Bäst i test: Bästa C-Vitamin

Sverigefitness är och kommer alltid att förbli gratis för våra läsare. För att kunna fortsätta driften och testa produkter så använder vi oss av annonslänkar som ger oss en mindre ersättning om du handlar något via våra rekommendationer.

Hem » Vitaminer » Bäst i test: Bästa C-Vitamin

Senast Uppdaterat januari 5, 2024 av Maria Skruf

Trots att C-vitamin redan finns tillsatt i många av dagens livsmedel och är relativt lätt att få i sig genom att äta frukt och grönt, finns det flera anledningar till att vilja öka sitt intag av denna kraftfulla antioxidant. Det är här vårt C-vitamin bäst-i-test kommer in i bilden!

Vi har noggrant valt ut de allra bästa kosttillskotten med C-vitamin och rankat dem baserat på kvalitet, pris och effekt. Med hjälp av marknadens mest pålitliga C-vitamin tillskott kan du på ett enkelt och smidigt sätt säkerställa att du får i dig tillräckligt med denna viktiga näringsämne. Så ta kontroll över din hälsa och ta en titt på vår lista över de bästa C-vitamin tillskotten på marknaden idag!

Sammanfattning av vårt C-vitamin Test:

 1. Core Vitamin C 1000+: Testvinnare, kombinerar hög kvalitet med ett pris som passar alla plånböcker
 2. Vitamin C 1000 Plus Healthwell: Innehåller 100 mg citrusbioflavonoider och 50 mg nyponextrakt, vilket kan fungera som antioxidanter och ha ytterligare hälsoeffekter
 3. Holistic C Vitamin Bioflav: Holistic C Vitamin är ett utmärkt naturligt kosttillskott som innehåller olika källor till C-vitamin, inklusive citrusbioflavonoide
 4. Healthwell Vitamin C 500 mg: Innehåller inga onödiga tillsatser eller kemikalier
 5. Healthwell Vitamin C Pulver: Tillverkat i Sverige, lätt att blanda i drycker och mat.

Testvinnare – Bäst i test – Bästa C-vitamin 2024

Att välja ut de bästa c vitamin tillskotten var ingen enkel uppgift. Detta vitamin är ett av de mest populära kosttillskotten på marknaden och kommer i mängder av styrkor och former. Vår testpanel har gjort ett nogrant arbete och slutligen tagit fram de produkter vi anser kan vara värda att investera i när det kommer till C-vitamin tillskott.

I detta test av bästa c-vitamin 2024 har vi tagit hänsyn till innehållet i kosttillskotten, styrka, pris och i viss mån även i form av smak. En mycket viktig del i vårt test är även andra användares erfarenheter.


1. Core Vitamin C 1000+, Svenskt kosttillskott

vitamin c core test
FördelarNackdelar
+ Potent produkt som garanterar att man inte lider brist på C-vitamin– Kan vara onödigt för personer som redan får i sig tillräckligt med C-vitamin
+ Innehåller 1000 mg vitamin C och 50 mg citrusbioflavonoider för ökad effekt
+ Kan hjälpa till att stärka immunförsvaret
+ Kombinerar hög kvalitet med ett pris som passar alla plånböcker

Vår listetta för bästa C-vitamin kommer från Svenskt kosttillskott och är en mycket potent produkt som är speciellt utformad för att garantera att du inte lider brist på C-vitamin. Med en daglig dos av Core Vitamin C 1000+ får du inte bara 1000 mg av högkvalitativt C-vitamin, utan även 50 mg citrusbioflavonoider för att öka dess effektivitet.

Core Vitamin C 1000+ är ett utmärkt tillskott för personer som tränar eller lever ett liv i högt tempo, eftersom det hjälper till att stärka immunförsvaret. Detta kan bidra till att minska risken för sjukdomar och skador som kan uppstå vid fysisk ansträngning eller stressiga situationer.

Svenskt kosttillskott har återigen visat sig vara en pålitlig leverantör av högkvalitativa kosttillskott med Core Vitamin C 1000+. Denna produkt är inte bara effektiv och tillförlitlig, utan också prisvärd, vilket gör den till ett utmärkt val för alla som vill säkerställa att de får tillräckligt med C-vitamin varje dag.

Innehåll per portion (1 tablett)

Vitamin C 1000 mg
Nyponextrakt (fullspektrum 4:1) 100 mg
Citrusbioflavonoider 50 mg

2. Vitamin C 1000 Plus, Healthwell

c vitamin plus healhwell test
FördelarNackdelar
+ Innehåller 1000 mg C-vitamin, vilket är tillräckligt för att möta det dagliga behovet– Ligger något högre i pris jämfört med vår listetta, Core Vitamin C 1000+
+ Innehåller 100 mg citrusbioflavonoider och 50 mg nyponextrakt, vilket kan fungera som antioxidanter och ha ytterligare hälsoeffekter
+ Tillverkarens, Healthwell, produkter är kända för att ha hög kvalitet till fördelaktiga priser

Hos Svenskt kosttillskott hittar vi också Healthwell Vitamin C. Healthwell är en populär tillverkare av kosttillskott som är kända för att skapa kvalitativa produkter till ett fördelaktigt pris. Det ligger något högre i pris än vår listetta och kniper därför andra plats, då priset egentligen är den främsta faktorn som skiljer produkterna åt.

För att få i dig 1000 mg c-vitamin krävs enbart ett dagsintag i form av en tablett Healthwell Vitamin C. Du får då även i dig 100 mg citrusbioflavonoider och 50 mg Nyponextrakt (en god källa för både c-vitaminer och flavonoider).

De två sistnämnda är framförallt bra som antioxidanter i tillägg till c-vitaminet.

Trots det extra höga innehållet av citrusbioflavonoider och nyponextraktet så anser vi inte att att det motiverar den något högre prisbilden. Dock är denna produkt ett mycket gott alternativ till Core Vitamin C 1000+ och om du är förtjust i produkter från Healthwell är Vitamin C 1000 Plus ett minst lika bra val.

Om du råkar vara intresserad av andra c-vitamin produkter från samma märke kan även Healthwell Vitamin C pulver vara av intresse.

Innehåll Per Portion (1 tablett)

Vitamin C 1000 mg
Nyponextrakt (fullspektrum 4:1)100 mg
Citrusbioflavonoider 50 mg

3. Holistic C Vitamin Bioflav

FördelarNackdelar
+ Holistic C Vitamin är ett utmärkt naturligt kosttillskott som innehåller olika källor till C-vitamin, inklusive citrusbioflavonoider– Holistic C Vitamin är inte det billigaste alternativet på marknaden
+ Citrusbioflavonoider fungerar som antioxidanter och skyddar cellerna från skador orsakade av fria radikaler. De kan också förbättra upptaget av C-vitamin i kroppen och stärka immunförsvaret
+ Holistic C Vitamin är en populär produkt med mycket positiv feedback från användare

Holistic C Vitamin är en utmärkt produkt för dig som vill se till att du får tillräckligt med C-vitamin varje dag.

En av de bästa sakerna med Holistic C Vitamin är att det är ett naturligt kosttillskott som innehåller en kombination av olika källor till C-vitamin, såsom citrusbioflavonoider.

Citrusbioflavonoider är en grupp av naturligt förekommande föreningar som finns i höga koncentrationer i frukter och grönsaker, och är särskilt rika på citrusfrukter. De är en viktig ingrediens i Holistic C Vitamin eftersom de fungerar som antioxidanter och skyddar cellerna från skador orsakade av fria radikaler. Bioflavonoider kan också förbättra upptaget av C-vitamin i kroppen och bidra till att stärka immunförsvaret.

Holistic C Vitamin kanske inte är det billigaste alternativet på marknaden, men det är definitivt en produkt som är värd pengarna. Det är en av de mest populära C-vitamin tillskotten på marknaden och har fått mycket positiv feedback från användare. Om du vill ha ett högkvalitativt och naturligt C-vitamin tillskott, kan du lugnt välja Holistic C Vitamin.

Innehåll per portion (2 tabletter)

Vitamin C 1000 mg
Bioflavonoider 300 mg

4. Healthwell Vitamin C 500 mg

c vitamin healthwell test
FördelarNackdelar
+ Healthwell Vitamin C är en rent C-vitamintablett till ett bra pris och i en lagom dos på 500 mg– Kan vara mindre effektiv för de som behöver en högre dos c-vitamin
+ Ett bra alternativ för de som vill ha ett mindre potent c-vitamintillskott eller får i sig c-vitamin via andra tillskott
+ Innehåller inga onödiga tillsatser eller kemikalier

Denna produkt från Healthwell smyger sig in på en 4:e plats. Detta är rent av vitamin c i tablettform till ett bra pris och i lagom dos på 500 mg. Det råder egentligen ingen större skillnad på Vitamin C och Vitamin C Plus från Healthwell när det gäller kvalitet. 

Det handlar helt enkelt om doseringen och som i denna version är 500 mg istället för 1000 mg i ovanstående produkt. Det kan finnas anledningar till att välja ett mindre potent c-vitamintillskott (t ex om du får i dig c-vitamin via andra tillskott med)  och då är denna variant ett bra alternativ. 

Till skillnad från Plus-varianten innehåller denna inget extra tillskott av nyponextrakt och en mindre mängd flavonoider, men gör detta till trots skäl för sitt pris. Ett bra val för dig som helt enkelt vill dosera med en lite mindre mängd c-vitamin till ett bra pris.

Innehåll per portion

Vitamin C 500 mg
Citrusbioflavonoider 10 mg

5. Healthwell Vitamin C Pulver

vitamin c pulver test
FördelarNackdelar
+ Tillverkat i Sverige– Smaken kan upplevas som sur och besk av vissa användare
+ Lätt att blanda i drycker och mat– Kräver en extra ansträngning för att dosera och blanda jämnt i dryck
+ Hög dos av C-vitamin per portion (1000 mg)
+ Kan anpassas efter personlig dosering med enkelhet

Bästa C vitamin pulver: Healthwell vitamin C pulver är en utmärkt produkt för dig som har lite svårt med tabletter och hellre dricker dina vitaminer. Det här pulvret är en ren källa till C-vitamin och innehåller inga onödiga tillsatser eller kemikalier.

En skopa (1 g) ger dig 1000 mg C-vitamin, vilket bidrar till immunsystemets och nervsystemets normala funktion samt skyddar cellerna mot oxidativ stress.

Healthwell vitamin C pulver är att det är tillverkat i Sverige. Detta garanterar hög kvalitet och att produkten följer svenska regler och riktlinjer.

Det finns många sätt att ta Healthwell C-vitaminpulver på. Du kan blanda det med vatten eller din favoritjuice, eller lägga till det i din smoothie eller proteinshake. Oavsett hur du väljer att ta det så är det ett enkelt och bekvämt sätt att se till att du får i dig tillräckligt med C-vitamin varje dag.

Innehåll per portion (1 gram)

1000 mg c vitamin

Köpguide för bästa C-vitamin tillskott

När du ska köpa ett C-vitamin tillskott, finns det några saker att tänka på för att välja en produkt som passar dina behov och preferenser. Här är några faktorer att överväga för att hitta bästa c vitamin tillskott för dig:

Kvalitet

 • Välj en produkt från ett pålitligt och välrenommerat företag.
 • Kontrollera ingredienslistan och se till att det inte finns några onödiga tillsatser eller konserveringsmedel i produkten.
 • Undvik produkter som innehåller syntetiska ingredienser och välj istället naturliga alternativ.

Pris

 • Jämför priserna mellan olika märken och varumärken för att hitta den bästa affären.
 • Tänk på att högre pris inte alltid betyder högre kvalitet eller effektivitet.

Effekt

 • Välj en produkt som innehåller tillräckligt med C-vitamin för att uppfylla dina behov.
 • Fundera på om du vill ha en produkt som också innehåller andra näringsämnen, som bioflavonoider eller nyponextrakt som kan bidra till produktens biotillgänglighet, det vill säga hur lätt kroppen kan ta upp och använda C-vitaminet.

Egen preferenser

 • Fundera på dina egna erfarenheter av C-vitamin tillskott och vilka produkter som har fungerat bra för dig tidigare.
 • Tänk på eventuella allergier eller intoleranser mot specifika ingredienser.

Användares betyg

 • Läs recensioner och betyg från andra användare för att få en uppfattning om produkten.
 • Fokusera på recensioner som är ärliga och oberoende.

Sammanfattningsvis är det viktigt att välja en C-vitamin produkt av hög kvalitet som passar dina behov och budget. Ta hänsyn till ingredienser, effektivitet, och eventuella allergier eller intoleranser, samt använd recensioner och betyg från andra användare för att göra det bästa valet.

Fler vitamin tester

Bilder från våra tester

core vitamin c
c-vitamin bioflav test

För mycket vitamin C?

Man har inte kunnat finna några tecken på att det skulle vara farligt att få i sig högre mängder vitamin C än rekommenderat. Faktum är att den som får i sig >1000 milligram per dag inte riskerar andra biverkningar än möjligtvis diarré och magknip. 

Det finns indikationer att ett väldigt högt intag skulle kunna orsaka njursten hos redan känsliga personer men detta är mycket ovanligt.

bästa c vitamin test metodik

Så här utförde vi vårt test av C-vitamin tillskott

Vi är alltid noggranna med att genomföra våra tester på ett korrekt och effektivt sätt. För att hitta marknadens bästa c-vitamin tillskott, sökte vi igenom marknaden och valde ut de mest populära produkterna med bäst placering från tidigare år. Från ett tjugotal produkter valde vi ut 8 för att testa.

För att bedöma produkterna i testet, gav vi betyg för olika kategorier, inklusive pris, kvalitet och innehåll, resultat, antal doser per dag och hur lätta de var att ta samt eventuella unika egenskaper. Betyget i varje kategori användes för att sammanställa det slutgiltiga betyget för varje produkt.

Viktigt att notera är att vi inte alltid märkt någon större skillnad i effekt under testet. Det kan bero på att vi inte hade något större behov av eller lidit brist på ämnet. I dessa fall betygsatte vi produkterna baserat på alla ovanstående faktorer utan att ta effekten i beräkning.

Vi är stolta över att kunna erbjuda våra läsare en uppdaterad lista med marknadens bästa C-vitamin tillskott baserat på vår noggranna undersökning och betygssättning.

test av c vitaminer
Bild på test av C vitaminer

Sammanfattning

Sammanfattningsvis kan vi konstatera att det finns många olika alternativ när det kommer till C-vitamin tillskott på marknaden. Efter noggrann research och testning har vi sammanställt en lista över de fem bästa C-vitamin tillskotten för att hjälpa dig att göra ett kvalitativt val.

Vi har tagit hänsyn till faktorer som kvalitet, pris, effekt, egen erfarenhet och användares betyg för att ranka produkterna. Oavsett om du söker en hög dos C-vitamin eller en mer lagom dos, finns det något för alla på vår lista.

Det viktigaste är att du väljer en produkt som passar dina specifika behov och som du känner dig bekväm med att ta.

Vanliga frågor: Bästa C vitamin

Vilken vitamin är bäst?

Det finns ingen specifik vitamin som är bäst för alla människor, utan valet av vitamin beror på individuella behov och hälsotillstånd.

Vilken grönsak innehåller mest C-vitamin?

Enligt Livsmedelsverket är den grönsak som innehåller C-vitamin av grönsaker, följt av grönkål, persilja, broccoli och blomkål. Även citrusfrukter är rika på c vitamin.

Kan man ta vitamin C varje dag?

Ja, det går bra att ta vitamin C varje dag, eftersom kroppen inte kan lagra det och det behövs daglig tillförsel. Det är dock viktigt att inte överskrida rekommenderad dos.

Vad händer om man har brist på vitamin C?

Brist på C vitamin kan leda till skörbjugg, som är en sjukdom som orsakar trötthet, muskelvärk, blåmärken och tandproblem. Långvarig brist kan leda till allvarligare hälsoproblem.

Vad är C vitamin bra för?

C-vitamin fyller en mängd funktioner i kroppen. Bland annat hjälper den till att bygga upp kroppens brosk och benvävnad, stärker immunförsvaret, fungerar som en antioxidant, hjälper kroppen att tillverka kollagen och ta upp järn m.m. Därför är det extra viktigt att se till att man får i sig tillräckligt med c vitamin för att uppfylla det rekommenderade dagliga intaget.

Vilket är marknadens bästa C vitamintillskott?

Vi har listat vad vi anser är de bästa c vitamintillskotten på marknaden. Kolla in vår lista ovan för bästa c vitamintabletter, bästa c vitaminbrus, samt bästa c vitamin för barn.

Kan C vitamin hjälpa mot förkylning?

Studier är tvetydliga och en del av dem har visat att ett intag av 200 mg extra c vitamin om dagen inte gjorde någon skillnad när det kommer till att stoppa förkylningar. Om du har ett intag av c-vitamin som är lägre än rekommenderat dagligt intag kan det dock vara viktigt med ett tillskott av c-vitamin.

Sverigefitness logo retina

Sverigefitness.se är en informationsguide inom allt som rör fitness och hälsa. Vi testar själva produkter och hjälper våra besökare att hitta bra och säkra träningsprodukter och tillskott.

Kontakt

Om oss

Kontakta oss

kontakt@sverigefitness.se

Tobica LTD
Tigne Street 33, Sliema, SLM-3174
Malta


Disclaimer: Allt innehåll på SverigeFitness är enbart för informationssyfte och skall inte ersätta medicinsk rådgivning eller konsultation. Vi medverkar i affiliate program som gör det möjligt för oss att driva reklamintäkter, dessa påverkar inte vårt omdöme.