändigt att maxa effekten för att bli nöjd, de flesta nöjer sig med styrkan hos en maskin med omkring 100 W.

Om du däremot vet med dig att du föredrar en något hårdare massage så kan det vara värt att lägga lite mer. En maskin på 250W kommer vara mer än tillräckligt kraftig oavsett vem den är avsedd för.

Visste du att: Enligt våra undersökningar är massagepistoler överrepresenterade hos villaägare? Detta verkar bero på att hemmasysslorna är mer krävande och således behövs massage oftare.

Slaglängden kan vara en avgörande faktor

Slaglängden hänvisar till hur långt själva massagehuvudet förflyttar sig. Tillsammans med antal slag per minut kommer slaglängden avgöra hur massagens intensitet upplevs. Du kan inte justera slaglängden så därför kan det vara av intresse att redan från början välja en massagepistol med lagom slaglängd. 

Slaglängden hos dagens massagepistoler varierar vanligtvis mellan 8 – 12 mm och ett säkert kort är att välja en maskin med en längre slaglängd då den klarar av att massera mer intensivt. Den som önskar en lättare massage kan helt enkelt använda mindre tryck. 

Värt att tänka på är att om slaglängden är för kort kan man inte tvinga fram en lika intensiv massage. Därav rekommenderar vi dig att välja en maskin med längre slaglängd.

Liknande tester

Slag per minut

Slag per minut benämns ibland som RPM (rounds per minute) eller slagfrekvens och är ett mått som helt enkelt talar om hur många gånger massagehuvudet rör sig fram och tillbaka per minut. Högre RPM bidrar till en mer intensiv känsla och effekt. 

Slagfrekvensen kan variera mycket mellan olika modeller och premiummodeller kan ofta erbjuda över 3000 slag per minut.

Det är möjligt att det framöver kommer komma modeller med ännu högre slagfrekvens än dagens toppmodeller, men faktum är att det inte kommer göra större skillnad på kvaliteten på massagen när man redan är uppe i den här typen av topphastigheter.

Det kan däremot märkas påtaglig skillnad på modeller som ligger på 2000 slag och 3000 slag.

Fler massagehuvuden gör massagepistolen flexibel

En bra massagepistol kommer med flera olika massagehuvuden, och de bästa massagepistolerna erbjuder ett stort antal massagehuvuden för olika typer av massager. En bra massagepistol bör erbjuda både små och spetsiga huvuden för punktmassage, och stora mjukare huvuden som kan täcka större ytor. 

De flesta massagepistoler erbjuder åtminstone 4 olika massagehuvuden som täcker de flesta behov. Det är viktigt att se till att man köper en massagepistol där det faktiskt medföljer flera huvuden då dessa kan vara svåra att få tag på i efterhand. 

Om massagepistolens vikt

När man köper en massagepistol så kan vikten vara en viktig faktor. En lättare maskin kommer vara lättare att manövrera och hålla i. Dock bör man ha i åtanke att de tyngre massagepistolerna oftast är tyngre för att de är kraftigare med högre effekt, slagfrekvens och slaglängd. 

Om man köper massagepistolen med tanke att använda den på sig själv kan det vara en god idé att ta hänsyn till vikten. Om man däremot kommer använda verktyget med hjälp av en annan person så kan man i stort sett bortse från vikten och gå efter effekt och styrka. Vilket som är den bästa massagepistolen beror i slutändan på hur den ska användas.

Batteritid är sällan en faktor

De flesta massagepistolerna har batteritider som räcker långt mer än en session och därför är det sällan en faktor man behöver lägga mycket vikt vid. Massagepistoler av bra kvalitet har ofta en batteritid på upp till 5 timmar vilket räcker till ett flertal tillfällen.

En anledning till varför man kan vilja ta hänsyn till batteritiden är dock med hänsyn till slitage. Ett batteri som behöver laddas mer sällan slits långsammare och får generellt sett en längre livstid.

Hitta en massagepistol med låg ljudnivå

För många kan högljudda massagepistoler vara besvärande, men faktum är att det är svårt att hitta en massagepistol med låg ljudnivå som levererar med önskad effektivitet och slagfrekvens. 

De flesta massagepistoler har en minst ljudnivå omkring 50 db vilket går att jämföra med ljudet av lätt regn eller ett kylskåp på 1 meters avstånd. De något kraftfullare massagepistolerna uppgår till omkring 60 db, en ljudnivå som kan jämföras med ljudet i ett kontorslandskap. 

Vanliga frågor om massagepistol 

Vad är en massagepistol?

En massagepistol är en apparat som med hjälp av vibrationer och olika massagehuvuden gör det möjligt att mjuka upp ömma muskler och ge en lätt till djupgående massage efter behov. En fördel med massagepistoler är att de är enkla att använda på sig själv. Massagepistolen kan ses som ett hjälpmedel för inför och efter träning precis som PWO och proteinpulver.

Vilken massagepistol är bäst?

Vi tycker att Flowlife Flowgun massagepistol är den bästa av alla massagepistolerna på marknaden då det är en prisvärd massagepistol av högsta kvalitet, sex olika massagehuvuden för olika muskelgrupper, olika hastigheter, lång batteritid, och upp till 3 200 slag per minut. Läs mer här.

Är en massagepistol enkel att använda?

Ja det är enkelt att använda en massagepistol för de flesta, nybörjare som proffs. Om du är helt ny kan det vara bra att läsa på lite om muskler samt om de olika munstyckena för att maximera resultatet.

Vad bör jag tänka på när jag köper en massagepistol?

u bör kolla in slag per minut, slaglängd, hur lång batteritid den har, hur många olika hastighetsnivåer den erbjuder (tre olika hastighetsnivåer bör vara minimum), och antal massagehuvuden. Att massagepistolen har en låg vikt kan också vara en prioritet för att du ska kunna använda massagepistolen under en lite längre stund.

Vad kostar en massagepistol?

En bra massagepistol kommer nästan alltid kosta dig mellan 1500 – 2500 kronor. Några kan ligga något billigare och sen finns det premium modeller som kostar många gånger mer. Vilken prisklass du bör köpa i beror på dina behov och din budget. De bästa massagepistolerna behöver inte vara de dyraste.

Vad ska man tänka på vid köp av massagepistol?

Vid köp av en massagepistol är det viktigt att överväga följande faktorer: effekt och funktioner (slag per minut, slaglängd), användarvänlighet, batteritid, kvalitetskänsla och varumärke samt upplevelse. Det är även bra att jämföra priser och läsa recensioner från andra användare för att få en bättre förståelse för produkten.

Var ska man inte använda massagepistol?

Massagepistolen bör inte användas på områden med sår, skador, inflammationer eller öppna sår. Det är också viktigt att undvika att använda massagepistolen på känsliga områden som leder, benknotor, ögonområdet, magen under graviditet eller på skadade muskler utan rådfrågan av en medicinsk professionell.

Kan man använda massagepistol varje dag?

Det är möjligt att använda massagepistolen varje dag, men det är viktigt att vara lyhörd för din kropps signaler. Det är rekommenderat att använda massagepistolen i korta sessioner och att undvika överansträngning av musklerna. Om du upplever någon obehag eller smärta, bör du minska användningen eller rådfråga en medicinsk professionell.

Är massagepistol bra?

Massagepistolen kan vara bra för att lindra spänningar, ömma muskler och stelhet. Den kan bidra till att förbättra blodcirkulationen och muskelåterhämtningen. Det är viktigt att använda den på rätt sätt och vara medveten om dina egna begränsningar och eventuella hälsotillstånd.

Vad ska man tänka på när man köper massagepistol?

Några viktiga faktorer att tänka på när man köper en massagepistol inkluderar effekt och funktioner, användarvänlighet, batteritid, kvalitetskänsla och varumärke samt upplevelse. Det kan vara bra att läsa recensioner, jämföra priser och överväga dina egna behov och preferenser för att göra det bästa köpet.

Hur ofta kan man köra med massagepistol?

Frekvensen av användningen av massagepistolen kan variera beroende på individuella behov och preferenser. Det rekommenderas att börja med korta sessioner och successivt öka tiden och intensiteten om det känns bekvämt och väl tolererat. Det är dock viktigt att lyssna på kroppens signaler och undvika överansträngning av musklerna.

Kan man använda massagepistol i nacken?

Ja, det är vanligt att använda massagepistolen på nackområdet för att lindra spänningar och stelhet. Det är dock viktigt att vara försiktig och inte applicera för mycket tryck på känsliga områden eller hålla massagepistolen på samma ställe under en längre tid. Det är också bra att undvika direkt kontakt med nackkotor.

PS! Letar du efter andra verktyg som kan hjälpa mot ömma muskler, stress och värk? Kolla in vårt bäst i test av spikmattor. 

Sverigefitness logo retina

Sverigefitness.se är en informationsguide inom allt som rör fitness och hälsa. Vi testar själva produkter och hjälper våra besökare att hitta bra och säkra träningsprodukter och tillskott.

Kontakt

Om oss

Kontakta oss

Kontakt: tomek (a) topnotchleads.io


Disclaimer: Allt innehåll på SverigeFitness är enbart för informationssyfte och skall inte ersätta medicinsk rådgivning eller konsultation. Vi medverkar i affiliate program som gör det möjligt för oss att driva reklamintäkter, dessa påverkar inte vårt omdöme.