Bäst i test: Bästa kosttillskottet för levern 2024

Sverigefitness är och kommer alltid att förbli gratis för våra läsare. För att kunna fortsätta driften och testa produkter så använder vi oss av annonslänkar som ger oss en mindre ersättning om du handlar något via våra rekommendationer.

Hem » Vitaminer » Bäst i test: Bästa kosttillskottet för levern 2024

Senast Uppdaterat juni 25, 2024 av John

Att hålla levern frisk är avgörande för vår allmänna hälsa och välbefinnande. I denna artikel presenterar vi vår testpanels topplista över de bästa kosttillskotten för levern.

Vi har dessutom skapat en lista med vad du bör tänka på när du väljer ett kosttillskott, dessutom svarar vi på vanliga frågor om leverhälsa, och förklarar hur dessa kosttillskott kan bidra till att förbättra din leverfunktion. Du hittar de bästa produkterna allt annat här nedan.

Sammanfattning av bästa kosttillskottet för levern

 1. Holistic SIBOBA – Bäst i test 2024
 2. Healthwell Leverfunktion – Bästa budgetval
 3. Weightworld Mariatistel – Bästa med mariatistel
 4. New Nordic Active Liver – Bästa premiumval
 5. WeightWorld Kolin – Bästa med kolin

Bästa kosttillskottet för levern – Våra toppval för 2024

1. Holistic SIBOBA

Holistic SIBOBA
FördelarNackdelar
+ Främjar god tarmhälsa: Innehåller berberin och allicin som stöder en balanserad tarmflora och hämmar ohälsosamma bakterier.– Kan påverka blodsocker och blodtryck: Personer med lågt blodsocker eller blodtryck bör vara försiktiga med doseringen.
+ Leverfunktion: Aktiverar enzymet AMPK som har en positiv effekt på leverns avgiftningssystem.
+ Naturliga ingredienser: Produkten är gjord av naturliga råvaror och är lämplig för vegetarianer.

Holistic Siboba är vårt bäst i test tarm kosttillskott som kombinerar berberin och vitlök för att främja tarmhälsa och leverfunktion.

Varje kapsel innehåller 340 mg berberin från berberis rotextrakt och 4,3 mg allicin från vitlök. Berberin är känt för att öka förekomsten av goda och smörsyrabildande bakterier i tarmen, samtidigt som det hjälper till att minska mängden ohälsosamma bakterier.

Det aktiverar också enzymet AMPK, vilket påverkar leverns avgiftningssystem och kroppens metabola hälsa. Allicin, en kraftfull antimikrobiell komponent i vitlök, bidrar till att bibehålla en balanserad tarmflora.

Testpanelens ord: ”Som en del av testpanelen för Holistic Siboba märkte jag en betydande förbättring i min matsmältning och allmänna välbefinnande. Jag uppskattar att produkten använder naturliga ingredienser och att kapslarna är vegetabiliska. Effekten på min tarmhälsa var tydlig efter några veckors användning.”

Om Holistic SIBOBA

 • Typ av tillskott: Kapslar
 • Storlekar: 60 kapslar per förpackning
 • Material: Vegetabiliska kapslar
 • Aktiva ingredienser per portion:
  • Berberin: 340 mg
  • Allicin: 4.3 mg
  • MCT-olja: 14 mg
 • Övriga ingredienser: Risstärkelse, hydroxipropylmetylcellulosa (kapselskal), MCT-olja från kokosnöt

2. Healthwell Leverfunktion

Healthwell Leverfunktion
FördelarNackdelar
+ Innehåller kolin som bidrar till en normal fettomsättning och leverfunktion.– Inga direkta nackdelar.
+ Innehåller flera växtextrakt som är kända för att stödja leverhälsan, inklusive maskros och kronärtskocka.
+ Vegetabiliska kapslar gör produkten lämplig för både vegetarianer och veganer.

Healthwell Leverfunktion är ett dagligt kosttillskott utformat för att stödja leverns hälsa och funktion. Tillskottet kombinerar kolin och en rad växtextrakt, inklusive maskros, kronärtskocka och lakrits, för att främja en normal fettomsättning och leverfunktion.

En unik komponent är curcumin från gurkmeja, samt parkslideextrakt som innehåller naturligt resveratrol. Dessa ingredienser är utvalda för deras förmåga att stödja leverns naturliga detoxprocesser och förbättra ämnesomsättningen.

Testpanelens ord: ”Healthwell Leverfunktion är ett utmärkt tillskott och jag märkte en förbättring i min energi och allmänna välmående efter att ha använt tillskottet regelbundet under ett par veckors tid. De naturliga ingredienserna och det faktum att produkten är vegetarisk gör den här produkten till ett utmärkt val för dem som vill stödja sin leverhälsa på ett naturligt sätt.”

Om Healthwell Leverfunktion

 • Typ av tillskott: Kapslar
 • Storlekar: 60 kapslar per förpackning
 • Material: Vegetabiliska kapslar
 • Aktiva ingredienser: Kolin, maskrosextrakt, kronärtskocksextrakt, lakritsextrakt, curcumin, parkslideextrakt, resveratrol
 • Pris per portion: 3,32 kr
 • Antal doser: 60 st

3. Weightworld Mariatistel

Weightworld Mariatistel
FördelarNackdelar
+ En av de högsta doserna av mariatistel på marknaden, vilket säkerställer effektivitet.– Ej lämplig för gravida, ammande eller barn under 18 år.
+ Silymarin i mariatistel bidrar till att bibehålla normal leverfunktion och skydda levern.
+ Tillverkat av naturliga ingredienser utan kända biverkningar.

WeightWorld Mariatistel är ett högkvalitativt kosttillskott som innehåller 2000 mg mariatistelextrakt per kapsel. Mariatistel, även känd som mjölktistel, har använts i århundraden för sina fördelar för leverhälsan.

Tillskottet innehåller silymarin, en kraftfull antioxidant som bidrar till att bibehålla en normal leverfunktion och skydda levern mot skadliga ämnen. Med en högkoncentrerad och lättabsorberad form säkerställer WeightWorld Mariatistel att du får maximalt stöd för din leverhälsa.

Testpanelens ord: ”Under min tid med WeightWorld Mariatistel märkte jag en påtaglig förbättring i mitt allmänna välmående. Den höga silymarindosen gav verkligen resultat. Det bästa är att produkten är helt naturlig och vegetarisk. Valuta för pengarna helt enkelt.”

Om Weightworld Mariatistel

 • Typ av kosttillskott: Kapslar
 • Storlekar: 180 kapslar per förpackning
 • Material: Vegetabiliska kapslar
 • Aktiva ingredienser: Mariatistel (Silybum marianum) extrakt, 2000 mg per portion
 • Övriga ingredienser: Mikrokristallin cellulosa, Oxidised Starch, Kapselskal: Hypromellose (HPMC)
 • Rekommenderad daglig dos: 2 kapslar dagligen med ett stort glas vatten, helst med en huvudmåltid

4. New Nordic Active Liver

New Nordic Active Liver
FördelarNackdelar
+ Innehåller naturliga örtextrakt som stödjer lever- och gallfunktion.– Högt pris.
+ Tillsatt svartpeppar förbättrar upptagningsförmågan av de aktiva ingredienserna.
+ Kvalitativa råvaror och tillverkning i Sverige säkerställer hög standard.

New Nordic Active Liver är ett högkvalitativt örttillskott utformat för att stödja leverns och gallans hälsa. Produkten innehåller en balanserad mix av parkslide, kronärtskocka och gurkmeja, kombinerat med kolin som bidrar till en normal leverfunktion och fettomsättning.

Svartpeppar är tillsatt för att förbättra upptagningsförmågan av de aktiva ingredienserna. Tillskottet är svensktillverkat med noggrant utvalda råvaror och är avsett att användas dagligen, med en tablett om dagen.

Testpanelens ord: ”Efter att ha använt New Nordic Active Liver regelbundet märkte jag en tydlig förbättring i min matsmältning och övergripande energi. Den naturliga sammansättningen och den effektiva upptagningen gjorde stor skillnad. Jag uppskattar också att produkten är tillverkad i Sverige med högkvalitativa ingredienser.”

Om New Nordic Active Liver

 • Typ av tillskott: Tabletter
 • Antal doser per förpackning: 30 tabletter per förpackning
 • Aktiva ingredienser per portion:
  • Parkslide: 390 mg
  • Kronärtskocka: 222 mg
  • Gurkmeja: 150 mg
  • Kolin: 85 mg
  • Vindruvsblad: 50 mg
  • Svartpeppar: 25 mg
 • Övriga ingredienser: Mikrokristallin cellulosa, magnesiumsalt av fettsyror, hydroxipropylmetylcellulosa, tvärbunden natriumkarboximetylcellulosa, kiseldioxid

5. WeightWorld Kolin

WeightWorld Kolin
FördelarNackdelar
+ Kolin bidrar till normal leverfunktion, fettomsättning och hjärnfunktion.– Endast en ingrediens, vissa föredrar kombinationstillskott.
+ WeightWorld Kolin innehåller naturliga, vattenlösliga ingredienser som är lättabsorberade och effektiva.
+ Inga kända biverkningar, produkten är säker för dagligt bruk.

WeightWorld Kolin är ett kosttillskott designat för att stödja leverhälsan, normal kognitiv funktion, ämnesomsättning och muskelfunktion. Med en daglig dos på 714 mg kolin, är detta tillskott ett utmärkt val för dem som vill förbättra sin allmänna hälsa och välbefinnande.

Kolin, ett vattenlösligt näringsämne liknande B-vitaminer, är avgörande för många kroppsfunktioner inklusive fettomsättning och hjärnfunktion. Ingredienserna i WeightWorld Kolin är naturliga och lättabsorberade, vilket gör tillskottet effektivt och säkert för dagligt bruk.

Testpanelens ord: ”Efter att ha använt WeightWorld Kolin regelbundet märkte jag en markant förbättring i min energi och mentala klarhet. Det känns bra att veta att min lever och ämnesomsättning får det stöd de behöver. Jag uppskattar också att produkten är säker och tillverkad av naturliga ingredienser.”

Om WeightWorld Kolin

 • Typ av kosttillskott: Kapslar
 • Storlekar: 90 kapslar per förpackning
 • Material: Vegetabiliska kapslar
 • Aktiva ingredienser: Kolin (714 mg per portion)
 • Övriga ingredienser: Mikrokristallin cellulosa, oxidised starch, hypromellose (HPMC)
 • Rekommenderad daglig dos: 2 kapslar dagligen med ett stort glas vatten, helst med en huvudmåltid
bästa kosttillskottet för levern

Köpguide: Hitta bästa kosttillskottet för levern

När du ska köpa kosttillskott för levern är det viktigt att göra ett genomtänkt val. Levern spelar en avgörande roll för kroppens avgiftningssystem, ämnesomsättning och övergripande hälsa. Här är några viktiga faktorer att tänka på för att säkerställa att du väljer det bästa kosttillskottet för dina behov.

Innehåll

Innehållet, särskilt aktiva ingredienser, är kärnan i alla kosttillskott. Kontrollera att produkten innehåller beprövade och effektiva ingredienser för leverhälsa, såsom kolin, mariatistel (silymarin), berberin, gurkmeja (curcumin), och kronärtskocka.

Dessa ingredienser är kända för sina leverstödjande egenskaper och kan bidra till att förbättra leverns funktion och skydda mot skador.

Formulering och biotillgänglighet

Biotillgänglighet handlar om hur väl och snabbt din kropp kan ta upp och använda ingredienserna i kosttillskottet. Vissa formuleringar, som liposomala eller enteriskt överdragna kapslar, kan förbättra biotillgängligheten av vissa näringsämnen.

Kontrollera om tillverkaren har vidtagit åtgärder för att säkerställa att tillskottet tas upp effektivt av din kropp.

Kvalitet

Kvaliteten på ingredienserna är avgörande för hur effektivt ett kosttillskott är. Välj produkter från pålitliga tillverkare som följer god tillverkningssed (GMP) och som erbjuder transparenta tester av sina produkter.

Certifieringar från tredje part, som t.ex. NSF eller USP, kan också ge extra trygghet om produktens renhet och kvalitet.

Pris

Pris är alltid en faktor när du köper kosttillskott, men det är viktigt att tänka på värdet du får för pengarna. Jämför priset per dos av olika produkter och överväg om de högre prissatta alternativen verkligen erbjuder fler fördelar eller högre kvalitet. Men kom ihåg att de billigaste alternativen inte alltid är de bästa, särskilt när det gäller din hälsa.

Biverkningar

Kontrollera om det finns några kända biverkningar av ingredienserna i tillskottet. Läs också recensioner och erfarenheter från andra användare för att få en bättre uppfattning om produkten. Om du är gravid, ammar eller har någon medicinsk åkomma, bör du alltid rådfråga en läkare innan du börjar med ett nytt kosttillskott.

Så valde vi ut produkter

För att skapa vår topplista över de bästa kosttillskotten för levern genomförde vi en noggrann process. Vi började med att undersöka ett brett utbud av kosttillskott från olika tillverkare, både populära och mindre kända märken. Vi studerade rekommendationer från vetenskapliga studier, hälso- och näringsbloggar samt kundrecensioner på e-handelsplattformar för att identifiera de mest lovande produkterna.

Därefter valde vi ut produkter med vetenskapligt beprövade ingredienser och positiv feedback. En grupp testpersoner använde produkterna under några veckor och delgav oss sedan sina erfarenheter varav vi sammanställde resultaten i listan ovan.

Vanliga frågor om kosttillskott för levern

Vilka ingredienser ska jag leta efter i ett leverkosttillskott?

De mest effektiva ingredienserna i leverkosttillskott inkluderar kolin, mariatistel (silymarin), berberin, gurkmeja (curcumin), kronärtskocka och svartpepparextrakt. Dessa ingredienser har visat sig stödja leverhälsan och förbättra dess funktion.

Är det säkert att ta leverkosttillskott dagligen?

Ja, de flesta leverkosttillskott är säkra att ta dagligen när de används enligt tillverkarens anvisningar. Det är dock alltid bäst att rådfråga en läkare innan du börjar med något nytt tillskott, särskilt om du har medicinska tillstånd eller tar andra mediciner.

Kan leverkosttillskott hjälpa till med avgiftning?

Ja, många leverkosttillskott är utformade för att stödja leverns naturliga avgiftningsprocesser. Ingredienser som mariatistel och gurkmeja kan hjälpa levern att bryta ner och eliminera gifter från kroppen mer effektivt.

Hur lång tid tar det innan jag märker effekterna av ett leverkosttillskott?

Effekterna av leverkosttillskott kan variera beroende på individen och produktens sammansättning. Generellt sett kan det ta några veckor till ett par månader att märka betydande förbättringar i leverfunktionen och allmän hälsa.

Kan jag ta leverkosttillskott tillsammans med andra mediciner?

Det är viktigt att konsultera en läkare innan du kombinerar leverkosttillskott med andra mediciner, eftersom vissa ingredienser kan interagera med mediciner eller påverka deras effektivitet.

Hur lång tid tar det innan jag märker effekterna av ett leverkosttillskott?

Effekterna av leverkosttillskott kan variera beroende på individen och produktens sammansättning. Generellt sett kan det ta några veckor till ett par månader att märka betydande förbättringar i leverfunktionen och allmän hälsa.

Kan jag ta leverkosttillskott tillsammans med andra mediciner?

Det är viktigt att konsultera en läkare innan du kombinerar leverkosttillskott med andra mediciner, eftersom vissa ingredienser kan interagera med mediciner eller påverka deras effektivitet.

Sverigefitness logo retina

Sverigefitness.se är en informationsguide inom allt som rör fitness och hälsa. Vi testar själva produkter och hjälper våra besökare att hitta bra och säkra träningsprodukter och tillskott.

Kontakt

Om oss

Kontakta oss

Kontakt: tomek (a) topnotchleads.io


Disclaimer: Allt innehåll på SverigeFitness är enbart för informationssyfte och skall inte ersätta medicinsk rådgivning eller konsultation. Vi medverkar i affiliate program som gör det möjligt för oss att driva reklamintäkter, dessa påverkar inte vårt omdöme.