Bäst i test: Bästa måltidsersättning 2024

Sverigefitness är och kommer alltid att förbli gratis för våra läsare. För att kunna fortsätta driften och testa produkter så använder vi oss av annonslänkar som ger oss en mindre ersättning om du handlar något via våra rekommendationer.

Hem » Viktnedgång » Bäst i test: Bästa måltidsersättning 2024

Senast Uppdaterat januari 5, 2024 av Maria Skruf

Välkommen till vår bäst-i-test-artikel om bästa måltidsersättning! På denna sida kommer du att kunna upptäcka marknadens främsta alternativ när det gäller måltidsersättningar. Vi erbjuder också viktig information och råd om hur du kan använda dessa produkter för att effektivt gå ner i vikt, speciellt inom ramen för en very low calorie diet.

Fortsätt läsa nedan för att ta reda på mer om våra rekommendationer och ta del av vår detaljerade bäst-i-test-lista!

Sammanfattning av vårt måltidsersättnings Test:

 1. Diet Shake från Svenskt Kosttillskott: Testvinnare, Högt innehåll av protein
 2. Xtrabutiken Kickstart: Ny butik med goda och varierande smaker
 3. Diet Protein från Svensk kosttillskott: Passar bra att kombinera med dieter som LCHF, Keto och GI
 4. Nutrilett Quick Weightloss Shake: Finns i olika smaker
 5. Naturdiet Shake: Riktigt bra näringsinnehåll för allt som kroppen behöver
 6. Core Frukost Meal: Milda och goda smaker som du inte tröttnar på
 7. Nutrilette Bar: Enkel måltidsersättning som innehåller viktiga vitaminer, mineraler

Bästa måltidsersättningen 2024 – Våra topp 5 – Bäst i test

1. Diet Shake från Svenskt Kosttillskott

diet shake bästa måltidsersättning
FördelarNackdelar
+ Höga betyg av användare– Ej lämpliga som vegansk måltidsersättning
+ Stor utbud av smaker– Ej lämplig för laktosintoleranta
+ Högt innehåll av protein
+ Hjälper dig att gå ner i vikt

Bästa måltidsersättning: I vår topprankade lista över bästa måltidsersättningen tar Diet Shake från Svenskt kosttillskott första plats. Denna produkt är inte bara prisvärd, utan den har också en otroligt god smak.

Diet Shake finns i flera goda varianter, vilket gör det enkelt att variera smakupplevelsen. Det bästa är att den har en mycket låg kaloriinnehåll, vilket innebär att du kan dubbla dosen eller ta en extra shake vid behov och ändå uppnå resultat om ditt mål är att gå ner i vikt.

Diet Shake kan också vara ett utmärkt alternativ som en extra måltid för personer som har svårt att få i sig tillräckligt med kalorier och har en tendens att tappa i vikt lätt.

Det är en måltidsersättning som passar alla och ger en komplett daglig dos av vitaminer och mineraler när den intas i 4-5 måltider per dag, vilket uppfyller kroppens behov.

Kostnad: 249 kronor
Portioner: 15
Pris per portion: 16,60 kronor
Kalorier per portion: 99 kcal

Tips innan du börjar!

Att blanda med mjölk gör shaken extra god men om du blandar med vatten får du ett lågt innehåll av kcal per portion.

2. 14 Dagars kickstart – Xtrabutiken

xtrabutiken 14 dagar kickstart

Här har vi hittat en ny produkt som du definitivt kommer att uppskatta! Xtrabutiken är en ny butik som öppnats av otroligt kompetenta människor inom fitnessvärlden – med fokus på just måltidsersättning. Dessa måltidsersättningar har plockats ihop av nutritionister, så att kunden alltid får i sig viktiga fetter, vitaminer och mineraler samtidigt som de är kalorisnåla och mättande.

På deras hemsida kommer du att märka att det finns olika paket att välja mellan, vi valde att testa den som vi ansåg var bäst värde för pengarna – 14 dagars kickstart med Oscar. Här kan du välja vilka smaker som du föredrar och skapa en 14 dagarsplan för en effektiv viktnedgång. Gott, snabbt och effektivt!

FördelarNackdelar
+ Goda smaker som du själv väljer– Ej lämpliga som vegansk måltidsersättning
+ Framtaget av experter– Aningen högre prisklass
+ Lämligt för vegetarianer
+ Hjälper att gå ner 1-3 kilon i veckan

2. Diet Protein från Svensk kosttillskott

diet protein måltidsersättning
FördelarNackdelar
+ Höga betyg av användare– Passar inte som vegansk måltidsersättning
+ Passar bra att kombinera med dieter som LCHF, Keto och GI
+ Högt innehåll av protein
+ Fyller behovet vitaminer och mineraler

Bäst innehåll av protein per portion: Det här är ett perfekt alternativ för dig som vill ha ett kosttillskott med högt innehåll av protein men som innehåller både vitaminer och mineraler. Det här är ett bra val för dig som vill använda måltidsersättning samtidigt som du tränar för att bevara muskelmassa, eftersom protein hjälper dig med just detta.

Diet Protein finns i 2 olika smaker så variationen här är något mindre. Den går dock bra att kombinera en Diet Protein portion med vår listetta Diet Shake för en större variation av smaker. Räkna bara ut hur många portioner om dagen du har behov av och kör igång. Varje portion innehåller 15 gram protein och flera viktiga vitaminer och mineraler.

Kostnad: 229 kronor

Portioner: 21

Pris per portion: 10,90 kronor

Kcal per portion: 91 kcal

3. Nutrilett Quick Weightloss Shake

Nutrilett Quick Weightloss Shake måltidsersättning
FördelarNackdelar
+ Finns i olika smaker– Smakerna är inte lika goda och många som hos Core Diet Shake
+ Finns olika former av måltidsersättningar under samma varumärke
+ En portion innehåller en stor del av dagsbehovet av mineraler och vitaminer

Bäst sortiment och populär måltidsersättning: Nutrilett är ett av de mest populära varumärkena när det kommer till måltidsersättning och är ett utmärkt alternativ för dig som vill gå ner i vikt snabbt.

Den som väljer att hålla sig till varumärket Nutrilett kommer inte gå bet på valmöjligheter då det finns både shakes, soppor och bars att välja på i flera olika smaker.

Nutrilett Quick Weightloss Shake innehåller vitaminer och mineraler och är enligt många den bästa måltidsersättningen. Det fullständiga innehållet gör att du kan ersätta alla måltider med produkten utan att riskera att få avsaknad av något. Samtidigt som du håller dig till en låg mängd kcal per dag.

Jämfört med Diet Protein innehåller den likvärdig mängd protein (hela 15 gram protein per portion). När det kommer till smak tycker vi däremot att Diet Protein och Diet Shake plockar hem segern och därför når Nutrilett endast tredje plats i vårt bäst-i-test.

Kostnad: 269 kronor
Portioner: 25
Pris per portion: 10,76 kronor
Kcal per portion: 112 kcal

4. Naturdiet Shake

naturidet måltidsersättning
FördelarNackdelar
+ Enkel att bära med sig– Dyrt
+ Många olika smaker
+ Riktigt bra näringsinnehåll för allt som kroppen behöver

Bästa färdigblandade shake: Naturdiet Shake är en av de mest praktiska produkterna i vår bäst-i-test-lista. Denna shake är nämligen färdigblandad och redo att drickas. Den passar därför väldigt bra för den som är på resande fot och inte alltid har tillgång till vatten och en ren shaker att blanda i. 

Naturdiet shake finns i 11 olika smaker som gör det lättare att hitta en god shake att ersätta en måltid med utan att känna att det blir en uppoffring. En portion innehåller dessutom alla vitaminer och mineraler som kroppen kräver. Det här är absolut den måltidsersättning bäst i test som är lättast att ha med sig på resande fot.

Kostnad: 289 kronor

Portioner: 12

Pris per portion: 24,08

Kcal per portion: 150 kcal

5. Core Frukost Meal

Core Frukost Meal
FördelarNackdelar
+ Milda och goda smaker som du inte tröttnar på– En förpackning innehåller bara 7 portioner
+ Protein från vassleproteinkoncentrat och isolat, kasein, ägg och havre– Högre innehåll av kalorier per portion än vissa andra alternativ
+ Aktiv bakteriekultur och krom som bidrar till normala blodsockernivåer

Bästa måltidsersättningarna för en bra start på dagen: Core Frukost Meal från Svenskt Kosttillskott är en högkvalitativ måltidsersättning som är speciellt utformad för att ge dig en näringsrik och balanserad start på dagen. Denna produkt är utvecklad med omsorgsfullt utvalda ingredienser för att ge dig en mättande och hälsosam frukostalternativ.

En av de främsta egenskaperna hos Core Frukost Meal är dess rika näringsprofil. Varje portion är noggrant sammansatt för att erbjuda en optimal balans av protein, kolhydrater och fett, vilket ger dig nödvändig energi och näring för att klara av morgonen. Dessutom är produkten berikad med viktiga vitaminer och mineraler som hjälper till att stödja din allmänna hälsa och välbefinnande.

Core Frukost Meal erbjuder också en härlig smakupplevelse. Med sin välavvägda kombination av naturliga smaker och konsistenser kan du njuta av en läcker och tillfredsställande frukost varje dag. Dessutom kan du enkelt anpassa smaken genom att blanda i dina favorittillsatser, som frukt, bär eller nötter, för att ytterligare förhöja din frukostupplevelse.

Kostnad: 99 kronor 
Portioner: 7
Pris per portion: 14,14
Kcal per portion: 199 kcal

6. Nutrilette Bar

Nutrilette Bar
FördelarNackdelar
+ Goda smaker att välja mellan– Mättar väldigt lite
+ Enkel måltidsersättning som innehåller viktiga vitaminer, mineraler– Dyr
+ Bra alternativ till en chokladbar
+ Främjar snabb viktnedgång

Bästa meal bar i måltidsersättning bäst i test: Nutrilett Meal Bar är en bekväm och välsmakande måltidsersättning i form av en bar. Varje bar innehåller en balanserad kombination av protein, kolhydrater, fett, samt viktiga vitaminer och mineraler för att ge dig en näringsrik måltid.

Dessa smakrika barer är perfekta för personer på språng eller när du behöver en snabb och mättande mellanmålsalternativ. Nutrilett Meal Bar är ett praktiskt och tillfredsställande val för att möta dina kostbehov på ett enkelt sätt.

Nutrilett Meal Bar erbjuder en hälsosam måltidsersättning i form av en välsmakande bar. Varje bar är balanserad med protein, kolhydrater, fett och viktiga näringsämnen för att ge dig en näringsrik upplevelse.

Dessa smakrika barer är perfekta för personer på språng eller när du behöver en snabb mellanmålsalternativ som mättar och ger dig energi. Nutrilett Meal Bar är det praktiska valet för att tillfredsställa dina kostbehov på ett enkelt sätt.

Kostnad: 299 kronor
Portioner: 15
Pris per portion: 19,90
Kcal per portion: 218 kcal

Vad är måltidsersättning?

Måltidsersättning är kort och gott en produkt som är avsedd att ätas eller drickas istället för en vanlig måltid. Måltidsersättningar är vanligtvis låga i kalorier, men framtagna för att hjälpa till att uppnå det dagliga behovet av vitaminer och mineraler. 

Det är vanligt att måltidsersättningar kommer i form av pulver som blandas till shakes eller soppor, men de kan även vara färdigblandade drycker eller så kallade bars.

Måltidsersättning är först och främst avsett som ersättare för måltider, men kan även användas av den som vill få i sig mer kalorier.

En måltidsersättning innehåller ofta från 100 upp till 500 per portion. Antalet rekommenderade portioner per dag varierar mellan olika märken och ofta även beroende på kön.

Vanligtvis rekommenderas det mellan 3 och 6 måltider om dagen. Det går dock att själv välja hur många måltider om dagen man önskar ersätta. Måltidsersättning kan hjälpa dig att gå ned i vikt även om du bara ersätter en måltid om dagen.

Vad innehåller måltidsersättning?

Syftet med en måltidsersättning är att du ska kunna få i dig ditt dagsbehov av viktiga mineraler och vitaminer, samtidigt som du drar ner på mängden kalorier. Innehållet varierar ofta mellan olika måltidsersättningar. Men som exempel kan vi ta vår listetta från Svensk Kosttillskott.

I Diet Shake från Svensk Kosttillskott finner man en hög dos protein. Syftet med proteinet, förutom att hjälpa kroppen att bevara muskelmassa vid viktnedgång, är att hålla dig mätt. Protein är känt för att inge en bra och långvarig mättnadskänsla.

Bland viktiga vitaminer och mineraler finner vi bland annat c-vitamin, zink, och magnesium. viktiga ämnen varav flera även kan vara behjälpliga mot sötsug och för att gå ner i vikt. 

Det är även vanligt att se ett innehåll av fettlösliga vitaminer som A, K, E och D-vitamin, samt vattenlösliga vitaminer såsom B6, B12, Biotin, Niacin, Pantotensyra, Folat, Riboflavin, Pantotensyra och Tiamin, vilket är några av våra absolut viktigaste mineraler och vitaminer. 

Så här testade vi produkterna

För att skapa vår topplista av bästa måltidsersättningar tog vi oss tid att noggrant undersöka och testa olika produkter. Vi ville se till att vi erbjöd våra läsare de allra bästa alternativen som skulle passa deras behov och preferenser.

Vi började med att noggrant granska innehållet i varje produkt och undersöka vilka naturliga ingredienser de använde. Vi fokuserade på produkter som hade välbeprövade ingredienser för viktminskning och som var kända för att vara effektiva.

Prisvärdhet var också en viktig faktor för oss. Vi ville hitta produkter som erbjöd bra kvalitet till rimliga priser, så att de skulle vara tillgängliga för så många som möjligt.

För att vara säkra på att vi hade rätt bild av produkternas effektivitet, genomförde vi tester under en tvåveckorsperiod. Vi jämförde resultaten med och utan användning av produkterna och utvärderade även hur de påverkade känslan av mättnad för att bedöma deras aptitdämpande egenskaper.

Genom att ta oss tid att undersöka och testa produkterna noggrant, kunde vi sammanställa en topplista med de bästa måltidsersättningarna för viktminskning. Vi hoppas att våra rekommendationer kommer att vara till hjälp för våra läsare i deras strävan efter att nå sina hälsomål.

Köpguide Bästa måltidsersättning

Köpguide: Bästa måltidsersättning

Innehåll (vitaminer och mineraler)

Innehållet i måltidsersättningen spelar en viktig roll. De flesta välkända varumärken är oftast pålitliga, men det är viktigt att kontrollera att produkten faktiskt innehåller de viktiga mineraler och vitaminer som behövs för att du ska må bra.

Detta är särskilt viktigt om du planerar att använda måltidsersättningen som en del av en VLCD-diet eller någon annan diet där måltidsersättningen utgör huvuddelen av din mat under en tid.

När du väljer bör du se till att produkten har en relativt hög halt av protein, vilket hjälper dig att känna dig mätt och bevara din muskelmassa. Dessutom bör den innehålla så många som möjligt av de 13 viktigaste vitaminerna och mineralerna enligt Livsmedelsverket.

Smak

Smaken är avgörande när det gäller produkter som dessa. Eftersom du förmodligen kommer att konsumera 3-5 portioner per dag är det viktigt att produkten inte bara smakar bra, utan också erbjuder olika smaker att välja mellan. Att äta samma smak dag efter dag kan snabbt bli tråkigt och göra det svårare att hålla fast vid kosten.

Typ

Måltidsersättningar finns i olika former, inklusive soppor, shakes och bars. Oavsett om du planerar att blanda eller inte, är det viktigt att välja en produkt som passar dina behov. Om du till exempel ofta äter på språng kan shakes eller bars vara mer praktiska än soppor. Å andra sidan kan en soppa vara trevligare om du vill sitta ner vid bordet och äta middag med din familj.

Pris per portion

Priset kan vara avgörande och kan variera mycket. Det är viktigt att hitta en balans mellan pris och kvalitet. Du bör undvika att kompromissa för mycket på kvaliteten för att spara några kronor. Betala gärna några extra kronor för att säkerställa att du får en produkt som verkligen tillgodoser dina kroppens behov.

Att försöka ersätta måltidsersättning med enbart proteinpulver kan vara lockande för att spara pengar, men det kan resultera i att du missar viktiga näringsämnen som din kropp behöver.

Mer för dig som vill gå ner i vikt

Tips för att gå ned i vikt

Här kommer våra bästa tips för att gå ner i vikt med måltidsersättning:

 • Planera din kost och träning, bestäm dig för hur många måltider du ska ersätta per dag och säkerställ att ditt kaloriintag ligger i fas med dina mål
 • Gå aldrig under minsta rekommenderade intag. Känner du dig mätt? ät din måltidsersättning ändå. Om du äter för lite riskerar du att påverka din metabolism negativt.
 • Hitta en form av motion som fungerar i ditt liv och som du kan fortsätta med under en lång tid. Träningen behöver inte ta flera timmar per dag, ibland kan det räcka med en promenad. 
 • Om du faller dit, fortsätt där du slutade. Ett felsteg kommer inte att förstöra ditt resultat. Hoppa tillbaka upp på hästen och fortsätt där du slutade.
 • Planera för hur din kost ska se ut när du avslutat din diet med måltidsersättning.
 • Sist men inte minst, sträva inte efter att gå ner i vikt för att passa in i någon annans idealbild av dig. En sådan viktnedgång kommer varken vara hälsosam eller hållbar i längden.

Sammanfattning

Om du har som mål att gå ner i vikt så är måltidsersättning ett bra verktyg. Måltidsersättning kan antingen användas som en hel diet, en så kallad VLCD diet. I vårt bäst-i-test-lista kan du som vill gå ner i vikt, få ett mer balanserat kaloriintag, eller en extra boost med kalorier hitta de bästa produkterna oavsett behov. 

Med måltidsersättning blir det lätt att gå ner i vikt snabbt, och med de rätta verktygen och planeringen kan du fortsätta hålla vikten även efter avslutad diet.

Om du inte vill gå ner i vikt kan du även använda måltidsersättning för att gå upp i vikt genom att ta dem mellan dina ordinarie måltider.

Vanliga frågor och svar

Vilken är den bästa måltidsersättningen?

Vi tycker att den bästa måltidsersättningen för snabb viktminskning är Diet Shake från Svenskt Kosttillskott. Men vilken måltidsersättning som är den bästa kan variera beroende på individuella preferenser och behov. Det finns flera populära alternativ på marknaden, inklusive Nutrilett och Allevo, men det är viktigt att komma ihåg att vad som fungerar bäst för en person kanske inte fungerar lika bra för en annan. Det rekommenderas att prova olika produkter för att hitta den som passar dig bäst.

Hur bra är måltidsersättning?

Måltidsersättningar kan vara effektiva för viktnedgång eftersom de ofta är kalorikontrollerade och innehåller en balanserad sammansättning av näringsämnen. De kan hjälpa till att kontrollera kaloriintaget och ge en bekväm alternativ till vanliga måltider. Dock är det viktigt att komma ihåg att viktnedgång handlar om en kombination av kost, motion och en hälsosam livsstil.

Varför går jag inte ner i vikt med Nutrilett/måltidsersättning?

Om du inte går ner i vikt med Nutrilett eller annan måltidsersättning kan det finnas flera faktorer att överväga. Det är möjligt att kaloriintaget fortfarande är för högt eller att det finns andra faktorer som påverkar viktnedgången, såsom andra kostvanor eller brist på fysisk aktivitet. Det kan vara en bra idé att rådfråga en nutritionist eller hälsoprofessionell för att få individuell rådgivning baserat på dina specifika behov och mål.

Vilken måltidsersättning är godast?

Vi tycker att Diet Shake från svensk kosttillskott är den godaste måltidsersättningen för VLCD. Både choklad och jordgubbssmaken smakar som goda milkshakes. Vi är även förtjusta i flera andra varumärken som erbjuder både soppor och bars. Du kan testa dig fram för att ta reda på vilket som är rätt måltidsersättning för dig.

Vad innehåller måltidsersättning?

Måltidsersättning är till för att ersätta dina måltider med ett färre antal kalorier utan att du ska behöva få brist på viktiga näringsämnen. Därför är det vanligt, och rekommenderat, att måltidsersättning innehåller våra absolut viktigaste vitaminer och mineraler, samt gärna även en hög dos protein. Det är vanligt att måltidsersättning innehåller vitamin C, B6, B12, A, K, och D, samt mineraler som  Biotin, Niacin, Pantotensyra, Folat, Riboflavin, Pantotensyra och Tiamin.

Finns det tabletter som gör att man går ner i vikt?

Det finns viktminskningstabletter tillgängliga på marknaden. En del läkemedel för viktminskning skrivs ut av läkare till personer med särskilda diagnoser eller ett särskilt högt BMI. Det finns även receptfria alternativ när det kommer till aptitdämpande tabletter och bantningspiller.

Sverigefitness logo retina

Sverigefitness.se är en informationsguide inom allt som rör fitness och hälsa. Vi testar själva produkter och hjälper våra besökare att hitta bra och säkra träningsprodukter och tillskott.

Kontakt

Om oss

Kontakta oss

kontakt@sverigefitness.se

Tobica LTD
Tigne Street 33, Sliema, SLM-3174
Malta


Disclaimer: Allt innehåll på SverigeFitness är enbart för informationssyfte och skall inte ersätta medicinsk rådgivning eller konsultation. Vi medverkar i affiliate program som gör det möjligt för oss att driva reklamintäkter, dessa påverkar inte vårt omdöme.