Bästa Q10 – Bäst i test 2024

Sverigefitness är och kommer alltid att förbli gratis för våra läsare. För att kunna fortsätta driften och testa produkter så använder vi oss av annonslänkar som ger oss en mindre ersättning om du handlar något via våra rekommendationer.

Hem » Vitaminer » Bästa Q10 – Bäst i test 2024

Senast Uppdaterat juni 25, 2024 av John

Q10, även känt som coenzym Q10, är en kraftfull antioxidant som stödjer cellernas energiproduktion och skyddar mot oxidativ stress.

Genom att inkludera ett kvalitativt Q10-tillskott i din dagliga rutin kan du uppleva ökad energi, förbättrad hudelasticitet och en allmän känsla av välmående. Läs vidare för att upptäcka våra toppval och få insikter från vår köpguide och vanliga frågor om Q10-tillskott.

Sammanfattning av Q10 bäst i test

 1. Närokällan Q10 + Selen + E – Bäst i test 2024
 2. Healthwell Q10 100 – Bästa budgetval
 3. Holistic Q10 – Bästa kombinationstillskott med selen och B2
 4. Pharma Nord Bio-Qinon Active Q10 Gold – Bäst upptagningsförmåga
 5. Great Earth Coenzyme Q10 – Bästa kombinationstillskott med C vitamin och B12

Bäst i test – Bästa Q10 tillskott – Våra toppval 2024

1. Närokällan Q10 + Selen + E

Närokällan Q10 + Selen + E
FördelarNackdelar
+ Hög dosering med 200 mg Q10 per kapsel.– Priset är ganska högt.
+ Kombinationen av Q10, selen och vitamin E ger ett omfattande skydd mot oxidativ stress.– Ofta slutsåld
+ Tillsatsen av MCT-olja förbättrar kroppens förmåga att absorbera de aktiva ingredienserna.

Närokällan Q10 + Selen + E är vår bäst i test vinnare. Ett kraftfullt vitaminkomplex utformat för att ge dig det lilla extra. Detta kombinationstillskott innehåller 200 mg koenzym Q10, 200 µg selen och 60 mg vitamin E per kapsel, vilket ger ett omfattande skydd mot oxidativ stress och stödjer kroppens energiproduktion. 

Q10 är en viktig substans som förekommer naturligt i hjärtat och hjärnan, och tillsammans med selen och vitamin E fungerar det som en kraftfull antioxidant. Dessutom har kapslarna tillsatts med MCT-olja för att säkerställa bästa möjliga upptag. Kapslarna är vegetabiliska och fria från onödiga bindemedel, vilket gör dem lämpliga för både vegetarianer och veganer. Läs mer om bästa selen här!

Testpanelens ord: Sedan jag började ta Närokällan Q10 + Selen + E har jag märkt en tydlig förbättring av min energi och jag upplever även att min hy blivit bättre och mer strålande och mer spänst. Kapslarna är lätta att svälja och jag uppskattar att de är vegetariska. Denna produkt har snabbt blivit en viktig del av min dagliga rutin och jag rekommenderar varmt andra att ta detta kosttillskott.”

Om Närokällan Q10 + Selen + E

 • Storlek: 60 kapslar
 • Ingredienser: Koenzym Q10 (ubikinon), MCT-olja (kokosnöt, akaciagummi), vegetabilisk kapsel (pullulan), E-vitamin (d-alfa-tokoferolsuccinat), selen (selenometionin)
 • Rekommenderad dosering: 1 kapsel per dag vid måltid
 • Egenskaper: Vegetabiliska kapslar, Innehåller vitamin E och Selen, MCT olja förbättrar upptaget.

2. Healthwell Q10 100 Plus

Healthwell Q10 100
FördelarNackdelar
+ Q10 har en antioxidativ effekt som skyddar cellerna mot oxidativ stress och fria radikaler.– Finns mer potenta varianter på marknaden.
+ Många användare vittnar om ökad energi och förbättrad sömnkvalitet efter att ha använt Healthwell Q10 100.
+ Produkten innehåller ubikinon, vilket är den form av Q10 som kroppen lättast tar upp.

Healthwell Q10 100 Plus är ett kosttillskott som innehåller 100 milligram ren coenzym Q10 per kapsel i formen ubikinon, vilket motsvarar kroppens egen produktion av Q10.

Detta ämne, som naturligt finns i hjärtat och hjärnan, fungerar som en kraftfull antioxidant och skyddar cellerna mot oxidativ stress. Nivåerna av Q10 i kroppen minskar med åldern, vilket gör Healthwell Q10 100 till ett utmärkt val för att säkerställa tillräckligt intag av detta viktiga ämne.

Testpanelens ord: “Jag känner mig märkbart piggare och har mer energi i min vardag sedan jag började använda Healthwell Q10 100. Dessutom har mina sömnmönster förbättrats avsevärt med detta Q10-tillskott. Jag rekommenderar detta tillskott till alla som vill öka sitt Q10-intag och förbättra sin energinivå.”

Om Healthwell Q10 100

 • Storlekar: 60, 120, 180 kapslar
 • Ingredienser: Coenzym Q10 (ubikinon), MCT (fettsyror från kokosolja), vegetabilisk kapsel (hydroxipropylmetylcellulosa), rismjöl, klumpförebyggande medel (kiseldioxid)
 • Rekommenderad dosering: 1 kapsel dagligen tillsammans med måltid
 • Egenskaper: Veganska

3. Holistic Q10 Högdoserad 180 mg

Holistic Q10 Högdoserad 180 mg
FördelarNackdelar
+ Med 180 mg per kapsel ger detta tillskott en kraftfull dos av Q10.– Den höga doseringen driver upp priset på detta kosttillskott något.
+ Innehåller ubikinon, vilket är den formen av Q10 som kroppen lättast absorberar.
+ Kapslarna är vegetabiliska, vilket gör dem lämpliga för vegetarianer och veganer.

Holistic Q10 Högdoserad 180 mg är ett högdoserat kosttillskott designat för att ge dig en kraftfull boost av coenzym Q10. Varje kapsel innehåller 180 milligram av ubikinon, en lättupptaglig form av Q10.

Detta ämne är nödvändigt för cellernas energiproduktion och återfinns i höga koncentrationer i energikrävande organ som hjärtat och hjärnan. När kroppens naturliga produktion av Q10 minskar med åldern, erbjuder Holistic Q10 ett effektivt sätt att kompensera för dessa förluster.

Kapslarna är vegetabiliska och tillverkade med mikrokristallin cellulosa som fyllnadsmedel, vilket gör dem lämpliga för både vegetarianer och veganer. Produkten är noggrant formulerad för att säkerställa att varje kapsel ger en optimal dos Q10, vilket bidrar till ökad fysisk och psykisk ork.

Testpanelens ord: Jag känner en markant förbättring i min energi och allmänna ork sedan jag började ta Holistic Q10 180 mg. Produkten är lätt att ta och jag har märkt av fördelarna nästan omedelbart. Detta tillskott har blivit en fast del av min dagliga rutin och jag rekommenderar det starkt till alla som vill öka sitt Q10-intag.”

Om Holistic Q10 

 • Storlekar: 60 kapslar
 • Ingredienser: Coenzym Q10 (ubikinon), fyllnadsmedel (mikrokristallin cellulosa), kapselskal (hypromellos)
 • Rekommenderad dosering: 1 kapsel per dag eller enligt rekommendation
 • Egenskaper: Vegetabiliska kapslar

4. Pharma Nord Bio-Qinon Active Q10 Gold

Pharma Nord Bio-Qinon Active Q10 Gold
FördelarNackdelar
+ Varje kapsel innehåller 100 mg Q10, vilket ger en kraftfull dos för att stödja energinivåer.– Priset är i premiumklassen vilket inte passar alla budgetar.
+ Den unika oljeupplösningen förbättrar absorptionen av Q10 i kroppen.
+ Innehåller Vitamin B2: som hjälper till att minska trötthet och utmattning.

Pharma Nord Bio-Qinon Active Q10 Gold är ett av marknadens starkaste coenzym Q10-tillskott, utformat för optimal upptaglighet och effektivitet.

Varje kapsel innehåller 100 mg coenzym Q10 samt vitamin B2, vilket bidrar till att minska trötthet och utmattning. Kapslarna är fyllda med en unik oljeupplösning som förbättrar kroppens förmåga att absorbera Q10. Detta högdoserade tillskott är särskilt fördelaktigt för dem som vill öka sin energinivå och välbefinnande.

Testpanelens ord: “Sedan jag började ta Pharma Nord Bio-Qinon Active Q10 Gold, har jag märkt att mina energinivåer både ökats och stabiliserats. Kapslarna är lätta att svälja och jag uppskattar förpackningen de kommer i som gör de smidiga att ta med. Trots det högre priset är jag mycket nöjd med effekten och skulle definitivt rekommendera denna produkt till andra.”

Om Pharma Nord Bio-Qinon Active Q10 Gold

 • Storlekar: 60, 150 kapslar
 • Ingredienser: Coenzym Q10 (ubikinon), sojaolja, gelatin (nötkreatur), glycerol, vitamin B2 (riboflavin), färgämnen (sockerkulör, E 150c; riboflavin, järnoxid), renat vatten, kiseldioxid
 • Rekommenderad dosering: 1 kapsel dagligen
 • Egenskaper: Optimal upptagning tack vare oljeupplösning
 • Förpackning: Mjuka gelatinkapslar

Varför är detta kosttillskott värt ett premiumpris? Det är inte själva innehållet av Q10 som du betalar för utan för den teknik oljeupplösning som bidrar till ett optimalt upptag som gör den här produkten värd sitt pris.

5. Great Earth Coenzyme Q10 120 mg

Great Earth Coenzyme Q10 120 mg
FördelarNackdelar
+ Hög koncentration av Q10 med 120 mg per kapsel.– Pris: Kan vara dyrare än andra Q10-tillskott på marknaden.
+ Innehåller vitamin C och B12 för att minska trötthet samt selen för att skydda cellerna mot oxidativ stress.
+ Förbättrad absorption: Svartpepparextraktet Bioperine® ökar biotillgängligheten av Q10 och andra näringsämnen.

Great Earth Coenzyme Q10 120 mg är ett högkoncentrerat kosttillskott designat för att stödja din energinivå och vitalitet. Varje kapsel innehåller 120 mg coenzym Q10, ett vitaminliknande ämne som spelar en viktig roll i energiproduktionen i kroppens celler. Med åldern minskar kroppens egen produktion av Q10, vilket gör tillskott som detta extra värdefulla. 

Great Eartg Coenzyme är dessutom berikad med vitamin C och B12, som bidrar till att minska trötthet och utmattning, samt selen som skyddar cellerna mot oxidativ stress. Det patenterade svartpepparextraktet Bioperine® är inkluderat för att öka biotillgängligheten och upptaget av näringsämnena i kroppen.

Testpanelens ord: “Great Earth Coenzyme Q10 har verkligen gett mig min energi tillbaka! Som en trött tvåbarns mamma behöver jag all energi jag kan få och dessa kapslar tar mig en bra bit på vägen. Kapslarna är lätta att svälja och jag uppskattar de extra fördelarna från de tillsatta vitaminerna och det effektiva upptaget som svartpepparextrakt bidrar med.”

Om Great Earth Coenzyme Q10 120 mg

 • Storlek: 60 kapslar
 • Ingredienser: Coenzym Q10 (ubikinon), MCT-oljepulver (från kokosnöt), vitamin C (askorbinsyra), rismjöl, vegetabilisk kapsel (hydroxipropylmetylcellulosa, färgämne: klorofyllinkopparkomplex), selen (L-selenometionin), vitamin E (d-alfatokoferolacetat), svartpepparextrakt (Piper nigrum), vitamin B12 (metylkobalamin)
 • Rekommenderad dosering: 1 kapsel dagligen i samband med måltid
 • Förpackningsstorlek: 60 kapslar
 • Egenskaper: Vegansk, högt innehåll av Q10, innehåller vitamin C och B12, Svartpepparextrakt som ökar upptagningsförmågan. 
Q10-tillskott

Köpguide för Q10-tillskott

När du överväger att köpa ett Q10-tillskott finns det flera viktiga faktorer att tänka på för att säkerställa att du väljer rätt produkt för dina behov. Nedan har vi listat de viktigaste.

Dosering

Q10-tillskott finns i olika doseringar, vanligtvis mellan 30 mg och 300 mg per kapsel. Din ålder, hälsotillstånd och specifika behov spelar en stor roll i vilken dosering som är mest lämplig för dig.

Lägre doser (30-60 mg) kan vara tillräckliga för yngre personer eller de som bara behöver ett litet tillskott, medan högre doser (100-300 mg) kan vara nödvändiga för äldre individer eller de med specifika hälsoproblem.

Upptaglighet

Coenzym Q10 finns i två former: ubikinon och ubikinol. Ubikinon är den oxiderade formen och ubikinol är den reducerade formen. Ubikinol är mer biotillgänglig och lättare för kroppen att absorbera, vilket kan vara särskilt viktigt för äldre personer eller de med nedsatt absorption. Vissa produkter inkluderar också ämnen som Bioperine® (svartpepparextrakt) för att förbättra upptaget.

Kombinationstillskott

Många Q10-tillskott kombineras med andra vitaminer och mineraler som vitamin E, vitamin C, selen eller omega-3-fettsyror. Dessa kombinationer kan ge ytterligare hälsofördelar, såsom förbättrat antioxidativt skydd, bättre hjärthälsa och ökad energi.

Pris och värde

Priset på Q10-tillskott kan variera kraftigt beroende på dosering, kvalitet och tilläggsämnen. Jämför priser och läs recensioner för att hitta en produkt som erbjuder bästa möjliga värde för pengarna. Kom ihåg att billigare produkter kanske inte alltid ger samma kvalitet eller effektivitet som dyrare alternativ.

Fler tester för dig

Vanliga frågor om Q10-tillskott

Vad är Q10 och varför är det viktigt?

Coenzym Q10 (Q10) är ett vitaminliknande ämne som spelar en avgörande roll i energiproduktionen i kroppens celler. Det fungerar också som en kraftfull antioxidant som skyddar cellerna mot skador från fria radikaler. Q10 finns naturligt i kroppens största och mest energikrävande organ, såsom hjärtat, levern och njurarna. Med åldern minskar kroppens naturliga produktion av Q10, vilket gör tillskott särskilt viktiga för att bibehålla energi och övergripande hälsa.

Vilka är de potentiella hälsofördelarna med att ta Q10-tillskott?

Q10-tillskott kan erbjuda flera hälsofördelar, inklusive:
Förbättrad energiproduktion och minskad trötthet
Stöd för hjärt- och kärlhälsa
Antioxidativt skydd mot oxidativ stress
Förbättrad hudhälsa och minskade ålderstecken
Stöd för neurologisk hälsa och förbättrad kognitiv funktion

Finns det några biverkningar med Q10-tillskott?

Q10-tillskott anses generellt vara säkra och har få rapporterade biverkningar. Vanliga biverkningar är milda och kan inkludera magbesvär, illamående och huvudvärk. Det är viktigt att följa rekommenderad dosering och konsultera en läkare om du upplever några ovanliga symtom eller om du tar andra mediciner.

Hur lång tid tar det att märka effekterna av Q10-tillskott?

Det kan variera beroende på individen, men många människor börjar märka förbättringar i energinivåer och allmän hälsa inom 2-4 veckor efter att ha börjat ta Q10-tillskott.

Vad är skillnaden mellan ubikinon och ubikinol?

Ubikinon och ubikinol är två former av Q10. Ubikinon är den oxiderade formen, medan ubikinol är den reducerade formen. Ubikinol är mer biotillgänglig och kan vara lättare för kroppen att absorbera.

Sverigefitness logo retina

Sverigefitness.se är en informationsguide inom allt som rör fitness och hälsa. Vi testar själva produkter och hjälper våra besökare att hitta bra och säkra träningsprodukter och tillskott.

Kontakt

Om oss

Kontakta oss

Kontakt: tomek (a) topnotchleads.io


Disclaimer: Allt innehåll på SverigeFitness är enbart för informationssyfte och skall inte ersätta medicinsk rådgivning eller konsultation. Vi medverkar i affiliate program som gör det möjligt för oss att driva reklamintäkter, dessa påverkar inte vårt omdöme.