Bäst i test: Bästa zinktabletter 2024

Sverigefitness är och kommer alltid att förbli gratis för våra läsare. För att kunna fortsätta driften och testa produkter så använder vi oss av annonslänkar som ger oss en mindre ersättning om du handlar något via våra rekommendationer.

Hem » Vitaminer » Bäst i test: Bästa zinktabletter 2024

Senast Uppdaterat maj 10, 2024 av John

Att välja rätt zinktabletter kan vara avgörande för att upprätthålla en optimal hälsa. För att hjälpa dig i din sökning har vi satt samman en lista över de 5 bästa zinktabletterna på marknaden.

I detta zink bäst i test har vi noggrant utvärderat varje produkt baserat på dess innehåll, effektivitet, pris, och användarrecensioner. Låt oss ta en närmare titt på dessa produkter och deras fördelar för att du ska kunna fatta ett informerat beslut.

Sammanfattning av vårt test: Bästa zink just nu

 1. Core Zink 25: Testvinnare, Bästa zinktillskottet
 2. Healthwell Zink 25 Plus: Bästa kombinerade zinktillskott
 3. Helhetshälsa Zinkstatus: Bästa zinktillskott i flytande form
 4. Holistic Zink: Zinktillskott med bäst upptagningsförmåga
 5. Nordbo C-vitamin & Zink: Bästa lågdoserade zink

Testvinnare – Bästa zink: Lista

1. Core Zink 25 Svenskt kosttillskott

Core Zink 25 Svenskt kosttillskott
FördelarNackdelar
+ Snabbt absorberande formel– Några användare har rapporterat illamående vid användning
+ Högkvalitativt zinktillskott
+ Bra pris
+ Lätta att svälja

Enligt oss är Core Zink 25 de bästa zinktabletterna i Sverige!

Bästa renodlade zinktillskott: Svenskt kosttillskott toppar ofta våra listor på grund av dess högkvalitativa produkter tillsammans med fördelaktiga priser. Ett lysande exempel på detta är Core Zink 25, ett zinktillskott som erbjuder det bästa av två världar.

Core Zink innehåller zinkformerna zinkglukonat och zinkpikolinat, vilka är kända för sitt goda upptag i kroppen. Med en rekommenderad dos på 25 mg, som också är den maximala doseringen, ger Core Zink 25 dig en optimal möjlighet att tillgodogöra dig zinkens fördelar.

Dessutom erbjuder Core Zink 90 dagsdoser av detta zinktillskott till ett oslagbart pris. Du får inte bara en högkvalitativ produkt, utan också ett perfekt alternativ för den som letar efter ett prisvärt tillskott. Med Core Zink 25 kan du vara säker på att du får en produkt som är väl värd sin plats bland de bästa zinktabletterna i Sverige.

Innehåll per portion:

Zinkglukonat och zinkpikolinat 25 mg

2. Healthwell Zink Plus

Healthwell Zink Plus
FördelarNackdelar
+ Lätt att svälja– Vissa användare är missnöjda med materialval för kapslarna
+ 3 kvalitativa källor till zink
+ Innehåller även andra mineraler

Healthwell Zink Plus är ett kosttillskott som imponerar med sin unika formula. Det innehåller organiskt zink i tre olika former zinkpikolinat, zinkcitrat och zinkglukonat – bra och lättupptagliga former av ämnet. Healthwell Zink 25 plus innehåller dessutom en extra dos av järn, mangat, koppar och krom som tillsammans bidrar till kroppens optimala hälsa.

Varje tablett av Healthwell Zink Plus innehåller 25 mg zink, vilket ger dig en välavvägd dos för att komplettera ditt zinkintag.

Detta gör det till det perfekta valet för dem som redan får i sig någorlunda stora mängder zink genom kosten och endast önskar komplettera. Dessutom är Healthwell Zink ett utmärkt alternativ för den medvetna plånboken.

Med Healthwell Zink kan du vara säker på att du investerar i ett kosttillskott som inte bara ger dig en högkvalitativ zinkkälla, utan också en produkt som tar hänsyn till optimalt upptag och ekonomisk fördel. Healthwell Zink förtjänar definitivt sin plats på listan över de bästa zinktabletterna på marknaden.

Innehåll per portion

Zink 25 mg
Järn 3.5 mg
Mangan 2 mg
Koppar 1 mg
Krom 40 µg

3. Helhetshälsa Zinkstatus

Helhetshälsa Zinkstatus
FördelarNackdelar
+ Flytande form som gör det lätt att dosera lagom dos– Vissa ogillar smaken
+ Skonsamt för magen– Mindre potent per rekommenderad dos
+ Enkel att blanda i dryck
+ Praktisk för de som har svårt att svälja tabletter


Bästa zink i flytande form: Helhetshälsa ZinkStatus skiljer sig från traditionella zinktabletter genom att vara i flytande form. Detta gör det till ett unikt och praktiskt alternativ för de som föredrar en annan typ av zinktillskott.

Den flytande formen av Helhetshälsa ZinkStatus har flera fördelar. För det första är det lätt att dosera och svälja, vilket kan vara särskilt fördelaktigt för personer som har svårt att svälja tabletter eller som har känslighet i halsen. Dessutom kan flytande zinktillskott vara mer skonsamt för magen, vilket kan vara till fördel för dem med känslig mage eller magproblem.

Helhetshälsa ZinkStatus innehåller en synergistisk blandning av zink i form av zinkbisglycinat och zinkglukonat. Denna kombination säkerställer optimalt upptag och användning av zink i kroppen. Varje portion av Helhetshälsa ZinkStatus ger dig 15 mg zink, vilket motsvarar den rekommenderade dagliga dosen för vuxna.

Det är värt att notera att en flytande form av zink också kan vara praktisk för de som föredrar att blanda sina kosttillskott i exempelvis smoothies eller juicer. Det ger en enkel och bekväm lösning för att inkludera zink i din dagliga kost.

Innehåll per portion

18 mg zink per dos

4. Holistic Zink

Holistic Zink
FördelarNackdelar
+ Hög biotillgänglighet– Kostnadsaspekt: Holistic Zink kan vara något dyrare jämfört med vissa andra alternativ på marknaden.
+ Lagom dos
+ Kvalitetsprodukt

Holistic Zink är ett zinktillskott som sticker ut på marknaden genom sin höga biotillgänglighet. Biotillgänglighet är ett mått på hur väl ett näringsämne kan tas upp och utnyttjas av kroppen. Med Holistic Zink kan du vara säker på att du får en optimal upptagning av zink för att möta dina behov och således får bästa möjliga effekt av det kosttillskott du tar.

Denna högkvalitativa produkt innehåller zink bland annat i form av zinkbisglycinat, vilket är känt för sin utmärkta biotillgänglighet. Zinkbisglycinat är en chelaterad form av zink, där zinket är bundet till aminosyran glycin. Denna bindning hjälper kroppen med zinkets absorption och andning i kroppen, vilket leder till den höga biotillgängligheten.

Holistic Zink erbjuder en välbalanserad dos av zink per portion för att möta dina dagliga behov. Produktens noggrant formulerade innehåll säkerställer att du får ut det bästa av varje tablett. Holistic Zink är också tillverkat med omsorg och kvalitet, vilket är karakteristiskt för Holistics produkter.

Innehåll per portion

Zink 25 mg
Till Butik Med Bäst Pris

5. Nordbo C-vitamin & Zink

nordbo zinktillskott test
FördelarNackdelar
+ Immunförsvarsboost: Kombinationen av zink och vitamin C stödjer och stärker ditt immunförsvar– Något högre pris (sett till innehåll per kapsel)
+ Hög biotillgänglighet– Lägre dos zink per kapsel

Nordbo C-vitamin och zink är ett kosttillskott som erbjuder en kombination av zink och vitamin C för att boosta ditt immunförsvar. Med detta zinktillskott med vitamin C får du en bekväm och effektiv lösning för att tillgodose dina behov av dessa viktiga näringsämnen.

Varje portion av Nordbo C-vitamin och zink innehåller vitamin C i form av kalciumaskorbat och zink i form av zinkpikolinat.

Denna formulering säkerställer en hög biotillgänglighet och effektiv absorption av både zink och vitamin C i kroppen. Dessutom ger det också en dos av kalcium, vilket kan vara fördelaktigt för benhälsan.

Nordbo C-vitamin och zink är ett utmärkt alternativ för dig som vill boosta ditt immunförsvar med zink och vitamin C. Med detta kosttillskott får du en bekväm och kombinerad dos av dessa viktiga näringsämnen för att stödja din övergripande hälsa och välbefinnande.

Innehåll per portion (2 kapslar)

Vitamin C (kalciumaskorbat): 1000 mg
Zink (zinkpikolinat): 25 mg
Kalcium: 114 mg

Så här utför vi våra tester

Våra bäst-i-test-listor för zinktillskott och andra kosttillskott är resultatet av en noggrann utvärdering där vi tar hänsyn till flera viktiga aspekter för att säkerställa att vi rekommenderar tillskott av hög kvalitet.

Väljer ut produkter baserat på popularitet och innehåll

Vi undersöker och granskar liknande bäst-i-test-listor för att få en överblick över marknadens erbjudanden. Vi kikar även på det resterande utbudet av zinktillskott på marknaden och väljer ut de som sticker ut baserat på deras formulering, tillverkningsstandarder och företagets rykte.

Vi noggrant granskar och jämför vad de olika zinktillskotten innehåller, inklusive zinkform, dosering och eventuella andra ingredienser som kan påverka effektiviteten.

Användarrecensioner och testpanel

Vi tar hänsyn till de omdömen och betyg som användare har gett de olika tillskotten och prioriterar de som har fått bästa feedback och rekommendationer. Vi väljer ut en testgrupp av personer som får prova de utvalda zinktillskotten under en specificerad tidsperiod för att bedöma deras effektivitet och eventuella biverkningar.

Pris

Vi tar hänsyn till priset på tillskotten för att säkerställa att de är tillgängliga för så många som möjligt utan att kompromissa med kvaliteten.

ℹ️ Visste du att?

Zink hjälper till att bryta ned alkohol. Utan zink i kroppen skulle vi förgiftas på så lite som ett enda glas vin.

Bild från vårat test

C & zink test
Här testar Svea zinktabletter

Köpguide när du ska välja rätt zinktillskott

Innehåll

Det finns olika former av zinktillskott, såsom zinkglukonat, zinkpikolinat och zinkbisglycinat. Varje form har olika nivåer av biotillgänglighet och absorption i kroppen. Det kan även vara bra att ta hänsyn till vilka andra mineraler/vitaminer som kosttillskottet innehåller. Gör lite forskning och överväg vilken form som passar dig bäst.

Pris

Jämför priser mellan olika zinktillskott och överväg kostnadseffektiviteten. Tänk på att det inte alltid är bäst att välja det billigaste alternativet, utan att hitta en balans mellan kvalitet och pris.

Typ av tillskott

Det finns olika typer av zinktillskott tillgängliga, såsom brustabletter, flytande formuleringar och kapslar. Överväg vilken typ av tillskott som passar dig bäst baserat på dina preferenser och eventuella svårigheter med att svälja tabletter eller kapslar. Flytande tillskott kan vara fördelaktiga för de som har svårt att svälja eller föredrar att blanda tillskott i exempelvis smoothies eller juicer.

Genom att ta hänsyn till dessa faktorer kan du göra ett informerat köpbeslut och välja det zinktillskott som passar dig bäst för att främja din hälsa och välbefinnande.

Symptom på zinkbrist

Om du lider brist på zink kan det leda till flera olika besvär. Vanliga symptom på att din kropp saknar just zink kan visa sig genom att du känner dig trött och nedstämd men även genom ett försämrat luktsinne. Vanliga symptom på zinkbrist inkluderar:

 • Att sår läker sämre
 • Håravfall
 • Försämrat mörkerseende
 • Erektionproblem
 • Muskelkramper
 • Sköra naglar
 • Trötthet
 • Nedstämdhet/depression
 • Försämrat luktsinne
 • Försämrat immunförsvar

Olika sorters zink i zinktabletter

Det finns olika former av zink när det kommer till kosttillskott och vissa är mer effektiva än andra. Det man kollar mest på är biotillgängligheten, vilket innebär hur väl kroppen tar upp den zink som du tillför.

Några av de former av zink som har bäst biotillgänglighet inkluderar:

 • Zinkhistidin
 • Zinkpikolinat
 • Zinkbisglycinat
 • Zinkglukonat
 • Zinksulfat (på fastande mage)

Det finns även andra former av zink som är vanliga i zinktabletter som zinkpikolinat (zinc picolinate) som också har god effekt för den som vill se till att få i sig tillräckligt med zink. 

Så här maxar du ditt intag av zink

Så här maxar du ditt intag av zink

När det kommer till zink finns det många naturliga sätt att få i sig en rimlig mängd per dag.

Om du däremot av någon anledning lider av zinkbrist och misstänker att din kropp inte tar upp tillräckligt med zink eller att du inte får i dig en stor mängd zink nog kan det vara ett bra alternativ att välja ett av zinktillskotten ovan.

Förutom att lägga till mer zink genom zinktabletter kan du se till att kroppen tar upp mer zink genom att:

1. Ät mat från djurriket 

Om du har möjlighet och vill är animaliska produkter ett bra sätt att få i sig zink. Kroppen tar upp cirka 40% av zinkinnehållet i animaliska produkter medan samma siffra för vegetabiliska produkter är 20%.

2. Ät mat med högt innehåll av zink

Förutom att välja mat där kroppen har möjlighet att ta upp mycket zink så är ett bra alternativ att välja att äta mat som faktiskt innehåller mycket zink. Alla finsmakare kommer säkert glädjas åt att listan över livsmedel som är mest rika på zink toppas av ostron, ost, rött kött och nötter.

3. Använd zinktabletter

Om du misstänker att du lider brist på zink eller har gjort ett test som visar att du gör det är ett av de säkraste alternativen att få i dig en tillräcklig dos zink att använda zinktabletter.

Att använda zinktabletter är även det enklaste alternativet. Genom att ta ett kosttillskott i tablettform slipper du tänka på att äta en viss typ av livsmedel och kan tryggt lita på att du får i dig en tillräckligt stor mängd varje dag.

bästa zink test
Bild från Zinktabletter vi testat

Sammanfattning zinktabletter

Zink är ett livsviktigt mineral för människor. Att lida av zinkbrist kan orsaka flera problem och det är inte ett ovanligt ämne att ha brist på framförallt i länder med hög fattigdom. Om du lider av brist på zink kan du märka det på sköra naglar och dålig hårkvalitet.

Om du lider brist på zink och börjar inta ett extra tillskott av ämnet kan du märka på förbättringar som bättre immunförsvar, lättare viktnedgång och en förbättring i din allmänna hälsa. 

I våra testlistor hittar du de allra bästa tillskotten för att tillfredsställa ditt dagliga behov av zink (för både kvinnor och män) och vi har förutom kvalitet också tagit hänsyn till priset. Därför kan du vara säker på att du alltid använder de bästa produkterna på marknaden när går via våra rekommendationer.

Tips: Som man är det extra bra att fylla på med zink, framförallt för testosteronvärdet i kroppen. Alternativet är att kika på testoboosters!

Vanliga frågor: Bästa zink

Hur tar kroppen upp zink bäst?

Kroppen tar upp zink på bäst sätt genom en balanserad och varierad kost som innehåller zinkrika livsmedel, till exempel skaldjur, kött, nötter, frön och baljväxter. Zinktillskott kan också tas för att säkerställa adekvat intag, och olika former av zinktillskott kan ha olika biotillgänglighet. Zinktillskott i form av zinkglukonat, zinkpikolinat och zinkbisglycinat anses vara mer biotillgängliga än andra former.

Är det bra att äta zinktabletter?

Ja, zinktabletter kan vara bra för att komplettera ditt zinkintag om du har en brist eller har svårt att få tillräckligt med zink från kosten. Zink är viktigt för kroppens funktioner och att upprätthålla en optimal hälsa. Det är viktigt att välja högkvalitativa zinktabletter och följa doseringsrekommendationer.

Hur vet man att man har zinkbrist?

Det bästa sättet att fastställa en zinkbrist är genom ett blodprov som mäter zinknivåerna i kroppen. Om du upplever symtom som tyder på zinkbrist, såsom försämrat immunförsvar, hudproblem eller försämrat smaksinne, kan det vara en indikation på zinkbrist. Symtom på zinkbrist kan variera, men vanliga tecken inkluderar försämrat immunförsvar, försenad sårläkning, nedsatt smaksinne, håravfall, hudproblem och försämrad aptit.

Hur mycket zink per dag?

Den rekommenderade dosen zink per dag varierar beroende på ålder. För att se till att du får i dig ett tillräckligt stort dagligt intag kan du välja att ta ett zinktillskott (särskilt om du inte äter tillräckligt med mat som är bra källor till zink). Många populära kosttillskott innehåller 25 mg zink per dagsdos.

Vilket är det bästa zinktillskottet?

Det bästa zinktillskottet är mycket varierande beroende på egna preferenser. Det viktiga är att det innehåller zink av en bra form som kroppen enkelt kan ta upp. I övrigt finns tillskott av zink i flera olika former.

Sverigefitness logo retina

Sverigefitness.se är en informationsguide inom allt som rör fitness och hälsa. Vi testar själva produkter och hjälper våra besökare att hitta bra och säkra träningsprodukter och tillskott.

Kontakt

Om oss

Kontakta oss

Kontakt: tomek (a) topnotchleads.io


Disclaimer: Allt innehåll på SverigeFitness är enbart för informationssyfte och skall inte ersätta medicinsk rådgivning eller konsultation. Vi medverkar i affiliate program som gör det möjligt för oss att driva reklamintäkter, dessa påverkar inte vårt omdöme.