Blåbärsextrakt bäst i test 2024

Sverigefitness är och kommer alltid att förbli gratis för våra läsare. För att kunna fortsätta driften och testa produkter så använder vi oss av annonslänkar som ger oss en mindre ersättning om du handlar något via våra rekommendationer.

Hem » Vitaminer » Blåbärsextrakt bäst i test 2024

Senast Uppdaterat april 16, 2024 av John

Vår expertpanel har noggrant testat och utvärderat Sveriges mest omtalade blåbärsextrakter för att ta fram den ultimata bäst i test listan.

Fullt med nyttiga antioxidanter är blåbär bra för så mycket! Nedan följer de fyra blåbärsextrakt som vi anser är de bästa på marknaden.

Sammanfattning av blåbärsextrakt bäst i test

 1. Healthwell Wonderful Eyes – Blåbärsextrakt bäst i test 2024
 2. Elexir Pharma Blue Eye – Bästa premiumval
 3. Healthwell Blåbär Extrakt – Bästa högdoserade blåbärsextrakt
 4. Naturens Apotek Blåbär – Bästa budgetval

Bästa blåbärsextrakt – Bäst i test 2024

1. Healthwell Wonderful Eyes

Healthwell Wonderful Eyes
FördelarNackdelar
+ Innehåller ett brett spektrum av naturliga antioxidanter som stödjer ögonhälsan.– Kan vara dyrt för vissa användare.
+ Kapslarna är högdoserade, vilket kan maximera de positiva effekterna på synen.
+ Inkluderar viktiga vitaminer och mineraler som stärker synens normala funktioner.

Healthwell Wonderful Eyes är ett högdoserat kosttillskott som är utformat för att främja ögonhälsan. Med en blandning av naturliga ämnen, inklusive blåbärsextrakt, ögontröst, astaxantin och en rad viktiga vitaminer och mineraler, stöder detta tillskott en normal synförmåga.

Kapslarna innehåller också kraftfulla antioxidanter som zink, vitamin E och flavonoider, vilket bidrar till att skydda ögonen från oxidativ stress och underhålla synens funktioner.

Testpanelens ord: Testpanelen uppskattade särskilt den rika sammansättningen av naturliga ingredienser i Healthwell Wonderful Eyes. Panelen rapporterar att de känner en förbättring i sin synskärpa och en minskning av ögontrötthet efter regelbunden användning. Däremot noterade några användare att priset för de större förpackningarna var något högt. Sammantaget rekommenderas detta tillskott för alla som söker ett effektivt och naturligt sätt att stödja sin synhälsa.

Om Healthwell Wonderful Eyes

 • Huvudingredienser: Blåbärsextrakt, ögontröst, ringblomsextrakt (inkluderar lutein och zeaxanthin), astaxantin, vitaminer (C, E, B2), mineraler (zink, koppar, selen)
 • Form: Kapslar
 • Förpackning: 60, 120, 180 kapslar

2. Elexir Pharma Blue Eye Blåbärsextrakt

Elexir Pharma Blue Eye Blåbärsextrakt
FördelarNackdelar
+ Innehåller vitamin C och E, lutein och zeaxantin.– Kan vara kostsamt och krävas långvarig användning för att se resultat.
+ Rik på antioxidanter som stödjer mot oxidativ stress.
+ Flexibel dosering, tabletterna kan delas eller lösas upp i vatten.

Blue Eye från Elexir Pharma är ett innovativt kosttillskott avsett för att stödja och förbättra din ögonhälsa. Med en välbalanserad blandning av svenskt blåbärsextrakt, lutein, och en rad andra näringsrika ingredienser, är detta tillskott designat för att minska trötthet och torrhet i ögonen samtidigt som det erbjuder optimal vård.

Elexir Pharma Blue Eye är rik på essentiella vitaminer och mineraler såsom vitamin A, C-vitamin, E och zink, vilka alla är kända för sina fördelar för ögonhälsan. Den innehåller även antioxidanter från blåbärsextrakt, som kan spela en roll i att skydda ögonen mot skador.

Testpanelens ord: Vi har noggrant utvärderat Blue Eye och är myckjet förtjusta i dess omfattande näringsprofil som specifikt riktar sig mot ögonhälsa. Flera i panelen rapporterar en märkbar minskning i ögontrötthet bland användare, vilket talar för produktens effektivitet.

Om Elexir Pharma Blue Eye

 • Huvudingredienser: Blåbärsextrakt, lutein, vitamin E, zink, vitamin B2, naturligt vitamin A, selen
 • Form: Tabletter
 • Förpackning: Innehåller 64 tabletter (1 om dagen)

3. Healthwell Blåbär Extrakt

Healthwell Blåbär Extrakt
FördelarNackdelar
+ Hög koncentration av blåbär, innehåller 23 g färska blåbär per kapsel.– Produkten är relativt dyr jämfört med andra blåbärstillskott på marknaden.
+ Innehåller betakaroten som omvandlas till vitamin A för att stödja synen.
+ Lämplig för vegetarianer och veganer.

Healthwell Blåbär Extrakt är ett kraftfullt kosttillskott som levererar de många fördelarna med blåbär i koncentrerad form. Varje kapsel innehåller extrakt som motsvarar 23 gram färska blåbär, vilket gör det enkelt att njuta av blåbärets goda egenskaper utan att behöva plocka och äta bär dagligen.

Faktum är att en burk innehåller motsvarande 1 kg färska blåbär. Detta tillskott är berikat med betakaroten, ett förstadium till vitamin A, vilket är viktigt för normal syn och slemhinnors funktion. Dessutom är produkten rik på antocyaniner, kända för att stödja ögonhälsan.

Testpanelens ord:Healthwell Blåbär Extrakt imponerade med dess höga halt av antocyanidiner och dess effektivitet i att stödja ögonhälsa och allmän välbefinnande. I testpanelen uppskattade vi särskilt att produkten passar veganer och är enkel att integrera i den dagliga rutinen. Trots det något högre priset anser vi att kvaliteten och koncentrationen av aktiva ingredienser motiverar kostnaden.”

Om Healthwell Blåbär Extrakt

 • Huvudingrediens: 500 mg blåbärsextrakt, varav 50 mg antocyanidiner
 • Form: Vegetabilisk kapsel
 • Förpackning: 60, 120, 180 kapslar

4. Naturens Apotek Blåbär

Naturens Apotek Blåbär
FördelarNackdelar
+ Kombinerar blåbärsextrakt med viktiga vitaminer och mineraler för ökad ögonhälsa.– Kan kräva långvarig användning för att detektera skillnader.
+ Innehåller inga animaliska ingredienser, vilket gör den lämplig för vegetarianer.
+ Kapslarna är lätta att ta med vatten, vilket underlättar daglig konsumtion.

Naturens Apotek Blåbärstabletter är ett kosttillskott designat för att främja ögonhälsan. Detta tillskott kombinerar kraften i blåbärsextrakt med viktiga näringsämnen som bland annat zink, vitamin A och B2.

Dessa ingredienser är kända för att stödja normal syn och bidra till ögonens välbefinnande. De naturliga extrakten och näringsämnena är sammanförda för att erbjuda en omfattande lösning för att bibehålla och stödja synens hälsa.

Testpanelens ord:Naturens Apotek Blåbärstabletter är ett budgetvänligt alternativ som passar den mindre kassan utan att kompromissa med kvaliteten. Under testperioden menar flera av panelmedlemmarna att de noterade mindre ögontrötthet efter regelbunden användning. Panelen uppskattade även produkternas vegetariska innehåll. Sammantaget rekommenderas dessa blåbärstabletter för den som vill stödja sin syn och ögonhälsa genom naturliga ingredienser för ett rimligt pris”

Om Naturens Apotek Blåbär

Storlekar: Standardstorlek (antalet tabletter ej specificerat)

 • Huvudingredienser: Blåbärsextrakt 300 mg, Vitamin A 120 µg, Vitamin B2 0,21 mg, Vitamin C 12 mg, Vitamin E 5 mg, Zink 16 mg, Koppar 0,15 mg, Mangan 0,3 mg, Selen 8,25 µg
 • Form: Vegetabiliska kapslar
 • Förpackning: 120 tabletter

Liknande tester för dig

Köpguide: Köp rätt blåbärsextrakt

När du funderar på att köpa blåbärsextrakt finns det flera faktorer att tänka på för att säkerställa att du väljer den produkt som bäst möter dina behov. Några faktorer kan vara vitkigare än andra. Här är vad vi anser du bör ta hänsyn till innan du väljer vilket blåbärsextrakt du ska investera i:

Syfte

Blåbärsextrakt är populärt för sina antioxidativa egenskaper och potentiella hälsofördelar, särskilt för ögonhälsa. Extraktet kan också stödja hjärt-kärlsystemet, förbättra hudhälsa och minska inflammation. Innan du köper, bestäm varför du vill använda blåbärsextrakt och vilka specifika hälsofördelar du är ute efter. Detta hjälper dig att välja en produkt som är riktad mot just dina behov trot att blåbär är nyttigt i det stora hela.

Innehåll

Kontrollera mängden aktiva ingredienser i produkten. Se till att produkten innehåller ett högkvalitativt blåbärsextrakt och kontrollera koncentrationen av antocyaniner, som är de viktigaste antioxidanterna i blåbär. En högre koncentration antyder en starkare effekt, men var medveten om att styrkan kan variera mellan olika märken och produkter.

Vissa produkter kan innehålla onödiga kemikalier eller konserveringsmedel som kan vara skadliga eller minska produktens effektivitet. Välj ett blåbärsextrakt som är så rent som möjligt, helst utan artificiella tillsatser och färgämnen.

Typ och dosering

Blåbärsextrakt finns i flera olika former, inklusive kapslar, tabletter, pulver och flytande extrakt. Överväg vilken form som bäst passar din livsstil och dina rutiner. Till exempel kan kapslar vara bekväma att ta med på resan, medan flytande extrakt kan vara lättare att blanda i smoothies eller andra drycker.

Pris

Jämför priser mellan olika märken och produkter. Det är viktigt att inte bara gå efter det billigaste alternativet, utan att också överväga produktens kvalitet och koncentration av aktiva ingredienser. En dyrare produkt kan i längden erbjuda bättre värde om den är effektivare och renare.

Blåbärsextrakt bäst i test

Så valde vi ut produkter

För att skapa vår ”bäst i test”-lista över blåbärsextrakt skannade vi av marknaden efter produkter i kategorin. Vi jämförde olika aspekter av varje produkt, inklusive ingredienser, pris, typ av produkt och kundrecensioner för att få en bred översikt över vad som erbjuds på marknaden.

Efter den inledande jämförelsen valde vi ut ett antal produkter som utmärkte sig genom sin sammansättning, värde för pengarna och positiva användaromdömen.

Dessa produkter testades sedan noggrant för att säkerställa deras effektivitet och kvalitet. Slutligen handplockade vi våra favoriter baserat på testresultaten och deras övergripande prestanda, vilket resulterade i en lista över de bästa blåbärsextrakten.

Vanliga frågor om blåbärsextrakt

Vad är blåbärsextrakt bra för?

Blåbärsextrakt är känt för sina hälsofördelar, särskilt när det gäller att främja ögonhälsa och förbättra synskärpa tack vare dess höga innehåll av antioxidanter såsom antocyaniner. Det är också tänkt att bidra till förbättrad blodcirkulation och generell antiinflammatorisk effekt.

Är Blue Eye bra?

Elixir Pharma Blue Eye innehåller ingredienser som är kända för att vara fördelaktiga för ögonhälsa, såsom lutein, zeaxantin, och blåbärsextrakt, kan den potentiellt vara bra för att stödja synen och ögonhälsan. Tillskott kan vara fördelaktiga men det kan vara bra att minnas att tillskott aldrig ska ersätta en balanserad kost.

Är blåbär bra för ögonen?

Blåbär är definitivt bra för ögonen. Studier har visat att blåbär kan bidra till att förbättra nattsynen och förebygga eller fördröja ögonsjukdomar som åldersrelaterad maculadegeneration.

Vilka vitaminer är bra för ögonen?

Vitaminer som är bra för ögonen inkluderar Vitamin A (viktigt för synen och ögonhälsan), Vitamin C (en antioxidant som hjälper till att skydda ögonen mot skador), Vitamin E (skyddar ögats celler från skada från fria radikaler) och B-vitaminer (kan minska risken för åldersrelaterade ögonsjukdomar). Lutein och zeaxantin är också viktiga näringsämnen som ofta rekommenderas för att stödja ögonhälsa.

Lämna en kommentar

Sverigefitness logo retina

Sverigefitness.se är en informationsguide inom allt som rör fitness och hälsa. Vi testar själva produkter och hjälper våra besökare att hitta bra och säkra träningsprodukter och tillskott.

Kontakt

Om oss

Kontakta oss

kontakt@sverigefitness.se

Tobica LTD
Tigne Street 33, Sliema, SLM-3174
Malta


Disclaimer: Allt innehåll på SverigeFitness är enbart för informationssyfte och skall inte ersätta medicinsk rådgivning eller konsultation. Vi medverkar i affiliate program som gör det möjligt för oss att driva reklamintäkter, dessa påverkar inte vårt omdöme.