Bästa simglasögon: Bäst i test 2024

Sverigefitness är och kommer alltid att förbli gratis för våra läsare. För att kunna fortsätta driften och testa produkter så använder vi oss av annonslänkar som ger oss en mindre ersättning om du handlar något via våra rekommendationer.

Hem » Tillbehör » Bästa simglasögon: Bäst i test 2024

Senast Uppdaterat juni 20, 2024 av John

Välkommen till vår omfattande bäst i test-artikel om de bästa simglasögonen på marknaden! Förutom vår topplista över de bästa produkterna, erbjuder vi en köpguide som ger dig tips om vad som kan vara bra att tänka på när du ska köpa simglasögon.

Nedan finner du information om vilka simglasögon som vår testpanel handplockade, vår köpguide, och svar på vanliga frågor.

Sammanfattning av bästa simglasögon

 1. Speedo Fastskin Speedsocket 2 Mirror – Bäst i test 2024
 2. Speedo Futura Biofuse Flexiseal – Bästa simglasögon för motionssimmaren (inomhus)
 3. Aquasphere Vista Simglasögon med transparent lins – Bästa simglasögon för öppet vatten
 4. Beco Atlanta Simglasögon – Bästa budgetval
 5. Aquasphere simglasögon Eagle – Bästa simglasögon med styrka

Bäst i test – Bästa simglasögonen – Våra toppval 2024

1. Speedo Fastskin Speedsocket 2 Mirror

 Speedo Fastskin Speedsocket 2 Mirror
FördelarNackdelar
+ Den bredare formen på linserna ger en utökad sikt under vattnet.– Silikonkanten kan vara för hård för vissa, vilket kan orsaka obehag vid längre simpass.
+ Spegellinser minskar ljusinsläpp och bländning, vilket är idealiskt för starka ljusförhållanden och tävlingssimning.
+ Den dubbla remmen och anpassningsbara näsbryggorna säkerställer att simglasögonen sitter bekvämt och tätt.

Speedo Fastskin Speedsocket 2 Mirror är en vidareutveckling av de legendariska Speedsocket Mirror-simglasögonen.

De har förbättrats med fokus på design, komfort och sikt, och används av många framstående simmare, inklusive den mångfaldiga OS-medaljören Michael Phelps. Dessa simglasögon erbjuder samma välkända passform men nu med bättre synfält tack vare den bredare formen, vilket ger en förbättrad upplevelse för både tävlings- och allmän simning.

Speedo Fastskin Speedsocket 2 Mirror är ett utmärkt val för både tävlings- och fritidssimmare som prioriterar komfort, kvalitet och överlägsen prestanda under olika ljusförhållanden.

Testpanelens omdöme: ”Jag älskar Speedo Fastskin Speedsocket 2 Mirror för dess breda synfält och bekväma passform. Spegellinserna är mycket bra, glasen immar inte igen och jag får bra syn och fokus när jag använder dessa. Den enda nackdelen är att silikonkanten kan kännas lite hård efter längre användning, men den överlägsna vattenavvisningen gör det värt det.”

Om Speedo Fastskin Speedsocket 2 Mirror

 • Tillgängliga färger: Svart, Blå, Röd
 • Storlekar: One size (justerbar med medföljande näsbryggor)
 • Material: Polykarbonatlinser, Silikonkant, Dubbel rem i silikon
 • Linstyp: Spegellinser
 • Funktioner: Imskyddsbehandling, Dubbel rem för säker passform

2. Speedo Futura Biofuse Flexiseal

Speedo Futura Biofuse Flexiseal
FördelarNackdelar
+ Biofuse-tekniken och Flexiseal-designen gör dem extremt bekväma att bära.– Dessa simglasögon är inte optimala för utomhusbruk eller i starkt ljus.
+ Tät passform som stänger tätt runt ögat och håller vatten ute.
+ Ger en tydlig och stor vy under vattnet, vilket förbättrar simupplevelsen.

Speedo Futura Biofuse Flexiseal är populära träningsglasögon för både damer och herrar, och passar utmärkt för den som tycker om att motionssimma men inte nödvändigtvis tävlar. Dessa simglasögon är designade med fokus på komfort och naturlig sikt under simningen.

Med en smidig och tät passform runt ögonen, är de perfekta för användning i svagt ljus, såsom inomhuspooler. Flexiseal-tekniken säkerställer att komforten är på topp, vilket gör att du knappt märker att du bär dem.

Speedo Futura Biofuse Flexiseal är ett utmärkt val för simmare som prioriterar komfort och en tät passform, särskilt för användning i inomhusmiljöer med svagt ljus.

Testpanelens omdöme: ”Jag uppskattar verkligen Speedo Futura Biofuse Flexiseal för deras bekväma passform och tydliga sikt under vattnet. De är så bekväma att jag ofta glömmer att jag har dem på mig. Den enda nackdelen är att de inte fungerar lika bra i starkt ljus, men för inomhuspooler är de perfekta.”

Om Speedo Futura Biofuse Flexiseal

 • Tillgängliga färger: Smoke, Blå, Klar
 • Storlekar: One size (justerbar)
 • Material: Polykarbonatlinser, Silikonkant, Biofuse-teknik
 • Linstyp: Smoke (för svagt ljus)
 • Funktioner: Flexiseal för överlägsen komfort, Biofuse-teknik, Små ramar

3. Aquasphere Vista Simglasögon med transparent lins

Aquasphere Vista Simglasögon med transparent lins
FördelarNackdelar
+ Stort synfält med 180 graders sikt som ger utmärkt orientering i vattnet, både för bojar och andra simmare.– Transparenta linser kan vara mindre effektiva i starkt solljus, vilket kan påverka sikten negativt.
+ Sitter mycket bekvämt runt ögonen och håller tätt, vilket är viktigt under långa simpass.
+ Den stilrena och neutrala designen gör att du ser bra ut med dem på.

Aquasphere Vista är de perfekta simglasögonen för triathlon och öppet vatten simning. Med sin popularitet bland både amatörer och professionella simmare, är det inte svårt att förstå varför dessa legendariska simglasögon är så omtyckta.

Vista-simglasögonen med transparent lins är Aquaspheres toppmodell, designade för att ge både komfort och stil, vilket är unikt i simglasögonvärlden. Den neutrala men snygga designen gör att de ser bra ut på, och med olika färger på ramen kan du välja den som passar dig bäst.

Aquasphere Vista är ett utmärkt val för simmare och triathleter som söker komfort, bred sikt och en stilren design. De är lika bra för inomhusbruk som för utomhus, vilket gör dem mycket mångsidiga.

Testpanelens ord: ”Jag är väldigt nöjd med Aquasphere Vista. De sitter bekvämt och ger ett brett synfält, vilket är perfekt för både poolen och öppet vatten. Den neutrala designen är ett stort plus eftersom de ser bra ut på.”

Om Aquasphere Vista Simglasögon

 • Tillgängliga färger: Flera ramfärger, bland annat röd och svart
 • Storlekar: One size (justerbar)
 • Material: Polykarbonatlinser, Silikonkant, Justerbar nackrem
 • Linstyp: Transparent
 • Funktioner: 180 graders sikt, Enkel justerbar nackrem, Lämplig för både inomhus- och utomhusbruk

4. Beco Atlanta Simglasögon

Beco Atlanta Simglasögon
FördelarNackdelar
+ 180 graders sikt ger bättre orientering i vattnet.– De klara linserna är bäst lämpade för poolmiljöer och passar inte särskilt bra för utomhusbruk.
+ Sitter naturligt och bekvämt runt ögonen, vilket är viktigt för regelbunden användning.
+ Hög kvalitet till ett lågt pris, vilket gör dem till ett utmärkt val för motionärer.

Beco Atlanta är hållbara simglasögon med en lågprofilram, perfekt för motionärer som simmar ett par gånger i veckan och söker kvalitetsglasögon till ett överkomligt pris. Med sina justerbara remmar är de enkla att anpassa för en perfekt passform.

Dessa glasögon sitter bekvämt runt ögonen och erbjuder en imponerande 180 graders sikt, vilket ger en säkrare simupplevelse. Den klara linsen ger en naturlig sikt under vattnet, vilket gör dem idealiska för poolanvändning.

Testpanelens ord: ”Jag är väldigt nöjd med Beco Atlanta. De sitter bekvämt och ger ett brett synfält, vilket gör min simning säkrare och mer njutbar. Att de dessutom är så prisvärda gör dem till ett fantastiskt val för mig som simmar några gånger i veckan.”

Om Beco Atlanta Simglasögon

 • Tillgängliga färger: Svart/grön, Blå, Röd, Svart
 • Storlekar: One size (justerbar)
 • Material: Polykarbonatlinser, Silikonkant, Justerbar rem
 • Linstyp: Klar lins
 • Funktioner: 180 graders sikt, Lågprofilram, Enkel justering av remmar

5. Aquasphere Simglasögon Eagle med styrka

Aquasphere Simglasögon Eagle med styrka
FördelarNackdelar
+ Möjlighet att beställa olika styrkor för varje öga, vilket ger optimal syn under vattnet.– Priset gäller endast glasögon och du måste köpa två linser separat för båda ögonen.
+ Kräver inga verktyg, vilket gör det snabbt och enkelt att byta linser.
+ Tillverkade av hållbar polykarbonat för långvarig användning.

Aquasphere Eagle simglasögon med styrka är en smart lösning för simmare som använder glasögon dagligen och vill optimera sin syn under vattnet. Linser designade för att passa Aquasphere Eagle simglasögon och säljs separat, vilket innebär att priset endast gäller för ramen.

Du kan enkelt beställa olika styrkor för höger och vänster öga efter behov. Installationen är enkel och kräver inga verktyg, vilket gör att du snabbt kan anpassa dina simglasögon för optimal syn.

Testpanelens ord: ”Jag älskar Aquasphere Eagle-simglasögon med styrka. Det är fantastiskt att äntligen kunna se klart i simhallen efter många år. Installationen var enkel och resultaten överträffade mina förväntningar. Plus i kanten att jag kan välja olika styrkor på ögonen”.

Aquasphere Simglasögon Eagle med styrka

 • Tillgängliga styrkor: Möjligt att ha olika styrkor för höger och vänster öga
 • Material: Polykarbonat
 • Funktioner: Enkel installation, Kan användas för både höger och vänster öga
Bästa simglasögon simmare

Köpguide: Rätt simglasögon för dig

Att välja rätt simglasögon kan göra en stor skillnad för din simupplevelse. Det finns flera faktorer att ta hänsyn till för att hitta den perfekta modellen som passar dina behov och preferenser. Här är en detaljerad guide som hjälper dig att göra ett informerat val.

Användningsområde

Det första du bör tänka på är var och hur du planerar att använda dina simglasögon. Simglasögon för tävlingar skiljer sig ofta från de som är avsedda för fritidssimning eller träning. Tävlingsglasögon är vanligtvis strömlinjeformade och har en tajtare passform för att minska vattenmotståndet, medan träningsglasögon kan erbjuda mer komfort och ett bredare synfält.

Linstyp och färg

Linsernas typ och färg spelar en viktig roll beroende på simförhållanden. En klar lins ger en naturlig sikt och är bäst för inomhuspooler eller svagt ljus. Spegellinser minskar ljusinsläpp och bländning, vilket är idealiskt för utomhussimning i starkt solljus. Det finns även tonade linser som fungerar bra i både inomhus- och utomhusmiljöer.

Passform och komfort

En bra passform är avgörande för att simglasögonen ska sitta bekvämt och hålla tätt. Prova olika modeller för att hitta en som passar din ansiktsform. Simglasögon med justerbara remmar och näsbryggor ger en mer anpassad och bekväm passform. Silikonkant kan vara mjuk och bekväm, men det är viktigt att den inte är för hård och orsakar obehag vid längre användning.

Sikt och synfält

Ett brett synfält hjälper dig att orientera dig bättre under vattnet, vilket är särskilt viktigt för öppet vatten-simning och triathlon. Vissa simglasögon erbjuder en 180 graders sikt, vilket ger en bred och klar vy. Det är också viktigt att glasögonen har en anti-im beläggning för att undvika att sikten försämras under simningen.

Material och hållbarhet

Simglasögon tillverkas av olika material som polykarbonat för linserna och silikon för remmar och kanter. Polykarbonat är hållbart och reptåligt, medan silikon är bekvämt och långvarigt. Se till att välja simglasögon som är robusta och kan tåla frekvent användning utan att förlora sin funktion eller komfort.

Pris

Priset på simglasögon kan variera kraftigt beroende på märke och funktioner. Bestäm din budget och undersök vilka märken som erbjuder bäst kvalitet inom din prisklass. Ibland kan det vara värt att investera i ett dyrare par om de erbjuder överlägsen komfort och hållbarhet.

Så valde vi ut våra favoriter

För att hitta de bästa simglasögonen genomförde vi en noggrann utvärdering av olika modeller på marknaden. Vi började med en omfattande research och valde ut ett brett urval av populära och rekommenderade glasögon.

Vår testpanel, som bestod av både nybörjare och erfarna simmare, testade varje modell i olika miljöer och ljusförhållanden. Vi bedömde glasögonen utifrån flera faktorer, inklusive komfort, passform, sikt, hållbarhet och prisvärdhet.

Efter att ha samlat in och analyserat feedback från testpanelen kunde vi identifiera de modeller som presterade bäst och erbjöd mest värde. Dessa utvalda simglasögon kombinerar hög kvalitet, utmärkt prestanda och bekvämlighet, vilket gör dem till våra favoriter på marknaden.

Liknande artiklar för dig

Vanliga frågor om simglasögon

Hur förhindrar jag att mina simglasögon immar igen?

De flesta moderna simglasögon har en anti-imma beläggning, men om det inte räcker kan du använda anti-imma spray eller gel. Ett annat tips är att skölja glasögonen i kallt vatten innan användning.

Vilken typ av lins ska jag välja?

Valet av lins beror på simförhållandena. Klar lins är bäst för inomhusbruk och svagt ljus, medan spegellinser och tonade linser är bättre för starkt ljus och utomhussimning eftersom de minskar bländning och ljusinsläpp.

Hur tar jag hand om mina simglasögon?

Skölj dina simglasögon i kallt, rent vatten efter varje användning och låt dem lufttorka. Undvik att röra insidan av linserna för att inte skada anti-imma beläggningen. Förvara dem i ett skyddande fodral för att undvika repor.

Kan jag få simglasögon med styrka?

Ja, det finns simglasögon med styrka för dem som behöver synkorrigering. Vissa märken, som Aquasphere, erbjuder linser med olika styrkor som kan anpassas efter dina behov.

Hur länge håller ett par simglasögon?

Livslängden på simglasögon beror på hur ofta de används och hur väl de tas om hand. Med rätt skötsel kan ett par simglasögon hålla i flera år, men det är vanligt att behöva byta ut dem efter ett till två års regelbunden användning.

Kan barn använda samma simglasögon som vuxna?

Barn bör använda simglasögon som är specifikt designade för deras mindre ansikten. Det finns många modeller tillgängliga som erbjuder justerbara remmar och näsbryggor för att passa barn i olika åldrar.

Vad är skillnaden mellan tränings- och tävlingssimglasögon?

Träningssimglasögon är ofta designade för komfort och har en bredare synfält, medan tävlingssimglasögon är mer strömlinjeformade och har en tajtare passform för att minska vattenmotståndet. Tävlingssimglasögon kan också ha mörkare linser för att minska bländning under tävlingar.

Lämna en kommentar

Sverigefitness logo retina

Sverigefitness.se är en informationsguide inom allt som rör fitness och hälsa. Vi testar själva produkter och hjälper våra besökare att hitta bra och säkra träningsprodukter och tillskott.

Kontakt

Om oss

Kontakta oss

Kontakt: tomek (a) topnotchleads.io


Disclaimer: Allt innehåll på SverigeFitness är enbart för informationssyfte och skall inte ersätta medicinsk rådgivning eller konsultation. Vi medverkar i affiliate program som gör det möjligt för oss att driva reklamintäkter, dessa påverkar inte vårt omdöme.