​​Bäst i test: Bästa ärtproteinet 2024

Sverigefitness är och kommer alltid att förbli gratis för våra läsare. För att kunna fortsätta driften och testa produkter så använder vi oss av annonslänkar som ger oss en mindre ersättning om du handlar något via våra rekommendationer.

Hem » Muskelbygge » Proteinpulver » ​​Bäst i test: Bästa ärtproteinet 2024

Senast Uppdaterat januari 5, 2024 av Maria Skruf

Om du letar efter ett rent, veganvänligt proteinpulver är ärtprotein ett utmärkt alternativ. Det kommer från gula ärtor och är ett komplett protein, vilket innebär att det innehåller alla nio viktiga aminosyror. Ärtprotein är också relativt kalori- och fettsnålt och är en bra järnkälla.

Det finns gott om ärtproteinpulver på marknaden, så hur väljer man det bästa? Vi har gjort jobbet åt dig och sammanställt en lista över de bästa ärtproteinpulvren för 2024. Dessutom hjälper vi dig att hitta rätt med hjälp av vår unika köpguide. Fortsätt läsa nedan för mer information:

Sammanfattning av vårt ärtprotein Test:

 1. Healthwell Ärtprotein EKO: Testvinnare, innehåller vitaminer och mineraler
 2. Olga Rönnbergs Ärtprotein: Högt proteininnehåll
 3. Holistic Ärtprotein EKO: Veganskt proteinpulver
 4. It's Hey Veganskt Protein med ärtprotein: Tillverkat i Sverige
 5. Better You Ärt & Havreprotein: Högst proteinhalt i bäst i test listan
 6. Core Plant Protein: GMO-fri

Bästa ärtproteinet – Våra topp 5- Bäst i test 2024

1. Healthwell Ärtprotein EKO

Healthwell Ärtprotein EKO
FördelarNackdelar
+ Veganskt– Ej smaksatt så behövs blandas med något för att det ska bli en god smak
+ Glutenfritt
+ Ekologiskt
+ Prisvärt
+ Smakfritt
+ Utan tillsatser
+ Innehåller vitaminer och mineraler

Beskrivning:

Bästa ärtproteinet: Healthwell Ärtprotein EKO tar hem första plats i vår bäst i test lista på grund av att det är en produkt som i all sin enkelhet tillhandahåller exakt det vi önskar från ett proteinpulver baserat på ärta. Med en hög proteinhalt på 80 gram per 100 gram produkt får du en ordentlig dos protein för varje doserad skopa.

Denna produkt är ekologisk, vilket innebär att råvarorna som används för att framställa Organic Pea Protein från Healthwell håller högsta kvalitet.

Då det här är ett rent ärtprotein utan blandning av andra typer av proteinpulver är det även ett av de bästa veganska proteinpulver som finns. Healthwell ärtprotein passar även bra för dig som vill ha ett glutenfritt proteintillskott med en neutral smak.

2. Olga Rönnbergs Ärtprotein

Olga Rönnbergs Ärtprotein
FördelarNackdelar
+ Fint pulver som blandas väl– Tydlig smak av ärta slinker igenom vaniljsmaken
+ Högt proteininnehåll
+ Smaksatt med vanilj

Beskrivning:

Olga Rönnbergs ärtprotein kommer på andra plats på vår lista över bäst i test. Även denna produkt har ett högt proteininnehåll, med 80 gram protein per 100 gram pulver. Detta gör den till ett bra val om du vill öka ditt intag av detta viktiga makronutrient.

Pulvret är mycket fint och blandas väl med andra ingredienser, vilket gör den idealisk för smoothies och bakning. Har en trevlig smak av vanilj men ärtsmaken är trots allt där i botten vilket gör att proteinet gör sig bäst i blandningar som smoothies och liknande.

3. Holistic Ärtprotein EKO

Holistic Ärtprotein EKO
FördelarNackdelar
+ Veganskt proteinpulver– Finns endast med neutral smak
+ GMO-fri– Ganska högt pris
+ Ekologisk
+ Innehåller inga tillsatser
+ Högt proteininnehåll
+ Neutral smak

Beskrivning:

Även Holistic Ärtprotein EKO är ett ekologiskt, veganskt och GMO-fritt alternativ till klassiska proteinpulver baserade på t ex mjölk.

Pulvret är tillverkat av gula ärtor som odlats på ett ekologiskt sätt. Ärtorna torkas sedan försiktigt och mals till ett fint pulver som du enkelt kan blanda med vatten eller mjölk för att göra en läcker shake.

En enda portion på 30 gram protein ger 25 gram protein, vilket är en mycket hög proteinhalt. Det här proteinpulvret är dessutom fritt från socker, sötningsmedel och andra tillsatser. Detta protein innehåller även vitaminer och mineraler som förekommer naturligt i ärtor.

4. It's Heey Veganskt Protein med ärtprotein

It's Hey Veganskt Protein med ärtprotein
FördelarNackdelar
+ Veganskt– Inte rent ärtprotein
+ Inga tillsatser
+ Högt proteininnehåll
+ Lågt pris
+ Tillverkat i Sverige

Beskrivning:

It's Heey Vegan Protein med ärtprotein tillverkas av det tyska företaget It's Hey GmbH. Pulvret är baserat på gula ärtor och är därmed veganskt. Dessutom har inga konstgjorda sötningsmedel, aromer eller färgämnen tillsatts i produkten.

En av fördelarna med detta proteinpulver är att det inte innehåller fyllmedel, t.ex. maltodextrin. Detta innebär att du får ett mycket högt proteininnehåll på 80 gram per 100 gram. En annan fördel är det låga priset. Ett av marknadens mest populära veganska proteinpulver.

5. Better You Ärt & Havreprotein

Better You Ärt & Havreprotein
FördelarNackdelar
+ Veganskt proteintillskott– Högre pris
+ Laktosfri– Inte rent ärtprotein
+ Högst proteinhalt i bäst i test listan
+ Inget socker
+ Finns i många smaker

Beskrivning:

Better You (vegan protein) ärt- och havreprotein är ett bra val om du vill ha ett proteinpulver som är både veganskt och glutenfritt. Pulvret är tillverkat av gula ärtor och havre. Detta ger pulvret en fin och rund smak.

En fördel med denna produkt är att den innehåller både lösliga och olösliga fibrer. Detta innebär att pulvret ger dig inte bara protein, utan även andra viktiga näringsämnen. Fibrerna har också en positiv effekt på mättnadskänslan.

Den här produkten innehåller hela 85 gram protein per 100 gram pulver och har inget tillsatt socker. Better you Ärt & havreprotein är det enda proteinet med ärta i vår topplista som kommer i flera smaker. Choklad var den smaken vi föredrog.

6. Core Plant Protein

Core Plant Protein
FördelarNackdelar
+ GMO-fri– Inte rent ärtprotein
+ Glutenfritt– Inte ekologiskt
+ Laktosfritt– Innehåller sötningsmedel
+ Veganskt proteintillskott
+ Högt proteininnehåll
+ Inget socker

Beskrivning:

Core Plant Protein är ett proteinpulver tillverkat av ärtprotein. Pulvret är GMO-fritt, glutenfritt, laktosfritt och veganskt. Det passar med andra ord för alla som vill eller behöver undvika dessa ämnen.

Proteinpulvret har ett högt proteininnehåll på 80 gram per 100 gram. Detta gör det till ett av de mest proteinrika pulvren på marknaden. Core Plant Protein är sötat med stevia.

Till Butik Med Bäst Pris

Mer inom muskelbygge

Vad är ärtprotein?

Ärtprotein är ett växtbaserat protein som tillverkas av gula ärtor. Det är ett komplett protein, vilket innebär att det innehåller alla nio viktiga aminosyror. Ärtprotein är också relativt kalori- och fettsnålt och är en bra järnkälla.

Det finns två olika typer av ärtprotein; native och isolat. Nativt ärtprotein är den form som finns i hela ärtor och har ett lägre proteininnehåll än isolat. Isolat är den mer koncentrerade formen och innehåller upp till 90 % protein.

Ärtprotein är ett populärt kosttillskott för veganer och vegetarianer eftersom det är en komplett proteinkälla, men helt veganskt. Det är också hypoallergeniskt, vilket gör det till ett ett bra val för personer med allergier eller intoleranser.

Så här gjorde vi testet

När vi ska påbörja ett test börjar vi genom att samla in information om marknadens populära produkter i samma kategori samt om andra potentiella utmanare till dessa. För att hitta de bästa ärtproteinpulvren har vi sedan tittat på en rad olika faktorer. Dessa inkluderar:

Proteininnehåll: Vi fokuserade på proteinpulver med så hög proteinhalt som möjligt. Vi ser gärna att proteinpulvret innehåller så många essentiella aminosyror som möjligt.

Kolhydrat- och fettinnehåll: Vi kikade extra noga på innehållet av kolhydrater och fetthalten. Det beror på att ärtprotein är ett populärt proteintillskott bland de som försöker gå ner i vikt.

Kvaliteten på ingredienserna: Vi tog till exempel hänsyn till om proteinpulvret använde ekologiska ingredienser, om de innehöll tillsatt socker eller sötningsmedel, om det var rent ärtprotein eller en blandning.

Smak: Vi letade efter pulver som hade en behaglig smak och blandbarhet.

Det sammantagna betyget av dessa faktorer, tillsammans med våra personliga åsikter om produkterna, är slutligen det som avgjort vilka produkter som landar i vår bäst i test lista.

Köpguide: Bästa ärtproteinet

Köpguide: Bästa ärtproteinet

Om du funderar på att köpa ett ärtproteinpulver finns det några saker du bör tänka på. Här är de viktigaste faktorerna att tänka på:

Proteininnehåll – Hög proteinhalt?

Som vi nämnde ovan har de bästa ärtproteinpulvren ett högt proteininnehåll. Om du är ute efter att bygga muskler eller bara vill om du vill vara säker på att du får i dig tillräckligt med protein ska du välja ett pulver med högt proteininnehåll.

En annan viktig faktor att ta hänsyn till är pulvrets aminosyraprofil. Se till att välja ett pulver som innehåller alla essentiella aminosyror, eller så gott som.

Kolhydrat- och fettinnehåll

Det här behöver inte vara en viktig egenskap men kan vara det om du vill gå ner i vikt. Välj då ett pulver med lågt kolhydrat- och fettinnehåll.

Kvalitet på ingredienser

Se till att du väljer ett pulver som använder kvalitetsingredienser. Leta efter ekologiska produkter, produkter utan tillsatt socker eller sötningsmedel.

Om du vill vara säker på att få ett rent ärtproteinpulver bör du kontrollera detta då många av de pulver som finns på marknaden består av en blandning av olika proteinkällor. Det här behöver inte nödvändigtvis vara något dåligt men om du t ex är vegan bör du kolla så att det är andra växtbaserade proteinkällor.

Smak

Hur ska ditt proteinpulver användas? Om du är en person som gärna tillsätter proteinpulver i din matlagning så kan det vara lämpligt att välja ett utan smak / naturell smak. Om du däremot tycker om att dricka det som det är bör du se till att du väljer ett pulver med en god smak.

Pris

Sist men inte minst är priset en viktig faktor att ta hänsyn till. Det finns många olika proteinpulver på marknaden och priset kan variera kraftigt. Välj ett pulver som passar din budget och som är värd sitt pris.

Recensioner från andra användare

Förutom vår egen åsikt kan det vara bra att ta del av andra användares recensioner. När du letar efter ett ärtproteinpulver är det bra att se till att läsa recensioner och jämföra produkterna innan du fattar ditt slutgiltiga beslut.

Vilka veganska proteinpulver finns som alternativ?

 • Hampa
 • Soja
 • Ris
 • Havre
 • Pumpakärna
 • Olika blandningar av veganska proteinkällor

5 anledningar till att välja ärtprotein

Det finns många anledningar till varför du vill välja ärtproteinpulver. Här är 5 av de viktigaste:

 1. Det är en komplett proteinkälla som ofta innehåller alla essentiella aminosyror.
 2. Det är allergivänligt och är ett bra alternativ för vegetarianer och veganer
 3. Den har låg halt av kolhydrater och fett
 4. Proteinpulver baserat på ärta har oftast en hög proteinhalt
 5. Rent ärtprotein är ett av de bästa veganska proteinpulver som finns på marknaden

Sammanfattning

När det gäller proteinpulver är ärtprotein ett av de bästa alternativen på marknaden. Det är en komplett proteinkälla, vilket innebär att det innehåller alla viktiga aminosyror som din kropp behöver.

Det är också hypoallergen, så det är ett bra val för personer med allergier eller känslighet. Ärtprotein innehåller dessutom låga mängder kolhydrater och fett, och många pulver har ett högt proteininnehåll.

Om du letar efter ett proteinpulver utan animaliska produkter är rent ärtprotein ett av de bästa alternativen.

Vanliga frågor om ärtprotein

Är ärtprotein fullvärdigt?

Ja, ärtprotein är en komplett proteinkälla, vilket innebär att det innehåller alla viktiga aminosyror som din kropp behöver.

Är ärtprotein veganskt?

Många ärtproteinpulver är veganska, men inte alla. Om du letar efter ett veganskt pulver ska du kontrollera etiketten innan du köper det.

Vilket är det bästa proteinet?

Det finns inget bästa protein, eftersom olika människor har olika behov. Om du letar efter ett proteinrikt, veganska proteinpulver med låga fett och kolhydrat-halter så kan ärtprotein vara ett bra val.

Hur bra är ärtprotein?

Ärtprotein är en högkvalitativ proteinkälla som ofta används av idrottare och kroppsbyggare. Proteinpulver baserat på ärtor innehåller även vitaminer och mineraler. De flesta av dessa proteintillskott är dessutom låga på socker, fett och kolhydrater vilket kan vara av en betydelse för många.

Vilket protein är bäst för viktnedgång?

Det finns inget bästa protein för viktminskning, eftersom olika människor har olika behov. Ärtprotein används dock ofta av personer som vill gå ner i vikt, eftersom det har en låg halt av fett och kolhydrater.

Fler proteintester

Sverigefitness logo retina

Sverigefitness.se är en informationsguide inom allt som rör fitness och hälsa. Vi testar själva produkter och hjälper våra besökare att hitta bra och säkra träningsprodukter och tillskott.

Kontakt

Om oss

Kontakta oss

kontakt@sverigefitness.se

Tobica LTD
Tigne Street 33, Sliema, SLM-3174
Malta


Disclaimer: Allt innehåll på SverigeFitness är enbart för informationssyfte och skall inte ersätta medicinsk rådgivning eller konsultation. Vi medverkar i affiliate program som gör det möjligt för oss att driva reklamintäkter, dessa påverkar inte vårt omdöme.