Bästa TRX-Band/Träningsband 2024

Sverigefitness är och kommer alltid att förbli gratis för våra läsare. För att kunna fortsätta driften och testa produkter så använder vi oss av annonslänkar som ger oss en mindre ersättning om du handlar något via våra rekommendationer.

Hem » Träningsredskap » Bästa TRX-Band/Träningsband 2024

Senast Uppdaterat januari 5, 2024 av Maria Skruf

Ett TRX-band är det ultimata hjälpmedlet för dig som vill träna hemifrån eller på resande fot. Det tar lite plats men möjliggör mångsidig träning nästan var du än befinner dig. På denna sida listar vi marknadens just nu bästa, mest pålitliga och effektiva TRX-band. Du kan dessutom ta hjälp av hjälp av vår noggrant sammanställda köpguide för att göra ett välgrundat val som passar dina träningsmål och behov. Oavsett om du är en erfaren atlet eller nybörjare inom TRX-träning, kommer vår expertinformation att vägleda dig och hjälpa dig att ta din TRX-träning till nästa nivå.

Sammanfattning av vårt Träningsband/TRX-band bäst i test

 1. TRX Home2: Bästa TRX Band (orginalet)
 2. TRX PRO Suspension Training Kit (Orignalet): Bästa premiumprodukt
 3. Virtufit Suspension Trainer Pro: Bästa budgetalternativ
 4. Gymstick Original 2.0: Bästa alternativa träningsband

Bäst i test – Bästa TRX-band 2024 – Våra toppval

1. TRX Home2 – Bästa TRX Band (Originalet)

TRX Home2 - Bästa TRX Band (Originalet)
FördelarNackdelar
+ Erbjuder komplett kroppsträning– Du behöver hitta stabila fästpunkter för att du ska kunna använda ett TRX band och använda din egen kroppsvikt som motstånd
+ Ingår olika ankare som gör det möjligt att träna var som helst
+ Lätt att bära med sig
+ Ingår ett års medlemskap i TRX-appen

Vår testpanel har utforskat och utvärderat TRX Home2, och vi är överväldigade av dess mångsidighet och prestanda. Detta är enligt oss det bästa TRX bandet. Med TRX Home2 tar du funktionell träning till en helt ny nivå genom att använda din egen kroppsvikt som belastning. Det är ett kit som ger dig allt du behöver för att komma igång och utveckla din styrka, balans och flexibilitet.

Vi kan bekräfta att TRX Home2 är en pålitlig och tålig träningspartner som har utmärkt sig. Flera av oss har använt TRX band under flera års tid och är mycket nöjda. TRX Home2 håller samma kvalitet som andra tidigare varianter från samma tillverkare. Den erbjuder hundratals övningar för en komplett kroppsträning. Vad vi uppskattar mest är att den är rolig att använda och passar både nybörjare och avancerade användare.

Det enda mindre bekväma är att du behöver hitta ett stadigt fästpunkt för att använda den, men med medföljande ankare är det trots allt ganska enkelt.

Detta ingår i TRX Home2-kitet:

Ett års medlemskap i TRX Appen
1 x TRX HOME Suspension Trainer som är enkel att använda och justera
1 x TRX Suspension Anchor för att fästa din TRX var som helst du vill
1 x TRX Door Anchor som gör att du kan träna även när du är inomhus
1 x Mesh Carry Bag för smidig transport, perfekt för resor

2. TRX PRO Suspension Training Kit

TRX PRO Suspension Training Kit
FördelarNackdelar
+ Slitstark och hållbar produkt som är avsedd för komersiellt bruk– Något dyrare än Home2 kitet
+ 3 olika fästen för att man ska kunna använda sig av träningsband oavsett plats– Onödigt att köpa om du redan har home versionen
+ Ingår ett medlemsskap i TRX appen för ett helt år

TRX PRO är den ultimata produkten för ambitiösa träningsentusiaster som kräver det bästa. TRX PRO Suspension Training Kit är konstruerad för kommersiellt bruk och är utrustad med den starkaste och säkraste Suspension Trainern som någonsin har utvecklats.

Dess slitstarka gummihandtag är utformade för att hålla även under de mest krävande träningspassen. Därför är det här även en produkt som kan användas av tränare med klienter.

TRX PRO Kit innehåller en låsningsbar karbinhake och tre olika typer av ankare som ger maximal mångsidighet och gör att du kan träna var som helst, när som helst. Det är inget annat än en professionell träningsstudioutrustning i din egen väska.

Med TRX PRO får du inte bara en enastående Suspension Trainer, utan även en tränar-specifik instruktionsvideo och träningskort som hjälper dig att maximera resultaten för dig själv eller dina klienter. Dessutom ingår två extra video träningspass för att ta din träningsverksamhet till nästa nivå.

Innehåll i TRX PRO Kit

TRX PRO Suspension Trainer: Den starkaste och säkraste på marknaden
Get Started Guide: Enkel att komma igång med
TRX Xtender Strap: För ökad längd och träningsvariation
Door Placard: Praktiskt för dörranvändning
TRX Wristband: Håll dig bekväm och svettfri under träningen
TRX Suspension Anchor: För en säker och stabil anslutning
TRX Door Anchor: Utöka dina träningsmöjligheter ännu mer
Mesh Carry Bag: Bär med dig ditt professionella träningskit överallt

3. Virtufit Suspension Trainer Pro

Virtufit Suspension Trainer Pro
FördelarNackdelar
+ Kommer till ett riktigt bra pris (budgetklass)– Dessa band är en kopia av originalet TRX
+ Håller hög kvalitet trots lägre pris– Ingår inget medlemskap likt med TRX träningsband
+ Justerbara remmar som klarar upp till 200 kg

VirtuFit Suspensiontrainer Pro är träningsbandet i budgetklass som ger dig effektiv och mångsidig kroppsviktsträning, oavsett var du befinner dig. Detta träningsredskap, inspirerat av TRX träningsband, passar perfekt i hemmet eller på resande fot.

Med VirtuFit Suspensiontrainer Pro kan du precis som med originalet TRX utföra en mängd olika övningar för att träna hela kroppen. Banden är justerbara och flexibla, vilket ger dig möjlighet att anpassa din träning efter din fitnessnivå och träningsmål. Och det bästa är att du använder din egen kroppsvikt som tyngd, vilket gör träningen naturlig och effektiv.

Det här är ett träningsband som är enkelt att sätta upp. Du kan enkelt fästa det mellan dörr och dörrkarm, i ett träd eller på andra stabila ytor. Och när du är klar, kan du snabbt packa ihop det och ta med det dit du önskar.

4. Gymstick Original 2.0

Gymstick Original 2.0
FördelarNackdelar
+ Ett träningsband som inte behöver ett specifikt fäste– Är helt enkelt inte ett äkta TRX band
+ Enkelt att ta med sig på resande fot– Kan inte erbjuda samma typ av övningar som TRX träningsband kan
+ Ger motstånd annat än din egna kroppsvikt

Gymstick Original är inte klassiskt träningsband i typen TRX, men minst ett minst lika användbart träningsband som TRX. Det är ett innovativt fitnessredskap som smidigt integrerar skivstångens styrka med motståndsbandets mångsidighet.

Gymstick Original finns i fem olika motståndsnivåer, vilket gör att användare av alla träningsnivåer kan hitta rätt utmaning. Oavsett om du fokuserar på muskeluthållighet, balans, eller koordination, så kan Gymstick vara ett bra alternativ för dig. Här tränar du inte enbart med din egen kroppsvikt, utan med motstånd som sträcker sig från 1 till imponerande 30 kilo, kan du gradvis öka intensiteten när din styrka och uthållighet förbättras.

Det här är en produkt för dig som med hjälp av ett enkelt träningsband vill lunna få in din dagliga träning – utan att nödvändigtvis behöva förlita dig på att ta med fäste eller hitta en stabil ankarpunkt i taket, eller dörren, eller vad det nu kan vara.

Vilket är nackdelen med ett träningsband som TRX. De senaste åren har Gymstick Original och liknande typer av träningsband blivit minst lika populära som TRX band och med det i åtanke ansåg vi i testpanelen att det är rimligt att Gymstick får kvala in i detta bäst i test.

Innehåll i Gymstick Original Kit

En 130 cm lång glasfiberstav
Mjuka skumgummihandtag för komfort under träningen
Ett par motståndsband med slitstarka handtag på båda ändar
Gummiöglor på stången för enkel och säker fastsättning av banden
En stilfull tygpåse för enkel förvaring och transport
En Gymstick instruktions- och övningsposter med 18 grundläggande övningar

Köpguide: Ta hjälp av ett träningsband

Träningsband, som TRX, är fantastiska träningsredskap som kan bidra till att förbättra din styrka, balans, och flexibilitet. Innan du gör ditt köp är det viktigt att överväga några avgörande faktorer för att säkerställa att du väljer rätt träningsband för dina behov. Här är några viktiga punkter att tänka på innan du investerar i ett träningsband:

Kvalitet och hållbarhet:

Undersök träningsbandets kvalitet och hållbarhet. Träningsband av hög kvalitet, som TRX, har vanligtvis slitstarka material och robusta fästen som tål regelbunden användning.

Justerbarhet:

Försäkra dig om att träningsbandet är justerbart och kan anpassas till olika övningar och träningsnivåer. Justerbarhet ger dig flexibilitet i din träning. Det finns träningsband kommer i olika motståndsnivåer, till exempel det från Gymstick. Välj ett band med rätt motståndsnivå för din nuvarande styrka och utvecklingspotential.

Mångsidighet:

Tänk på var du ska använda träningsbandet. Om du planerar att träna hemma, se till att du har lämpliga fästpunkter, som en dörrkarm eller en stark gren, där du kan fästa bandet säkert. Bedöm bandets mångsidighet. Vissa träningsband erbjuder fler övningsmöjligheter än andra. En bredare variation av övningar kan göra din träning mer intressant och effektiv.

Tillbehör och extrafunktioner:

Kolla om träningsbandet levereras med extrafunktioner som instruktionsvideor, träningskort eller transportväska. Dessa tillbehör kan vara användbara för din träningsrutin.

Pris och budget:

Bestäm din budget och leta efter träningsband som passar in i den. Kom ihåg att kvalitet ofta kommer med ett högre pris, men det är en investering i din hälsa.

Recensioner och Rekommendationer:

Läs recensioner och ta råd från andra som har använt samma träningsband. Det kan ge dig insikt i dess prestanda och hållbarhet.

Så testade vi trx-banden

Så testade vi produkterna

För att säkerställa att våra läsare får den mest tillförlitliga och användbara informationen, satt vår dedikerade testpanel igång och testade ett brett utbud av träningsband, inklusive populära alternativ som TRX, VirtuFit, och Gymstick. Vårt mål var att ge dig en insikt i hur dessa produkter presterar i praktiken och hjälpa dig att fatta det bästa beslutet för din träning.

Vi utvärderade varje träningsband utifrån faktorer som kvalitet, användarvänlighet, justerbarhet, hållbarhet och mångsidighet. Våra testare omfattade en varierad grupp av fitnessentusiaster, från nybörjare till avancerade användare, vilket gav oss en bredare perspektiv på produktens prestanda.

Under våra tester utförde vi en mängd olika övningar för att bedöma träningsbandens förmåga att ge en helkroppsträning och anpassades till olika träningsnivåer. Vi övervägde även praktiska aspekter som hur enkelt det var att installera, använda och transportera träningsbanden.

Våra testares ärliga feedback och erfarenheter är grunden för våra rekommendationer och råd. Läs vidare för att upptäcka de bästa träningsbanden som vi har utvalt för olika behov och mål.

Vad är ett träningsband/TRX band?

Ett träningsband eller TRX-band är ett träningsredskap som används för att utföra olika styrke- och konditionsövningar. Det består vanligtvis av en justerbar rem eller ett band med handtag och fästen som kan fästas på olika sätt. Träningsbandet kan användas för att träna hela kroppen genom att utnyttja din kroppsvikt som motstånd.

TRX står för Total Resistance eXercise, och det är ett varumärke som marknadsför träningsbandssystemet som utvecklades av en amerikansk Navy SEAL-kommandör, Randy Hetrick.

Träningsbandet kan användas för att utföra övningar som styrker muskler, förbättrar balans, flexibilitet och stabilitet. Du kan anpassa övningarna efter din fitnessnivå genom att ändra vinkeln och spänningen på bandet.

Några exempel på övningar som kan utföras med ett träningsband inkluderar:

 1. Squats
 2. Utfall
 3. Armhävningar
 4. Rodd(ryggövningar)
 5. Bicep curls
 6. Tricep pressar
 7. Plankan

Träningsband är populära för hemmaträning och används också ofta i fitnessanläggningar och träningsklasser. De är mångsidiga och relativt kompakta, vilket gör dem enkla att ta med sig och använda överallt. Det är viktigt att använda rätt teknik och justera bandets spänning enligt din förmåga för att undvika skador och maximera träningseffektiviteten.

Fler tester utav träningsutrustning

Sammanfattning

I denna artikel har vi utforskat världen av träningsband och presenterat en omfattande köpguide baserad på våra testares erfarenheter och expertrekommendationer. Vi har granskat och utvärderat olika träningsband, med främsta fokus på TRX- band.

Med våra ärliga recensioner hoppas vi att du känner dig redo att välja det träningsband som passar dina behov och mål bäst. Oavsett om du är nybörjare eller en erfaren träningsentusiast, kan rätt träningsband vara nyckeln till att ta din träning till nästa nivå. Lycka till med träningen!

Vanliga frågor om att träna med ett TRX band

Kan man bygga muskler med TRX?

Ja, absolut. TRX-träning är mycket effektiv för att bygga muskler och förbättra muskeluthålligheten. Genom att använda din kroppsvikt som motstånd och variera vinklar och övningar kan du träna specifika muskelgrupper på ett utmanande sätt. Regelbunden och progressiv träning med TRX kan resultera i ökad muskelmassa och styrka.

Är TRX bra träning?

Ja, TRX är en utmärkt träningsform som erbjuder en helkroppsträning med fokus på funktionell styrka, balans och flexibilitet. Det är anpassningsbart för olika träningsnivåer och kan användas för att nå olika träningsmål, från viktminskning till muskeluppbyggnad. TRX-träning kan också vara skonsam för lederna och kan användas för rehabiliteringsträning.
Många uppskattar TRX som ett träningsredsakp under graviditet då det finns mänger av skonsamma övningar som kan utföras utan att riskera fostrets säkerhet eller komfort.

Kan man bygga muskler med band?

Ja, TRX band, träningsband och gummiband är användbara för att bygga muskler. De ger motstånd i olika övningar och kan anpassas för att träna olika muskelgrupper. Med TRX band använder du din egen kroppsvikt som motstånd – något som kan vara mer utmanande än vad man tror. Det finns även olika sätt att anpassa övningar efter träningsnivå.

Vilket TRX/träningsband ska jag köpa?

Valet av TRX-band beror på dina träningsmål och din nuvarande träningsnivå. Det viktigaste är att köpa ett band av hög kvalitet som klarar av belastning med tiden. Satsa på band som är slitstarka och säkra att använda.

Sverigefitness logo retina

Sverigefitness.se är en informationsguide inom allt som rör fitness och hälsa. Vi testar själva produkter och hjälper våra besökare att hitta bra och säkra träningsprodukter och tillskott.

Kontakt

Om oss

Kontakta oss

kontakt@sverigefitness.se

Tobica LTD
Tigne Street 33, Sliema, SLM-3174
Malta


Disclaimer: Allt innehåll på SverigeFitness är enbart för informationssyfte och skall inte ersätta medicinsk rådgivning eller konsultation. Vi medverkar i affiliate program som gör det möjligt för oss att driva reklamintäkter, dessa påverkar inte vårt omdöme.