Bästa personvåg – Bäst i test 2024

Sverigefitness är och kommer alltid att förbli gratis för våra läsare. För att kunna fortsätta driften och testa produkter så använder vi oss av annonslänkar som ger oss en mindre ersättning om du handlar något via våra rekommendationer.

Hem » Tillbehör » Bästa personvåg – Bäst i test 2024

Senast Uppdaterat april 10, 2024 av Svea Jansson

Att välja rätt personvåg kan vara avgörande för att korrekt kunna följa framsteg vid viktnedgång eller uppgång. Idag kan en personvåg erbjuda mer information än enbart vikt. I vår personvåg bäst i test har vi kikat på smarta alternativ som kan mäta allt från BMI till kroppskomposition. Genom noggranna tester och analyser har vi handplockat en lista över de mest pålitliga och avancerade vågarna som mäter fett och muskler direkt från badrummet!

Sammanfattning av personvåg bäst i test

 1. Withings Body + Cardio – Bäst i test Bästa personvåg 2024
 2. Garmin Index S2 Smart Scale – Bästa premium personvåg
 3. Beurer BF 720 (uppdaterad modell av Beurer BF 700) – Bäst i test prisvärd personvåg
 4. Beurer BF 980 Diagnostisk våg WiFi – Bästa personvåg med wifi-uppkoppling
 5. OMRON BF511 – Bästa personvåg med handtag (mätning från hand till fot)

Bästa personvågen 2024 – Våra toppval

1. Withings Body Cardio +

Withings Body Cardio +
FördelarNackdelar
+ Exakt viktmätning: Patenterad Position Control-teknologi ger precision i varje mätningKräver Batterier: Drivs av 4 AAA-batterier, vilket kan vara en kostnad över tid
+ Avancerad kroppssammansättning: Mäter kroppsfett, vattenprocent, muskel- och benmassa för en helhetsbild av hälsanUppkoppling mot wifit: Kan vara svårt att koppla upp mot wifi då den ibland inte hittar nätverket
+ Smart funktionalitet: Lokal väderinformation och stegräkning för en mångsidig användarupplevelse
+ Trådlös synkronisering: Enkelt överför data via Wi-Fi eller Bluetooth till appar och enheter

Withings Body+ Personvåg är mer än bara en personvåg, det här är en avancerad smart våg som går långt utöver att bara mäta vikt. Med patenterad Position Control-teknologi möjliggör den exakt viktmätning och ger insiktsfulla data om kroppsfett, vattenprocent, muskel- och benmassa. Dessutom erbjuder den en rad smarta funktioner, inklusive väder- och stegräkning, för att hjälpa dig nå dina hälsomål.

Denna våg är kompatibel med Health Mate-appen, men även kompatibel med 100+ andra appar. Bland annat Apple Health appen. Den här vågen kan lagra 116 mätningar utan att vågen kopplas upp mot wifi eller bluetooth. Dessutom hjälper den till att mäta stegräkning och kan till och med ge dig den lokala väderleksrapporten när den är uppkopplad med wifi. En mångsidig våg med många funktioner som trots allt är enkelt att använda.

Om Withings Body Cardio +

 • Patenterad Position Control-teknologi för exakt viktmätning
 • Vågen mäter kroppsfett, vattenprocent, muskel- och benmassa
 • Tillverkad i härdat glas med slimmad design
 • Kopplas upp via WiFi och Bluetooth för trådlös synkronisering
 • Lokal väderinformation och stegräkning vid koppling med aktivitetsmätare eller app
 • Erbjuder individuell synkronisering för upp till 8 användare vilket gör det enkelt för hela familjen att följa sina värden.

Testpanelens Åsikt: ”Withings Body+ har imponerat mig med sin exakta viktmätning och omfattande data om kroppssammansättning. Det här är en smart våg som synkar med Health Mate- appen men som även är kompatibel med Apples egna app Hälsa och ett antal andra appar. Vågen har smarta funktioner, men personligen uppskattar jag mest möjligheten att kunna se min kroppssammansättning; kroppsfett, kroppsvatten, muskelmassa och benmassa. Jag skulle starkt rekommendera denna personvåg till alla som söker en avancerad och mångsidig smart personvåg som hjälper dig att hålla koll på dina framsteg. Ett bra val helt enkelt!”

2. Garmin Index S2 Smart Scale

Garmin Index S2 Smart Scale
FördelarNackdelar
+ Mångsidig mätning: Ger detaljerad information om skelettmuskulatur, benmassa, BMI, kroppsfett och kroppsvätskenivåUppstartsprocess: En del användare har rapporterat att startprocessen kan vara långsam, även om det förbättras genom att ”tappa” på enheten
+ Vikttrendanalys: Möjliggör övervakning av viktförändringar över de senaste 30 dagarna
+ Trådlös synkronisering: Anslut enkelt till Garmin Connect via Wi-Fi för att följa din hälsoutveckling
+ Garmin Connect-app: Tillhandahåller trenddiagram och annan hälsoinformation, perfekt för flera användare
+ Snabb och Responsiv: Enkel att använda utan problem med uppstart eller liknande

Garmin Index S2 Smart Scale är en avancerad elektronisk badrumsvåg som erbjuder en omfattande inblick i din hälsa genom olika mätfunktioner. Med en stilren design och en lättavläst färgskärm gör den det enkelt för både idrottare och de som bara vill hålla koll på vikten att följa sin hälsoutveckling.

Garmin Index S2 Smart Scale är en investering för de som strävar efter en holistisk bild av sin hälsa. Med sina avancerade mätfunktioner och bekväma trådlösa anslutningar har den visat sig vara en pålitlig och användarvänlig smartvåg.

Om Garmin Index S2 Smart Scale

 • Elektronisk badrumsvåg
 • Mätfunktioner: Skelettmuskulaturprocent, Benmassa, BMI, Procent kroppsfett, Kroppsvätskeprocent
 • Wi-Fi och Bluetooth Low Energy (LE) för trådlös anslutning
 • Kompatibel med Garmin Connect-appen för detaljerad hälsostatistik

Testpanelens ord: ”Fungerar riktigt bra, synkar över Wifi vilket är väldigt bekvämt. Bra träffsäkerhet på värdena man får fram. Garmin Index S2 har överträffat mina förväntningar och visat sig vara pålitlig. Jag rekommenderar den till alla som vill ha en bra personvåg med smarta funktioner och särskilt för dem som redan har en Garmin-klocka.”

3. Beurer BF 720 Personvåg Bluetooth

Beurer BF 720 Personvåg Bluetooth
FördelarNackdelar
+ Allsidig mätning: Registrerar vikt, kroppsfett, kroppsvatten, muskelmassa och benmassaBeroende av app: Vissa funktioner är mer tillgängliga och detaljerade när de används tillsammans med HealthManager-appen
+ Bluetooth anslutning: Automatisk dataöverföring till HealthManager-appen för enkel övervakningBatteridriven: Drivs 3 x AAA 1,5V batterier och kan inte laddas upp med usb eller liknande
+ Användarvänlig: Automatisk avstängning och snabbstart för bekväm användning
+ Mångsidig användning: Upp till 8 användare med individuella minnesplatser

Beurer Diagnostisk Personvåg Bluetooth BF720 är en elegant glasvåg som erbjuder avancerad funktionalitet som hjälper dig att hålla koll på din hälsa. Denna personvåg har förmågan att mäta och registrera vikt, kroppsfett, kroppsvatten, muskelmassa och benmassa och ger därför en heltäckande bild av din fysiska kondition istället för enbart vikten.

Den unika Bluetooth-funktionen möjliggör smidig dataöverföring till HealthManager-appen för översiktlig hantering av din hälsostatistik. Dessutom erbjuder den automatisk avstängning och snabbstart för bekväm användning.

Om Beurer BF 700

 • Diagnostisk våg med Bluetooth-funktion
 • Mäter kroppsvikt, kroppsfett, kroppsvatten, muskelmassa, benmassa
 • Beräknar AMR, BMR och BMI
 • Automatisk dataöverföring via Bluetooth
 • Svart LCD-display med vita belysta siffror

Testpanelens ord: ”Beurer Diagnostisk Personvåg Bluetooth BF720 ger en noggrann mätning och har dessutom en användarvänlig design. Den smidiga Bluetooth-anslutningen gör att jag enkelt kan följa mina framsteg och övervaka min hälsa i HealthManager-appen. Jag rekommenderar den till alla som söker en pålitlig och avancerad personvåg med extra smarta funktioner till ett bra pris.”

4. Beurer BF 980 Diagnostisk våg med WiFi

Beurer BF 980 Diagnostisk våg med WiFi
FördelarNackdelar
+ Avancerade funktioner: Beräknar flera hälsoparametrar inklusive kroppsfett, muskelprocent och puls för en komplett hälsomätning– Relativt högt pris
+ WiFi-anslutning: Möjliggör automatisk dataöverföring till din smartphone för enkel övervakning och analys av hälsotrender– Kräver app för att att kunna nyttja vågens funktioner till fullo
+ Användarvänlig design: Extra stor vågyta och tydlig display gör det enkelt att använda och läsa av resultat

Beurer BF 980 är en avancerad diagnostisk våg med WiFi-funktion för enkel anslutning till din smartphone. Den beräknar kroppsvikt, kroppsfett, muskelprocent och puls, samt visar kroppsvatten och AMR/BMR. Vågen har 5 aktivitetsnivåer och 8 användarminnen för personlig anpassning. Med en kapacitet på 180 kg och en extra stor vågyta av säkerhetsglas är den både praktisk och användarvänlig.

Om Beurer BF 980

 • Material: Säkerhetsglas med ITO-beläggning
 • Mått: 35 x 30 x 2,6 cm
 • Vikt: Cirka 2,2 kg
 • Kapacitet: 180 kg
 • Gradering: 0,1 % för kroppsfett och muskelprocent, 100 g för kroppsvikt, 1 bpm för hjärtfrekvens
 • Beräknar flera hälsoparametrar
 • Stor vågyta med tydlig display

Testpanelens ord: Beurer BF 980 imponerar med sin avancerade funktionalitet och enkel anslutning till smartphone. Jag tycker särskilt mycket om att den har en tydlig display och möjligheten till att koppla den till wifi så att min app i mobilen synkas automatiskt med informationen.

5. OMRON BF511

OMRON BF511
FördelarNackdelar
+ Mångsidighet: Ger detaljerad kroppssammansättning med flera parametrar för en omfattande hälsobild– Vissa funktioner är endast tillgängliga för specifika åldersgrupper
+ Familjeanvändning: Passar för hela familjen med mätningar från sex års ålder
+ Högprecisionssensorer: Använder avancerad teknik för noggranna och tillförlitliga mätningar

OMRON BF511 är en kliniskt godkänd kroppssammansättningmätare och personvåg som använder 8 högprecisionssensorer för hand-till-fotmätning. Den noggrant mäter vikt, kroppsfett, visceralt fett, skelettmuskulatur, vilande ämnesomsättning och BMI. Med 8-sensortekniken ger den en komplett kroppsmätning med mätningar från sex års ålder (visceralt fett och skelettmuskulatur mäts för åldrarna 18–80 år). Produkten finns tillgänglig i blå färg och levereras med svenska bruksanvisningar.

Om OMRON BF511

 • Färg: Blå
 • Mått: Ej specificerat
 • Viktkapacitet: Upp till 150 kg / 330 lbs
 • Batterier: 4 x AA (medföljer)
 • Åldersgräns för visceralt fett och skelettmuskulatur 18–80 år
 • Ger detaljerad kroppssammansättning med flera parametrar.
 • Passar för hela familjen.

Testpanelens utlåtande: OMRON BF511:s är en mångsidig personvåg med högprecisionssensorer. Jag uppskattar särskilt att den kan användas av hela familjen och den detaljerade mätningen av olika kroppssammansättningsparametrar. Det finns vissa åldersbegränsningar för en del mätningar, men vågen får ändå anses som mycket användbar och framförallt tillförlitlig. Plus i kanten för ett fördelaktigt pris och snabb leverans.

Andra produkter vi testat och gillat

 • Beurer BF 700 (Beurer BF 700 har nu utgått hos rekommenderade återförsäljare)
 • Xiaomi Mi Smart Scale 2

Köpguide: Hitta bästa personvågen för dig

Att välja rätt personvåg kan vara avgörande för din hälsorevolution. Här är några viktiga faktorer att ta hänsyn till för att hitta den bästa personvågen för just dig.

Funktioner

Välj en personvåg som erbjuder de funktioner som är viktiga för din hälsoregim. Överväg om du vill mäta kroppsfett, kroppsvatten, muskel och benmassa, eller andra avancerade mätningar såsom BMI. De bästa personvågarna kommer ofta med Bluetooth-anslutning för att enkelt synkronisera data till din smartphone eller hälsoapp.

Precision

Noggrannhet är nyckeln när det gäller personvågar. Välj en våg med hög precision för att få exakta mätningar. Graderingen bör vara tillräckligt exakt för visa även mindre skillnader i din kroppsvikt och annat mätbart. Detta kan vara särskilt viktigt om du är på en viktresa för att gå ner eller upp i vikt.

Det kan alltid förekomma mindre skillnader mellan olika personvågar men det viktiga är att vågen du använder mäter korrekt varje gång.

Maxvikt

Kontrollera maxviktkapaciteten på personvågen för att försäkra dig om att den kan hantera din vikt. De flesta kvalitetsvågar har en kapacitet på minst 150 – 180 kg, men det är viktigt att välja en som passar dina krav.

Pris

Priset varierar beroende på funktioner och märke. Bestäm din budget och jämför olika modeller inom den prisklassen. Kom ihåg att en högkvalitativ personvåg kan vara en investering i din långsiktiga hälsa.

Användare

När du köper en smart personvåg är en av fördelarna möjligheten att kunna återkomma och jämföra tidigare resultat. Genom en användarprofil kan du följa hur vikte, kroppsfett, muskelmassa, BMI och mer förändras. Om ni är flera personer i hushållet och vågen ska användas av hela familjen kan det vara rimligt att välja en våg som erbjuder olika profiler för olika användare. En del smarta personvågar erbjuder upp till åtta olika användare att skapa en egen profil.

Fler fitness tillbehör testade

Så utförde vi testerna

Det här är ett av de enklare testen vi genomfört. Till skillnad från när vi testar olika kosttillskott där man behöver hålla koll på resultaten över tid kunde vi snabbt och enkelt avgöra vilka vågar att lista i vårt personvåg bäst i test.

Det viktigaste i processen var utan tvekan att välja ut rätt personvågar för testning. Därför inledde vi med att noga granska varje personvågs grundläggande funktioner. Vi föredrar smarta personvågar där vi kan följa fler värden än just vikt. Till exempel BMI, samt muskel och benmassa. Maxvikt och design var också viktiga faktorer. Dessutom beaktade vi extrafunktioner som Bluetooth-anslutning och hur många olika användare som kan använda vågen och spara sina detaljer i en profil.

Precisionen hos varje personvåg testades genom att jämföra dess resultat med manuella vägningar och andra professionella mätningar.

Användarvänligheten var en central faktor i våra bedömningar. Vi analyserade hur enkelt varje personvåg var att ställa in och använda, med särskild uppmärksamhet på funktioner som snabbstart, automatisk avstängning och användargränssnittets tydlighet.

För de personvågar som erbjöd Bluetooth-funktioner testades deras kapacitet att ansluta och överföra data till appar eller andra enheter. Vi bedömde smidigheten och pålitligheten i denna process.

Genom att noggrant genomföra dessa tester kunde vår testpanel erbjuda en opartisk och detaljerad bedömning av varje personvåg. Resultatet är rekommendationer baserade på verklig prestanda och användarupplevelse, vilket hjälper dig att fatta ett informerat beslut när det gäller att välja den bästa personvågen för dina behov och preferenser.

Bästa personvåg

Mät rätt med en smart personvåg

När du använder en smart personvåg finns det flera faktorer att tänka på för att säkerställa noggranna mätningar och en optimal användarupplevelse. Här är några viktiga punkter att överväga:

1. Placering och underlag

Även de mest avancerade vågarna kommer visa felaktiga resultat om placering eller underlag är fel. Placera personvågen på en jämn och hård yta för att undvika snedvridna resultat. Undvik mattor eller mjuka underlag, eftersom de kan påverka mätningarna. Det kan vara smart att ha en utsedd plats för din våg där du väger dig varje gång, om möjligt.

2. Användarprofil:

Om möjligt, skapa en individuell användarprofil på personvågen. Detta möjliggör personliga och noggranna mätningar för varje användare.

3. Barfota mätning:

För bästa resultat, använd personvågen barfota. Skor och kläder kan påverka mätningarna av kroppssammansättning. Det beror på att när du står på din personvåg sänder den en ofarlig elektrisk ström genom kroppen, utnyttjande bioelektrisk impedansmätning (BIA). Strömmen mäter ledningsförmågan i olika vävnader som ben, fett och muskler, beroende på deras vatten- och mineralhalt. Denna teknik ger personvågen möjlighet att beräkna kroppsfett, kroppsvatten, muskelmassa och benmassa, vilket ger användaren en mer detaljerad hälsobild utan att utsätta dem för farlig ström.

4. Tidpunkt för vägning:

Väg dig vid samma tidpunkt varje dag för att få jämförbara resultat. Många föredrar att göra det på morgonen, före intag av mat eller dryck.

5. Synkronisering med app:

Om personvågen har en app, se till att den är korrekt synkroniserad och uppdaterad för att lagra och analysera dina mätningar.

6. Batteriunderhåll:

Om personvågen drivs av batterier, byt ut dem regelbundet och följ tillverkarens rekommendationer för batteriunderhåll.

Genom att följa dessa riktlinjer kan du maximera precisionen och användarupplevelsen med din smarta personvåg och få pålitliga hälsomätningar över tid.

Vanliga frågor om personvågar

Hur ofta ska jag väga mig?

Det optimala är att väga sig regelbundet utan att överdriva. En gång i veckan är vanligtvis tillräckligt för att få en korrekt bild av din vikttrend över tid. Undvik att väga dig för ofta, eftersom naturliga variationer kan påverka resultaten.

Hur kalibrerar jag min personvåg?

De flesta moderna personvågar kräver ingen manuell kalibrering. För att säkerställa noggrannhet är det dock bra att placera vågen på en jämn och hård yta och undvika att flytta den runt ofta. Följ också tillverkarens instruktioner för eventuell kalibrering.

Kan jag använda en personvåg om jag har pacemaker?

Personer med pacemakers bör undvika att använda vågar som använder elektriska impedansmetoder för att mäta kroppsfett, eftersom dessa kan påverka pacemakern. Det är alltid bäst att rådfråga din läkare för personlig vägledning.

Hur vet jag att min personvåg visar rätt?

För att säkerställa korrekta resultat, följ tillverkarens instruktioner för placering och användning av personvågen. Jämför också resultaten med andra mätmetoder, som manuell vägning eller professionella hälsovågar, för att bekräfta dess noggrannhet.

Vad är BMI?

BMI står för Body Mass Index och är en enkel matematisk formel baserad på din vikt och längd. Det används för att ge en generell indikation på om din vikt ligger inom ett hälsosamt intervall. BMI är dock begränsat och tar inte hänsyn till fördelningen av fett och muskler, så det bör användas med andra hälsomått för en komplett bild.

Sverigefitness logo retina

Sverigefitness.se är en informationsguide inom allt som rör fitness och hälsa. Vi testar själva produkter och hjälper våra besökare att hitta bra och säkra träningsprodukter och tillskott.

Kontakt

Om oss

Kontakta oss

Kontakt: tomek (a) topnotchleads.io


Disclaimer: Allt innehåll på SverigeFitness är enbart för informationssyfte och skall inte ersätta medicinsk rådgivning eller konsultation. Vi medverkar i affiliate program som gör det möjligt för oss att driva reklamintäkter, dessa påverkar inte vårt omdöme.