Bästa spinningskor: Bäst i test 2024

Sverigefitness är och kommer alltid att förbli gratis för våra läsare. För att kunna fortsätta driften och testa produkter så använder vi oss av annonslänkar som ger oss en mindre ersättning om du handlar något via våra rekommendationer.

Hem » Tillbehör » Bästa spinningskor: Bäst i test 2024

Senast Uppdaterat juni 17, 2024 av John

​​Välkommen till vår guide över de bästa spinningskorna för 2024! Vår testpanel har lagt ner många timmar på att prova och utvärdera marknadens mest populära spinningskor för att ge dig en insiktsfull och pålitlig recension.

I den här artikeln kommer vi att presentera våra toppval och ge dig en omfattande köpguide som hjälper dig att hitta den perfekta spinningskon för dina behov. Vi kommer också att svara på vanliga frågor om spinningskor och utforska deras viktigaste funktioner, så att du kan göra ett informerat och tryggt köp.

Sammanfattning av bästa spinningskorna

 1. Eribby Spinningskor för kvinnor och män – Bäst i test 2024
 2. VIPBQO Spinningskor för män – Bästa spinningsko för män
 3. Shimano Cykelskor IC100 Spinning Dam SPD – Bästa spinningsko för kvinnor 
 4. Shimano cykelskor RC300 – Bästa spinningsko för spinning och landsväg

Bäst i test: Bästa spinningskor – Våra toppval för 2024

1. Eribby Spinningskor för kvinnor och män

Eribby Spinningskor för kvinnor och män
FördelarNackdelar
+ Kompatibel med en mängd olika klossar och cykelsystem, inklusive Peloton.– Små i storlekarna och det är därför viktigt att ta en storlek större än vad man vanligtvis bär.
+ Lätt och andningsbart material för långvarig komfort.
+ Snabbt och enkelt att ta på och av tack vare roterande spänne och kardborreband.

Eribby Inomhuscykelskor för både kvinnor och män är speciellt designade för att passa Peloton-cyklar. Med ett lätt och andningsbart syntetiskt meshmaterial och slitstarka yttersulor av nylon, erbjuder dessa skor komfort och hållbarhet.

Skorna kommer med ett par Delta-klotsar och är kompatibla med alla 2- och 3-bultsklossar som SPD, SPD-SL och LOOK Delta. Den justerbara designen med roterande spänne och kardborreband gör det enkelt att ta på och av skorna snabbt.

Sammanfattningsvis är Eribby Inomhuscykelskor ett utmärkt val för både kvinnor och män som använder Peloton eller andra inomhuscyklar. Med deras lätta och bekväma design, justerbara låssystem och breda kompatibilitet är de väl värda investeringen.

Testpanelens ord: ”Jag uppskattar verkligen hur bekväma och lätta dessa cykelskor är. De sitter bra och är enkla att ta på och av, vilket sparar tid innan träningen. Dessutom är kompatibiliteten med Peloton och andra spinningcyklar en stor fördel. Plus i kanten vill jag ge för god kvalitet till ett bra pris.”

Om Eribby Spinningskor

 • Varumärke: Eribby
 • Tillgängliga färger: Svart, Vit
 • Storlekar: 36 – 46
 • Sulans material: Nylon
 • Yttermaterial: Syntetiskt
 • Typ av lås: Kardborreband och roterande spänne
 • Kompatibilitet: 2-bult och 3-bult klossar (SPD, SPD-SL, LOOK Delta)
 • Vikt: 450-700g per par

2. VIPBQO Cykelskor för män

VIPBQO Cykelskor för män
FördelarNackdelar
+ Fungerar med flera pedalsystem vilket gör dem bra för personer som gillar att cykla på olika anläggningar.– Designade för män och inte unisex.
+ Den lätta designen minskar kraftansträngningen vid cykling och ger komfort under längre pass.– Inte tillräckligt många stora storlekar.
+ Den slitstarka yttersulan ger bra grepp och skydd, vilket ökar säkerheten under cyklingen.

VIPBQO cykelskor för män är designade för att ge optimal prestanda och komfort under cykling. Dessa skor är kompatibla med både SPD och Delta pedalsystem, vilket gör dem perfekta för användning med Peloton-cyklar.

De har en slitstark yttersula i nylon som ger bra grepp och skydd. Skorna är lätta och har en design som andas, vilket håller fötterna svala och bekväma. Snörningssystemet med roterande spänne och kardborreband gör det enkelt att ta på och av skorna snabbt.

VIPBQO cykelskor för män ett utmärkt val för både nybörjare och erfarna cyklister. Deras lätta och bekväma design, i kombination med hög kompatibilitet och säkerhet, gör dem till ett värdefullt tillskott till cykelutrustningen.

Testpanelens ord: ”Jag uppskattar verkligen hur dessa cykelskor förbättrar min cykling. De är lätta att ta på och av, och jag känner mig alltid bekväm under mina långa spinningpass och det känns mer säkert att stå upp och cykla under passen än det gjort tidigare. Plus i kanten för kompatibiliteten med olika pedalsystem.”

Om VIPBQO Cykelskor

 • Varumärke: VIPBQO
 • Tillgängliga färger: Svart, Vitt, Grön, Röd, Blå
 • Storlekar: 37,5 – 44,5
 • Yttermaterial: Läder
 • Typ av lås: Snörning och kardborreband
 • Kompatibilitet: SPD, SPD-SL, Look KEO
 • Användningsområden: Racerkörning, pendling, touring, spinningklass, mountainbike, Peloton-cyklar

3. Shimano Cykelskor IC100 Spinning Dam SPD

Shimano Cykelskor IC100 Spinning Dam SPD
FördelarNackdelar
+ Överdel i ventilerande mesh och perforerad innersula för snabb torkning.– Shimanos skor tenderar att vara små i storlekarna, och storleksutbudet är något snålt.
+ Snabbspänne och kardborreband för enkel och snabb justering av passformen.
+ Kompatibel med både SPD och SPD-SL klossfästen, vilket gör dem lämpliga för olika cykeltyper inomhus och utomhus.

Shimano IC100 SPD är en inomhuscykelsko designad med fokus på komfort och ventilation. Denna sko är utformad med en överdel i ventilerande mesh och ett snabbspänne för enkel justering av passformen.

Yttersulan är tillverkad av gummi med en styvare sula för optimal kraftöverföring, vilket ger både gångkomfort och effektiv cykling. Skorna är kompatibla med både SPD och SPD-SL klossfästen, vilket gör dem mångsidiga för olika typer av cykling.

Om Shimano IC100 Spinning Dam SPD

 • Varumärke: Shimano
 • Tillgängliga färger: Svart
 • Storlekar: 36-42
 • Yttermaterial: Gummi
 • Överdel: Ventilerande mesh med förstärkningar
 • Förslutning: Kardborreband
 • Klossfästning: 2-håls, 3-håls
 • Vikt: 580g
 • Användningsområde: Inomhus, landsvägscykling, pendling

4. Shimano Cykelskor RC300

Shimano Cykelskor RC300
FördelarNackdelar
+ Tunn läst och BOA-spänne ger en perfekt och bekväm passform.– Ganska dyr.
+ Glasfiberförstärkt nylonsula förbättrar kraftöverföringen och stabiliteten.
+ Passar både nybörjare och erfarna cyklister som vill förbättra sin prestanda.

Shimano RC300 är en högpresterande cykelsko riktad till både nybörjare och erfarna cyklister som vill öka sin prestanda. Skon har en tunn läst för extra komfort och ett BOA-spänne som enkelt justerar passformen.

Den glasfiberförstärkta nylonsulan bidrar till bättre kraftöverföring och stabilitet, vilket gör den idealisk för längre och snabbare cykelturer. RC300 är designad för landsvägscykling och kombinerar komfort med effektivitet för att förbättra cykelupplevelsen.

Sammanfattningsvis är Shimano RC300 ett utmärkt val för landsvägscyklister som vill ha en kombination av komfort, effektivitet och prestanda. Med sina justerbara funktioner och hållbara material, erbjuder dessa skor en överlägsen cykelupplevelse oavsett erfarenhetsnivå.

Testpanelens ord: ”Jag blev imponerad av hur bekväma Shimano RC300 känns på långa turer. BOA-spännet gör det enkelt att justera passformen, och den glasfiberförstärkta sulan ger bra kraftöverföring. Skorna är ett bra val för både nybörjare och erfarna cyklister som vill ha en pålitlig prestandasko.”

Shimano Cykelskor RC300

 • Varumärke: Shimano
 • Tillgängliga färger: Svart, Vit
 • Storlekar: 36 – 50
 • Vikt: 226g (enligt tillverkaren)
 • Kön: Dam, Herr, Unisex
 • Klossfästning: 3-håls
 • Förslutning: Vridspänne (BOA)
 • Användningsområde: Landsvägscykling, Spinning
Bästa spinningskor: Bäst i test

Köpguide: Så köper du rätt spinningskor

Att välja rätt spinningskor kan göra stor skillnad för din cykelträning. Här är några viktiga faktorer att tänka på när du gör ditt val:

Passform och komfort

En bra passform är avgörande för att undvika obehag och skador under din träning. Spinningskor ska sitta tight, men inte för hårt, och ge stöd utan att begränsa blodflödet. Se till att prova skorna i den storlek du normalt använder, men var medveten om att vissa märken kan ha små eller stora storlekar. Om möjligt, prova skorna med de strumpor du brukar ha på dig under träningen för att säkerställa att de sitter bra.

Material

Materialet i skorna påverkar både hållbarhet och komfort. Vanliga material inkluderar syntetläder, mesh och nylon. Syntetläder är slitstarkt och lätt att rengöra, medan mesh och nylon ger bättre ventilation. God ventilation är viktigt för att hålla fötterna svala och torra under intensiva träningspass. Välj skor med perforerade ytor eller meshinsatser för optimal andningsförmåga.

Knäppning/stängning

Spinningskor kan ha olika typer av stängningar, såsom kardborreband, snörning eller BOA-spännen. Kardborreband är enkla att justera och ger snabb på- och avtagning. Snörning ger en anpassningsbar passform, medan BOA-spännen erbjuder mikrojusteringar för den perfekta passformen. Fundera på vilket stängningssystem som passar bäst för dina behov och preferenser.

Sula

Sulans styvhet är viktig för effektiv kraftöverföring från dina ben till pedalerna. En styv sula minimerar energiförlusten och ger bättre prestanda. Spinningskor har vanligtvis sulor i nylon eller kolfiber. Kolfibersulor är lättare och styvare, men också dyrare. Välj en sko med en sula som matchar din träningsintensitet och budget.

Kompatibilitet med pedalsystem

Det finns olika pedalsystem, såsom SPD, SPD-SL och LOOK Delta. Kontrollera vilket system din cykel använder och välj skor som är kompatibla. Vissa spinningskor är designade för att vara kompatibla med flera system, vilket kan vara praktiskt om du använder olika cyklar. Se till att klossarna (cleats) som medföljer skorna passar dina pedaler.

 • SPD (Shimano Pedaling Dynamics): Ett mångsidigt och kompakt system som används för både mountainbike och spinning.
 • SPD-SL: En landsvägsspecifik variant av SPD med större kloss för bättre kraftöverföring.
 • LOOK Delta: Vanligt inom spinning och landsvägscykling med stor kloss för utmärkt kraftöverföring.
 • Look Keo: En lättare och kompaktare variant av Look Delta för landsvägscykling.
 • Speedplay: Unikt system med rund kloss och dubbelriktad ingång, populärt inom landsvägscykling.
 • Time: Ergonomiskt designat system med justerbar float, bra för både MTB och landsväg.

Användningsområde

Tänk på hur du planerar att använda skorna. Om du bara kommer att använda dem för inomhusspinning kan du fokusera på ventilations- och komfortaspekterna. Om du även tänker cykla utomhus, se till att skorna är hållbara och erbjuder bra grepp när du går med dem. Vissa cykelskor är designade för att användas både inomhus och utomhus, vilket kan vara ett bra alternativ för mångsidighet.

Pris och kvalitet

Priset på spinningskor varierar kraftigt beroende på märke, material och funktioner. Sätt en budget, men kom ihåg att det ofta lönar sig att investera i ett par högkvalitativa skor som håller längre och ger bättre komfort och prestanda.

Vanliga frågor om spinningskor

Behöver jag verkligen speciella spinningskor?

Ja, spinningskor ger bättre kraftöverföring, stöd och komfort jämfört med vanliga träningsskor. De är designade för att vara styva och ge optimal prestanda under cykling.

Hur vet jag vilken storlek jag ska välja?

Spinningskor ska sitta tight utan att vara obekväma. Prova skorna innan du köper, och om möjligt, välj en storlek större än din vanliga storlek eftersom cykelskor ofta är små i storlekarna.

Kan jag använda mina spinningskor utomhus?

Vissa spinningskor är designade för att vara mångsidiga och kan användas både inomhus och utomhus. Kontrollera skons specifikationer för att vara säker.

Lämna en kommentar

Sverigefitness logo retina

Sverigefitness.se är en informationsguide inom allt som rör fitness och hälsa. Vi testar själva produkter och hjälper våra besökare att hitta bra och säkra träningsprodukter och tillskott.

Kontakt

Om oss

Kontakta oss

Kontakt: tomek (a) topnotchleads.io


Disclaimer: Allt innehåll på SverigeFitness är enbart för informationssyfte och skall inte ersätta medicinsk rådgivning eller konsultation. Vi medverkar i affiliate program som gör det möjligt för oss att driva reklamintäkter, dessa påverkar inte vårt omdöme.