Bäst i test: Bästa kromtabletter 2024

Sverigefitness är och kommer alltid att förbli gratis för våra läsare. För att kunna fortsätta driften och testa produkter så använder vi oss av annonslänkar som ger oss en mindre ersättning om du handlar något via våra rekommendationer.

Hem » Vitaminer » Bäst i test: Bästa kromtabletter 2024

Senast Uppdaterat januari 5, 2024 av Maria Skruf

Letar du efter de bästa kromtabletterna 2024? Sök inte längre! Vi har sammanställt en lista med 5 av de bästa kromtabletterna som finns tillgängliga på svenska marknaden. På denna sida kommer du dessutom kunna lära dig mer om vad krom gör i kroppen, vad som är viktigt när du väljer kromtillskott, kromtabletter dosering och mycket mer. Vi svarar även på de vanligaste frågorna gällande kromtabletter.

Sammanfattning av vårt krom Test:

 1. Core Chromium Caps+: Stödjer hälsosamma blodsockernivåer och energiproduktionen
 2. Healthwell Krom: Bidrar till att minska sötsuget
 3. Holistic Krom: GMO-fri
 4. Helhetshälsa Krom Optimal: Upptas lätt av kroppen
 5. Better You Krom Eko: Ekologiskt

Bästa kromtabletter- Våra topp 5- Bäst i test 2024

Nedan finner du våra bäst i test vinnare för kromtabletter. Alla produkter på denna lista är listade i fallande ordning med bästa kromtillskott på första plats.

1. Core Chromium Caps+

Core Chromium Caps+
FördelarNackdelar
+ Innehåller en hög dos av krom (-pikolinat) med 200 µg per kapsel– Stora kapslar som kan vara svåra att svälja för somliga
+ Bra biotillgänglighet
+ Berikad med ämnet alfaliponsyra
+ Stödjer hälsosamma blodsockernivåer och energiproduktionen
+ Marknadens bästa pris vid köp av trepack
+ Hjälper till att minska sötsuget

Beskrivning:

Core Chromium Caps+ är en av de bästa kromtabletterna på marknaden. Den innehåller en hög dos av krom, och är dessutom förstärkt med ämnet alfa liponsyra.

Tillsammans arbetar de här ingredienserna för att stödja hälsosamma blodsockernivåer och energiproduktion. ett utmärkt val för den som vill minska sötsuget och gå ner i vikt.

En kapsel Core Chromium Caps+ innehåller 200 µg krom (-pikolinat) samt 100 mg Alfa liponsyra. En rekommenderad dagsdos är 1 kapsel per dag i samband med måltid vilket innebär att en burk Core Chromium Caps+ räcker i två månader vilket ger ett uppskattat dagspris på 0,69 kronor om man köper ett trepack.

2. Healthwell Krom

Healthwell Krom
FördelarNackdelar
+ Innehåller en hög dos av krom (-pikolinat) med bra biotillgänglighet– Stora kapslar
+ Stödjer hälsosamma blodsockernivåer och energiproduktionen
+ Vegansk
+ Prisvärd
+ Bidrar till att minska sötsuget

Beskrivning:

Healthwell krom tillskott är några av de våra favoriter och kvalar in på andra plats i detta bäst i test. De ger en hög dos av krom, vilket är bra för att hjälpa till att reglera blodsockernivåerna och förbättra den allmänna hälsan.

Healthwell krom tabletter är högdoserade och veganska och kommer till ett lågt pris på endast 0,79 kronor per kapsel. En enkel och ren produkt till ett bra pris som talar för sig själv. En kapsel innehåller hela 200 mikrogram krom.

3. Holistic Krom

Holistic Krom
FördelarNackdelar
+ Innehåller en hög dos av krom (-pikolinat) med bra biotillgänglighet– Priset är lite högre än vissa andra märken
+ Stödjer hälsosamma blodsockernivåer (upprätthåller glukos tolerans) och energiproduktionen
+ GMO-fri
+ Hjälper till med viktkontroll
+ Håller ditt sötsug i schack

Beskrivning:

Holistic Krom är ett GMO-fritt kosttillskott från det populära och välkända varumärket med samma namn (Holistic). Högdoserat med 200 µg kommer detta tillskott att ge dig ett ordentligt tillskott av krom varje dag.

En hög dos är bra om du försöker hantera din vikt eller blodsockernivå, eftersom krom är känt för att hjälpa till med båda dessa problem. Tillskottet kommer i form av kapslar som är lätta att ta och inte har någon obehaglig smak.

Totalt får du 90 i kapslar i en burk till ett pris på 1,05 kronor per kapsel när du köper Holistic Krom. Ett något högre pris än listettan och tvåan på den a bäst i test lista, men definitivt värt priset för en garanterat GMO-fri produkt från ett kvalitativt märke.

4. Helhetshälsa Krom Optimal

helhetshälsa krom
FördelarNackdelar
+ Mycket potent och biotillgänglig form av krompikolinat– Ett av de dyrare tillskotten på marknaden
+ Upptas lätt av kroppen
+ Stödjer hälsosamma blodsockernivåer, kolesterolnivåer och triglyceridnivåer

Beskrivning:

Complete Health Krom Optimal är en av de bästa kromtabletterna på marknaden idag. Den kommer med en mängd funktioner och fördelar som gör den till ett toppval för dem som letar efter ett optimalt hälsotillskott. Helhetshälsa Krom Optimal har en mycket potent och biotillgänglig form av krom som lätt absorberas av kroppen.

Den hjälper till att stödja hälsosamma blodsockernivåer som redan ligger inom det normala intervallet och kan också stödja hälsosamma kolesterol- och triglyceridnivåer.

En burk med Helhetshälsa Krom Optimal räcker till 100 doser och kostar således cirka 1,33 per kapsel.

5. Better You Krom Eko

Better You Krom Eko
FördelarNackdelar
+ Ekologiskt– Mycket dyrare än andra kromtillskott på marknaden
+ Hjälper till att hålla blodsockernivån i schack
+ Kan hjälpa till med viktminskning

Beskrivning:

Om du är ute efter ett tillskott av krom som är både ekologiskt och veganvänligt så är Better You Eko Krom ett bra alternativ. Krominnehållet från Better You Krom Eko utvinns ur persilja och curryblad. Detta kosttillskott innehåller 200 µg, vilket gör det till ett högdoserat tillskott av krom.

En kapsel dagligen kan hjälpa till med att hålla blodsockernivåer i schack och hjälpa till med viktminskning. Better You Krom Eko doseras med en kapsel per dag och en burk räcker därför i 100 dagar.

Det gör Better You Krom Eko till ett något dyrare tillskott än övriga tillskott på listan, men då produkten är ekologisk och kommer från ett välkänt märke så kan det vara värt de 1,99 kronor det kostar per portion.

Vad är krom?

Krom är ett mineral som människan behöver i små mängder. Det finns i olika livsmedel, bland annat frukt, grönsaker, kött och spannmål.

Krom har viktiga funktioner i kroppen och hjälper bland annat till att upprätthålla en hälsosam blodsockernivå. Krom är också viktigt för att kroppens ämnesomsättning ska fungera ordentligt.

Genom att ta kromtabletter eller andra kromtillskott kan användaren få hjälp att förebygga krombrist, men tillskotten kan även erbjuda många hälsofördelar. Bland annat viktminskning, förbättrad blodsockerkontroll och förbättrad muskelfunktion.

Viss forskning tyder på att krom kan hjälpa användare att gå ner i vikt, men det behövs fler studier för att veta säkert.

Köpguide Bästa kromtabletter

Köpguide: Bästa kromtabletter

Vad är viktigt när man köper kromtabletter? Om du väljer ett tillskott ur listan ovan kan du till exempel vara säker på att vi kontrollerat viktiga faktorer som kvalitet, innehåll och pris. Nedan följer en kort köpguide för vad vi kikar på när vi väljer ut bästa kromtabletter, och vad vi anser att du bör kika närmare på när du väljer produkt.

Kvalitet och innehåll

De bästa kromtabletterna på marknaden idag är de som innehåller en högkvalitativ och biotillgänglig form av krom. De bästa kromtillskotten kommer också att tillverkas av välrenommerade märken som har ett gott rykte för att tillverka kvalitetsprodukter.

När man tittar på kvaliteten på ett tillskott är det också viktigt att ta hänsyn till innehållet. De bästa kromtabletter innehåller en hög dos krom, vanligtvis omkring 200 mikrogram.

Det finns många olika former av kromtabletter och de som är allra bäst innehåller vanligtvis krompikolinat. Anledningen till att den här formen av krom är överlägsen är att den har bäst upptagningsförmåga.

Pris

Kromtillskott är relativt billiga, de flesta produkter kostar mellan 0,50 och 2,00 kronor per portion. Vissa produkter, till exempel Better You Chromium Eko, kan dock vara dyrare just därför att det är en ekologisk produkt.

När du väljer ett kromtillskott är det viktigt att ta hänsyn till priset per portion såväl som innehållet i produkten. Enligt vår testpanel var det Core Chromium Caps+ som hade den bästa balansen mellan pris och kvalitet.

Andra mediciner och tillskott

Det är inte alltid som det är lämpligt att blanda krom med andra mediciner. Till exempel bör de som tar insulin eller andra blodsockersänkande läkemedel inte ta krom utan att först rådgöra med en läkare.

Generellt kan man säga att alla som tar antacida, betablockerare, PPI, insulin och kortikosteroider bör undvika krom eller åtminstone konsultera med läkare innan intag. Detsamma gäller för gravida och ammande kvinnor.

Så här gjorde vi testet

Kromtabletter är en produkt som ofta används för att stabilisera blodsockret och därmed minska sötsuget. Det gör det här till ett utmärkt kosttillskott att testa även under en kortare period.

Som vanligt började vi med att läsa på om ämnet och skanna av marknaden. Vi insåg ganska snabbt att flera av våra favoritvarumärken erbjöd kosttillskott av potentiellt hög kvalitet. Tillsammans handplockade vi 8 favoriter som vi testade.

Av de produkter som vi testade fann vi att Core Chromium Caps+, som är en prisvärd produkt av god kvalitet var det mest uppskattade kromtillskottet i den här bäst i test listan.

Faktorer som betygsattes för att ta fram vår testvinnare inkluderar:

 • Innehåll (vi ser gärna krompikolinat)
 • Kvalitet
 • Varumärke
 • Antal mikrogram krom
 • Effekt
 • Pris

Effekter av kromtillskott

Vilka effekter kan man få av kromtillskott, och vilka effekter upplevde några av våra testpersoner? Det ska vi reda ut här under.

 • En minskning av blodsockernivån
 • Minskat sötsug
 • Viktminskning
 • Ökad muskelfunktion
 • Bättre kontroll av blodtrycket

Tydligast för våra testpersoner var hur kromet minskade sötsuget. Ett resultat av detta var att flera personer lyckades gå ner i vikt och dessutom sänkte blodsockernivåerna en aning.

Krom spelar en viktig roll i kroppens omsättning av energi och spelar även en roll för att hjärnans mättnadscentrum ska fungera normalt. Vilket är anledningen till att krom minskar sötsuget och bidrar till normala blodsockernivåer.

Krom är inte en mirakelmedicin som ensamt kommer hjälpa dig att tappa tiotals kg i vikt, men kan vara ett utmärkt stöd för att minska sötsuget och hjälpa den som försöker lägga om kosten till mer hälsosam att lyckas.

Livsmedel som är rika på krom

Om du vill få in mer krom i din kost finns det vissa livsmedel som är naturligt rika på krom. Krom finns naturligt i bland annat:

 • Äpplen
 • Nötkött
 • Bröd
 • Broccoli
 • Ost
 • Kyckling
 • Ägg
 • Fisk
 • Spannmål
 • Gröna bönor
 • Nötter

Det är alltså möjligt att få i dig hela ditt dagsintag av krom på ett enkelt sätt få det finns naturligt i en mängd livsmedel. Brist på krom är således ovanligt. Om du är ute efter att sänka ditt blodsocker och minska sötsuget kan dock kromtabletter vara ett bra stöd.

Biverkningar av krom

Generellt anses krom vara ett säkert tillskott med få biverkningar. De flesta människor kan ta upp till 1 000 mikrogram krom per dag utan problem. Vissa personer kan dock uppleva:

 • Illamående
 • Diarré
 • Irritabilitet
 • Huvudvärk

Om du får någon av dessa biverkningar är det bäst att minska intaget eller, om möjligt, sluta ta tillskottet helt och hållet.

Krom kan också interagera med vissa mediciner, så kontrollera alltid med din läkare innan du tar kosttillskott som innehåller krom.

Tecken på krombrist

Krom är en mineral som är vanligt förekommande i livsmedel och det är därför ovanligt att man skulle behöva ta kromtabletter av detta skäl. De flesta som tar krom gör det för att minska och hålla sötsuget i schack.

Brist på krom kan dock leda till följande symptom och sjukdomar:

 • Olika former av diabetes
 • Hypoglykemi
 • Ökning av blodfetter
 • Åderförkalkning
 • Hypertoni
 • Nedsatt aminosyreomsättning
 • Irritation
 • Svaghet
 • Depression
 • Inlärningssvårigheter

Sammanfattning

Krom är ett mineral som finns i många livsmedel och anses vara säkert för de flesta människor att ta som tillskott. Kromtillskott kan hjälpa till att minska suget, stabilisera blodsockernivåerna och kan även hjälpa till med viktminskning.

Om du letar efter ett kromtillskott rekommenderar vi Core Chromium Caps+ som den bästa produkten på marknaden. Det är en prisvärd produkt av god kvalitet som håller vad den lovar. Om du däremot letar strikt efter något som enbart hjälper med viktnedgång så bör du istället kolla in vår artikel om Bantningspiller Bäst i test.

Vanliga frågor om kromtabletter

Vad är Kromtabletter bra för?

Kromtabletter är bra för att minska suget, stabilisera blodsockernivån och kan även hjälpa till med viktminskning. Du kan få i dig en lagom mängd krom genom ett dagligt intag av livsmedel som är rika på krom, men ett kosttillskott är ett utmärkt sätt att stärka intaget och stabilisera ditt sötsug.

Vad gör krom för nytta i kroppen?

Krom hjälper till att reglera glukos nivåerna och insulinproduktionen, vilket kan bidra till att minska sötsuget och hjälpa till med att gå ner i vikt. Krom spelar även en viktig roll när det kommer till kroppens ämnesomsättning.

Vilket är det bästa kromtillskottet?

Det bästa kromtillskottet är Core Chromium Caps+. Det är en prisvärd produkt av god kvalitet som håller vad den lovar.

Hur mycket krom mot sötsug?

Det rekommenderade dagliga intaget av krom är mellan 25 och 35 mikrogram. De flesta människor kan dock ta upp till 1 000 mikrogram per dag utan problem. En kapsel innehåller vanligtvis 100 – 200 mikrogram krom.

Finns det tabletter mot sötsug?

Ja. Kromtabletter kan hjälpa till att minska suget och stabilisera blodsockernivån.

Hjälper kromtillskott mot diabetes?

Då insulin spelar en mycket viktig roll när det kommer till kroppen blodsockernivåer har det även visat sig kunna förbättra blodsockret hos de som lider av diabetes. Man har i studier även kunnat se att de som lider av diabetes utsöndrar mer krom vid fysisk ansträngning och fysiska skador och ett kosttillskott med krom kan därför vara särskilt passande här. Lider du av diabetes bör du dock konsultera med läkare innan du börjar med kromtabletter.

Är det farligt att överdosera krom?

De flesta människor kan ta upp till 1 000 mikrogram per dag utan problem. Vissa personer kan dock uppleva biverkningar som illamående, diarré, irritabilitet och huvudvärk. Om du upplever någon av dessa biverkningar är det bäst att minska ditt intag eller sluta ta tillskottet helt och hållet.

Mer inom vitaminer

Sverigefitness logo retina

Sverigefitness.se är en informationsguide inom allt som rör fitness och hälsa. Vi testar själva produkter och hjälper våra besökare att hitta bra och säkra träningsprodukter och tillskott.

Kontakt

Om oss

Kontakta oss

kontakt@sverigefitness.se

Tobica LTD
Tigne Street 33, Sliema, SLM-3174
Malta


Disclaimer: Allt innehåll på SverigeFitness är enbart för informationssyfte och skall inte ersätta medicinsk rådgivning eller konsultation. Vi medverkar i affiliate program som gör det möjligt för oss att driva reklamintäkter, dessa påverkar inte vårt omdöme.