Bästa C vitamin: Barn

Sverigefitness är och kommer alltid att förbli gratis för våra läsare. För att kunna fortsätta driften och testa produkter så använder vi oss av annonslänkar som ger oss en mindre ersättning om du handlar något via våra rekommendationer.

Hem » Vitaminer » Bästa C vitamin: Barn

Senast Uppdaterat januari 4, 2024 av Maria Skruf

Att se till att ens barn får i sig tillräckligt med vitaminer, inklusive c-vitamin, är viktigt för deras välbefinnande. Som förälder är det naturligt att vilja ge sitt barn det bästa c-vitaminet som finns tillgängligt. För yngre barn kan det dock vara en utmaning att få dem att svälja tabletter eller dricka flytande C-vitamin.

Därför har vi noggrant valt ut några av de bästa C-vitamin tuggtabletterna som är speciellt utformade för barn. I denna artikel presenterar vi våra favoritval för bästa C-vitamin tuggtabletter som inte bara är hälsosamma, utan också läckra för små smaklökar.

Fortsätt läsa för att upptäcka våra toppval och hur de kan bidra till att främja ditt barns hälsa och välbefinnande.


Bäst i test – Bästa C vitamin Barn – 2024

Vi förstår vikten av att hitta alternativ som är enkla att administrera och samtidigt ger barnen den nödvändiga dos av c-vitamin. Genom att välja rätt tuggtablett kan du vara säker på att ditt barn får de fördelar som c-vitaminet erbjuder.

Låt oss ta en titt på våra rekommenderade alternativ för bästa c-vitamin tillskott för barn, som kommer att göra C-vitaminintaget till en rolig och hälsosam upplevelse för ditt barn.

1. Monkids C-vitamin & Zink

Monkids C-vitamin & Zink
FördelarNackdelar
+ Hög doserat kosttillskott som garanterar ett bra intag av vitamin C– Inga
+ Förhindrar brist på c vitamin
+ Stärker immunförsvaret
+ Innehåller Zink som kan skydda mot förkylningar
+ Godisbitar med smak av apelsin som barn älskar


Monkids C-vitamin Zink är det perfekta kosttillskottet för att ge ditt barn en hälsosam boost av C-vitamin och zink som stärker deras immunförsvar. Med noggrant utvalda ingredienser och en godissmak som barnen älskar blir det enklare än någonsin att få dem att ta sin dagliga dos.

Detta kosttillskott är utformat för att ge lagom doser av c-vitamin och zink som är viktiga för att bibehålla ett starkt immunförsvar.

C-vitaminet fungerar som en kraftfull antioxidant och bidrar till att bekämpa fria radikaler, samtidigt som zink spelar en avgörande roll i immunsystemets funktion. Genom att kombinera dessa två viktiga näringsämnen kan Monkids C-vitamin Zink hjälpa till att skydda ditt barn från förkylningar, infektioner och andra hälsoproblem.

Det bästa av allt är att detta kosttillskott kommer i form av en ”godisbit” som gör det enkelt och roligt för ditt barn att ta. Du behöver inte längre kämpa för att övertala dem att svälja tabletter eller dricka sirap. Istället kan du enkelt ge dem en smaskig ”godisbit” i smak av apelsin som de kommer att se fram emot varje dag.

Innehåll per portion (rekommenderat intag 2 godisar)

Vitamin C 160 mg (300%)
Zink 5 mg (50%)

2. KIDSZOO Propolis+C-vitamin

KIDSZOO Propolis+C-vitamin
FördelarNackdelar
+ Hjälper till att förhindra brist på c vitamin– Mindre potent än Monkids C-vitamin + Zink
+ Stödjer barnets immunsystem
+ Innehåller antiinflammatoriska ingredienser från Propolis
+ Godisbit som smakar gott och barn älskar
+ Kan köpas hos Svenskt Kosttillskott

Monkids erbjuder även en annan variant av kosttillskottet som är berikat med propolis, fläderbär, nypon (rik på vitamin C) och ytterligare vitamin C. Dessa tuggbara kosttillskott kommer i form av små björnar och har en lockande gelégodissmak.

Detta gör det till en perfekt lösning för att se till att barnen aldrig lider brist på vitamin C, även om de ibland är petiga med maten och inte gillar att äta grönsaker som broccoli, paprika eller citrusfrukter.

Propolis är en naturlig ingrediens som utvinns från bin och har länge använts för sina hälsofrämjande egenskaper. Det är känt för sina antiinflammatoriska och antioxidantiska egenskaper samt för att stärka immunförsvaret.

Genom att inkludera propolis i detta kosttillskott får ditt barn inte bara en tillförsel av viktiga näringsämnen som vitamin C och zink, utan även fördelarna med propolis. Det kan hjälpa till att stödja barnets immunsystem och skydda dem mot potentiella sjukdomar och infektioner.

Med Monkids kosttillskott med propolis och en ljuvlig gelégodissmak kan du ge ditt barn en trevlig och smakfull upplevelse samtidigt som du säkerställer att de får de näringsämnen de behöver för att främja sin hälsa och stärka sitt immunförsvar.

Innehåll per portion (2 godisbitar)

Vitamin C 80 mg
Propolisextrakt 25 mg
Fläderextrakt25 mg
Nyponextrakt50 mg

3. Monkids Multivitamin

Monkids Multivitamin
FördelarNackdelar
+ Innehåller ett brett spektrum av viktiga vitaminer– Innehåller en lägre dos c-vitamin än en del andra tillskott
+ Omtyckta av barn då de ser ut och smakar som godis– Nästan 2 kr per dag
+ Finns att köpa hos Svenskt Kosttillskott

Om du vill ha ett allsidigt tillskott som även innehåller c vitamin så är ett multivitamin tillskott ett bra alternativ. Ett särskilt framstående alternativ är Monkids multivitamintillskott för barn.

Utöver c-vitamin innehåller Monkids Multivitamin även d-vitamin, a-vitamin, vitamin B5, B6 och B12, biotin, folsyra och e-vitamin. Helt enkelt en komplett sammansättning av de vanligaste och viktigaste näringsämnena, förutom möjligen omega 3.

Det som gör Monkids multivitamintillskott för barn ännu mer attraktivt är dess läckra godissmak och tuggbara form. Dessa kosttillskott kommer i form av små, lockande godisbitar, vilket gör det enklare för barnen att ta dem utan protester.

Den tilltalande smaken och konsistensen gör det till en trevlig och rolig upplevelse för barnen att ta sina dagliga vitaminer och mineraler.

Genom att erbjuda en omfattande blandning av nödvändiga näringsämnen i en form som barn tycker om, kan Monkids multivitamintillskott vara det ultimata valet för att säkerställa att ditt barn får den dagliga dosen av viktiga vitaminer och mineraler.

Det är ett bekvämt och lockande sätt att stödja barnets hälsa och välmående på ett sätt som barnet kommer att uppskatta.

Innehåll per portion

Vitamin A 320 µg
Vitamin B 38 mg
Vitamin B 51.2 mg
Vitamin B 60.7 mg
Vitamin B 122.5 µg
Biotin 25 µg
Folsyra 100 µg
Vitamin C 40 mg
Vitamin D 10 µg
Vitamin E 6 mg

Rekommenderat dagsintag av c vitaminer för barn

Grupp/ÅlderRekommenderat intag per dag
Spädbarn 6-11 månader20 mg c vitamin
Spädbarn 12-23 månader25 mg c vitamin
Barn 2-5 år30 mg c vitamin per dag
Barn 6-9 år40 milligram c vitamin per dag
Barn 10-13 år50 milligram c vitamin per dag
Barn över 13 år75 milligram c vitamin per dag

Att säkerställa att barn får tillräckligt med c-vitaminer är viktigt för deras hälsa och välbefinnande. Det rekommenderade dagsintaget av c-vitamin varierar beroende på ålder och utvecklingsstadium.

För spädbarn i åldern 6-11 månader rekommenderas en daglig intag på 20 milligram c-vitamin. När de når åldern 12-23 månader ökar det rekommenderade intaget till 25 milligram.

För barn i åldrarna 2-5 år rekommenderas en daglig intag på 30 milligram c-vitamin. När de blir äldre, från 6-9 år, ökar det rekommenderade intaget ytterligare till 40 milligram.

Barn i åldrarna 10-13 år bör få i sig 50 milligram c-vitamin varje dag. För barn över 13 år rekommenderas en daglig intag på 75 milligram för att stödja deras växande kroppar och hälsa.

Det är viktigt att notera att dessa rekommenderade intag är genomsnittliga riktlinjer och att individuella behov kan variera. Det är alltid bäst att rådfråga en läkare eller barnläkare för att få mer specifik vägledning om c-vitaminbehovet för ditt barn, särskilt om det finns särskilda hälsotillstånd eller kostrestriktioner att beakta.

Att se till att barn får en balanserad kost som inkluderar c-vitaminrika livsmedel, som citrusfrukter, bär, paprika och broccoli, är ett bra sätt att uppnå det rekommenderade intaget av c-vitamin. Vid behov kan också kosttillskott vara ett alternativ, men det är alltid viktigt att följa rekommendationer och doseringar från en professionell vårdgivare.

c vitamin för barn

Fördelar med c-vitamin tillskott för barn

C-vitamintillskott kan vara fördelaktiga för barn av olika skäl. Här är några skäl till varför c-vitamin tillskott är bra för barn:

  1. Stärker immunförsvaret: C-vitamin spelar en viktig roll i att stärka immunförsvaret och skydda kroppen mot infektioner och sjukdomar. Genom att ge barn c-vitamintillskott kan man hjälpa till att boosta deras immunsystem och minska risken för att de blir sjuka.
  2. Antioxidantverkan: C-vitamin är en kraftfull antioxidant som bekämpar skadliga fria radikaler i kroppen. Det hjälper till att skydda celler och vävnader från oxidativ stress och kan bidra till att förhindra skador och åldrande.
  3. Främjar hälsosam tillväxt och utveckling: C-vitamin är viktigt för barns hälsosamma tillväxt och utveckling. Det är nödvändigt för produktionen av kollagen, som är viktigt för att bygga upp och stärka ben, hud, tänder och blodkärl.
  4. Ökar järnupptaget: C-vitamin hjälper till att öka upptaget av järn från maten vi äter. Det är särskilt viktigt för barn som behöver tillräckligt med järn för att stödja sin växande kropp och för att förebygga järnbrist och anemi.
  5. Kompletterar kostintaget: Även om det är bäst att få i sig näringsämnen från en balanserad kost, kan det vara svårt för vissa barn att få i sig tillräckligt med c-vitamin genom maten. C-vitamintillskott kan vara ett bra sätt att komplettera kostintaget och säkerställa att barn får tillräckligt med denna viktiga vitamin.

Det är viktigt att komma ihåg att c-vitaminbehovet kan variera mellan barn beroende på deras individuella hälsotillstånd och livsstil. Innan man ger barn c-vitamintillskott är det alltid bäst att rådgöra med en läkare eller barnläkare för att få rätt rekommendationer och doseringar som passar barnets specifika behov.

Letar du efter c-vitaminer för vuxna? Kolla in vår C vitamin bäst i test lista med favoriter som Core vitamin c 1000 och Healthwell vitamin c

Liknande tester för de små

Vanliga frågor: C-vitamin för barn

Kan man ge C-vitamin till barn?

Ja, förutom att se till att barnet får i sig en mångsidig kost som inkluderar c-vitamin finns det kosttillskottt att ge. De allra minsta barnen (spädbarn) behöver vanligtvis endast d-vitamintillskott. Men från att de äter fast föda (1-2 års ålder) kan det vara lämpligt med ett tuggbart eller flytande tillskott.

Hur mycket C-vitamin barn?

Mängden C-vitamin för barn varierar beroende på ålder. Kolla in tabellen längre upp i texten för att få en mer exakt uppfattning om hur mycket c-vitamin barn i olika åldrar behöver dagligen.

Vilken vitamin rekommenderas man ge extra av till små barn?

Barn som äter en mångsidig kost behöver vanligtvis inga extra tillskott. Undantag för vitamin D där man brukar ge d-droppar till de mindre barnen. Om du vet att ditt barn är petig med maten kan ett c-vitamintillskott eller multivitamintillskott vara bra.

Sverigefitness logo retina

Sverigefitness.se är en informationsguide inom allt som rör fitness och hälsa. Vi testar själva produkter och hjälper våra besökare att hitta bra och säkra träningsprodukter och tillskott.

Kontakt

Om oss

Kontakta oss

Kontakt: tomek (a) topnotchleads.io


Disclaimer: Allt innehåll på SverigeFitness är enbart för informationssyfte och skall inte ersätta medicinsk rådgivning eller konsultation. Vi medverkar i affiliate program som gör det möjligt för oss att driva reklamintäkter, dessa påverkar inte vårt omdöme.